אהרון מיכאלי
בשבת האחרונה פרשת 'קדושים' במהלך תפילה של שבת קודם שעת רעוא דרעווין הגיע להתפלל בבית הכנסת "עולי בבל" כמנהגו, שם הוא גם מוסר שיעורי תורה, במהלך התפילה לא חש בטוב ומיד לאחר זמן קצר קיבל התקף לב. למקום הוזעק אמבולנס, וצוות מד"א המשיך לטפל בו בדרכם לבי"ח תל השומר.
בבית החולים, לשם הגיע במצב קשה, הרופאים פעלו כל העת כדי להקל את מצבו, אך מצבו הידרדר במשך השבת, וביום ראשון בשעות הבוקר השיב את נשמתו לבוראה כשסביבו בני משפחתו זועקים שמע ישראל, והוא בן נ"ו שנים.
הגר"ד ברהום זצ"ל כיהן כרב העיר של אור יהודה כעשר שנים, והיה הדמות הרוחנית המרכזית בעיר מזה שנים. בעיקר פעל למען מורשת יהדות עירק ולוב והשתתף בכינוסים מיוחדים של העדה כדי לשמור את המסורת, תוך כדי הזכרתם של גדולי התורה ממחוזות אלו שהם ההמשך לבני העדה בכל מקום.
עם פטירתו הפתאומית התעטפו תושבי העיר והסביבה באבל ויגון קודר. מסע ההלוויה יצא מביתו בשעות הצהריים בתחילת השבוע מרח' משה דיין, ועבר דרך בית הכנסת "יוסף חיים", שם הספידוהו רבנים ואישי ציבור בקול בוכים על החלל הגדול שנפער עם הסתלקותו. משם נמשך מסע ההלוויה לירושלים ולקראת שעת ערב נטמן בהר המנוחות.
"לרב ברהום זצ"ל היה חלק בכל בית כנסת בעיר, והוא עשה רבות למען הקהילה. מתוקף תפקידו, היה גם אחראי לנושא הכשרות בעיר. הוא היה למנהיג רוחני לרבים בעיר", סיפר דני שמואל, יו"ר המועצה הדתית.
יצחק דדוש, סגן ראש העירייה, מספר: "כואב, כואב הלב ולא ניתן להאמין, שאיש גדול בתורה עניו ויקר, הלך לעולמו ועוד בגיל צעיר. לא פעם ישבתי אתו ותמיד לנגד עיניו קדושת ישראל ופרנסתם. ההיכרות העמוקה שלי עם הרב דוד ברהום זצ"ל החלה כששימשתי כנהגו ועוזרו של ראש העירייה לשעבר, שאבי תמיר. כמו רבים אחרים, גם אני התייעצתי עם הרב זצ"ל. כשהייתה לי בעיה והייתי אובד עצות, התשובות והייעוץ שקיבלתי ממנו החזירו לי את האור והשמחה. המועצה הדתית ברשותו של הרב ברהום זצ"ל פרחה, ולא הייתה שום פשרה בנושא הכשרות בעיר ולא פחד מאף בעל עסק, שניסה להטעות את תושבי העיר. כואב, כואב, שהרב דוד ברהום זצ"ל לא יכל להגשים את חלומו להקים את הספרייה התורנית שכה יחל לה ושתסייע לתלמידים בעיר. רק לפני כחודש אישרה מועצת העיר את הקרקע שעליה תוקם הספרייה. בעזרת ה' הספרייה התורנית תוקם ותישא את שמו של הרב המרא דאתרא זצ"ל לעולמי עד".
ראש העיר דוד יוסף: "הרב היה יחיד באופיו. אדם שקט ורודף שלום היה. הוא הקרין כלפי חוץ את הענווה והמתינות שלו, שבעקבות זאת כולם נהרו אחריו. לאחרונה, הקשר בינינו התהדק, זאת לאחר שהובלנו את המהלך לבניית ספרייה תורנית. רבות הוא ביקר בלשכתי בנוגע לאינספור נושאים, כגון מכירת חמץ וכן בנושא החקלאות לקראת שנת השמיטה, וכמובן בנוגע לספרייה. אנו כואבים והמומים על פטירתו בטרם עת של אדם גדול, היו לי כבוד והערכה מיוחדת כלפיו, הרבה מעבר להיותו גדול בתורה, מיוחד היה לראותו בכל יום כיפור מחדש באיזה כוחות נפש עצומים היו לו להתפלל, כשהוא ניגש באופן קבוע כשליח ציבור את כל התפילה, זו היתה תפילה מעומק הלב מעבר להיותו בעיצומו של צום".
ר' עוזי אהרון, מ"מ ראש העיר, אמר: "עם הסתלקותו של הרב ברהום זצ"ל נותרנו באבידה כבדה וכואבת עם חלל גדול, ואנו בע"ה נדאג להמשיך את דרכו במורשת ובנועם דרכיו האצילות כדי להנציח את שמו כראוי".
ת.נ.צ.ב.ה.