|
|
| נשלח ב-22/7/2008 09:06 |
|
| |
ח'ברה לא יזיק לפרגן קצת , האמינו לי זה יעשה לכם רק טוב .
איך יתכן שבקושי עוברים להם כמה ימים מאז אני 'מתלונן' על השקט המוזר בחזית ההוריקנית באטלנטי ותוך כדי דיבור 'מישהו' שם למעלה היושב על השיבר מחליט להתחיל להזיז עניינים...
*--
הוריקן דולי בתוך מפרץ מכסיקו .

תוקן על ידי המיייחל ב- 22/07/2008 9:08:13
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2008 17:17 |
|
| |
היום ער"ח אב היה ליקוי חמה בחלק הצפוני של כדוה"א ,נמתין ונראה מה הקב"ה מכין לעולם בקרוב .

|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2008 07:49 |
|
| |
בס"ד
בשיעור על פרשת מסעי הרב שמעון דהאן דיבר על זה
הוא סיפר על ספר שנכתב לפני 400 שנה על ידי תלמידו של הארי הקדוש
שמדבר על תשס"ח שהקב"ה ייפרע מעמלק בשנה הזו וזה יקרה על ידי המסת הקטבים
באנטרטיקה בתוספת גלי צונמי
הנה קישור לשיעור http://haravdahan.info/shiurim/harav%20dahan%20-%20masey.wma
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2008 17:39 |
|
| |
נועם
מדובר על הספר גליא רזא של ר' אברהם הלוי ברוכים מתלמידי רבנו האר" .
הוא המקור לכך שבאחרית-הימים העולם יוצף במים .
יצא לי לעיין בספר בחודש האחרון וחיפשתי את אותו קטע אך לא מצאתי , ספר בדפוס ישן נושן לא ממש מסודר המקשה על מציאת נושא מסויים .
הוא אמנם מביא שם את חשבון ה - 240 שנה לפני סוף האלף הששי שיוצא תש"ס , אך תשס"ח ?? אין לי מושג מניין הדרשן הנ"ל שקורא לעצמו "רב" הוציא זאת .
שמעתי את עיקרי השיעור , חושך ואור המשמשים בערבוביא זה מה ששמעתי אצלו . ולא אאריך .
כל אלה המדברים על 'אירועים מיוחדים' הצפויים בתשס"ח בארץ או בעולם אינם יודעים ומבינים מאומה , לענ"ד .
נשארו חודשיים לסוף השנה , זה ממש לא הרבה . נראה אותם אחרי זה .
תוקן על ידי המיייחל ב- 03/08/2008 17:39:20
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2008 22:22 |
|
| |
"שמעתי את עיקרי השיעור , חושך ואור המשמשים בערבוביא זה מה ששמעתי אצלו . ולא אאריך ."
אולי בכל זאת ?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2008 22:33 |
|
| |
אני לא חושב שזה נכון לפרט ולהאריך כאשר מדובר באדם המוכר בציבור לפחות בעולם האנטרנט . זה לא הוגן .
בשתי מילים - אם אתה שואל אותי לא הייתי ממליץ לך לשמוע אותו .
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2008 23:18 |
|
| |
המייחל -בעניין זה מסכימה איתך במיליון אחוזים!!!!!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2008 15:53 |
|
| |
סופה ממושמעת , התלבשה בדיוק על פלורידה . רק חבל שגם היא תעבור ללא אירועים מיוחדים .
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2008 22:56 |
|
| |
אתם יודעים. . . מה שנקרא היום מפרץ מכסיקו הוא בעצם הבור - מכתש שנוצר מנפילת האסטרואיד בדור המבול וגרם לשלושה דברים גדולים :
1 . המבול .
2 . בקיעת ופיצול היבשות שעד אז מחוברות היו כיבשה אחת מבריאת העולם .
3 . לתופעות משולש ברמודה שעליהם אחראי האסטרואיד הטמון עמוק עמוק מתחת לאוקיינוס שם .
ולכן עד היום המקום הזה סופג הרבה אסונות טבע ומועד כמקום פורענות . מאז דור המבול זה כך .
ישנו ספר שלם על כך , "סוד המבול משולש ברמודה ונדידת היבשות" של הדו' הרבנית הדסה מלמד מרחובות . הגב' הנכבדה הזו היא מדענית וגם רבנית בעלת ידע תורני ברמה גבוהה מאוד שהצליחה לחבר בין דברי חז"ל בנושאים הנ"ל לבין הזווית המדעית ובכך לפענח בפעם הראשונה את סיפור המבול .

|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2008 21:10 |
|
| |
רואים ומרגישים בתקופה הזו מידת-דין קשה בכל העולם .
אסון רודף אסון בקצב הולך וגובר , מרגישים כמעט בחוש כיצד העולם צועד בביטחה לקראת סדר עולמי חדש 'סדר' בו הולך להשתלט הכאוס ולשנות את כל סדרי החיים שהכרנו עד היום .
כרגע מדובר על 'עוד' אסון ועוד אסון עדיין בתחום הסביר והמקובל , לא משהו שעוצר את העולם מלכת , אבל המגמה ברורה וצפויה לכל מבין ויודע ספר .
אסון בספרד: 147 בני אדם נהרגו בהתרסקות מטוס נוסעים
מטוס נוסעים של חברת "ספיינאייר" התרסק במהלך ההמראה בשדה התעופה בראחס במדריד. מתוך 173 נוסעים ואנשי צוות ניצלו רק 26.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2008 10:11 |
|
| |
איזה קצב , עוד לא הספיקו לנגב את הפנים ולסדר את השיער מהסופה FAY וכבר סופה חדשה ( חם חם...) עושה לה את דרכה לאותו איזור . ויקרא שמו בישמעאל 'גוסטב' . לא מהאלר .
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2008 11:06 |
|
| |
צונאצי- בלי גלי ים
נהר פרץ סכר ושטף מאות כפרים בצפון-מזרח הודו
הנהר, שסטה ממסלולו, הציף יותר מ-700 כפרים במדינת ביהאר והרס כ-225 אלף בתים. כוחות צבא פועלים באזור כדי לסייע לתושבים ולהוביל אספקה
ynet
מאות חיילים הודים פעלו אתמול (ד') כדי להוביל סיוע ואספקה
לתושבי הכפרים במדינת ביהאר שבצפון-מזרח הודו, שנקלעו לשטפונות החמורים ביותר מזה כמה עשורים. זאת, לאחר שנהר הקוסי בנפאל פרץ סכר ושטף את האזור.
רשת CNN דיווחה כי הרשויות במדינה מתקשות לקבוע כמה בני אדם נהרגו בהצפות בשל הקושי להגיע לאזור. בכיר בשירותי ההצלה במדינה אישר כי לפחות עשרה בני אדם נהרגו, אך סוכנות הידיעות ההודית דיווחה שיותר מ-50 נספו. קווי הטלפון והחשמל נותקו באזורים שהוצפו.

תושבי מדינת ביהאר בצפון-מזרח הודו, שנפגעו בשטפונות (צילום: רויטרס)
תושב עיר המחוז סופאול, מוהד ראופודין, החל לאבד תקווה. לדבריו, בעודו מנסה לשמור את עצמו מעל פני המים, איבד את הקשר עם אשתו וילדיו, כמו גם עם תשעה אחיו והוריו. "הלוואי שהעזרה הייתה מגיעה בזמן. ככה לפחות ילדי היו במקום מבטחים", אמר.
אישה בשם רובי סיפרה כי בנה התינוק חולה מזה ארבעה ימים ואין באפשרותה להגיע למקום בו יוכל לקבל טיפול רפואי. "בני כל כך חולה. אני לא יכולה לעשות דבר בנדון. אני תוהה מה עשיתי לא בסדר שילדי צריך לסבול ככה", אמרה.
מקורות ביוניצ"ף אמרו כי השטפונות החלו לאחר שהנהר פרץ את הסכר בנפאל לפני כשבוע, הציף את הכפרים והרס יותר מ-250 אלף בתים. לפי המקורות, המים זרמו בעוצמה רבה שהנהר שינה את מסלולו ויצר נתיב זרימה חדש כ-120 קילומטרים ממזרח לנתיבו המקורי.
האסון השפיע על חייהם של כשני מיליון בני אדם תושבים המתגוררים בכ-725 כפרים במדינה. דובר של צבא הודו אמר כי 400 חיילים מעורבים בפעולות החילוץ והסיוע וכי הצבא הציב הקצה לפחות 20 סירות הצלה לצורך הפעולות.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2008 12:24 |
|
| |
הקוטב הצפוני מאבד קרח בקצב מהיר מבעבר
הקרח בקוטב הצפוני הולך ומפשיר. על פי מדידות של חוקרים, באוגוסט נרשמה ההפשרה השניה בהיקפה ב-30 השנים האחרונות. החוקרים חוששים שאם תימשך המגמה, אפשר שבעתיד הקרוב לא יהיה קרח בכלל בקוטב בחודשי הקיץ
AFP
כיפת הקרח של חוג הקוטב הצפוני מפשירה כתוצאה מהשפעות ההתחממות הגלובלית בקצב מהיר. באוגוסט נרשמה ההפשרה הקייצית השניה בהיקפה מאז שהחלו תצפיות לוויין בנושא - לפני 30 שנה. כך אומרים אנשי מכון המחקר האמריקני לשלג וקרח (NSIDC).
הצטמקות כיפת הקרח היא מחזורית. ההפשרה מתחילה באמצע יוני ומגיעה לשיאה באמצע ספטמבר. אז שטח הקרח שב ומתרחב עד לשיא גודלו באמצע חודש מרס. אך החוקרים סבורים שהתחממות כדור הארץ גורמת לתופעה להגיע לשיאים באופן מהיר יותר.
המדידות באוגוסט הראו כי היקפה של כיפת הקרח הוא 5.26 מיליון קמ"ר, זאת לעומת 5.32 מיליון קמ"ר שנמדדו בספטמבר 2005.
החוקרים אומרים כי הפשרת הקרח כה רבה ומהירה שהיא עלולה להגיע לשיא שנמדד בשנה שעברה, 4.25 מיליון קמ"ר - היקף הקרח הקטן ביותר שנמדד אי פעם.
בסוף הקיץ שעבר, היקף כיפת הקרח בקוטב הצפוני היה קטן ב-40 אחוז מהממוצע שנמדד בין השנים 1979 ל-2000. הממוצע עמד על 7.23 מיליון קמ"ר.
החשש של החוקרים הוא שאם תימשך תופעת התחממות כדור הארץ במלוא עוצמתה, ייתכן שבקרוב יהיה הקיץ בקוטב הצפוני נטול קרח לחלוטין - בפעם הראשונה בהיסטוריה המודרנית. לדברי החוקר מארק סרז, הקוטב הצפוני מכוסה כעת בשכבת קרח דקה מאוד המכונה "קרח של השנה הראשונה", ושכבה זו נוטה להפשיר בקיץ. לדבריו, אם יתרחש מה שהוא רואה כ"אסון", ספינות יוכלו להפליג בים חופשי מקרח בין אלסקה לקוטב הצפוני.
סרז סבור שהמגמה הנוכחית מצביעה על אפשרות שכל החוג הצפוני יהיה נקי מקרח אולי כבר בשנת 2030. הוא מציין כי המחקרים עד כה סברו שהאפשרות הזו תיתכן רק בין 2050 ל-2100.
היעלמות הקרח תפתח, כאמור, את המעבר הצפוני וספינות אמנם יוכלו לקצר את הדרך בין האוקינוס השקט לאירופה, מבלי להידרש לעבור בתעלת פנמה. היעלמות הקרח גם תחשוף אולי אוצרות ומשאבים יקרים כמו שדות נפט וגז.
אך קוטב ללא קרח משמעו גם גזר דין מוות לדובי הקוטב, שזהו שטח המחייה והרבייה העיקרי שלהם. מאחר שהדב הוא טורף העל באזור זה, פגיעה באוכלוסיה תשפיע על המארג האקולוגי כולו.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2008 08:51 |
|
| |
לא יודע...נראה לי קצת מוזר למען האמת .
אסון קתרינה הגיע להם בגלל חלקם בחורבן גוש קטיף , מידה כנגד מידה . אינני רואה נראית לעין לאסון בקנה מידה דומה גם כעת .
יתכן וברגע האחרון הסופה תוריד הילוך או משהו דומה לזה .
ואף אם לא...גם ברוך יהיה .
|
|
|
|
|