שלום למייחל איני מבין מה תלין עליי? אני לא רצתי לקבוע מסמרות. אדרבא, עשיתי כל יכולתי לשכנעך לא לעשות זאת. ואני זוכר היטב את מה שאמרתי. הפצרתי בך לשמוע ולהשמיע את דבריך בפני גדול בטרם תפרסם. לעניין האסמכתאות שאתה מביא לדבריך הרי הם פנינים בעינך משום שתה חושב שפיענחת דבר נסתר, ואילו בעניי הם צנינים משום שנחפזת בתרגומם של דברים. אם הייתי צריך לעסוק בהבאת מבואות מן התורה והזוהר, האמן לי ידידי, היית יושב לילות כדי לקראם. אלא, ואמרתי לך זאת כבר, מה שאתה מביא כאסמכתאות מן הכתובים, אינם מפורשים תמיד באופן נכון. אני לעומתך לא צריך להביא מבואות משום שלא טענתי כמוך. חשת כמי שחובת הראיה עליו ולכן באופן טבעי הבאת ציטוטים ומבואות. אמרתי לך, בעדינות, שאת מה שאתה מביא כבר ידעתי לפני כמה שנים ולכן פירושם כפי שפרשת אינם נכונים. אתה איש רגיש שנפע מיד מהערה שנותנים לך, ומיד מבקש גירסה אחרת מאותו עולב. למה שאתן לך גירסה אחרת? זה לא אומר שאין לי גירסה - זה אומר שלא הגיע העת לתת אותה. אמרתי באופן כללי שהקיץ יהיה חם... והימים הקרובים הם הקיץ שלי. יהיו ניסים ונפלאות עד בוא המשיח. אלא משום שאני יודע שזה לא העת לומר אותם... אני ממתין. החמאתי לך מאוד על תעוזתך ופנינך. ואכן מגיע לך מחמאות. אבל לא הסרתי את המלצתי - לך שאל גדול בתורה בטרם תפרסם!
נשלח ב-6/6/2008 11:47
מתיב,
האם יש כאן "ידיעה"? או שוב פירוש של הדברים בכתובים? אני הקטן לא כ"כ מבין איך יכולה להיות בכלל "ידיעה" בנושא כזה, כי אע"פ לא למדתי זוהר.
האם הגדולים יודעים ממקורות אחרים (נגיד גילוי אליהו) או גם מאותם כתובים?
עוד משהו קטן...האם יוכל לבאר מישהו את המשמעות של "עוד לא הגיע הזמן לגלות.." או "מי שיודע לא אומר ומי שאומר לא יודע" וכהנה וכהנה. מדוע יש באמת "בעיה" להגיד כאן את הדברים והזמנים מפורשות? ממה נפשך אם הדבר לא בטוח אין זו ידיעה ואם הדבר בטוח מה מונע מלומר לרבים?
תודה ושבת שלום
נשלח ב-6/6/2008 15:43
סליחה על ההיעדרות , מודם ששבק חיים היה אחראי לכך .
איפה ראית בדבריי שהלנתי עליך ? למה להכניס סתם טענות ומענות לא מדוייקות ...
מצד אחד אתה לא רוצה להביא את המקורות לדבריך ולהסבירם כי טרם הגיע העת לדעתך ומצד שני אתה מצפה מאחרים שיחזרו בהם מהבנתם ומדעתם את הסוגיות העוסקות בעניין , ולמה ? בגלל שיהודי יקר וחביב מירושלים אומר להם שהם טועים ...אתה שומע את עצמך ? אתה מטה אוזן לצלילים היוצאים ממך ?
למה מה קרה , למה מי אתה ? ? היו הח'ברה אומרים... אשתדל בל"נ להביא בהזדמנות את דברי הרש"ר הירש על הפסוק "והן לא יאמינו לי ולא ישמעו בקולי" . ותבין שהגישה הזו אינה גישה . אפילו יתברר בעתיד שצדקת .
ואני מבטיח לך שאיזה כמות של מקורות ( רלוונטיים ) שתביא בנושא שלנו לא יצריכו אותי לשבת יומם ולילה לקוראם . כי אין כ"כ הרבה מקורות בנושא הזה . וגם מה שיש לא מצריך כ"כ הרבה מאמץ . מוזמן לנסות ולראות .
נו , מה בסה"כ ביקשתי , הבאתי מקורות וטעיתי בהסברתם...אדרבה , תורה וללמוד וללמד אנו צריכים אז למה תמנע טוב מבעליו ותשים מחסום לפיך בעוד עמך נרמסים תחת מגפי הבנתי העקומה ?
תכלס מה אתה מציע , 'שנקפיא' את הפורום או לפחות את מנהלו עד לקיץ ? עד 'שמשמיים' יסכימו שהגיע הזמן לחשוף את הידוע לך ?
נשלח ב-6/6/2008 15:52
"'שנקפיא' את הפורום או לפחות את מנהלו עד לקיץ ?"
למה לקחת הכל אישי ? המחלוקת בעיני לפחות הינה לשם שמיים !!
נתאזר כולנו בסבלנות ונראה...
נשלח ב-6/6/2008 16:01
שוב טעות יוסי .
לא אישי ולא מישי . בדיוק כמו שאמרת ובדיוק כמו שאמרתי כבר פעם , אין לי ספק לגבי כוונתם הטובה וכנותם האמיתית של החברים פה . ב"ה שכך , כן ירבו .
נשלח ב-6/6/2008 16:24
רציתי להדגיש נקודה אחת ברשותכם .
כל התיאור המופיע בתחילת אשכול זה נשאר נכון לענ"ד גם אם עברנו את שבועות זה ולא קרה הדבר .
ואע"פ שהתברר שטעיתי , הרי שמבחינתי טעיתי בתאריך בלבד בכך שהקדמתי את האירוע לשבועות תשס"ח תחת שהייתי צריך להבין שמדובר על שבועות תשס"ט .
כפי שרמזתי בהודעה אחרת שככל הנראה הטעות היתה בכך שהשנים חושבו במתכונתם המוכרת לנו מתשרי עד תשרי ולא כפי שאולי הייתי צריך לחשב מניסן עד ניסן כפי שגם 'מתיב' אמר .
אי לכך התחלתי כבר בתהליך חישוב מחודש של האירועים והזמנים עפ"י הנוסחא החדשה ובע"ה אני מאמין שבקרוב אשתף אתכם במה שהעלת חכתי .
בין אם דג שמן ובין אם נעל מרופטת .
נשלח ב-7/6/2008 21:36
שבוע טוב, כן. כן. ידידי המייחל. וחן חן לך. מקורותיי הם מקורותיך. אין לי תורה אחרת. 'אחת דיבר ה', שתיים זו שמענו..' תורתו אחת והיא אינה ניתנת להבנה רק עפ'י דברו (תורה שבכתב) לפיכך נדרשים אנו להבנתה מהמשנה ומהתלמוד. ומי שחפץ להבין עומקם של דברים חייב להכנס גם אל הזוהר ואל הפרשנים - ראשונים ואחרונים כאחד. כשמסרו הנביאים שבעת אחרית הימים 'תרבה הדעת' הם התכוונו שיוסר חלק מן המסך להבנת אחרית הימים. גם ילדים יראו בחלומם את גאולת ה'. תשרי שהתחלף אצלך בניסן הוא הוא הבסיס להבנת הכל. התשס"ח החלה בא' בניסן (ראשון הוא לכם לחדשי השנה) והיא שנת השמיטה - בשביעית מלחמות. השביעית החלה רק בניסן האחרון ולכן מוצאי שביעית הוא פסח הבא - זמן התגלות המשיח. המשיח הוא הגואל ולפיכך צריך שיהיה מבחינה רציונלית מצב שהוא נזקקים לגאולתו. ולפיכך עד לבואו יש ויהיה מצב של כאוס עולמי שניצניו בימים הקרובים ושיאם יהיה יהיה בפסח הבא. לא חושב שצריך לפרוס איזושהי משנה סדורה של אירועים ותימוכין מן המקורות. כבר אמרתי בעבר שאין לי שום סמכות מוסרית או תורנית לעשות כן. כל עוד הדברים הם ידועים לכל אני יכול רק לאשרם או להכחישם, אבל אין לי שום אישור לומר מעבר לכך. יותר נכון יש לי איסור לומר מעבר לכך. לכן גם המלצתי למייחל לשאול בעצת מנהיג רוחני גדול.
שיהיה שבוע טוב וחג שמח
נ.ב. לא צריך להקפיא את הפורום. אפשר להחליף דעות והתרשמויות. בקרוב יהיה הרבה עיסוק במה שנכתב עד כה.
תוקן על ידי - מתיב - 07/06/2008 21:36:41
נשלח ב-7/6/2008 22:03
שבוע טוב..
אני לא מבינה כמוך (מתיב) לא בפשט ולא בדרש..
יהןדיה פשוטה אני..ולמניין החודשים שמיטה התחילה בא' תשרי.(נקודה)התשס"ח!!
ומסתיימת בכט' אלול התשס"ח..
אלא אם אתה מתכוון לאיזו שמיטה שאנחנו הפשוטים לא מכירים?
אתמהמה?
נשלח ב-7/6/2008 23:43
אמנם מבחינה הלכתית השביעית מתחילה בתשרי ונגמרת בתשרי הבא כדברי המשנה שבאחד בתשרי ר"ה לשמיטין ,
אך האמת שיש בהחלט פנים לומר שלפחות בסוגיית אח"ה השנה מתחילה בניסן חצי שנה אחרי שהתחילה בתשרי .
אין לדבר השלכה הלכתית כמובן אלא בעיקר כלי-עזר לפיענוח סוגיות הנבואה .
לדוגמא :
גמרא תענית כט : כשחרב בית המקדש בראשונה אותו היום ערב תשעה באב היה ומוצאי שבת היה, ומוצאי שביעית היתה ומשמרתה של יהויריב היתה, והלוים היו אומרים שירה ועומדין על דוכנם. ומה שירה היו אומרים וישב עליהם את אונם וברעתם יצמיתם. ולא הספיקו לומר יצמיתם ה' אלהינו, עד שבאו נכרים וכבשום, וכן בשניה.
קשה לקרוא לחודש אב 'מוצאי שביעית ' אם השנה השביעית הסתיימה בתשרי שלפני . משא"כ אם השנה התחילה בניסן והסתיימה בניסן , אזי חודש אב הוא החודש החמישי מניסן ומספיק סמוך לו לקוראו מוצאי שביעית .
אגב , לפי חישוב זה התגלות של המשיח בניסן תשס"ט לא ממש מסתדרת עם החשבון הזה ועם הידוע לי . יותר לקראת סוף תשס"ט .
עוד נדבר על כך .
תוקן על ידי המיייחל ב- 07/06/2008 23:47:06
נשלח ב-8/6/2008 09:41
צער גדול נצטערתי כשנודע לי שכל האירועים נדחו לפחות בשנה עקב הטעות בחישוב .
משמעות הדבר היא עוד שנה של גלות , עוד שנה של צער לשכינה , עוד שנה בלי בית-המקדש , עוד שנה של שלטון הערב-רב , עוד שנה של צער וסבל למשה רבנו על אי התגלותו ועל אי הכרתנו בו . ועוד..ועוד...ה' ירחם עלינו .
ובכל זאת , אי אפשר ללא חג מתן תורתנו המעורר אף הוא את געגועינו למשיח צידקנו .
מדרש רבה :
תורה שאדם לומד בעוה"ז הבל היא לפני תורתו של משיח.
שנזכה כולנו לקבלו בנחת באהבה ובשמחה .
חג שמח לכולנו .
נשלח ב-8/6/2008 10:21
"כשנודע לי שכל האירועים נדחו לפחות בשנה עקב הטעות בחישוב" - מה נודע לי מי נודע לי, מה קיבלת קשר ישיר עם הקב"ה ? לא למדנו שום לקח ?
זה יכול לבא בכל יום !! ואין לתת תאריכים ולפתח ציפיות שווא !! ועל כך אמרו חכמים די והותר ומכבוד המשתתפים ומנהל הפורום במיוחד לא נפתח את העניין..,
שיהיה חג שמח לכולנו !!
נשלח ב-8/6/2008 10:48
הרבה סבלנות צריך בשבילך יוסי .
הבורות וה'עם-ארצות' שהביאוך לקחת את דבריי מלכתחילה ללא סייג הם אלה שגורמים לך כעת להוציא את תיסכולך עליי בטענות של הבל שאין בהם אפילו ריח של תורה .
אני לא יודע מניין אתה מכיר את הקב"ה תוכניותיו ודרכיו , אני מכירו דרך תורתו תורה שבכתב ותושבע"פ . ושם הוא גילה לנו לא מעט באמצעות דברי נביאיו וחכמיו אודות תקופתינו ואשר יקרה בה .
בוודאי שזה לא יכול להגיע בכל יום , ובודאי שיש לתת תאריכים ולפתח ציפייה , אולי לאדם שלוקח את הדברים הנאמרים כאן ברצינות יתר ובלי פרופורציות בטרם הוכיחו את עצמם אולי טוב יהיה עבורו לא לקרוא אותם .
אולי הגיע הזמן ש'תשדרג' את תפיסתך אודות הקשר של האדם עם בוראו ויכולתו לדעת את דרכיו והנהגותיו את עולמינו .
תפילה על כך בחג מתן תורתינו יכול אולי להועיל .
נשלח ב-8/6/2008 10:59
כל הפוסל במומו הוא פוסל !!
דרך ארץ קדמה לתורה ! , רק כבודו מבין בתורה וכולנו בורים, מזל שהגעת לעולמנו אחרת היינו נשארים טפשים...
היחיד שמנסה ל"אפס" אותך ידידי זה אני, אבל ללא הואיל... אסור להתיאש...
בסוף תבין (אולי) שאפשר ללמוד מכל אדם...
נשלח ב-8/6/2008 11:12
חבל שאתה הופך את השיח לאישי ולא ענייני .
ואל תאמר לי שאני עשיתי זאת קודם , כי לא כן .
אני רק הגבתי על טענותיך האישיות עליי הכביכול תורניות .
אין לי ספק שמכל אחד יש ללמוד , מכל מלמדיי .
ומחילה מכבודו אם חשת שנפגעת מדבריי . לא לכך נתכוונתי חלילה .
נשלח ב-8/6/2008 12:19
אשריכם שמחלוקותיכם היא לשם שמים. אני מאוד אוהב אתכם שאתם ככה... אבל אל נא תריבו ואל נא תרדו לרמה אישית. יוסי- המייחל הוא איש אמיץ שאמר את הדברים כפי שאמר. להזכירך אפילו מקובלים גדולים בדורנו נזהרים מאוד לקבוע מסמרות בעניין הגאולה. ואם ידידנו המייחל עשה זאת הרי שהוא אמיץ לכל הדעות. ולמייחל אני אומר כך: דבריך אכן ראויים וכבר אמרתי וניסית לסייג את דבריך בעבר ללא הועיל. אבל דע לך שאין זה ראוי להתנצח באופן כזה. כל מי שלא מביא ראיה הוא פסול? וכי צריך ראיה לשלול תיזה? האם לא מספיק בכך שמישהו אומר לך שהראיות לא הובנו כהלכה? הרי כמו שלך יש תעוזה לקבוע מסמרות, אותה תעוזה יש למישהו לומר לך שגית! והרי אם היית צודק אז אני אוטומטית הייתי שוגה. ומניין לי היה הבטחון שאתה שוגה. כלום, נביא אני לדעת שהארועים לא יהיו כפי שתארת? ולא כך היא. אני אינני נביא ולא בן נביא. פשוט הסברתי שאת כל המסכת שאתה עברת כבר לגבי האירועים, עברתי כבר לפני כמה שנים וכבר אז נודע לי ששגיתי. אז אם אני בא לומר לך את שגיאתך אני צריך לשיטתך לומר לך את גרסתי - וכאן הטעות שלך. גרסתי יצוקה ודווקא משום כך היא בצניעותא עד שיורונו גדולי הדור לחשפה. ואם תגיע לאמת שמאחורי האירועים לא בטוח עדיין שיהיה לך האומץ והתעוזה לומר אותם כאן בפורום לציבור הרחב. הדברים כבדים על גדולי הדור וכל שכן ממני וממך. יהיו בס"ד ניסים גדולים בקיץ הקרוב. אל תיפול ברוחך. כשהם יקרו נקל יהיה לך להבין את השתלשלות האירועים