המייחל, שבוע טוב ומבורך
אני רוצה לברך אותך על הפורום המיוחד הזה, ורואה זכות גדולה להצטרף אליו, ולעיין בדברי חכמים, ששונים בתורה ולומדים אותה במקביל למציאות המתרחשת מול עינינו, ומשננים ומחדשים את הכתוב ומזכירים דברי חז"ל, ומלמדים עליהם זכות גדולה מאד, בוודאי יש נחת רוח גדולה מאד בשמיים ומי יתן ואהבת ישראל הנראית כאן תחדור לכל פינה בארץ הקדושה
שלנו ותקרב לבבות רבים אחד לשני, כי כל בני ישראל קדושים הם.
המייחל, אנא הרשה לי להתייחס לאשכול המיוחד והארוך הזה לגבי ההנהגה בישראל, שגרמה ייסורים קשים ליהודים רבים, כשפתיחת הדיון במאי 2008 ו"סיומו" (?) ימים ספורים לפני הבחירות. כמה קיווינו כולנו ששלטונו של אולמרט יסתיים, וההשגחה רצתה שהיא תימשך עוד קצת, ואולי באמת כפי שכתבת, המייחל, בשנה הזאת נבין כולנו למה היו עיכובים ודחיות עד החודש הזה, שלדעתי מהווה המשך הניסים והנפלאות שראינו במלחמה בדרום, כמה מוזר שאולמרט מייחס את ההצלחה לעצמו, וברור שמי שלחם היו החיילים כשהנהגת השם ליוותה אותם ולא הנהגה ארצית.
אלא שגם המלחמה הזאת, בה השם הראה את ידו הגדולה, אהבתו את בניו, ישועות גדולות מאד מאד, דוגמת בן של רב גדול שנשא אשה ויום אחד לאחר מכן נזעק למלחמה, שבוע לאחר מכן נפצע באורח אנוש. עם ישראל הקדוש התפלל למענו, חילוניים כדתיים, והנה - מספר ימים עברו והפצוע אנוש קם על רגליו והחל ללכת כשהוא נשען על קביים. (הפצוע אנוש הוא בן הישוב שלנו, קרני שומרון, האב - הרב קרוב, ראש הישיבה התיכונית בישוב).
לכן אני חושבת, אחרי תקופה כל כך ארוכה של חשיכה שנפלה על בני ישראל ותחושה של הסתר וייסורים של הפרט והכלל, ליטף אותנו בורא עולם רכות וכאילו אמר 'אתם תחרישון ואני אלחם לכם', ולאט לאט, כדי לא להחריד את הלבבות, תבוא הגאולה ותאסוף לתוכה את כולנו, ואלה שגרמו סבל כה גדול לעם הקדוש הזה - ירדו מתפקידם.
המייחל, אני חושבת שהשנה עוד נחגוג את חג העצמאות, בשנה הבאה אולי לא, לא בגלל שה"ציונות" לא נחוצה, ההיפך, שיבת היהודים לארצם ישראל אחרי גלות ארוכה, ומלחמת העצמאות בעיני היתה התחלה של גאולה, או אחד מתוואיה, ובעיני דגל ישראל מסמל את מגן דוד כשהמגן מסמל את שבטי ישראל הסובבים סביב המשכן.
לדעתי - השנה, כפי שכתבת, יתרחשו אירועים גדולים מאד, שבהם יעמוד עם ישראל מול הנהגה שתתפורר כאמור בדברי יחזקאל הנביא, פרק לד:
...לָכֵן, הָרֹעִים--שִׁמְעוּ, דְּבַר-יְהוָה. י כֹּה-אָמַר אֲדֹנָי יְהוִה, הִנְנִי אֶל-הָרֹעִים וְדָרַשְׁתִּי אֶת-צֹאנִי מִיָּדָם וְהִשְׁבַּתִּים מֵרְעוֹת צֹאן, וְלֹא-יִרְעוּ עוֹד הָרֹעִים, אוֹתָם; וְהִצַּלְתִּי צֹאנִי מִפִּיהֶם, וְלֹא-תִהְיֶיןָ לָהֶם לְאָכְלָה.
יש לי כמובן עוד מחשבות, אבל אין בי מספיק ידע, ולכן אמשיך ללמוד מהכתוב פה, בהודיה גדולה לשם יתברך שזיכה אותי להגיע לכאן.
תודה המייחל שצירפת אותי לפורום.
שבוע טוב לכל בית ישראל.
תוקן על ידי 3ברית ב- 01/02/2009 1:13:48
 |
|
|