|
|
| נשלח ב-25/5/2008 20:44 |
|
| |
אני מצטער אם הכעסתי מישהו. אני בסה"כ יודע שמב"י הוא אינו אריק שרון מהטעם הפשוט כי מב"י הוא חי ביננו, נושם ובועט למרות שהוא עצמו אינו מודע לכך שהוא מב"י. ניתן לבסס את דברי המייחל על הכתובים מהן ניתן ללמוד ששרון הוא מב"י - ממש כפי שניתן לומר שרבין היה מב"י ונלחם בדיוק שלוש מלחמות (ואפילו מת ). נו אז מה.. אז זה הופך את רבין או בר-לב למב"י. אני צריך אסמכתאות למה שאני אומר? "אני לא מבין במשיחים- אני מבין במבינים". אני לא בא להתריס חלילה. הייתי הראשון עוד אצל המרדכי (סותם הפיות) שאמר בשבחו של המייחל שרואה דברים נכונים. אבל גם הייתי זה שאמר שלא הכל נכון במאת האחוזים וכי יש סטיות קלות לגבי האנשים והתאריכים. אני לא חושב שאם אביא ציטוטים או אפרש אחרת את מבואות המייחל, אהיה חכם יותר. לא בשום אופן. יש דברים שמפאת כבוד הדברים ואומרם, הם יוודעו עוד מעט. נו.... אז אני חושב שהמייחל מדבר שטויות? לא!! הוא תלמיד חכם יותר ממני. אבל מה לעשות אני יודע ממקור הכי מוסמך בתורה ובעם ישראל שהפרשנות של המייחל לאירועים היא מאוד מאוד קרובה למציאות אבל לא פרשנותו לאנשים ולדמויות... אני באופן אישי באמת שהייתי מעדיף את שרון - כי אז זה יהיה נס גדול מאוד וקידוש שם השם לכולי עלמא.
אין לי מקובל בלתי נודע!! יש לי רב גדול בתורה, שעכשיו לצערי קצת לא בקו הבריאות וכל היום אני בתפילות. אבל הוא למדנו הרבה דברים מאוד חשובים ומעניינים. בס"ד כשהוא יחלים ייתפרסמו הרבה דברים נפלאים על-ידו...
תוקן על ידי - מתיב - 25/05/2008 20:47:12
|
|
| נשלח ב-25/5/2008 22:00 |
|
| |
אני מקבל את התנצלותך באם הכעסת מישהו...( בטח לא אותי ) .
הייתי רוצה להתייחס להתנצלות יותר ברצינות אך סגנון דבריך כפי שהעירותי לך כבר לא פעם הם שמעוררים את תחושות האי-נוחות בקרבי ואולי גם בקרב אחרים .
הערה ראשונה : אתה אינך יודע ששרון אינו מב"י אתה בסה"כ מאמין לדברי רבך , דבר יפה כשלעצמו .
הערה שנייה : מה בכלל הדמיון לרבין למען השם , אתה מעלה על דעתך בכלל להשוות את האידאולוגיה השרונית פעילותו ועשייתו למען אר"י יישובה ופיתוחה לרווחת אלפים רבים של יהודים לעומת האידאולוגיה השמאלנית של רבין ?? הכי השתא ?!
הערה שלישית : ודאי שצריך מקורות אסמכתאות וציטטות לנושאים שבהם עוסק פורום זה , מה השאלה בכלל !
אתה יודע איך אני רואה את עצמי בנושאים האלה ביחס למה שקורה בדור הזה ? אי קטן של שפיות וישרות הדעת בתוך אוקיינוס ענק של שקר ובילבול המוחין השוטף את דורנו המסכן...ממש כך .
תרצה לקרוא לזה גאווה ? בבקשה . אם להכרת עצמך מודעות עצמית וראייה מפוכחת ייקרא גאווה אז בבקשה...
אלא מה , אני לא בא בקטע של 'קבלו את דבריי כי אני יודע יותר טוב מכולם על ענייני התקופה' לא , אני אומר דבר פשוט מאוד , מתאר אירועים נוקב בתאריכים מביא מקורות ואומר אם יקרה כך וכך סימן שאני יודע על מה אני מדבר , פייר לא ? בלי מיסטיקה מיותרת בלי משחקי כבוד קטנוניים ובלי בטיח , פשטות .
רפוא"ש למורך ורבך .
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2008 22:15 |
|
| |
אוהבתאמת לגבי פיקפוקייך על יכולתו וסיכוייו של שרון להתעורר ולתפוס את השילטון מחדש אומר כך :
האם התיימרתי לומר שמהלך כזה הוא כ"כ טבעי סביר והגיוני ? לא , מעולם לא טענתי זאת . ממילא כל הבסיס לתמיהה שכזו לא ממש קיים . התשובה לשאלה זו יכולה להינתן בשלוש מילים עתיקות יומין...
היפלא מה' דבר ?
ובכלל , כל המלחמה הזו והאירועים שילוו אותה כבר לא יהיו יותר כמתכונת שהכרנו עד עכשיו , דברים הולכים להשתנות בע"ה .
ואני מודע לכך שגם דברים מן הסוג הזה אי אפשר לאשש או להכחיש , לכן אני גם לא מבקש שיאמינו לדבריי אלא שיחכו בסבלנות למועד הנקוב בעוד ימים ספורים לראות האם יהיה כצעקתה או לא .
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2008 22:21 |
|
| |
אכן כן..
צריך להמתין ולחכות..
רק למה נראה לי הזוי לחלוטין כל הסיפור של שרון..??
כי כדי שזה יקרה לפי סדר האירועים שלך..צריך שיהיה נס (התעוררותו של שרון,הבראתו המיידית ועמידתו בראש הצבא!!!
בתוך כמה ימים!!!) בסדר גודל של שמש בגבעון דום.(נגד החוקי הטבע)
הלא כך?
ודאי שלא יפלא מה' דבר...לא חידוש גדול.
אבל עד כה ראינו(לפחות על פני השטח) התרחשויות ל- א ניסיות בתהליך הגאולה..
אלא הכל מתפתח כמתוכנן ולפי סדר האירועים המתגלגלים..
לדוגמא: גם אם תהיה מלחמה בעוד שבועיים..לא פלא גדול.אפילו צפוי לחלוטין.
תוקן על ידי אוהבתאמת ב- 25/05/2008 22:23:59
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2008 08:55 |
|
| |
אני בכלל לא מבין על מה הויכוח כאן.
נראה לי שהוכיוח נהפך להתנצחות מסויימת אנני מתכוון אל המייחל כי המייחל עונה על שאילותיכם.
אבל האחרים למה הויכוח , מה יותר פשוט מלחכות ולראות , גם אם הדבר היה לוקח שנים אין סיבה לויכוח , ק"ו שתוך שבועיים נידע בעזר"ה יתברך איפה אנו עומדים.
אנן נוטים לשכןח שלפעמים הויכוח בחיצוניות זה נראה חתירה לאמת ובפנימיות זו נצחנות , איך נידע להבחין בין הדברים , פשוט נבדוק הא הנפקותא לענין מעשה , אם יש נפקותא לענין מעשה יש לדון האם הויכוח עיניני , אבל אם הויכוח הוא תיאורטי , וק"ו שאין לכם מידע או שלא מוסרים מידע , הרי שהויכוח הופך לנצחנות , ודוקא ההכנה האמיתית לביאת המשיח היא להוריד את הנצחנות .
תנו להמיייחל את הכבוד המגיע לו בזכות , הוא העלה רעיון , תנו לו את הזמן, וחברה "תפרגנו קצת לזולת" לא ראיתי עוד שום פירכא הגיונית , חוץ מהשארות שבנויות על רגשי הלב.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2008 09:08 |
|
| |
מסכים איתך לחלוטין דורש , לא בעניין הכבוד , חלילה לי , לא מיניה ולא מקצתיה ..טוב אולי מקצתיה...חח.
ואכן כן , באמת שמדובר בעניין תאירוטי לחלוטין , ללא כל נפק"מ למעשה , כמו מרבית נושאי הפורום בעצם .
יש לי ההרגשה שאם לא היה את סיפור הגירוש הקשה והביש מגוש קטיף לא היתה כזאת התנגדות לרעיון ששרון הוא מב"י , אחרי הכל הוא פעל ועשה כ"כ הרבהבמשך עשרות שנות פעילותו . אך כפי מה שאני מכיר את המקורות ואת המציאות הקשה של דורנו דור גאולת בעיתה וסוגיית מב"י זה לא ממש מפריע לי או מפתיע אותי .
אולי אם יצא לי אאריך בזה פעם .
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2008 11:11 |
|
| |
מה זה "סיפור גוש קטיף"?! מה זה משהו קטן?!
זה כמו שאמא תגדל 10 בנים, תטפח אותם, תאכיל, תדאג להם במשך עשרות שנים.
יום אחד היא תקום ותשחט את כולם בחצי דקה.
האם תגיד שהיא אמא טובה כי במשך עשרות שנים היא פינקה ודאגה?! האם תגיד
"מה כולה בגלל חצי דקה שופטים אותה"?!
אדם יכול לאבד את כל מה שהוא בנה ברגע.
וחוץ מזה, יש קטע שמישהו הביא שמדבר על אחרית הימים שכל האומות יבואו אל
אלוקים וידרשו את השכר שלהם על כל החידושים וההמצאות שלהם. הם יגידו שהנה
הם עזרו לעם ישראל, והקדוש ברוך הוא יסלק אותם ויגיד להם, הלא רק לצורך עצמכם עשיתם.
ברור שאם הגוש נחרב אז זה לטובה, אלוקים לא עושה סתם דברים, אפילו כשהוא מכה
בנו עם המקל הוא עושה זאת לטובתנו. אבל אין שום סיבה שנאהב את המקל, אפילו
אם קוראים לו אריק שרון.
בקיצור לדעתי הקושי על דבריך הוא ששרון גם אם עשה דברים גדולים לטובת עם ישראל
(הגירוש מימית, מלחמת לבנון הראשונה והמטומטמת וכו') הרי שהוא איבד את הכול ברגע.
בקשר לכך שהוא ניהל שלוש מלחמות הרי שיש לנו במדינה הזאת עוד אלפי מפקדים שפיקדו בשלוש מלחמות ואף יותר.
אני מקווה שהדברים שלך נכונים, אבל אני מקווה שזה לא יהיה שרון שיוציא אותם לפועל (ואני
גם לא מאמין לזה).
*אני לא מפקפק בדברים שלך, ואני מחכה בקוצר רוח לראות אם יתקיימו. אבל לדעתי שגית
בזהותו של משיח בן יוסף זה הכול.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2008 14:24 |
|
| |
למייחל
- 80% מהחבניקים מאמינים שהרבי, זצק"ל, הוא משיח בן דוד. ואתה מאמין לא פחות ששרון מב"י
אין להם ולא לך שיחות ישירות עם הקב"ה ובוודאי יתברך שמו לא מגלה לנו מי משיחו - הרי משיח עצמו עדיין לא יודע שהוא נבחר ליהיות הגואל ובנתיים רק בחזקת משיח
מן הסתם אתה מלומד ובקיא בתורה אבל זה לא נותן לך את המעמד לבחור להקב"ה את משיחו.
לגבי המלחמה - אין יצור בעולם השפל שלא מרגיש רוחות המלחמה - זה שאתה מנבא שהמלחמה תתחיל בשבועות - לא מפתיע אף אחד - גם אם זה יתחיל היום, אפשר להגיד שצדקת...
הכי קרוב ששרון יוכל להיות מב"י זה מהסטרא אחרא... "זה לעומת זה ברא הקב"ה"
אם דבריי לא מקובלים על דעתך, ואתה רוצה ולמחוק - אז למה פתחת פורום?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2008 14:42 |
|
| |
נאוה
דעתך נשמעה.
זכותך לא לקבל את דעתו של המייחל .
אם נסכם את הדברים:
המייחל חושב ששרון משב"י.
החבדיניקים חושבים שמשיח ב"ד זה האדמור מחב"ד.
את לא מאמינה לאף אחד.
האם ברצונך לשכנע את המיייחל שישנה דעתו ?
האשכול נפתח כדי להביע את דעתו של המיייחל מהמקורות , אם יש לך סתירה על מקורותיו את מוזמנת לדון בזה .
אם ברצונך לומר שהמייחל לא יודע , אין זה מנושא האשכול.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2008 15:11 |
|
| |
אם יש למייחל מקורות ברורות מהתורה הקדושה שהקב"ה בחר את שרון להיות מב"י, שיביא זאת ונוכל לדון (או לא) בעניין לשם שמיים ולא לפי דעות...
האם אני רוצה לשכנע את המייחל שישנה את דעתו? לא ולא - אבל זה פורום לדסקס ענייני הגאולה ומשיח, ואני מביעה את דעתי לפי הגיון אנושי.
יש לי קשר אם בנימין גולדין (אוטיסטי) ואפשר לשאול אותו אם יש מציאות כזה, לפי מה שהמייחל
מציג, אבל כל עוד אין לנו בסיס תורני, מה יש לשאול או לברר?
לפני זמן מה שמעתי שהחלבן (רבי חיים כהן שליט"א) אמר דברים דומים למה שהמייחל אומר - ששרון יקום - אבל זו הייתה שמועה ואין לי דרך לברר אם באמת אמר זאת או אחרים אמרו זאת בשמו.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2008 15:18 |
|
| |
נאוה
לא ענית על שאלה אחת למה לא להמתין שבועיים ולראות איך יפול דבר?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2008 15:22 |
|
| |
מנוב
מלחמת לבנון הראשונה היתה מטומטמת לא בגלל שרון , אלא בגלל השמאל הישראלי , והפחד מהעולם.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2008 15:30 |
|
| |
אל עניין זה אמרתי לפני שאלתך ..."לגבי המלחמה - אין יצור בעולם השפל שלא מרגיש רוחות המלחמה - זה שאתה מנבא שהמלחמה תתחיל בשבועות - לא מפתיע אף אחד - גם אם זה יתחיל היום, אפשר להגיד שצדקת... "
האם כוונת המייחל ששרון יקום עד חג השבועות והשתתף במלחמה??
או שתיהיה מלחמה ואז שרון יקום וכביכול ינהיג אותנו לנצחון?
ובנו עמרו ישתחרר מהכלא ו"שוב" יעזור לאביו?
ומפלגת קדימה יזעק "נצחנו"?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2008 16:22 |
|
| |
דורש,
הויכוח הוא האם יש ממש ב"נבואה" ששרון הוא משיח בן יוסף..??
האם יש הגיון בכלל לקבוע את מעמדו הזה לאור מצבו העכשוי.
זה כמו הויכוח בין 2 הההשקפות של חב"ד:
חלק אומרים שמשיח הוא הרבי והוא לא נפטר באמת הוא רק "נעלם"..(שמעתי במו אוזני.
החלק האחר מתנער מהם מכל וכל..וקורא להם הזויים ומטורפים..
זה גם סוג הויכוח כאן..
אם המייחל היה נוקב בשמו של מישהו שנמא ביננו במצב כשיר וראוי ונותן בו סימנים כפי שניתנו במקורות למ"בי..אז ניחא.
אבל להגיד על שרון שהוא יתעורר ויהל מלחמה בעוד כשבוע..??
לדעת הסקפטיים כמוני?
מופרך לחלוטין.אין מצב בלשון העם.
|
| נשלח ב-26/5/2008 16:43 |
|
| |
אוהבתאמת
נניח שאת צודקת וההנחה של המיייחל איננה נכונה , נו....
מחר בבוקר כשאת קמה ואת צריכה לחשוב מה עליך לעשות , האם שאלת זהות המשיח משפיעה על ההחלטות או לא?
אם התשובה חיובית , תעלי את הספיקות ונדון בהם, ואם לא , אז על מה הדיון .
|
|
|
|
|