|
|
| נשלח ב-5/5/2008 17:10 |
|
| |
כל הסגולות יהיו רלוונטיות מרגע שתוכיחו שלא היה קורה ה"נס" בלעדי אותה סגולה. (או ירוקה)
לתפילות תמיד יש כח. 40 יום בכותל?-שטויות במיץ.
אין לזה שום אסמכתא במקורות.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2008 19:15 |
|
| |
משה רבינו גם עשה 40 יום בהר...
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2008 00:18 |
|
| |
נכון שאין לכל ענין ה-40 יום אסמכתא במקורות, אבל לדעתי ברגע שהאדם עושה השתדלות למען מטרה מסוימת זה כבר מעורר משו בשמיים...ולהגיד פרק שירה או כל דבר דומה זה לא פשוט בכלל!!! זה באמת מאמץ לזכור, לעצור ולהתפלל.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2008 00:25 |
|
| |
אם יש לך מקורות מידע מה עושה בשמים מה, אני מהיום חברה שלך...
ועצם העובדה שזה מאמץ לזכור להגיד וכו' זו לא ההוכחה שזה מה ש-צ-ר-י-ך לעשות. לפעמים גם לעבוד עבודה זרה לא קל בכלל.
אולי כדאי להשקיע את האנרגיות במה שאין ויכוח על זה שזה תפקידינו...
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2008 00:27 |
|
| |
מצחיקונה, כל תפילה וכל מאמץ מצידך עושים משו בשמיים...אחרת מה אנחנו עושים פה?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2008 00:45 |
|
| |
ח"ח dossit! (מילה בסלע שתיקה בתרי).
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2008 00:47 |
|
| |
זה לא פייר...=(
כולם נגדי!!!
מישהו??..
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2008 00:52 |
|
| |

|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2008 00:58 |
|
| |
בעניין רבע שעה של ד"ת אני מסכים; אך למי זה הועיל חוץ מלבעלי בתי הדפוס?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2008 00:58 |
|
| |
אני רואה שהמנורה פופולארית.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2008 01:09 |
|
| |
ילדה, כל דבר עושה משהו בשמים, השאלה מה...
כן ברור שתפילה היא תמיד בונוס, אבל שהתאמצת לזכור?? למה את בטוחה שזה יפעל לטובתך בזמן שאת בכלל לא יודעת מה
לחשוב על סגולות??
ולגבי 40 יום של מ"ר, מה הקשר???
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2008 01:11 |
|
| |
עובדה שזה עבד!!!
אנשים שהתארסו בדיוק ביום ה-40, או שהתחילו לצאת עם החתן העתידי בדיוק ביום ה-40,
ועוד רבים ודומים. את קולטת שהסטטיסטיקה של זה היא אחד למיליארד, ושזה קרה לא פעם ולא פעמיים!!! מה תגידי על זה???
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2008 01:14 |
|
| |
אני אישית, גם לא מתחברת לסגולות למיניהן.
אני מרגישה שאחרי שעושים סגולה מחכים שמה שבקשנו יתקיים ("אני עשיתי, עכשיו תתן לי"), להבדיל מתפילה, שאנחנו בעמדת מבקש, ורוצים שיהי רצון מלפניך, אבל לא משהו שאתה חייב לי...
אני מרגישה יותר נח להבטיח לאמר נשמת או מזמור לתודה או כל הודיה אחרת לאחר שאוושע, מאשר להרגיש חובה כל יום, במשך 40 יום, לאמר משהו מסוים (שהרבה פעמים נהפך להרגל משעמם), ולהתאכזב במידה וזה לא יתקיים.
כן, אני מעדיפה לקבל קבלה קטנה ואמיתית, שאעמוד בה בכל מצב (גם אחרי שאחלץ מצרה), ולא תקופה מוגבלת, שאח"כ אני, כביכול, משתחררת מהנטל......
[דעה אישית]
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2008 01:21 |
|
| |
הוא אשר כתבתי בראשית האשכול: תוכיחי לי שזה לא היה קורה בלי. ומי אמר שהסטטיסטיקה רחוקה מהמציאות?? אני לא
ילדה קטנה (בגיל, מעבר אנלוידת) וחויתי המון אירוסין של חברות וחברות מעוכבות וסתם כל מיני ועדיין לא פגשתי את הנפלאות
המדוברות במציאות פרט לסיפורים יפים ששמעתי. היתה אחת שחודשיים אחרי ועוד אחת באמצע הסיבוב השישי של ה-40 יום.
חוצמזה שמעת-באוזניי-מפי הרב אינהורן שהוא כלי ראשון ששמע מר' חיים קנייבסקי שצחק למשמע ה-40 יום...
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2008 01:24 |
|
| |
מיסס dossit; העניין עם מ"ר בא כתגובה הומוריסטית לדברייך, אם לא הבנת...
ומיסס fan; אני מכיר יותר אנשים שזה לא עזר להם מאשר כאלה שעזר להם (אני בעצם שם לב שאני כלל לא מכיר כאלו...)
|
|
|
|
|