| נשלח ב-12/5/2008 21:40 |
|
| |
דגל התורה בבית שמש ובכלל
קראתי הבוקר בעיתון יתד נאמן שמפלגת דגל התורה קיימה כינוס בבית שמש, נבחרו נציגי שכונות וכו' וכו' וכו'.
אין ספק שבית שמש היא מודל מעניין לתיאוריות רבות שעלו בפורום. הייצוג של בית שמש בפורום הזה הוא קרוב לחצי, אם אני לא טועה. בית שמש מצטיינת ברבגוניתה ובמלחמות היהודים שבה, וקיימים בה יהודים כמעט מכל הזרמים.
שאלתי את עצמי, האם אנשי אגו"א בבית שמש הזניחו את דגה"ת, התייאשו ממנה, חושבים שאי אפשר לפעול במסגרתה?
אני חושב שבסיטואציה מסויימת יוכלו אנשי דגה"ת להבין את הפוטנציאל שבשינוי. אני חושב שלחלק מן היזמות, החלק הפחות קיצוני, יש מקום במסגרת המפלגה, ומותר להתשמש בפלטפורמה קיימת.
מה דעתכם? אולי אינני מכיר מספיק את המפה. ואני נאיבי מדי?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2008 22:45 |
|
| |
הגיע הזמן לשינוי!!!
לא עוד אפליות על רקע עדתי או תעסוקתי!
די לבחינת האדם לפי לבושו!
הסתכלו על הפנימיות לא על החיצוניות
ולכן קחו יוזמה והקימו מפלגה דוגמת טוב בביתר.
עשו והצליחו
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2008 22:49 |
|
| |
זה פמפלט, לא? שאלתי אם אין דרך להשפיע במסגרת מפלגה קיימת.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2008 07:42 |
|
| |
לא
בפרט מפלגה שהוקמה למטרה וחורטת על דגלה מלחמות (כמובן קודש).
יש צורך בהקמה של מסגרת ארגונית חדשה שמטרתה תהא לסייע לחבריה ולציבור.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2008 15:45 |
|
| |
לדגל התורה אין מה להציע
כאשר כל קיומה היא מתוך אמירה
רק מי שנראה כמוני חושב כמוני ומתנהג כמוני הוא הצודק וכל השאר טועים
לדוגמא בבית שמש יש הרבה חרדים ששולחים את ילדיהם לישיבות קטנות תיכוניות וזה רק הולך ומתרבה ב"ה
האם דגל התורה חושבת שאנשים אלו הם חלק מבשרה או אלו אנשים שלא עלינו צריך להחזירם למוטב?
המציאות מוכיחה כי באותו כינוס של אותה תנועה לא השתתפו נציגים מכל הקהילות הבאות :
בית תפילה, מבקשי ה', שבטי ישורון, שיינפלד של הרב דיוס, ביאלה (פינגגרר בני ביתך), אהבת שלום, מנורת המאור, אש קודש, זכרון משה, אבי עזרי, ועוד כמה שאנני זוכר כרגע.
נציג קהילת ישועות דוד שהיה בכינוס לא לקח חלק בהצבעות כי הוא ראה שהמפלגה לא מיצגת את כולם כמו כן יש עוד כמה נציגי קהילות שם שבקושי מיצגים את עצמם וזו עובדה שמוכיחה עד כמה המפלגה הזו יכולה ליצג את העם היושב בציון
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2008 18:28 |
|
| |
השאלה שלי היתה למה זה כך, ואתה עונה לי שזה כך.
אולי אם כל אלו היו משתתפים, הם היו יכולים להשפיע?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2008 16:02 |
|
| |
אני בעד לנסות להשפיע מתוך המימסד הקיים במידת האפשר לפני מימוש חלופת הריצה העצמאית.
ולא זו בלבד אלא שיש להמנע מדרישות פרסונליות הקשורות לשריון מועמדים וכו', ולהתמקד בויתורים עקרונים כמו הסכמה בדבר ניטרול הגמוניותם של טירורסטים והרבנים הנשמעים להם.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2008 19:47 |
|
| |
גם אני בעד, ומסיבות הרבה יותר פרוזאיות.
עדיף לסחוב את דגל התורה סנטימטר שמאלה, ולא להקים מפלגה שרצה ק"מ שמאלה, אבל משפיעה על הרבה פחות אנשים.
לפי חשבון, הס"מ ישפיע הרבה יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2008 02:08 |
|
| |
לומד היקר
א. היה ניסיון להשפיע מבפנים באלעד כאשר הכניסו שם את צביקה הרבסט
בסופו של דבר זה לא קידם כלום מהמטרות שאגודה אחת חפצה לשפר אלא ההפך הוא הנכון מבפנים כאשר אתה רק יחיד קשה להיות הילד הרע שיטפל בענינים הכואבים.
ב. גם בבית שמש בפעם הקודמת היה ניסון להחדיר יצוג לבעלי בתים והדבר נידחה ע"י רבני המקום.
ג. גם בהצבעה הנוכחית בסניף של דגל המקומי איש לא הביע את רצונו לתת יצוג לדעות אלו
מה גם שאילו היה איש כזה בתוך דגל בבית שמש הוא חייב להיות כפוף לרבנים הישראלים במקום וממילא הוא לא יוכל לעשות דברים הנוגדים את דעתם למשל האמריקאים חפצים שיהיה את המע"ר בבית שמש וכמו כן גם רבניהם ואילו הרבנים הישראלים לא והדוגמאות הם רבות כך שלא קימת אפשות להשפיע מבפנים
ד. האם שלושים השנים האחרונות אינן מעידות על כך שיש להשים את הנאיביות בארון?
|
|
|
|
|