|
|
| נשלח ב-8/9/2008 23:54 |
|
| |
שאלות מצויינות שאלת עמי , יישר כח גדול . ----------------------------------------------------------
לגבי 'לא ידע האדם מה שיהיה עד שיהיה' הסברתי זאת בעבר בפורום הקודם ואמרתי בערך כך .
אין כוונת הדברים לומר שלאחר שיקרו הדברים אז נבין שהפירוש של מה שהיה כתוב היה כך וכך באירוע שקרה , אלא 'עד שייקרו' פירושו עד שיגיע העת והתקופה שבה הנבואות אמורות להתגשם . ומשהגיע העת והתקופה ניתן כבר בקלות רבה לזהות את ההתרחשויות והמגמות הן במישור הרוחני והן במישור הגשמי בעולמנו .
הנקודה השנייה - עיקרי קווי המתאר מופיעים בזוהר ובגמרא אך גם במדרשים השונים , בטח ובטח בנביאים , והחכם יודע לחבר את החלקים השונים ולהרכיב תמונה שלימה .
הנקודה השלישית - הרמב"ם אכן לא ראה את הזוהר ולא הכיר את חכמת הקבלה , כך אומר רבנו האר"י בשער הגלגולים . וכמדומני שי/שנו גם איזשהו מאמר של הגאון הרב מאזוז שיחי' בנושא וכך ג"כ מסקנתו שם .
'לעולם לא יתעסק וכו'...' הכוונה בזמנם , בתקופתם , כי ידעו שהם רחוקים מאח"ה . בדורנו אנו בסוף הגלות ? חחח - אם בזה לא יתעסק אז במה כן ? כמובן בעסק התורה , פשיטא . אך גם בזה צריך .
ואין מקום להתנצלות הזו באשר כולנו יודעים כי ישר וצדיק אתה וכוונתך לשם שמים , אשריך .
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/9/2008 11:45 |
|
| |
תודה על התשובות. (אם כי אינני מסכים עם השורה האחרונה )
אם כך, אני מבין מתוך דבריך שראיית ה"פאזל" השלם וכל חלקיו היא היא שמביאה אותך להבין שאכן הגמ' בסנהדרין מתקיימת מול עינינו.
אני מניח שקצרה היריעה כאן ואולי בכל מקום להביא ממש את כל חלקי ה"פאזל" כמות שהוא. אם כי חלקים ממנו כבר הזכרת אתה ואחרים.
יישר כח.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/9/2008 17:16 |
|
| |
גם הפעם צדקת , מלאכה לא פשוטה כלל וכלל היא להציג את כל חלקי הפאזל המורכבים ממגוון המקורות והבנת המציאות מתוך ראייתי .
הקו בו אני משתדל לצעוד הוא בבחינת וְלָקְטוּ דְּבַר יוֹם בְּיוֹמוֹ
, להיצמד לאירוע הקרוב ביותר שאמור להתרחש להביא את המקורות עליו ולהסביר כמיטב יכולתי בע"ה .
וכך להתקדם מאירוע לאירוע ומתקופה לתקופה . וכל זמן שלא חזרתי בי ממשהו שכתבתי הרי שדעתי במקומה עומדת .
|
|
|
|
| נשלח ב-9/9/2008 18:03 |
|
| |
מייחל יקר, גם כוונתי לשם שמים...
קראתי כל מילה ממה שכתבת אודות המלחמה והצפי שלך
בשאלתי התכוונתי שאולי יש לך חידוש בנושא....
אתה יודע, כולנו "צמאים" לשמוע חידושים לגבי הגאולה והמשיח...
אל תכעס, כוונתי היתה טובה!!
|
|
|
|
| נשלח ב-9/9/2008 22:21 |
|
| |
איפה ראית בדבריי כעס חלילה ?? למה לייחס דברים סתם .
וכי אמרתי שכוונתך אינה לש"ש ? והלא כמה פעמים כבר אמרתי שאני מאמין בכנותם וכוונתם הטהורה והאמיתית של החברים הקבועים פה .
|
|
|
|
| נשלח ב-10/9/2008 22:09 |
|
| |
חשבתי וחשבתי האם כדאי לפרסם את הדברים הבאים שאמיתותם תועמד למבחן ממילא בשבועות הקרובים , לאחר התלבטויות רבות והתייעצות עם חברי הקבינט הבטחוני החלטנו להסיר את צו איסור הפירסום והרי הפרטים של הפרשה המזעזעת לפניכם .
לאחר שהבאנו את הגמרא האומרת שהמלחמה שתתחיל בשביעית היא התחלת הגאולה וכדי לצאת ידי חובת גמרא זו די בכך שעד ר"ה תתחיל איזשהי לחימה בצפון או בדרום כעת להשלמת התמונה של תחילת הגאולה שאנו נמצאים בה אציג בפניכם חידוש מחודש .
ידוע הוא שכסף בחינתו חסדים וזהב בחינתו גבורות .
חִנָּם נִמְכַּרְתֶּם וְלֹא בְכֶסֶף תִּגָּאֵלוּ
אומר רבנו המהרח"ו : פסוק זה מדבר בגאולתינו ב"ב והוא שאמר בזוהר דס"א נקראת מגן חינם כי כל עובדאה אינו אלא למגנא ואנו עתה בעונותינו נתונים בצער והנה כסף בחינתו חסדים וזהו ולא בכסף תגאלו כי אין הגאולה מסטרא דחסד אלא מסטרא דגבורה היינו זהב .
גם ידוע הוא כי ישנם שני חודשים לגאולה תשרי וניסן , כאשר ניסן בחינתו זכו - אחישנה ואילו תשרי לא זכו - בעיתה .
ממילא אם בתשרי הזה מתחילה המלחמה שהיא אתחלתא דגאולה בחודש הדין בחינת זהב ולא כסף הרי שכל הנתונים מסתדרים יפה במקומם .
אפשר להוסיף לזה את שכבר אמרתי לא מזמן שיש לי יסוד להאמין שהלחימה תתחיל בשבוע של פרשת כי-תבוא עם הצ"ח קללות שבה כי צ"ח זה חץ ואומר מהרח"ו במקום אחר כי כל האסונות של הצ"ח קללות באים עלינו בעוון היורה כחץ, וד"ל כי לא אוכל להרחיב במקום שהצניעות יפה . ולכן כל אלפי החצים הנקראים טילים מכוונים עלינו .
ולכן חנם זה גימטריא צ"ח - חנם נמכרתם לאויבכם ולא בכסף שזה חסדים תגאלו אלא בדין הוא תשרי המלחמה של התחלת הגאולה .
והנה , למרות צבעם הקודר של הדברים יש בהם יותר מקרן אור של נחמה ותקווה :
מרן החיד"א -מדבר קדמות כאשר הגאולה היא בשם אלהים היא שלימה ואין מדה"ד מקטרגת . אך אם הגאולה בשם הוי"ה רחמים מדה"ד מקטרגת . מהר"ם אלשיך .
ובזה אפשר להסביר את הפסוקים : מִי יִתֵּן מִצִּיּוֹן יְשׁוּעַת יִשְׂרָאֵל בְּשׁוּב הויה שְׁבוּת עַמּוֹ יָגֵל יַעֲקב יִשְׂמַח יִשְׂרָאֵל .
ואילו פסוק אחר אומר : מִי יִתֵּן מִצִּיּוֹן יְשֻׁעוֹת יִשְׂרָאֵל בְּשׁוּב אֱלהִים שְׁבוּת עַמּוֹ יָגֵל יַעֲקב יִשְׂמַח יִשְׂרָאֵל .
בפסוק הראשון - כאשר הגאולה בשם הוי"ה ב"ה אזי הישועה חסרה , חסר אות ו' , כי מדה"ד מקטרגת .
אך בפסוק השני כאשר הגאולה היא בשם אלהים שהוא מדה"ד כתיב ישועות מלא ללא קיטרוגים .
לי בכל אופן אין ספק באשר למסלול בו אנו מובלים .
להערכתי - השבוע האחרון של אלול , נמתין ונראה .
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/9/2008 23:15 |
|
| |
יישר כח על הדברים.
כשהנך אומר השבוע של פרשת כי תבוא...האם כוונתך לשבוע שלפני או לשבוע של אחרי או אין זה משנה אלא כל עוד אנו ב"סביבת" פרשת כי תבוא? (אינני זוכר לאיזה דין או הלכה אבל מונח לי שהפרשה נמשכת עד יום שלישי שאחריו)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2008 08:50 |
|
| |
האמת לא ממש משנה , העיקר שיהיה בשבוע של פרשת כי-תבוא שהוא השבוע האחרון של החודש והשנה .
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2008 22:11 |
|
| |
שלא כמו ההודעה האחרונה העמוסה במקורות . . .
הפעם רציתי רק לומר שאני בכל אופן מרגיש מתח גדול באוויר , אחד יקרא לזה מתח שני יקרא לזה גאולה ושלישי יקרא לזה קקטוס . . .
המכנה המשותף לכולם הוא שרבים חשים בצורה מאוד חזקה שדברים גדולים בפתח וימים לא פשוטים מתקרבים .
מסכימים לא מסכימים ?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2008 23:28 |
|
| |
אם ב"הרגשה" עסקינן אני מוכרח להודות שרגשותיי מעורבים...באיזשהו שלב הרגשתי שהנה דברים קורים ופעם אחרת הרגשתי שהכל מתחיל להירגע...
מה שכן אני מוכרח לומר שבחדשים הקרובים והשנה הקרובה משהו פשוט חייב לקרות, זה אני כן מרגיש.
רק רציתי להוסיף הערה קטנה...
מצאתי את עצמי יותר ויותר מתעניין באקטואליה כדי לראות אם משהו סוף סוף קורה, במקום להתרכז בעיקר - המסר שכל זה אמור להעביר לנו(לדעתי ודעת אחרים כאן): לחזור בתשובה!!!!
לכן גם עניין הרגש הפסיק להציק לי כי אמרתי לעצמי העיקר זה התשובה וההתקרבות לה'. ומה שיקרה יקרה גם בלי שאתעניין וארגיש.
תוקן על ידי amishosh ב- 11/09/2008 23:34:56
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2008 00:07 |
|
| |
מייחל, מסכים במליון אחוז ואמרתי כבר מ"ס פעמים: תחושת הבטן היא שמיד הכל מתחיל...
אבל חשוב להדגיש שוב לכל מי שחושב שהוא יישב ויצפה מהצד בסרט: כולנו נהיה חלק מהסרט ואף אחד לא יודע מה יהיה איתו, כך שלאף אחד מאיתנו אסור להיות שאנן חייבים כל אחד להיות מחובר לאמת.
כשהאירועים יתחילו יהיה מאד מאד קשה כי כל אחד ירצה להציל את עצמו, כולנו נהיה במקלטים, חדרי ביטחון,אנשים יהיו עניים,יהיה פחד באויר שלא ניתן לתאר.כולנו נהיה ניידים ממקום למקום (ומיותר לומר שלא יהיה אינטרנט)ולכן מי שמחובר לאמת יהיה לו יותר קל לקבל את זה כי הוא יידע שזהו רצונו של הקב"ה- להשמיד את עולם השקר, וכל התהליכים שיקרו זה חיסול הרוע וזה תהליך לא קל בכלל.
השם עשה ועושה הכל ומתכנן הכל ורק לטובה.
שנזכה להבין ולזכות לחיות בזמן משיח צדקינו,אמן.
חברים, האמינו לי שאני אומר את הדברים ומטיף בראש ובראשונה לעצמי כי כולנו באותה הסירה.
חוזר כעת מבי"ח כי אבי נמצא במצב סופני ביותר וכשראיתי את דברי המייחל הייתי חייב להגיב כי ממש מרגישים באויר שזהו, קצו כל הקיצים ושנת התשס"ח עומדת להיפרד ועימה יחל להסתלק כל עולם השקר.
מייחל, מה דעתך לפתוח אשכול מיוחד לרגל סיום שנתת התשס"ח ופתיחת שנת 5769 לבריאת העולם.
חזקו ואמצו,
עוד 18 ימים לסיום שנת השמיטה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2008 09:35 |
|
| |
צר לי לשמוע על מצבו של אביך . אני מבין שכבר לא שייך כ"כ להתפלל לרפואתו . מ"מ שתתבשרו רק בשורות טובות ונחמות . --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
מסכים איתך , מעולם לא אמרנו או אפילו חשבנו שהאירועים יעברו לידינו ואנו נהיה כצופים מן הצד . כולנו הולכים לסבול מי יותר ומי פחות . ונכון - גם חשמל כנראה שלא יהיה לתקופה מסויימת . לכן כעת בימים אלה זה בדיוק הזמן להתחזק יותר בתורה תפילה גמ"ח שזכויותיהם יעמדו לנו בשעת צרה .
אשכול מיוחד לשנת תשס"ט רצית , מה בדיוק הוא יכיל שלא נמצא כבר בפורום ...
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2008 22:50 |
|
| |
תודה המייחל.
לגבי האשכול, רק הצעתי, ייתכן ואתה צודק אין צורך.
זהו נשארו שבועיים אחרונים לשנה זו ואוטוטו נראה האם האירועים ייפתחו עוד השנה...
אני פורש לשבוע כי אני יושב"שבעה" החל ממחר.
כל טוב,
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2008 07:23 |
|
| |
למייחיל היקר שבוע טוב
אנא את התיחסותך .לגבי השבוע שמתקצר(מתכווץ)
פשוט לי שחייב להיות הסבר הגיוני.אך מהו? לפי תפסתך
תודה מראש
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2008 09:21 |
|
| |
מצפה הצטערתי לשמוע על אבלכם , יהי רצון שמן השמיים תנוחמו עם שאר אבלי ציון וירושלים ולא תוסיפו לדאבה עוד . ונזכה לראות בתחיית-המתים במהרה עם כל מתי ישראל , אכי"ר .
טוני אם הבנתי נכון את שאלתך אתה מתייחס למה ששאלנו פעם אודות התחושה שיש ללא מעט אנשים ע"כ שהזמן זורם כיום מהר יותר מבעבר .
הסבר אמיתי ועמוק אין לי ע"כ לצערי , מלבד פשט הפסוק שהבאנו כבר בעבר - אני ה' בעיתה אחישנה שניתן להבין מפשט הפסוק שבסוף הגלות בזמן גאולת בעיתה לא רק האירועים אלא הכל ירוץ מהר יותר כולל הזמן .
ד"א . כעת משהאשכול הגיע ל - 300 הודעות חשבתי אולי כדאי לנעול אותו לכמה ימים ופשוט לראות כיצד יתפתחו הדברים ולא לטחון שוב ושוב את הנושא . במידה ואירועי הימים הקרובים יאמתו את נושא האשכול נהיה כאן בע"ה ונראה מה נעשה .
|
|
|
|
|