|
|
| נשלח ב-8/1/2013 11:09 |
|
| |
אני חושב שהכוונה היא שרוב המשקעים זורמים לים. נכון שחלק מהמים מגיעים לאקויפרים ולכנרת אבל הרב (כמו הירקון לעיל) פשוט נשפך לים.
לגבי הרב אמנון יצחק, עדין קשה לי עם הסגנון שלו ועוד שהמשמעות אם יצליח תהיה לפגוע ברב עובדיה (שאינו רבי אך עדין פשוט שראוי לכבוד). חבל שלא קיבל את עצת הרב שטיינמן ולא פנה לקהל חילוני במקום לקחת קולות מש"ס.
לצערי רק ש"ס ואגודה חזקות יכולות למנוע (יחד עם בנט) את פרוק ופרור עולם התורה חס ושלום. אמנם הרב יצחק דואג לדברים חשובים ואם אין קמח אין תורה אבל אם לא ירימו את חומות הגטו החרדי הגחלת מעמיה עמיה ואזלה.
וכמו שאמרתי פעם, לשמחתי/לצערי קולי הבודד לא משמעותי בין כה לכן אני נוקט בשב ואל תעשה.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2013 13:49 |
|
| |
עצוב עצוב המצב הזה, אין מילים
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2013 14:47 |
|
| |
גור לביא הייתי עונה לך אבל לימדתני שזה לא ממש יעזור כנראה. חוצמזה שניכר עליך שאתה זקוק לטיפול השקפתי מקיף ואקמול של הסבר עם כמה שורות לא ירפא את החולי ההשקפתי הבולט היטב מתגובתך.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2013 09:32 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2013 09:33 |
|
| |
סליחה, טעות שלי, הגירעון הוא 39 מיליארד ש"ח
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2013 09:49 |
|
| |
לא רק פה דברי הרב ב"א חורקים אלא בעוד נושאים ולא בכולם נגעתי
הגירעון תפח הגזירות הכלכליות בדרך הגירעון בתקציב ל-2012 היה גבוה בהרבה מהתחזית והסתכם ב-39 מיליארד שקל. בכיר באוצר: "יהיו קיצוצים גדולים בתקציב והעלאת מסים". אתמול אמר נתניהו: "לקחנו את הגירעון בחשבון, הוא לא ישפיע על המסים ועל הכיס שלכם". אז איך זה בכל זאת יפגע בנו, והאם דירוג האשראי של ישראל בסכנה?יתרה מכך: הגירעון העצום, שהאוצר פירסם אתמול את האומדן הראשון שלו, עלול לסכן גם את דירוג האשראי של ישראל. מדינות אחרות שסבלו לאחרונה מגירעונות גדולים בתקציב, בהן יוון, ספרד וצרפת, ספגו מחברות הדירוג הבינלאומיות הורדות דירוג.
לכן ההגדרה שאני נוהג לתת לכלל נבואותיו של הרב היא: "הוא מדבר נכון אבל לא מדוייק" דיוק נובע מכח השכל שבאדם וכבוד הרב הוא אדם של לב ופחות שכל. אין בדברים לא לגנות ולא לשבח אלא תאור של המציאות.
תוקן על ידי המיייחל ב- 14/01/2013 09:49:33
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2013 11:18 |
|
| |
אז זאת אומרת שעוד נכונו לנו ימים קשים בתחום הכלכלי כאן בארצנו?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2013 15:42 |
|
| |
תלוי את מי שואלים
שאלת מצבנו הכלכלי בשנים הקרובות שנויה במחלוקת בין הבנתי את הכתובים לנבואותיו של הרב ב"א. אם תשאל אותו אתה מכיר טוב מאוד את הצבעים היפים בהם צבוע העתיד במדינתנו הקטנה אך אם אתה שואל אותי ומבקש לדעת מה מופיע בנביאים ובחז"ל התשובה מאוד פשוטה וברורה: ירידה מתמדת במצב הכלכלי והכבדה הולכת וגוברת של יוקר המחיה. וסימנך: "ויזעקו בני ישראל אל האלקים מן העבודה"
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2013 18:46 |
|
| |
עבודה שגורמת לביטול תורה, ורוב המאמצים מושקעים נגד דוחק הפרנסה כדי להתקיים ולהחזיק מעמד עד כדי ביטול תורה ח"ו, תרתי משמע, שלא נגיע לזה ח"ו
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2013 23:42 |
|
| |
עוד דוגמא הממחישה את אכזריות בעלי ההון והטייקונים בהעלאת מחירי הדירות בארצינו:
מחירי הקרקעות צנחו עד 37% ב-2012, הקבלנים: "לא נוריד מחירי הדירות"
מאת: שלומית צור, גלובס
יום ראשון, 20 בינואר 2013, 18:34
השוואת מחירי הקרקעות ששיווק מינהל מקרקעי ישראל בשנת 2012 בעפולה, כפר סבא, פתח תקווה וראש העין משקפות ירידה דו-ספרתית. אז למה הדירות בערים האלה עדיין יקרות?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2013 08:52 |
|
| |
יפה מאוד. כעת שים לב..
כיצד בכל תחום ובכל שטח בו רק תשים ת'אצבע תראה כיצד רשעים ומושחתים שולטים בו. בעולם החילוני והדתי כאחד! בכלכלה, במשטרה ובצבא, במוסדות הלימוד ברבנות ובמועצות הדתיות ובקיצור איפה לא!? במילים אחרות - רשעים שולטים עם ישראל בכל תחום ובכל מקום. זה נורא ואיום למתבונן! ולמה המציאות כך? בגלל העם בעצמו. כשהוא רשע כשהוא בוחר בשקר וביצה"ר זה גורם לנשמות מצד הסטרא והשקר להשתלט עליו ולאייש את המקומות בהם תלויים חייו. לצערנו אנשים לא כ"כ מודעים לזה אבל הבחירה הפרטית והקטנה של כל אחד מאיתנו בדברים הכי טריוויאלים והיומיומיים היא זאת שמכריעה את הכף לכאן או לכאן האם אנשים טובים והגונים יאכלסו את העמדות הציבוריות או אנשים מושחתים משרתי הס"מ שינצלו את מעמדם לגנוב ולגזול את הציבור. הוא שאמרתי בהודעה אחרת שרציתי לומר לרב אמנון יצחק: לא מגיע לעם הזה מנהיג ישר הגון וצדיק כמוך. ה' ירחם.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2013 15:07 |
|
| |
עֹשֵׁק דָּל לְהַרְבּוֹת לוֹ נֹתֵן לְעָשִׁיר אַךְ לְמַחְסוֹר (משלי)
את הפסוק הזה קראנו היום בחק לישראל. כשהתבוננתי בפרש"י והתחלתי לחבר לו דברים נוספים ממקורות אחרים הייתי בהלם. החידוש פה כ"כ מדהים כ"כ מדוייק ומשלים את מה שכבר הבטחתי לכם באשכול הזה על מאגרי הגז והצפוי להם בעתיד הלא כ"כ רחוק. ופתאום נחת עליי הפסוק הזה עם הפירש"י שלו וכאילו דפק את המסמר האחרון בארון היפייפה הזה שבניתי שמורכב מכמה פסוקי נבואה ודברי המפרשים עליהם ואישר לי סופית שהבנתי נכון את התמונה. האמת זה שווה אשכול בפני עצמו, אשכול ארוך עם הרבה ציטוטים והסברים חומר לשיעור בפני עצמו. אשאיר את זה לפעם אחרת אי"ה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2013 15:44 |
|
| |
רגע אחד זה בכלל מעניין אתכם? שווה להשקיע?
אהה.. מה אתם אומרים..
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2013 16:20 |
|
| |
מעניין מאד! ידידנו ורבנו, מדוע זה תשאל? כל דבר ותובנה שהינך מביא לנו, בכל עניין ונושא שאתה חושב שהוא חשוב די כדי לעסוק בו רצוי, מעניין ונקרא בשקיקה - לפחות על-ידי, ואני מאמין שאני דובר בשם כל או רוב משתתפי הפורום, האין זאת? אשרו גם כן אם מסכימים אתם. אנוכי בכ"א כבר מצפה לקרוא את פרי השקעתך.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2013 17:36 |
|
| |
מה השאלה בכלל?!!? 
|
|
|
|