| נשלח ב-6/5/2008 01:05 |
|
| |
גברים ועבודות בית
בעולם מקשרים את עבודות הבית עם כתפקיד נשי.
לאט לאט, נשים רבות החלו לעבוד מחוץ לביתן, והתפקידים החלו להתחלק בין שני בני הזוג (למרות שעדיין נושאים אופי ואחריות נשיים)...
במשפחות של "בני תורה", שבהן האם היא אישה עובדת, ובעלה לומד בכולל וכד',
ישנה נטיה (אולי רק נראה לי?) שהאישה לוקחת על עצמה לדאוג גם לבית (נקיון , ארוחות, ש"ב עם הילדים, כביסות, גיהוצים ועוד ) וזה מלבד עבודה מחוץ לבית, שהיא עיקר הכנסת המשפחה...
אני יודעת שהבעלים עוזרים... אבל רב הפעמים אין הקומץ משביע את הארי...
זה לא מידי הרבה?
מה אתם אומרים על המצב הזה?
וכן, אם יש משהי שלא אוהבת לעשות משהו מסוים בבית, ותמיד בנתה שבעלה יעשה את הדבר הספציפי הזה,
האם מדברים על זה בפגישות?
[הנ"ל נכתב במטרה להבין ולא לקנטר, ובבקשה לא להעלות טיעונים קנטרניים כתגובה]
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2008 01:07 |
|
| |
אני מוציא ת' זבל.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2008 01:09 |
|
| |
כפיים!!
ולא זה לא אני. חברה טובה של.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2008 01:11 |
|
| |
אני חושבת שזה טיפשי לדבר על זה בפגישות. זה דבר שמתמודדים איתו בחיי הנישואים עצמם, ואם לא עושים מזה ביג דיל, ואחד מנסה לבא לקראת השני הכל יסתדר.
אבא שלי לפעמים מבשל ^_^
|
|
| נשלח ב-6/5/2008 01:13 |
|
| |
הכל זה 'מידעס'
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2008 01:13 |
|
| |
צודקת.
אבל זה ענין של חינוך מהבית - אם הילד חונך לעזור, לנקות, לפנות כלים, להבין שאם הוא רואה כלים בכיור זה לא יהרוג אותו להפשיל שרוולים ולהדיח צלחת או שניים...
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2008 01:19 |
|
| |
פששש מישו פה מפתיע....לטובה!!! כנראה שאנשי הפורום הטובים השפיעו קצת...
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2008 10:42 |
|
| |
ברור שזה מידי הרבה אם האשה עושה הכל..
הבעל צריך לעזור אם הוא לא רוצה גט
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2008 10:59 |
|
| |
תפקיד האשה בעולם הוא להיות עזר כנגדו. לפי דעתי זה כולל את הטיפול בבית וכמובן גידול הילדים.
זה יפה, ראוי ונכון שגם הגבר יטול חלק כשצריך אבל תנסו לתת לגברים אחריות לנקיון הבית....
בואו לא נהפוך סדרי בראשית. במצרים ניסו, וקראו לזה עבודת פרך...........................
ואם תדברי על זה בפגישות והגבר לא יעיף אותך בטיל כדאי לך לרדת ממנו כי הוא משוגע.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2008 12:43 |
|
| |
בודאי צריך לעזור לאשה בסידורי הבית השונים וכך בעז"ה אני מתכונן לנהוג בביתי. האשה היא אכן איננה שפחה כלל ועיקר וכל מה שתעשה בבית היא תקבל על כך "תודה" ענקית. הערכה עצומה והכרת הטוב ללא גבולות.
ומאידך הנשים צריכות לזכור - - ב-כ-ל ע-ת : שלא לתת "פקודות" לבעליהן ולתת להם רגשה של "עבדים" ושלא להזכיר להם שהם בכלל לא עובדים אז "יאלה תעלה ת'זבל" ובמיוחד שלא לזלזל בעבודתם לאחר שהתאמצו ועבדו בסגנון: 'הגברים לא יודעים לנקות', ואז "לעבור" על השטח שוב בסמרטוט - ואפילו אם אתם בהחלט צודקות.
בשבילהם זה באמת ה-ר-ב-ה יותר קשה כי כך טבע האדם כפי שהביאה מחפשת ממצרים, ובכלל זה גם עצה טובה, כי אני לא מאמין שיהיה להם פעם הבאה כ"כ חשק לעבוד אז... קצת הערכה!!
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2008 12:48 |
|
| |
| מחפשתbd כתב: |  |
ואם תדברי על זה בפגישות והגבר לא יעיף אותך בטיל כדאי לך לרדת ממנו כי הוא משוגע. |
|
חח. אהבתי.
ולעצם הענין דוקא לי נראה שמותר לרמוז על זה בפגישה ממש מתקדמת אבל כמובן לא בסגנון: "אני לא מנקה חלונות ולא מעלה זבל. זה לא בשבילי!!"
|
|
| נשלח ב-6/5/2008 13:30 |
|
| |
| mishehi18 כתב: |  | | הבעל צריך לעזור אם הוא לא רוצה גט |
|
לא נסחפת קצת?!
|
|
|
|