| נשלח ב-6/5/2008 17:49 |
|
| |
נפילת ההנהגה בימים אלו
אני חושב ששוה לפתוח אשכול שיעקוב ראחרי האירועים הקשורים לחקירתו של אולמרט , עד שנגיע למצב שתתבטל ההנהגה הנוכחית.
וכנראה התזמון של החקירה האחרונה לפני יום העצמעות קשור לאחרית הימים.
תוקן על ידי המיייחל ב- 29/04/2012 23:08:40
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2008 17:57 |
|
| |
לענ"ד קשור בלי ספק . מן שמייא מכינים את כסא רה"מ למישהו אחר...
ומי "שחוגג" את יום העצמאות שיחגוג טוב טוב...כי זה הולך להיות האחרון .
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2008 21:47 |
|
| |
יש לי שאלה המייחל.
איך הגעת לאמונה ששרון הוא בבחינת משיח בן יוסף?
הרי הוא חלאה שבגד בעמו רק כדי לנער מעליו האשמות פליליות.
הוא לא יהודי מקיים מצוות.
אני לא חושב שהוא מאמין בכלל.
אם כך מדוע כלי רקוב ומאוס זה נראה בעיניך כמשיח בן יוסף?
אני מתנצל על השפה הקצת בוטה, פשוט מבחינתי שרון ראוי אפילו לפחות מזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2008 23:49 |
|
| |
כל מה שאמרת מנוב אמת , מסכים לחלוטין . הרי זאת גם אני יודע , ובכל זאת אני סבור כך . למה באמת ? התשובה טיפה מורכבת , חלק ממנה לא אוכל לפרט בשלב זה , כי זה קשור לנושא משה רבנו ועוד... אבל מה שכן אוכל לומר הוא : שהתקיימו בו סימני מב"י . כדלהלן .
כתוב בספרים שמב"י ינהיג את העם וישלוט שנים לפני תקופת שלטונו של מב"ד . להזכירך מב"ד אמור להתגלות כבר בשנה הבאה , כלומר מבחינה זו כבר נגמר לנו הזמן מזמן .
שני אברים מרכזיים הם בגוף האדם המח והלב , בבחינת שני מלכים , הראש כנגד שבט יהודה השכלי יותר , הלב כנגד שבט אפרים הרגשי יותר . מב"י משבט אפרים הוא , מב"ד משבט יהודה הוא . שבט התורה .
מסביר מהר"ל שמעלתו [ דרגתו ] של מב"י היא חומרית הוא חזק יותר בתחום החומר , עשייה.בנייה הקמה וכו'... ובהתאם לכך גם כוחו נגד אומות העולם מוגבל יותר , למשל יש את עמי אדום שמעלתם גדולה יותר מהחמור הישמעאלי... לכן אומר מהר"ל שמב"י לא יצליח לגבור על אדום אלא רק על ישמעאל כי כדי לגבור על אדום צריך דרגה רוחנית גבוהה יותר .
[ במאמר מוסגר לחלוטין , עד היום ישנם ישמעאלים שפוחדים משרון יש להם איזה אובססיה כלפיו ] .
על הקשר בין שרון ובין הציבור הדתי-לאומי והמתנחלים אין צורך להאריך דיבור , אותו ציבור שבט אפרים הוא זרעו של יוסף .
לא אכחד כי לא חסר בספרים הקדושים תיאורים על דמותו של מב"י כצדיק וחסיד המלמד תורה את ישראל , לדוגמא , ידוע כי האריז"ל היה מב"ד ומהרח"ו מב"י . אך יש לדעת כי על גאולת אחישנה הדברים אמורים ולא גאולת בעיתה כשלנו . ואם משה רבנו נראה כפי שנראה ומב"ד נראה כפי שנראה אז אין מקום לשום תימה על מב"י בעל התפקיד המדיני -צבאי .
ויש עוד להאריך כמובן בעניין זה אך אסיים בקטע קטן שאמרתי בס"ד בתקופת הגירוש .
שהרי ידוע הוא כי שרון נרמז בפסוק שירת הים :
אָמַר אוֹיֵב אֶרְדּף אַשִּׂיג אֲחַלֵּק שָׁלָל תִּמְלָאֵמוֹ נַפְשִׁי אָרִיק חַרְבִּי תּוֹרִישֵׁמוֹ יָדִי .
שזהו תפקידו מאת ה' , התפקיד הצבאי . אך מדוע למען ה' למדים זאת מפסוק שאומר אותו פרעה אויב ה' וישראל ?
ללמדך שגם מב"י ייראה כאויב ישראל...אך לא לתמיד חלילה , זה עוד ישתנה . ואז נראה שהכל היה לטובה .
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2008 01:39 |
|
| |
זה פשוט מדהים מה שקורה בימים אלו עם אולמרט.
הבנאדם קם מהקרשים אחרי וינוגרד והצליח להתבוסס ופתאום ביום בהיר אחד מדברים בפומבי על כך שכמעט בטוח שהוא לא ישאר בתפקידו כבר בזמן הקרוב!
שלא לדבר על כך שקראתי ששמו של המנהיג האחרון בישראל לפני בוא המשיח הוא הרמלת או תרמליא לפי סברות אחרות......
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2008 08:51 |
|
| |
מנוב
למה אתה חושב ששרון מאוס יותר מחילוני ממוצע שלא מכיר את בוראו, האם לא נראה לך ששרון עשה את כל מה שעשה מאילוצים פולטיטים ולא מרוע לב.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2008 08:52 |
|
| |
תראו רבותיי...
הכלל הזה שהקב"ה עושה לבד הכל , עשה עושה ויעשה את כל המעשים תמיד היה נכון ותקף , אלא מה , לא תמיד ניתן היה להבחין בכך בקלות ולהאמין באמונה שלימה ...
בזמננו זה כ"כ שקוף שפשוט חבל"ז , מי שלא רואה זאת ולא מפנים את העובדה שה' לבד אפילו ללא בחירתו של האדם מוביל את כל המהלכים מבלי שאיש יוכל להשפיע על כך... אני הייתי שולל לאחד כזה את רשיון הנהיגה שלו ומשנה את מעמדו בביטוח-הלאומי לזכאות בדמי נכות על עיוורון , סכנה לאחד כזה להסתובב בכביש .
תוקן על ידי המיייחל ב- 07/05/2008 8:53:45
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2008 09:00 |
|
| |
דורש
ההבדל בין שרון כחילוני לאזרח מן השורה כחילוני הוא הבדל ברור , הוא ההבדל בין אדם פרטי למנהיג ציבורי היש בכלל מה להשוות בין אדם העושה עוולות על מנת להציל את עצמו ובדרך הוא מזיק למספר אנשים לבין מנהיג העושה מעשים שלא יעשו על מנת לקדם את האיטרסים שלו ובדרך הוא מזיק לעם שלם ?!
אלא הוא שאמרתי קודם ...הקב"ה עושה הכל , אדרבה , זה שהמהלכים כ"כ לא נתפסים בשכל רגיל רק מוכיח עובדה זו .
|
| נשלח ב-7/5/2008 09:04 |
|
| |
מנוב
אתה יודע ששרון הציל את כלל ישראל במלחמת יום כיפור , על ידי שצלח את התעלה ללא בקשת רשות.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2008 09:49 |
|
| |
להלן שתי הודעות שכתבתי בפורום הקודם ביום שבו נפל שרון למשכב בעוד שכולם כבר התחילו להתכונן לרגע האחרון...
אני לא מאמין , פשוט לא מאמין ששרון ימות .
זה לא מסתדר עם מה שידוע לי אודות העתיד , אבל אחרי הכל מי יודע
...
התרחיש היותר "הגיוני" בעיני שיקרה הוא :
שרון ישרוד את האירוע האחרון , אך לא ישוב לאיתנו ולבריאותו וישאר מוגבל פיזית .
בעתיד...במסגרת אירועי הגאולה והתגלות המשיח יעשה עימו הקב"ה נס גלוי לעיני כולם ויחזקהו וירפאהו לצורך התפקיד שעוד מיועד לו .
רבותיי , הדברים נכתבו בתאריך הזה : נשלח ב-5/1/2006 09:52
לינק למי שמסתפק .
http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?whichpage=4&topic_id=1648294&forum_id=14880
|
| נשלח ב-7/5/2008 10:01 |
|
| |
המיייחל
אני מסכים עם דבריך שיש הבדל בין מנהיג לחילוני ממוצע , כוונתי בעומק הדברים היתה , שכמו שאיננו יכולים לדון חילוני על מניעיו כך גם אינניו יכולין לדון את שרון , כמו שאמרו חז"ל אל תדון את חבירך עד שתגיע למקומו.
אם נוקטים שאדם העושה רע חייב ליענש אז התמיהה על שרון היא גדולה , אבל אם נוקטים שאדם שעושה רע יתכן ובשמים לא נחשב לרע , אם כן מי אנו שנקבע מה נקרע רע ומה לא.
מי אומר שבשמים מחלקים בין מנהיג ללא מנהיג ומעבר לכך אולי דווקא למנהיג מזמנים לידיו שיעשה רע היות והעם חייב.
ולכן נראה לי שכמו שאמרת שהכל מכוון משמים , ולכן יתכן שגם התיקים שהיו לשרון היו כדי ללחוץ את שרון לעשות את המהלכים שעשה.
תוקן על ידי דורש_אמת ב- 07/05/2008 10:01:41
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2008 10:13 |
|
| |
מה זאת אומרת ' מי אמר שבשמיים... ' ?
אין לי מושג מה יש בשמיים , מה שצריך להיות אכפת לי כיהודי זה מה יש בתורה , מה שיש בתורה זה מה יש בשמיים ובארץ ולכן היא ירדה משם לפה .
וכי יש ספק בכלל שיש הבדל מהותי בין אדם פרטי למנהיג ציבור ? תימה . ברור הדבר שכך סיבבו משמיים , מסובבים את הדברים עפ"י בחירתו של האדם , מה שנקרא מגלגלין חובה ע"י חייב וכו'...
ועצם זה שהדברים מתגלגלים בדרך השלילית הקשה ומלאת הייסורים ולא בדרך הקלה והנעימה יותר מראה שאין לנו הזכות ושם שמים יתקדש בסופו של דבר או על ידינו או על גבינו חלילה .
חייב לצאת .
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2008 10:44 |
|
| |
יש הבדל בין אדם פרטי לציבורי , אבל אין הבדל בין אדם פרטי לציבורי בהקשר הדיון.
כלומר יתכן מאוד שאדם מנהיג הנראה לנו כרשע ,יהיו לנו הפתעות.
הדוגמא היתה לצורך ההמחשה שלנו קשה לדון את העתיד לפי העבר.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2008 11:53 |
|
| |
דורש:
גם היטלר ימי שמו במעשיו למעשה סלל את הדרך להקמת המדינה, מה ההבדל בינו לבין אדם פרטי?!
ברור שיש הבדל בין אדם פרטי לאדם שמופקד על ההנהגה.
לאדם "כללי" ניתן התפקיד לשמור על אותו גורם שהוא מופקד עליו. בצורה זו ניתנה לו אחריות נוספת.
כשם שלאב יש אחריות יותר גדולה על ילדיו מאשר שכנו, כך גם מנהיג יש לו יותר אחריות לעם מאשר
אדם פרטי.
ישנו מושג שנקרא "נאמנות". כאשר אדם מקבל את תפקיד הנאמן הוא חייב לפעול בצורה הטובה
ביותר לגורם עליו הוא נאמן, אין לו שום זכות לפעול כנגדו, אפילו לא אם הוא עלול ליפול בגלל מעשים
פליליים שהוא עשה.
ידוע על פי היסטוריונים שהצבא המצרי נעצר בסיני, הרבה לפני ששרון בכלל נכנס למלחמה.
לא הוא זה שעצר אותם, אלא הם נעצרו לבד. יש האומרים שהמצרים ראו מלאכים ובגלל זה הם
הורידו את נעליהם (כי מקום קדוש לא נועלים נעליים) וברחו! אז תוריד מהר מערכו של שרון בעיניך
לא הוא זה שהציל את עם ישראל!
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2008 12:33 |
|
| |
מנוב
אתה מדבר על המיתקפה הראשונה , ואני מדבר על סיום הלחימה.
אני זוכר את מלחמת יום כיפור אני לא קראתי על זה בספרים.
את הארמיה השלישית שרון כיתר , ובזה נסתיימה המלחמה.
אין לי ויכוח האם שרון בהתנתקות פושע או לא.
אני רק אומר או שהכל שחור לבן , ואז גם חילוני שאינו שומר מצוות ולא רוצה לחזור בתשובה הוא פושע , ומי שמקבל עליו עול מצוות הוא צדיק.
או שהכל אפור , ואם הכל אפור איננו יכולים לשפוט אותו .
נכון שבבית משפט אנושי קיימים הבדלים בעומק הפשע וכו' , אבל הרי אנו מסתכלים על איך דנים בבית דין של מעלה , וזה לא ידוע לנו.
ולכן יתכן מאוד שישנם דברים שאנו לא יודעים , ואנו לא יכולים לדון מה חושבים למעלה.
אני שוב מדגיש את הדברים האלו כתבתי לדעתך שהחילוניים לא אשמים.
ולדעתך אינני יודע מי קובע גבולות אשמה.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2008 12:40 |
|
| |
תראה לאן הלכת.
אני מדבר איתך על המעשה ואתה מכניס לי פתאום עשיית תשובה?!
גם נבוזראדן טבח מאות אלפי יהודים וחזר בתשובה, זה לא אומר שלפני התשובה הוא לא היה
רשע גדול.
חילוני שנוסע בשבת לא עושה נזק פיזי כמו ששרון החלאה עשה.
וזה שאתה זוכר מה היה במלחמת יום כיפור לא משנה כלום, כי דווקא בספרים זה יותר נכון.
בספרים הכול בדוק מאלף כיוונים, בעוד שאתה זוכר רק מכיוון אחד.
ושוב אתה נכנס להבחנה בין אדם פרטי לאדם ציבורי. על פי שיטתך חייל הכי פשוט בצבא הנאצי
שווה בערכו להיטלר. אני מבין שאתה מנסה לתקוף את הדרך שלי, אבל אתה משתמש בדוגמאות
שגויות!
|
|
|
|
|