בית פורומים אחרית הימים כאן ועכשיו

משבר המזון - קושי המחייה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-31/8/2009 07:18 לינק ישיר 

נפילתה של אפריקה ישראל היא הסימן המובהק שכללי המשחק מתחילים להשתנות...
תואם למה שממביא הזוהר שטרם הגאולה ישרור עניות גדולה ולאחריה יגאלו.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/8/2009 08:37 לינק ישיר 

חלש מאוד .

"אפריקה ישראל" , זה בדיוק מה שמשפיע על עמ"י. . . לא מתאים לך לזרוק דיבורים כאלה .

אלול כעת אז נוותר הפעם , כי לכל העם בשגגה .

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-31/8/2009 12:03 לינק ישיר 
שלשה ידיעות ביום אחד-הארזים נופלים..אפריקה כמשל ...

1.  לאומי: ירידה של 43% ברווח הנקי! ל-507 מיליון ש'

2. אפריקה עשתה כמעט כל טעות אפשרית

קשה לומר שלבייב יוצא טוב מהסיפור של אפריקה ישראל. עם כל הכבוד למשבר ולמנכ"לים, הם לא הסיבות לקריסה. לבייב עשה טעויות עוד לפני פרוץ המשבר, והתנהל רע אחריו

נכון שגם בימים הזחוחים ביותר, אחרי הנפקות הענק והעסקאות הנוצצות, לב לבייב לא הרבה לחייך. אבל אתמול (א') הדבר בלט במיוחד. לכל אורך מסיבת העיתונאים שארכה כשעתיים, לא חייך הטייקון לשעבר אפילו פעם אחת.

לבייב ישב חמור סבר במקומו הקבוע, בין מנכ"ל אפריקה ישראל איזי כהן לבין סגנו נדב גרינשפון, והקריא נאום מהדף. אחריו דקלם כהן מצגת שבה חזר לפחות שלוש פעמים על כך שאי אפשר היה לחזות את המשבר. כהן דיבר, ולבייב ישב מהורהר, חפן בשתי ידיו את הסלולרי וקרא הודעות SMS.  

3.  אלביט הדמיה עברה להפסד של 252 מיליון שקל ברבעון השני

זאת לעומת רווח של כ-56 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד

תוקן על ידי - isratal - 31/08/2009 12:00:43

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2009 08:17 לינק ישיר 

פרו' נוריאל רוביני , מי שחזה את ההתמוטטות הכלכלית הגדולה של 2008
מזהיר מפני התמוטטות חדשה שתהיה גדולה יותר בעתיד .
  דבקה .

גם זה יגיע בהחלט וללא ספק .
מתי ?

לא פחות מעוד שנתיים .

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/11/2009 15:33 לינק ישיר 

דו''ח העוני 2008:
כמעט כל אדם רביעי בישראל מוגדר עני. מספר העניים היה 1,651,300.
מספר המשפחות העניות 420,100. מספר הילדים העניים 783,600.

על כדון דא נאמר :
וְאֶת עַם עָנִי תּוֹשִׁיעַ, וְעֵינֶיךָ עַל רָמִים תַּשְׁפִּיל 

רישא דקרא בישראל , וסיפא בע"ר רשיעייא .

את המיתה שכל הדור חייב ממיר הקב"ה בעוני השקול כמוות .

"דלית מיתה בגלותא בתראה אלא עניותא"   [ תקוני הזהר ]

עד שתכלה פרוטה . . .

תוקן על ידי המיייחל ב- 02/11/2009 15:34:33

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/11/2009 17:04 לינק ישיר 

ישר כוח על המאמר מהזוהר זו באמת המציאות העגומה כיום, מינוס בבנק, חובות, המשכורת לא מספיקה ואין מנוחה ואין שלוה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2009 12:29 לינק ישיר 

בלי כל בושה או אי נעימות. . . .  חוצפה ישגא

הקבלנים: "ראשי הרשויות לא רוצים דירות זולות"

נשיא התאחדות הקבלנים אמר בוועדת הכלכלה כי הקבלנים יודעים לבנות גם דירות זולות, אך ראשי הרשויות לא מעוניינים בדירות כאלה: "כי הם רוצים שיבואו אליהם אזרחים ברמה סוציו אקונומית גבוהה". יאיר פרץ: "ראשי הערים צודקים ב-100%"

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/11/2009 15:15 לינק ישיר 

היכונו היכונו !

כך תתכוננו למפולת גלובלית :
סוסייטה ג'נרל מציע תיק השקעות לימים קשים

בנק סוסייטה ג'נרל הצרפתי מכין את לקוחותיו לימות המשבר: הבנק הזהיר כי על לקוחותיו להתכונן
ל"התמוטטות כלכלית גלובאלית במהלך השנתיים הקרובות"

בבנק ממליצים: לברוח מהדולר, לעשות שורט על מניות ועל שווקים מתפתחים, ולרכוש סחורות ואג"ח ממשלתי

http://www.themarker.com/tmc/article.jhtml?ElementId=ht20091119_06

לא בכלכלה עסקינן אנן אלא בנבואות אח"ה .
אז הנה , אפשר לסמן עוד "וי" הן על דברי האוטיסטים בקשר לדולר והן על דברינו
שהנפילה הגדולה עוד תגיע בשנתיים הקרובות לערך .

הכל צפוי והכל ידוע מראש .

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/11/2009 19:23 לינק ישיר 

יש לי שאלה קצת אמונית על נפילת אפריקה-ישראל. אני יודע שיש דבר אחד שמותר לנסות בו את הקב"ה וזה "עשר כדי שתתעשר" ואני יודע שלב לבייב תרם הרבה להמון ארגונים, וגם כן הכניס שיעורי יהדות למאות אם לא לאלפי בתי ספר חילוניים בארץ. הוא נתן יותר ממעשר. איך זה שהוא נפל?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2009 21:57 לינק ישיר 

וכי מניין לנו מדוע עשיר פלוני נופל מנסיו ?
האם מחשבותיו ודיבוריו גלויים בפנינו ?
הלא אפילו מעשיו אינם ידועים לנו , אז מניין לנו היכולת לשפוט ולהצביע
על סיבות מסוימות כגורמים למצב .

באמת , אבל באמת שאין לי מושג מה ישפר את מצבו .
אבל בדבר אחד אני בטוח , שאם הוא יפקיד מליון דולר
בחשבוני זה בהחלט ישפר את מצבי שלי .

Sick In Bed

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/11/2009 22:41 לינק ישיר 

הרב ישראל אייכלר-הידברות

על נקדימון בן גוריון אומרים חזל שהוא היה כל כך עשיר שכשהיה הולך ברחוב, היו משרתיו פורסים לפניו בגדי משי, שלא ידרוך על העפר. ולאחר שעבר על הבגדים, היו העניים אוספים מאחורי רגליו את המשי והיו לוקחים את הבד לתפור להם בגדים חגיגיים. בימי החורבן הוא היה אחד משלשה שהתחייבו לפרנס את כל העיר בחיטין ושעורין יין מלח ושמן, ובעצים להסקה ובישול.

קראו לו נקדימון, שהשמש זרחה עבורו. (גיטין פרק ה) והנה ראו מה קרה לבת שלו. ומה אנו למדים מן הסיפור הזה: אמר רבי יהודה אמר רב: מעשה בבתו של נקדימון בן גוריון, שפסקו לה חכמים ארבע מאות זהובים לקופה של בשמים לבו ביום, אמרה להם: כך תפסקו לבנותיכם, וענו אחריה אמן. כשנתאלמנה הקציבו לה מדמי הכתובה, סכום עתק לבשמים. תארו לעצמכם מה קבלה למזון ומחיה.

כדי שנבין מה היה גודל עושרה. ולאחר חורבן בית המקדש הגיע למצב הבא: תנו רבנן: מעשה ברבן יוחנן בן זכאי שהיה רוכב על החמור והיה יוצא מירושלים, והיו תלמידיו מהלכין אחריו. ראה ריבה (צעירה) אחת שהיתה מלקטת שעורים מבין גללי בהמתן של ערביים.

כיון שראתה אותו נתעטפה בשערה (מרוב בושה) ועמדה לפניו, אמרה לו: רבי, פרנסני! (פשוט לא היה לה מה לאכול) אמר לה: בתי, מי את? אמרה לו: בת נקדימון בן גוריון אני. אמר לה: בתי, ממון של בית אביך היכן הלך? אמרה לו: רבי, לא כדין מתלין מתלא בירושלים מלח ממון חסר? ואמרי לה חסד. (כך משלו משל בירושלים, אם לא משמרים את הכסף במלח, זה נעלם.

אם לא עושים חסד עם הכסף, הממון נעלם) ושל בית חמיך היכן הוא? אמרה לו: בא זה ואיבד את זה. (בגלל הכסף של אבא הלך גם הכסף של חמיה) אמרה לו: רבי, זכור אתה כשחתמת על כתובתי? (רבי יוחנן בן זכאי סידר קידושין בחופתה) אמר להן לתלמידיו: זכור אני כשחתמתי על כתובתה של זו, והייתי קורא בה אלף אלפים דינרי זהב מבית אביה חוץ משל חמיה.

(רבי יוחנן בן זכאי היה עד וחתם על כתובה של מיליון דינרי זהב מצד אביה בלבד חוץ משל צד החתן) בכה רבן יוחנן בן זכאי ואמר: אשריכם ישראל, בזמן שעושין רצונו של מקום - אין כל אומה ולשון שולטת בהם, ובזמן שאין עושין רצונו של מקום - מוסרן ביד אומה שפלה, ולא ביד אומה שפלה אלא ביד בהמתן של אומה שפלה.

והגמרא ממשיכה ושואלת, למה נענש נקדימון שבתו הגיעה לשפל המצב הזה: ונקדימון בן גוריון לא עבד (עשה מעשי) צדקה? והתניא: אמרו עליו על נקדימון בן גוריון, כשהיה יוצא מביתו לבית המדרש, כלי מילת היו מציעין תחתיו, (בגדי משי היו פורסים לרגליו) ובאין עניים ומקפלין אותן מאחריו?! (הוי אומר שהוא חילק הרבה בגדים לעניים) מתרצת הגמרא: איבעית אימא: לכבודו הוא דעבד.

(בגלל שהוא עשה זאת למען הכבוד שלו ולא למען העניים) ואיבעית אימא: כדבעי ליה למיעבד לא עבד, (הוא לא נתן מספיק לפי יכולתו ועושרו) כדאמרי אינשי: לפום גמלא שיחנא. (כמו שאומרים אנשים: לפי כוח הגמל מטילים עליו משא) תניא, אמר ר' אלעזר ברבי צדוק: אראה בנחמה, (שבועה) אם לא ראיתיה שהיתה מלקטת שעורים מבין טלפי סוסים בעכו, קראתי עליה מקרא זה: אם לא תדעי לך היפה בנשים צאי לך בעקבי הצאן ורעי את גדיותיך, אל תקרי גדיותיך אלא גויותיך.

(שיר השירים א') שאלו חכמי המוסר: למה רבי יוחנן בן זכאי אומר:אשריכם ישראל! כשהן יורדין עד לעפר? איזו אושר זה שעם ישראל יורד עד לעפר? התשובה היא: שהקללה הנוראה ביותר היא שהשם יתברך, נוטש את האדם או את העם, כפי שנטש את הנחש ואמר לו: ועפר תאכל כל ימי חייך. הוי אומר: אל תבא לבקש לי אוכל.

כל בני האדם וחיות היער ובהמות השדה, זקוקים לטובתו של הקדוש ברוך הוא, כדי שימצאו טרף ומזון. רק הנחש התקלל בקללה הנמרצת, להתרחק מעל פני ה'. עם ישראל תמיד ימצא קרוב אל ה', גם כשהוא בגלות וגם כשהוא במצב השפל ביותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2009 21:19 לינק ישיר 

חחח . . . עוד אחד שקורא בפורום ?

Hi

התאוששות? הרע מכל עוד לפנינו
« לכתבה המלאה ג'ורג' סורוס

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/1/2010 14:54 לינק ישיר 

המשקיע שצפה את קריסת אנרון מעריך: כלכלת סין תקרוס

לא נראה לי שיש כאן מישהו שעוד זוכר הודעה ישנה שלי עוד מהפורום הקודם מ - 2007
שבה נתבקשתי להתייחס לענק הסיני ההולך ותופח למימדי ענק
ומאיים לתפוס את מקום מעצמת-העל הבאה אחר ארה"ב השוקעת ,
שבה אמרתי בצורה הכי ברורה ומפורשת שאין דבר כזה !

סין לא הולכת להיות המעצמה הבאה מכמה סיבות :

1 . גלום אדום היא הגלות האחרונה , לאחריה מגיע ימות משיח וזמנו של עם ישראל לשלוט בעולם .

2 . סין לעולם לא תוכל לקבל שליטה אמיתית בעולם משום שאין שם יישוב יהודי גדול,
     וכשזה המצב השר של סין בשמיים לא יוכל לקבל שילטון על עמים אחרים .

נקודה נוספת - כאשר אין שם הרבה יהודים גם השכינה לא נמצאת שם ,
    ואם השכינה לא נמצאת שם אין סיבה שהשפע הגדול שיורד מלמעלה
    ירד דווקא דרך העיניים המלוכסנות שלהם. . .

אז למה בכל זאת הענק הסיני הולך ותופח ?
אולי כדי להוות משקל נגד לאדום , מה גם שהתנגשות צבאית
בין ארה"ב לסין מוזכרת בנביא בדניאל בעתיד .

China

תוקן על ידי המיייחל ב- 10/01/2010 14:55:49

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/1/2010 16:27 לינק ישיר 

חזק וברוך

לא חשבתי על עניין הקהילה היהודית כתנאי לעליית אומה כאימפריה.

את ההיפך ראינו כל ההיסטוריה- מדינה ואפילו אימפריה שעזבו אותה תושביה היהודים פשוט קרסה.

את זה אפילו הכופרים הגדולים כמו רוסיה הודו בעקיפין - בכך שלא נתנו ליהודים לעזוב את בריה"מ של אז.

מאוד מעניין לראות מה יקרה לארה"ב כאשר יעזבו אותה רוב היהודים ויעלו ארצה . . . .. 

הא הא הא אה אה  

תוקן על ידי danmash ב- 10/01/2010 16:32:49

תוקן על ידי danmash ב- 10/01/2010 16:33:18

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/1/2010 09:03 לינק ישיר 

אינני חסיד גדול של נושאי כלכלה אך מהכתבה הזאת אפילו אני נהניתי .

הפעם על הכוונת של פרגוסון: אובמה, גוש היורו ואפילו שותפיו לדרך לשעבר, נוריאל רוביני ונסים טאלב
אז אם לא תמיכה בהתאוששות, מהו לדעתך הדבר המרכזי כיום בכלכלה העולמית?

"הדבר המרכזי, ולא ממש מדברים עליו, הוא המעבר של העוצמה הכלכלית מהמערב למזרח. אסיה, סין והודו רצות קדימה, הן המנוע האמיתי של הכלכלה העולמית. כמה שאני מחבב את דאבוס וכמה שאני אוהב לעשות קצת סקי כמו כולם, עיירה שווייצית היא כבר לא מרכז הכלכלה העולמית. אתמול הייתי בארוחת ערב על המשבר בראי התרבותי, ונתנו שם לרקדן ברייקדאנס לדבר. זה לא רציני, יש יותר מדי הסחת דעת. המגמה החדשה והמרכזית היא שלאחר 500 שנה של שליטה ודומיננטיות של מדינות המערב, מרכז הכובד העולמי עובר לאסיה".

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > אחרית הימים כאן ועכשיו > משבר המזון - קושי המחייה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 ... 11 12 13 לדף הבא סך הכל 13 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.