|
|
| נשלח ב-10/5/2009 16:51 |
|
| |
שמעתי אומנם פחות מ-20 דקות, אבל ממה ששמעתי נשמע דוקא די נכון.. אתה יכול לפרט כבודו?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2009 17:14 |
|
| |
קודם כל והכי חשוב מבחינתי , אני רוצה שתדע שאני מאוד מעריך אותך! יודע למה ? משום שאני מאמין שכבודו נמנה על הציבור הזה ( הדתי-לאומי ) והמילים שהשתמשתי בהודעתי הקודמת היו מילים די קשות יש לומר וכבודו לא יצא בזעם כנגדי להגן על כבוד אותו ציבור אלא שמר על שפה יותר ממכובדת בדרך-ארץ נפלאה הכ"כ מאפיינת את הציבור האיכותי הזה . ועל-כך תבורך מן השמיים אחי .
לגופו של עניין .
כפי שאמרתי יש כ"כ הרבה מה לומר על הח'ברה האלה שגם אם היה לי ת'זמן לכתוב זאת בטח שלא היה לי ת'כוח לעשות זאת . ומאידך לומר רק את השורות התחתונות מבלי לספק הסברים ונימוקים לא יהיה כ"כ הוגן משום שמדובר על האשמות די חמורות .
בד"כ כשאני נוקט בלשון "יש לי כ"כ הרבה מה לומר" אני מתכוון לומר שהנושא רחב מאוד ועמוק , החל מהתנ"ך דרך חז"ל עד ימינו אנו לחבר הכל לשורש ולהראות כיצד אין חדש תחת השמש אלא כל מה שהתורה הנביאים וחכמינו מתארים לנו מתרחש מול עינינו בשינוי אדרת בלבד .
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2009 17:40 |
|
| |
חן חן לך על הדברים היוצאים מהלב והמחממים את הלב!
אני לא אוהב בלשון המעטה, לשייך את עצמי לציבור מסויים כחלק מאג'נדה כללית או הגיון וחוט מחשבה זהה.
אני יותר מאוהב וגם זה בלשון המעטה, לשייך את עצמי לעם היהודי המאמין בה' ובמשה עבדו. (ולא בלשון מליצית)
שתדע, שבדו שיח איתי, אתה יכול ורצוי מאוד להשתמש בלשון חותכת וחדה גם אם מדובר בהאשמות החמורות ביותר, לדעתי זו הדרך הנכונה ביותר ללבן ענינים ולהבין דבר משורשו ועד אחרון עליו. לשני הצדדים. הבעיה היא שרוב העולם (השפוי) לא אוהב את דרך העברת הרעיונות הזאת , לטעמו זה ברוטאלי מדי ולמה לעשות זאת בצורה כזו אם אפשר לייפות את הדברים אולי אפילו לטבול במעט דבש ואז לכבד את הקהל? .(ואין בכך ביקורת ברוב המקרים כל אחד לפי מה שמתאים לו בעבודת ה' שלו, כל עוד הוא בתחום הפרושי..)
ממה שראיתי עד היום בשיטוטיי בפורום, אתה איש אמת, ומוקיר אותה מאוד ולכן יש אנשים שפחות הסתדרו עם התוקף והחדות של דבריך. אני אשמח לנהל איתך דיון מעמיק ופורה מעל דפי הפורום וגם אם לא, אשמח לעשות זאת ב'פרטי'.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2009 17:46 |
|
| |
אשריך צדיק ! אני מתפעל ממך כל פעם מחדש . איכות נדירה מאוד ניכרת בך . אשריי שנתקלתי בך ובהחלט אשמח לתהות על קנקך יותר .
הנושא הזה קשור לנושא השבטים , לאיזה שבט שייך כל ציבור . כמעט בלתי אפשרי מבחינתי להכינס לסוגייא הזו מבלי לחשוף את משה רבנו .
מאמין אנכי שזמנה של הסוגייא הזו יגיע בשנה הבאה .
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2009 18:07 |
|
| |
אני מבין שנסכם זאת כחבקוק :"כי עוד חזון למועד ויפח לקץ ולא יכזב אם יתמהמה חכה לו כי בא יבוא לא יאחר"
אם עם הזמן תרצה ל'החיש' את הדיון מ'עתו' המתאים - אני כאן ..
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2009 20:57 |
|
| |
תודה ,
ואני עדיין בדעה שאילו ואילו דברי ה' חיים. ושמעתי שיחה מרתקת מרב חשוב שאילו היו לומדים תנ"ך בישיבות כולם היו "ציוניים" .....
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2009 21:28 |
|
| |
ואני הקטן מוסיף שכבר ביקשתי מכב' המיייחל לתת לנו צוהר לעולם עשרת השבטים אז אולי באמת שכבר מכמה מקומות הסוגיה הזו עולה יהיה אחישנה ונוכל ללמוד????
אני על כל פנים יהיה מאושר אני מרגיש רצון עז להחכים בדבר הזה
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2009 22:09 |
|
| |
זה נושא שהתכוונתי לגעת בו בשיעור במפגש !
בכתב הדבר לא פשוט בכלל , מדובר על המון חומר , והקדמות בכל מיני נושאים הקשורים בעקיפין , וכן על הדגשת דקויות לא פשוטות ...
בקיצור אך ורק בשיחה אוכל לעשות זאת ולא בכתיבה . מצטער .
אך מה אני יכול לעשות שאפילו מניין לא הביעו הסכמתם להגיע למפגש .
מה תצעק אליי...
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2009 22:39 |
|
| |
כל הכבוד, פרידום, שאתה מוכן לקבל מילים בוטות. אני, בכל אופן, מודה לך,מיייחל, שתיבלת עם עטיפה מתוקה יותר. אתה יכול לחלוק על גישת "הציבור הזה" למדינה כבחינת מלכות ישראל ועל עוד זוויות בנושא זה, אך אני בטוחה שכולנו צריכים ויכולים ללמוד מהרב אלישע וכמותו על אהבת עם ישראל ועל ענווה.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2009 22:52 |
|
| |
חחחחחח.... כל הכבוד לך חנל'ה יקרה , ( אגב את מרשה לי לקרוא לך כך ? )
דברייך נכנסו בדיוק בקו התפר בין הביקורת שכן אמרתי על הציבור הזה לבין הימנעותי מלהיכנס לסוגייא הזאת .
"להיכנס לסוגייא" ולשים ת'קלפים על השולחן אין פירושו רק אש צולבת וחיצי ביקורת שלילית, ממש לא !
אלא הצגת כל התמונה על כל חלקיה הטובים והיפים לצד הפחות טובים ויפים . והצד היפה והמשובח של הציבור הזה שכל עם ישראל בלי יוצא מן הכלל יכול ללמוד ממנו הוא בדיוק מה שציינת , אהבת ישראל ומידות טובות בין אדם לחברו . ולכן את כאשה מרגישה הזדהות טבעית ופשוטה עם האידאלים שלהם כי זה מה ששייך לנשים ומעניין אותן , טבעי שכך ובהחלט לגיטימי .
כמו שאת יכולה לראות רק נגעתי בקצה הקרחון...ואני יכול להמשיך עוד ועוד ועוד...כמו ארנב דורסל .
תוקן על ידי המיייחל ב- 10/05/2009 22:51:54
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2009 08:42 |
|
| |
הכינוי מביא חיוך לפנים. אתה נשמע כמו סבא'לה טוב ורך, אבל אז אתה משלח מילים אחרות שלא נשמעות כמו סבא'לה טוב ורך...
לא יזיק גם לגברים לשמוע דברים שנכנסים לנשמה.
לרב אלישע וכמותו יש גם משנה מסודרת, הגיונית, מבוססת, ו -- קדושה.
יום נעים לכולם! שנשמע בשורות טובות.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2009 08:58 |
|
| |
חחחח.... אקבל זאת כ"לא!"
לא סבא ולא קרוב לשם . אולי סאב"א.... 
נסיתי לשלוח לך בפרטי אך לא הצלחתי משום מה , אז אענה לך פה .
כמדוני שאמרתי לא פעם בעבר הרחוק שהפורום תוכנו וסגנונו אינו מתאים לציבור הנשי ואף אינו מיועד להן . ולא כל דבר מתקשר אוטומטית לגאווה או ענווה , פשוט דברים כהווייתם .
ודברייך אינם לעניין במקרה הזה משום שלא אמרתי מילה ולא חצי מילה על מוסר השיעור אלא על תוכן הדברים שנאמרו , זה הכל .
ועם כל הכבוד לך ויש כבוד והרבה , אשה אינה אינדיקציה לנכונותן של סוגיות תורניות / רוחניות . וחשוב לדעת זאת . ברגע שאשה אינה מבינה זאת היא חורגת מחוץ לתחומה הטבעי שייעד לה בורא עולם .
ולא בגלל פחיתותה אלא בגלל שבורא עולם נתן לה כלים ותכונות אחרות שמתאימות לתפקידה .
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2009 20:01 |
|
| |
נשמע מתגובתך שחשת שנעלבתי. ממש לא. רק הערתי שלדעתי, הדברים בשיעור טובים גם בפני עצמם. ובענין נשים - הנשים הן אלה שצפו (לא רק ציפו) את הגאולה והתכוננו לה, אז החיישנים שלנו לפעמים נכונים...
ובאמת נהניתי מהכינוי.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2009 22:01 |
|
| |
ברק לארה"ב: הנמיכו עוצמת הדיבורים נגדנו
"שששששששש......תפסיק לצעוק ! השכנים שומעים הכל !"
ברק, שנפגש אמש עם הנשיא ברק אובמה ועם בכירי הממשל סיפר כי יצא מהפגישות
אופטימי, "הרבה יותר אופטימי ממה שנראה על בסיס קריאה בעיתונים". הוא
הבהיר כי "יש יותר הבנה ממה שהעין תופסת לגבי מה המצב באירן, יש לנו הבנה
בגיזרה מאוד רחבה איתם. יש לנו הבנות דומות גם לגבי החמאס ולגבי מה שקורה
בלבנון, ועוד שורה ארוכה של נושאים שקשורים לתהליך המדיני".
בתוך כך, גורם מדיני בכיר אמר אתמול כי "בין ידידים יש
תקופות של חילוקי דעות". הגורם התייחס ללחץ האמריקאי להקפיא את הבניה
בהתנחלויות והבהיר: "אין מפולת ביחסי ישראל וארצות הברית. היחסים יציבים
ואינטימיים באופן שאין כמותם עם שום מדינה אחרת, והם אינם תלויי ממשל או
ממשלה. הבשלות ביחסים הגיעה לרמה כזו שאין צורך להסתיר את חילוקי הדעות".
אופטיקנה מזמינה אתכם לבדיקת ראיה חינם. . .
תוקן על ידי המיייחל ב- 03/06/2009 22:02:05
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2009 14:49 |
|
| |
הפנינג מצעד הגאווה בת"א יצא לדרך .
בעזר ה' ובישועתו. . . זה המצעד האחרון .
בשנה הבאה תש"ע בימים האלה המדינה תהיה נתונה במלחמה קשה בכל החזיתות .
ות"א עצמה תהיה כבר לאחר מטחי טילים עם נזקים והרוגים רבים , ביניהם אותם עולזים גאים סרוחים וטמאים .
תוקן על ידי המיייחל ב- 12/06/2009 14:47:09
|
|
|
|
|