בית פורומים אחרית הימים כאן ועכשיו

כל המידע :אשכול המלחמה האחרונה והראשונה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/6/2008 22:37 לינק ישיר 

איש

אנחנו לא יושבים מול המחשב וכוססים ציפורניים בציפייה למועד הנקוב , כולנו כאן אנשים בוגרים
רציניים ואחראים שחיים את חיינו במציאות ולא בוירטואליות המדומה הזו .
ותוך כדי עשייתנו היומיומית איש איש בחייו הפרטיים אנו גם מצפים ומייחלים לגאולת ישראל השלימה
ומשתדלים לעשות זאת כמה שיותר עפ"י העולה מתוך לימודנו את דברי תורתנו ורבותנו הקדושים .

מביאים את המקורות מנתחים ומסבירים אותם עם הכלים שחנן אותנו הקב"ה להבין ולהשכיל . זה הכל .

לא מתלהמים לא נספחים ולא שום דבר ...עוסקים בתורה ב"ה .

וכפי שכבר הבאנו פעם דברי אלקים חיים על מעלת עצם הציפייה לגאולה ולישועת ה' .

יקרו הדברים כפי שאמרנו...ב"ה , לא יקרו...גם ברוך יהיה . נמשיך בע"ה ללמוד וללמד ולהתחזק יחדיו .

משתפרים מיום ליום בע"ה ולומדים מטעויות , שהרי אין אדם עומד על דברי תורה אא"כ נכשל בהם .

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/6/2008 08:53 לינק ישיר 

וְיִהְיֶה ראשׁ חדֶשׁ הַזֶּה סוֹף וָקֵץ לְכָל צָרוֹתֵינוּ. תְּחִלָּה וָראשׁ לְפִדְיוֹן נַפְשֵׁנוּ.

כך התפללנו היום .

ועדיין , אם יתברר בערב החג שלא טעינו בהבנת אירוע זה הרי שתפילה זו תתגשם כפשוטה ממש .

בואו תראו עוד חידוש יפה בע"ה , כמה מתאימים אירועי אשכול זה לתאריך זה .

בשבת הבעל"ט נקרא את פרשת-השבוע הארוכה ביותר בגלל האריכות הגדולה של קורבנות הנשיאים .

ולמה כ"כ חשוב לתורה לחזור במשך עשרות פסוקים על אותם הקורבנות בדיוק שהקריבו כל הנשיאים ?

הזוה"ק בסוף פרשת נשא  : 

דתניא אמר ר' שמעון אלמלא לא אקריבו אלין תריסר נשיאין לא יכיל עלמא למיקם קמי תריסר נשיאי ישמעאל דכתיב שנים עשר נשיאים לאומותם מדאקריבו אלין דישראל נסיבו שולטנותא דכלהו  .

אם נגזרה גזירת מלחמה עם הישמעאלים הארורים ימ"ש והיא צריכה להיות מתי שהוא האם יש מועד מתאים
יותר לכך מאשר למחרת היום בו קראו כל עם ישראל פרשה זו בביה"כ ועוררו את זכותם הנצחית של אותם קרבנות
הנשיאים להביא למפלתם של נשיאי ישמעאל ?

וההפטרה...גם היא לא טומנת את ידה בצלחת .

וְהוּא יָחֵל לְהוֹשִׁיעַ אֶת יִשְׂרָאֵל מִיַּד פְּלִשְׁתִּים .

נאמר על מב"י .

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/6/2008 09:29 לינק ישיר 

עידכון מהבוקר על עצרות התפילה שהיו אתמול , מישהו ששוחח עם אביו של דניאל .

דיברתי עם אבא של   דניאל

הוא אמר שאתמול היה תיקשור , והעצרות עשו שמחה גדולה.
 הוא היה מאוד עצוב והוא נשאל על כך ודניאל ענה בגלל מה שהולך לקרוא קרוב מאוד.

הוא ביקש שוב פעם להכין אוכל יבש לשבועיים והרבה מים.

הקרוב מאוד אפשר לפרש ממש קרוב , אבל אבא של דניאל אמר לי שהוא חושב שבקיץ , אבל לפי איך שהוא תיאר מה דניאל אמר יתכן ממש מיד ,

אבל זה לא ברור.

אם שואלים לדעתי ודאי שגם אני הייתי אומר שמלחמות פורצות בחודשים המועדים לפורענות תמוז ואב .
אבל מה אני יכול לעשות שהזוהר מתאר מלחמה בערב שבועות...מה תצעק אליי .

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/6/2008 15:39 לינק ישיר 

"שהזוהר מתאר מלחמה בערב שבועות...מה תצעק אליי ".
המייחל,  הזוהר (כנראה )לא אמר, אתה מפרש אותו כך... , הדיוק מאד חשוב, כי הזוהר מדבר על פנימיות התורה.. ויש להזהר מלפרש רק כ"פשוטו"..

דניאל וגילה וכל הקבוצה הקדושה.. כל עוד לוקחים את דבריהם וחוזרים בתשובה מוטב.. מעבר לזה לא להיבהל.. רק נבואות טובות חייבות להתממש... בני ישראל מתפללים כל היום ומידי יום למיתוק הדינים.. אסור להתיאש !!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2008 16:30 לינק ישיר 

יוסי

מדברי דניאל אף אחד לא ניבהל כי הרי מי שמאמין להם עושה תשובה והרי אין לו מה לפחד, ומי שלא מאמין הרי ודאי שלא מפחד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2008 09:02 לינק ישיר 

אין ספק שנכון לרגע זה מצב האירועים בשטח אינו תואם למצב מלחמה בשבועות .

לענ"ד נשארו 3 תרחישים אפשריים להתפתחויות עתידיות בעניין זה :

1 . עם כל זאת ולמרות הכל פורצת המלחמה בערב שבועות , מה שנראה כהכי פחות סביר .

2 . המלחמה האמורה תצא לדרך בזמן הטבעי שלה תמוז - אב .

3 . אולי הקדמתי את האירועים בשנה שלימה והשבועות המוזכר בזוהר מכוון בכלל לשנה הבאה תשס"ט .

אפשרות זו בעייתית משתי סיבות ,  מה נעשה  עם הגמרא " שביעית מלחמות ומוצאי שביעית  ( תשס"ט )  בן-דוד  בא " ?

ומה נעשה עם אותו קטע בזוהר המתאר באופן ברור וחד-משמעי שלא מותיר ספק
לכל מי שמבין טיפה בזוהר מלחמה כאן באר"י ?

כי לא מסתבר שהמלחמה המתוארת בזוהר מכוונת לשנה הבאה ואילו השנה תפרוץ מלחמה שלא מוזכרת בשום מקום במקורות .

בקיצור בעיה
.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/6/2008 09:27 לינק ישיר 

המייחל
מלכדת את עצמך ?

אם הבנתך נכונה יש להמתין  עד המועד.., ואם לא -מומלץ להוועד עם תלמידי חכמים נוספים... ולפני...

בכל אופן את דברי הזוהר אי אפשר לקבל רק כפשוטם אף פעם !

נמתין , נתחזק ונראה..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2008 09:40 לינק ישיר 

למה מילכדתי מה מילכדתי ?

יש'ך מה לומר בעניין..בבקשה , המקורות לפניך בתחילת האשכול , אתה מוזמן לעיין בהם שוב ולשתף אותנו
במסקנותיך .

חשבתי שהייתי ברור דיו כשאמרתי  'הכי פחות סביר'  משמע סבירות נמוכה אך עדיין קיימת .

ומה גורם לך לחשוב שת"ח מבינים בנושא זה ?
הטרם תדע שהבנה והתעסקות בנושא הזה היא לא בדיוק קריטריון להחשבת אדם לת"ח ?

ואלה שאולי כן מבינים בנושאים אלה לא ממש בהישג ידי .  ולא מכיר כאלה באיזור מגוריי .

אבל אגיד לך עוד משהו , אתה יודע מה באמת גורם לך לחשוב שת"ח כן מבינים בנושא הזה ?
אותה הסיבה שגורמת לך לומר משפטים כמו  'בכל אופן את דברי הזוהר אי אפשר לקבל רק כפשוטם אף פעם' .

אי ידיעת תורה מספקת הייתי קורא לזה .

המשך לעסוק ככל יכולתך בתורה ידידי , ואם טרם התחלת אז זה הזמן .

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/6/2008 10:06 לינק ישיר 

"אותה הסיבה שגורמת לך לומר משפטים כמו  'בכל אופן את דברי הזוהר אי אפשר לקבל רק כפשוטם אף פעם' .

אי ידיעת תורה מספקת הייתי קורא לזה "

קטונתי לידך המיייחל,  את המשפט שציטטי אמורו חכמים ונובונים כנראה משנינו !! 

"ואלה שאולי כן מבינים בנושאים אלה לא ממש בהישג ידי .  ולא מכיר כאלה באיזור מגוריי " -  אז תתאמץ ותחפש אותם ! ידעת ומצאת תאמין ! התורה לא נקניית בקלות... וראוי לעשות זאת במקום להתבזות אחרי זה ולהמציא תרוצים דחוקים...

חזק ואמץ !!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2008 10:49 לינק ישיר 

בס"ד
שלום למייחל,
קראתי את תגובתך האחרונה. צר לי כשאמרתי לך שלא תמהר לפרסם-פרסמת למרות זאת. אמרתי לך שיש  'דיליי' באירועים שאתה מתאר ופשוט הקדמת אותם במעט. המלצתי לך לא לשמוע בקולי אלא פשוט ללכת לשאול דעת גדולים שלבטח היו אומרים לך את אותו הדבר. לגבי תיקון הטעות הרי שהדברים פשוטים וכבר הסברתי לך אותם: אנו בשביעית של המלחמות עד לפסח התשס"ט. מפסח הבא תתחיל הגאולה (זהו מוצאי שביעית שבן דוד בא). בכלל מומלץ ללמוד את פרק 'חלק' במסכת סנהדרין וכל דברי הפרשנים בה כדי להיות בעניינים, בנוסף לזוהר הקדוש והבנתו הרוחנית והגשמית ולדעת להפריד בין אירועים גשמיים תחתיים לבין ארועים רוחניים המתקיימים לאו דווקא כאן (די לחכימה).
עד אז נכונו לנו אירועים וניסים גדולים שיתחילו בשבועות הקרובים ושיאם יהיו בין ימי י' בטבת התשס"ט לפסח הקרוב. הקיץ הזה, אין ספק, יהיה מעניין מאוד והקב"ה ברחמיו מחכה גם לתשובתנו - "שובו אליי ואשובה אליכם.."
המייחל, אתה הנך תלמיד חכם מאוד. אל תתיאש אם דברי התורה היפים שאמרת עד כה  עדיין לא התממשו, אתה פשוט רק הקדמת מעט. תחזקנה ידיך ותדבק בה' והוא יראנו ישועות.
חכו וראו תשועת ה'....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2008 14:49 לינק ישיר 

"גם אם יתמהמה, בוא יבוא"

חיכינו, אנו מחכים, ונמשיך לייחל כל יום לבואו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2008 18:26 לינק ישיר 

יוסי

חיפשתי אותם אצל האדמו"ר 'מגוגל' , לא מצאתי סחורה איכותית . אפילו לרב דפי-זהב פניתי...נאדה , וירא כי אין איש .
ואני אינני מכיר את המשפט שציטטת , בטח לא מפי 'חכמים ונבונים' אנונימים .

אם בעיניך אני 'מתבזה וממציא תירוצים דחוקים'  אז אני שמח על קבלת ביזיונות באהבה ובסבר פנים יפות .
רק מי שלוקח חלק מתוך דבריי סופו להתאכזב ולאכזב אחרים .
אבל מי שמשכיל לדקדק בדבריי ולראות את כל התמונה שאני מציג כולל ההסתיגויות המלוות לא פעם את הדברים
יודע לקחת את הדברים בצורה מאוזנת ובפרופורציות נכונות .

מתיב

לא מבין על מה ולמה צר לך , אתה עושה את שלך בדיוק כפי שאני עושה את שלי .
'כבר אמרת' , נו אז מה אם כבר אמרת , אני לא אדם שנותן את אמוני למי שלא הוכיח את עצמו לי . חד וחלק .
בטח לא כאשר אני יודע ומאמין אחרת .

בעניין 'ניסן' שהזכרת , תאמין לי או לא הגעתי למסקנה/אפשרות הזו לבד כבר לפני כמה שנים .
שחישוב השנה בעניינים אלה מתחיל חצי שנה אחרי שהשנה מתחילה בר"ה .
אלא שכאן הכרעתי בדעתי שמדובר על השנה ההלכתית היות ומדובר על ענייני שביעית וכיו"ב ובזה השנה מתחילה
בתשרי ומסתיימת בתשרי , ויש לי ראייה טובה לכך לענ"ד . ואכמ"ל .

והנקודה האחרונה .

לא יאומן באיזה קלות נפלתם לטעות הגסה שכביכול לא השכלתי לעשות הבחנה בין האירועים הרוחניים לגשמיים
שהזוהר מתאר .

וזה רק בגלל שלא חשפתי את הקלפים בשלושה מושגים מרכזיים המופיעים שם בזוהר שהם :
משה רבנו . קבר . ומשיח .

ועניין נוסף שולי יותר עניין הקולות שהשכינה משמיעה .

בגלל שלא הצלחת לפענח עניינים אלה נדמה לך כי מדובר על התרחשויות שבעליונים , ולא היא .

ויש עוד להאריך , פעם אחרת אי"ה .

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/6/2008 19:16 לינק ישיר 

רצ"ב העתק מהקדמת הרב יהודה אשלג:
למי שחושב שמספיק רק לקרא כפשוטו...

"עד שפגשתי את המפורסמים שבהם, המה אנשים שכבר כילו שנותיהם על הלימוד בכתבי האר"י וזוהר, והצליחו שכל ספרי האר"י שגורים בפיהם עד להפליא ושם להם כקדושים שהיו בארץ, ושאלתים אם למדו אצל רב שהיתה לו השגה בפנימיות הדברים, וענו לי - חס מלהזכיר, אין כאן שום פנימיות זולת דברים ככתבם מסורים לנו ותו לא מידי ח"ו. ושאלתים אם הרח"ו ז"ל השיג פנימיות הדברים, וענו לי - ודאי לא השיג יותר ממה שאנו משיגים. ושאלתים על האר"י ז"ל עצמו, וענו לי - ודאי לא ידע פנימיות יותר הימנו כלום, וכל מה שידע מסר לתלמידו הרח"ו ז"ל וכן הגיעו אצלינו. וצחקתי מאד עליהם, דא"כ איך נתחברו הענינים בלב האר"י ז"ל בלי שום הבנה ודעת, וענו לי - אשר חיבור הענינים קיבל מפי אליהו ז"ל, והוא ידע הפנימיות באשר שהוא מלאך. וכאן שפכתי חמתי עליהם כי אפס בי כח הסבלנות לעמוד אצלם.

והנה בראותי אשר שטותם זה מצא שורשים כמעט בכל העוסקים בחכמה זו בזמן הזה, אוי לאזנים שכך שומעות, "הגם לככוש את המלכה עמי בבית", וכבר שפך הזוהר הק' מרה על כחש החטאים בנפשותם לומר שאין סודות פנימיות בתורה, כמו"ש בפ' "וירא" דאם אורייתא אתי לאחזאה סיפורין ודברי הימים הרי נמצא ג"כ בין יתר האומות סיפורים ודברי הימים כאלה, ואמרו ז"ל שהמה מקצצים בנטיעות דנוטלין מלכות בלחודוי ע"ש. ומה היו אמר בעלי הזוהר בראותם תרבות אנשים חטאים הנ"ל להכחיש שאין שום חכמה וסברא בדברי הזוהר וחכמת האמת עצמם, שברזין דאורייתא עצמם אומרים שאין שם דעת וסברא מגולה בעוה"ז, אלא פטומי מילים בעלמא, הרי באו לכבוש השכינה הקדושה ח"ו בבית המלך פנימה, אוי להם כי גמלו רעה לנפשותם. וחז"ל אמרו שהתורה הקדושה מקוננת לפני הקב"ה - עשאוני בניך שיר בבתי משקאות וכו', והמה אפילו דמות שיר אינם עושים מהתורה רק דיבורים מבהילים לכל שומע וכדי בזיון וקצף, ועוד מבקשים שכר כפנחס באמרם שבאמונה שלימה המה עושים, ועליהם הכתוב אומר "יען נגש העם הזה בפיו ובשפתיו כבדוני ולבו רחק הימני" שזוהי סבת החורבן דבית ראשון, ועדיין השטן מרקד ביננו דוקא בעקבתא דמשיחא שהוא זמן תכלה דרזין ראורייתא, וקנאת ה' צבאות באה כאש בעצמי לא תכבה, אשר מסבתה נתהותה בקרבי התעוררות לגלות את השמלה בשיעור כזה אשר ידעו שיש חכמה בישראל, וסבה זו לקחה בי חלק גדול בין יתר הסבות העקריות שבגללם באתי לידי ביאורי זה 

ויש סוד בזה אשר זהו עיקר החומה של ברזל המפסקת ביננו ואבינו שבשמים, כי יש לך דברים הנסתרים מחמת גודל עומק ורום שבהם, ויש לך דברים הנסתרים מחמת דקות (הנמרצת), עד"מ כזבובים הפורחים באויר שאינם נראין לעין מפני דקותם.

וכיון שאורו ית' אור פשוט כזה, אשר שכל האדם שאינו מרגיש זולת שיעור של מהות ע"כ אינו תופס פשוט, כמו דברים קטנים מזה השיעור שצריך לכלי ממש שבראיה, כי עומק רום ועומק רוחב הגם שאין כולם נתפשים אבל מושג לך עכ"פ זה המקצת הקרוב, משא"כ דברים הדקים דומה לך כמו שאינם במציאות כלל כי אינך משיג אפילו מקצתם.

והדברים מדברים בעד עצמם...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2008 21:29 לינק ישיר 

יוסי.. יוסי.. אייכה ??

מה יהיה איתך תגיד לי , מה ?

תפוס קושיא חזקה , אתה תופס ?

ממה נפשך , אם עברת בעיון על אותו קטע שם בזוהר אז אתה אמור לראות ולהבין שבפשוטו של מקרא מתוארים
אירועים רוחניים ולא גשמיים לכאורה .

אז אדרבה !
אם הייתי כזה 'שטחי' כפי שנדמה אולי , הייתי אמור לדבר על אירועים רוחניים ולא על גשמיים כמו מלחמות וכדומה .

וזו בדיוק  הסיבה שאף אחד למיטב ידיעתי לא הצליח לפצח את אותו קטע סתום בזוהר שעל פניו נראה כמתאר
התרחשות רוחנית לא בדיוק בעולמנו . כי כמעט כולם שטחיים ולא מבינים את שפת חז"ל לצערי הרב .

ודוקא אני מאמין ויודע שה' חנן אותי בכלים וביכולת לחדור מבעד למסך החיצוני של הדברים ולהבין את עומקם
ואופן התגשמותם במציאות .

ואם לא  עברת על אותו קטע בזוהר אז מה כל האבק הזה שאתה מעלה פה ?

והקטע שהבאת מדברי 'בעל-הסולם' מתאים לעניין כמו שטען לו בחיטים והודה לו בעצי שיטים עומדים מתאימים זה לזה .

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/6/2008 00:14 לינק ישיר 

האבק ישקע עוד 3 ימים.. איך אמרו חכמים ימים יגידו..ובינתיים "והמשכיל בעת ההיא ידום"

שבת שלום וחג שמח...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > אחרית הימים כאן ועכשיו > כל המידע :אשכול המלחמה האחרונה והראשונה
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 8 9 10 ... 24 25 26 לדף הבא סך הכל 26 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.