בית פורומים אחרית הימים כאן ועכשיו

כל המידע :אשכול המלחמה האחרונה והראשונה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/9/2008 09:52 לינק ישיר 

אז כפי בקשת המייחל אני מעביר את מה שאמרתי באשכול דברי התורה לכאן (עם תוספת למה שאמרתי שם)
עוד מעט ר"ה תשס"ט ובה מתחיל לכאורה מוצאי שביעית. עושה רושם ששום דבר "לא מתבשל" בשטח אם כי לעולם אין לדעת עד הרגע האחרון. אז אני חושב שבכל זאת יש מקום אולי להציע פשטים אחרים בגמ' בסנהדרין "שביעית מלחמות"...

כתבתי בפוסט מהאשכול הנ"ל שנראה שיש 3 אופנים ליישב. רציתי להתנצל על היומרנות שלי כי אחרי עוד קצת חשיבה על הדברים נראה שיש יותר משלושה (אולי אפי' הרבה יותר). השלושה שחשבתי הינם:
 - ידועים דברי הרמב"ם שאפי' חז"ל לא היה להם קבלה על ימות המשיח רק כפי הבנתם את הפסוקים. ולכן ייתכן שפשוט "אין הלכה" כאותה הברייתא.
- תי' אחר דחוק מאוד נראה לי, הוא מה שהועלה ונדחה ע"י המיייחל שייתכן שעד פסח עדיין נחשב  "שביעית"...
- "שביעית מלחמות" אין הכוונה כדברי רש"י "בין ישראל לאומות" דווקא. ואולי גאורגיה ורוסיה זו המלחמה. שוב נראה לי תי' דחוק ביותר

אז מייחל, מה דעתך על הדברים? או שעדיין מוקדם מדי לדון בנושא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2008 17:42 לינק ישיר 

דעתי

ישנה תחרות קשה בין התירוצים איזה מהם דחוק יותר .
ומי שאני הקטן שאכניס ראשי בין הדחוקים פן ידחקוני גם אני. . .

מה שהתכוון הרמב"ם הוא שאין מסורת מדוייקת ומוחלטת בסוגיית אח"ה כמו בשאר ההלכות הברורות והמסורות לנו
בכל התורה כולה . אך אין הכוונה שבנושא פרטי כזה או אחר לא יודעים מה יהיה , יודעים גם יודעים .
אתה מדבר פה על ברייתא אתה יודע מה זה תנו רבנן ! ?

זאת ועוד על רש"י אתה רוצה לחלוק ??? לא מצאת לך מקצוע אחר ?  נקסט . .

בקיצור לא יודע , אם הגענו לר"ה ללא אירועים מיוחדים נכון לעכשיו לא עולה בדעתי הסבר מניח את הדעת .

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/9/2008 22:05 לינק ישיר 

את הנזיפה על רש"י אני מקבל. אך דבריך על הברייתא אני דוחה מכל וכל...

כן גדלתי על ברכי רבותינו ויודע אני טוב מאוד מה הוא ברייתא. אינני כאותם "נהורים" שרואים בגמ' איזה ספר הסטוריה ועובדות.

הנה הרמב"ם כלשונו וככתבו:"וכל אלו הדברים וכיוצא בהן לא ידע אדם איך יהיו עד שיהיו. שדברים סתומים הן אצל הנביאים. גם החכמים אין להם קבלה בדברים אלו אלא לפי הכרע הפסוקים ולפיכך יש להם מחלוקת בדברים אלו" כך שאינני מבין מהיכן מוציא אתה "אך אין הכוונה שבנושא פרטי כזה או אחר לא יודעים מה יהיה , יודעים גם יודעים ." וברור שאילולי אמרו הרמב"ם לא הייתי מעלה על דעתי לומר זאת בעצמי.

כבר יותר מפעם אחת הנך נותן את פירושך שהרמב"ם התכוין לזה או הרמב"ם התכוין להוא...
בישיבה שאני למדתי למדנו לדקדק מאוד בלשון רבותינו ולא לנסות לתת להם כוונות שמתאים לסברות שלנו אלא א"כ הדברים מדוייקים להפליא. וצר לי אך דבריך והסברך נראים בדיוק להיפך מדברי הרמב"ם...

תוקן על ידי amishosh ב- 24/09/2008 22:09:02

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2008 02:38 לינק ישיר 

שלום רב,
העניין של סיום שנה שביעית מדיר שנה מעיניי וגם אני חושב כמו המייחל שהדברים צריכים להתחיל וכאשר אנו כבר במרחק של 5 ימים לפני רה"ש ואין סימנים למשהו נכנסתי קצת "לייאוש" שמא חלילה הגאולה מתעכבת עוד..
אבל אז ראיתי את הקטע הזה מתקשור שהתקיים בי"ד באייר התשס"ח עם בנימין גולדן והתעודדתי:
. האם אתם עדיין אומרים שזו השנה האחרונה של העולם כפי שאנחנו מכירים אותו?

בנימין: לפי כל הסימנים ולפי כל מה שאני יודע ככה זה נראה - שזהו הסוף. תשס"ח. אבל זה עוד לא משיח. זה לפני המשיח. ואל תשכחו שהשנה יכולה להימשך עד הושענה רבה.

ז"א שעד הושענא רבא זה עדיין נחשב השנה השביעית כך שאין מה להתייאש והגאולה בוא תבוא.
אז חברים, בואו כולנו ניתן את הפוש האחרון לפני רה"ש- נשוב בתשובה, נזעק למשיח ונעיר כמה שיותר מעם ישראל כעשיו בימים הנוראים.
ולא צריך להתווכח מי צודק ומי טועה, בסופו של דבר רק הקב"ה מחליט מה יקרה ומתי ואם הוא היה רוצה שנדע בדיוק היה כותב בדיוק, כנראה שהוא לא רוצה שנדע אלא שנעשה את המוטל עלינו והוא יגאלינו ברחמים,אמן.
בשורות טובות ושנת גאולה שלימה לכלל עם ישראל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2008 09:07 לינק ישיר 

מצפה

חזק וברוך על הדברים , בהחלט זוית מעניינת .

בקשר לסיפא של דבריך , רציתי לומר ולהדגיש שאין ולא צריך להיות קשר בין עיסוקנו כאן בסוגיות הגאולה
והמאורעות הנלווים אליה לבין זה שעלינו לעשות ככל יכולתינו בעבודת השם הן בבין אדם למקום והן בבין אדם לחברו .

אנחנו מתאמצים ומשתדלים לעשות כמיטב יכולתינו לגרום נחת רוח לקב"ה ואנו יודעים שתחילת הגאולה
נמצאת ממש מעבר לפינה ולא צריך מקורות בשביל זה , המציאות בארץ ובעולם היא המקור הטוב ביותר לכך .
כל מי שעינם לו בראשו ומוח לו בקודקודו יכול לראות את התגשמות נבואות התנ"ך וחז"ל במאורעות דורנו ולא צריך יותר מזה .

כך שתן גט שיחרור לייאוש ואמור לו שאין לו מה לחפש באזור מגוריך , מה לך ולו בכלל . . .

ד"א
בין תפרוץ מלחמה בימים או בשבועות הקרובים ובין לא אני בכל אופן יודע בוודאות גמורה שההתגלות הראשונה של המשיח
קרובה מאוד וצפויה בעתיד הקרוב המאוד .

עמי
לא תאהב את מה שיש לי לומר על דבריך לכן לא אומר . את הרמב"ם הזה כבר הסברתי לא פעם , לא רוצה לקבל
את ההסבר - זכותך המלאה .

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/9/2008 09:40 לינק ישיר 

אכן לאחרונה שמעתי גם אני "וורט" מעניין על כך שבעצם סוף השנה ותחילת השנה החדשה נמשכת מר"ה ועד שמחת תורה...  כמה וכמה פסוקים מוכיחים על עניין זה....

אבל כמו שמייחל אמר המציאות בעולם אומרת הכל והטח עיניו מראות....וכו'

תוקן על ידי amishosh ב- 25/09/2008 9:40:34

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2008 22:43 לינק ישיר 

חידוש מעניין שהתחדש ממש כעת - משיעורו של הרב מוצפי .

החלק שאמר במפורש - ידוע כי שם  א ל ה י ם  הוא מידת הדין , ולמה באמת ?
משום שהאות ה' שהיא כנגד הנקבה קודמת לאות יו"ד שהוא כנגד הזכר .
וזה מה שקורה כאשר הנקבה מושלת ושולטת על הזכר מידת הדין שולטת על מידת הרחמים...ה' ירחם .

החלק שנרמז בדבריו - על האפשרות שאשה תהיה ראש ממשלה , ה' ירחם...כלשונו .

מכאן המשכתי אני - למיטב ידיעתי הפעם היחידה שאשה היתה ר"מ היתה גולדה מאיר. . . ומה קרה אז ?
יפה מאוד , מלחמת יוה"כ .

גם עכשיו אנו עומדים ערב מלחמה גדולה וקשה , מתאים לפיצי לבני לאייש את התפקיד ע"מ להוציא את המלחמה לפועל
עד שובו של מב"י לזירה .

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/9/2008 09:36 לינק ישיר 

בס"ד

שמעתי אותו דבר בדיוק אצל הרב דהן

שהוא מספר לפי הזוהר שאשה שולטת זה עונש על פגם ברית וזה דין מאוד קשה מה שהיה עד עכשיו זה כלום

ושאנחנו עוד נתגעגע לאולמרט

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/9/2008 22:06 לינק ישיר 

אם כך סיכמנו...

ליבני אכן תהיה רה"מ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/10/2008 20:39 לינק ישיר 

קראנו השבת בפרשת וילך

מִקֵּץ שֶׁבַע שָׁנִים בְּמעֵד שְׁנַת הַשְּׁמִטָּה בְּחַג הַסֻּכּוֹת 

פרש"י - בשנה ראשונה של שמטה , שהיא שנה השמינית . ולמה קורא אותה שנת השמטה , שעדיין שביעית נוהגת בה בקציר של שביעית היוצא למוצאי שביעית  .

כך שהנה , קיבלנו דוגמא חיה לימים אלו ממש שלמרות שנכנסנו כבר לשמינית עדיין נקראת היא שביעית .
כך שנמתין עד לסוף סוכות בע"ה ואז נראה מה קורה .

כמובן שלחשוב ע"כ מראש ש'שביעית מלחמות' הכוונה היא לסוכות של מוצאי שביעית לא היה שייך אך לאחר
שעבר הזמן המיוחל ועולם כמנהגו נוהג ולא קורה שום דבר אז לא נשארת ברירה אלא לחפש הסברים אחרים .

תוקן על ידי המיייחל ב- 04/10/2008 20:38:58

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/10/2008 21:41 לינק ישיר 

המייחל אני מוכרח לומר ש"גנבת" לי את הפוסט :)

שבוע טוב!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2008 00:01 לינק ישיר 

ערב הושענא רבא המועד האחרון מבלי להיזדקק לתרוצים דחוקים ומישהו שם בחוץ כנראה לחוץ להספיק משהו...נעקוב ונראה .

המקורות הצבאיים של תיקדבקה מדווחים, כי קיים מידע מודיעיני כי מספר אלמנטים בזרוע הצבאית של החמס, וארגון הג'יהאד האיסלמי מתכוננים לשגר מטחי טילים גדולים.
המשך...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/10/2008 03:41 לינק ישיר 

אני עייף.

מחכה כבר לגאולה השלמה.

בקרוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2008 08:20 לינק ישיר 

בטח עייף. . . כותב הודעות בשלש ארבע לפנות בוקר , איך לא תהיה עייף .

מצא לך שעות שינה נורמליות יותר אהרונצ'יק ותראה שתרגיש טוב יותר בע"ה .

בצחוק כמובן אך אולי בכל זאת יש פה גרעין של אמת .

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/10/2008 15:10 לינק ישיר 

אתה יודע לאיזו עייפות התכוונתי ידידי............

הדברים עדיין לא מתקדמים בקצב ששיערנו ולא אומר שזה מייאש אותי אבל זה מעייף אותך במיוחד לאור מורכבותם וקושיים של החיים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > אחרית הימים כאן ועכשיו > כל המידע :אשכול המלחמה האחרונה והראשונה
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 20 21 22 24 25 26 לדף הבא סך הכל 26 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.