|
|
| נשלח ב-7/10/2008 10:37 |
|
| |
המייחל,
מה עם הברייתא הזו (סנהדרין צז)?
תנו רבנן: (דברים לב,לו) כי ידין ה' עמו (להביא להם גאולה) [ועל עבדיו יתנחם] כי יראה כי אזלת יד (שתלך ותחזק ידן של מסורות ומצליחין במלשינותן) ואפס עצור ועזוב: אין בן דוד בא עד שירבו המסורות;
דבר אחר: עד שיתמעטו התלמידים (שמחזיקין ידי ישראל להחזירן למוטב);
דבר אחר: עד שתכלה פרוטה מן הכיס (והיינו 'אזלת יד' שיהיו בידים ריקניות);
תוקן על ידי amishosh ב- 07/10/2008 10:35:54
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2008 15:52 |
|
| |
לא הבנתי מאיפה הכנסת עכשיו את הגמרא הזו. . .
עליך לדעת עמי ששאלה כזו מלמדת על התרגלות למציאות של דורנו עד כדי-כך שלא יודעים איך היתה נראית המציאות בדורות שלפנינו .
כל הסוגיא שם מתארת דברים מאוד כלליים שהתקיימו בכל הדורות האחרונים . אין כוונת הגמרא לומר שממש ערב ביאת המשיח כל הרשימה הזו צריכה להתממש אלא מדובר כאן על תיאור כללי של הדור שניים שלוש של סוף הגלות .
מי שיודע כיצד היה נראה עמ"י לאו דווקא לפני הרבה זמן אלא אפילו לפני כמה דורות יודע איזה פער עצום קיים בין המצב הרוחני הפרטי והכללי דאז להיום .
לדוגמא , שאלת על ה'מסורות' - בפשטות אפשר בלי בעיה להדביק את זה על אירגוני השמאל למיניהם שעוקבים ומתעדים ועושים כל שביכולתם להצר את צעדיהם של היהודים היקרים המכונים בשפת הערב-רב 'מתנחלים' ומלשינים לשלטונות במטרה להרוס את ההתפתחות וההתיישבות היהודית . וזו רק דוגמא אחת .
עד שתכלה פרוטה מן הכיס - לא נראה לי שיש צורך להסביר כאן משהו , המציאות עושה זאת טוב מאוד .
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2008 18:46 |
|
| |
סליחה שלא הייתי ברור (ואני גם רואה שההודעה קפצה לעמוד הבא)...
התכוונתי להגיב לתגובה האחרונה שלך שבה הזכרת שלא ראית במקורות אודות הקריסה...כוונתי הייתה לשאול האם אין כאן רמז לזה כאן כשכתוב "תכלה פרוטה מן הכיס"...
אבל אני מבין מדבריך שבכל זאת אין כוונת הברייתא לדבר דווקא על אירוע מסויים כגון הקריסה אלא יותר בכלליות ויותר על פני תקופה?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2008 21:14 |
|
| |
אכן כן , הודעתך לא היתה ברורה בעליל אם כיוונת למה שפירשת . לפעם הבאה השתדל למקד את שאלת .
וכי את הקריסה הכלכלית היינו צריכים כדי לצאת ידי חובת 'תכלה פרוטה מן הכיס' ?? עמ"י סובל מחסרון הפרוטה כבר שנים לא מעטות , עיין ערך קו העוני ושות' . אלא שלפני הגאולה ממש המצב יחריף , זה הכל .
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2008 23:37 |
|
| |
לצאת ידי חובת "תכלה פרוטה מן הכיס"???
פעמים, מייחל יקר, אינני מבין מה אתה רוצה בכלל!!!
הלאה...
בברכת גמר חתימה טובה לכל קוראי הפורום ועמ"י!
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2008 09:42 |
|
| |
לאחר שצפיתי בקטע מהעימות הטלביזיוני שבין מקיין לאובאמה הבחנתי אצל אובאמה בתכונה שמתאימה למשפט מסויים בזוהר שמדבר על התקופה הזאת ממש .
תכונת השפה הרכה והעדינות שבה הבנאדם מדבר ומתנהל .
אך לו רק מסיבת המדרש הבא לא יתכן שאובאמה יהיה הנשיא הבא והאחרון שהוא גוג .
אמר הקב"ה ליפת , אתה כסית ערות אביך , חייך שאני פורע לך - בַיּוֹם הַהוּא אֶתֵּן לְגוֹג מְקוֹם שָׁם קֶבֶר בְּיִשְׂרָאֵל גֵּי הָעבְרִים קִדְמַת הַיָּם וְחסֶמֶת הִיא אֶת הָעבְרִים וְקָבְרוּ שָׁם אֶת גּוֹג וְאֶת כָּל הֲמוֹנוֹ וְקָרְאוּ גֵּיא הֲמוֹן גּוֹג . יחזקאל לט .
וזאת משום שמוצאו של אובאמה הוא מאפריקה צאצאי חם ולא מצאצאי שם ויפת העולם המערבי .
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2008 08:54 |
|
| |
שמעו חדשות אחיי !
בלילה האחרון שבתי לעיין במספר מדרשים המדברים על ימינו אנו המתארים כל מיני דברים ואירועים שדי קשה לפענח אותם למען האמת ולעמוד על טיבם באשר הם סתומים וחתומים ועד כה התעלמתי מהם בבואי להרכיב את פאזל האירועים הצפויים בקרוב .
בעקבות מדרש ההיכלות שהביא 'נועם _8 ' באשכול אחר הרגשתי שנפתח לי פתח חדש להבין את אותם תיאורים סתומים .
עדיין לא הצלחתי / הספקתי להרכיב תמונה ברורה דיה ( גם בגלל האנרגיה המיותרת שהופנתה לניק החדש ma2007' ) אך הכיוון הכללי הצף ועולה מתוך אותם מדרשים די חדשני ובלתי מוכר ובלתי מוכר מבחינתי לפחות בהסתמכי בעיקר על דברי הזוהר עד כה .
מה שאשתדל לעשות בתקופה הקרובה הוא בעצם לדון אתכם באופן ישיר על הממצאים , להביא את המקורות ולהציג את אפשרויות הפירוש השונות העולות מתוכם ולשמוע את דעתכם .
טריילר קטן ברשתוכם - בהחלט יתכן שבוש הוא לא גוג כפי שסברתי עד כה אלא אובאמה .
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2008 09:03 |
|
| |
תיכף גם תגיד לנו ששרון הוא לא משיח בן יוסף..חלילה.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2008 09:09 |
|
| |
אין לי ולא יהיה לי מועמד אחר להחליפו .
הדבר היחיד שיגרום לי לוותר על שרון בתפקיד מב"י הוא פטירתו , או לחילופין עליית קרנו של מישהו אחר .
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2008 13:02 |
|
| |
ולאלה שהעיניין נעלם מעיניהם: אם אובמה הוא גוג - הגאולה רחוקה הרבה ממה שחשבנו, שכן הוא צריך לבקר עוד פעמיים לפחות עד שהמשיח יבוא, ככה לפי המקורות לפחות, או כפי שאני זוכר שהמייחל הביא אותם.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2008 13:23 |
|
| |
יפה הערת דניאל , סימן שאתה עוקב .
התירוץ הוא , זה לא משנה את התאריך הסופי של הגאולה כי גם ככה אמרנו שמדובר על עוד 3 שנים בערך סוכות תשע"ב . אז בין אם גוג הוא בוש או אובאמה זה לא נוגע לעניין התאריך הסופי אלא זה מצריך אותו לבקר בארץ פעמיים כמו בוש . מה שלא סביר בעיני .
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2008 13:44 |
|
| |
לפניכם מספר מקורות המתארים פחות או יותר את אותם תרחישים , אפשר לראות בנקל את עניין המלך החדש שתופס ת'שילטון כשברור שהכוונה היא למלך של המעצמה השלטת בעולם הלא היא ארה"ב .
כעת חשוב לזכור : לפנינו ישנם רק שלושה מועמדים לתפקיד הנשיא , בוש מקיין ואובאמה . את בוש יש להשאיר בשילטון ..מה שלא נראה סביר בימים אלה . אז נישאר עם מקיין ואובאמה וננסה להתאים את הציטוטים הבאים לאחד מהם .
מדרש משיח - אוצר המדרשים ובימים ההם יקום מלך עז פנים...והוא מחזיק מלכות בחלקלקות .
זוהר -בלק ומאן דלא אתחזי למלכא ייתון ליה למישלט . יתנו את השילטון לאחד שאינו ראוי ומתאים . בוש בקלות עונה להגדרה זו , אולי גם מקיין .
מדרש רשב"י - אוצר המדרשים ואחר כל אלה יעמוד מלך עז פנים ויעשה שלש שנים ומחצה ובתחלת מלכותו כשהוא עומד לוקח העשירים ומפנה ממונם והורג אותם ולא ימלט כסף את בעליו ולא תעמוד עליו עצתו ומחשבתו תוכניתו לא תצלח, וכל מי שמזכיר שמע ישראל ה' אחד יהרגהו וכל האומר אלהי אברהם יהרג דברים שכפשוטם לא שייך בזמננו , ואומרים נחזור כולנו לאומה אחת ונבטל את השבתות והמועדים וראשי חדשים מישראל אווירה חילונית והפקרותית קשה שולטת ומאיימת להשליט את עצמה על אחרים , שנאמר וּמִלִּין לְצַד עִלָּאָה יְמַלִּל וּלְקַדִּישֵׁי עֶלְיוֹנִין יְבַלֵּא וְיִסְבַּר לְהַשְׁנָיָה זִמְנִין וְדָת וְיִתְיַהֲבוּן בִּידֵהּ עַד עִדָּן וְעִדָּנִין וּפְלַג עִדָּן ובימיו צרה גדולה תהיה לישראל וכל מי שהוא גולה לגליל העליון ימלט שנאמר כי בהר ציון ובירושלם תהיה פלטה . וצרה תהיה עליהם שלש שנים, וינתנו בידו עד סוף השלש שנים שנאמר וְיִתְיַהֲבוּן בִּידֵהּ עַד עִדָּן וְעִדָּנִין וּפְלַג עִדָּן עידן שנה עדנין שתים פלג עידן חצי שנה .
מדרש משיח אמרו חכמים רבי חייא צוה לדורו כשתשמעו שעמד מלך עז פנים לא תשבו שם, שהוא גוזר כל מי שהוא אומר אחד הוא אלהי העברים יהרג, והוא אומר נהיה כולנו לשון אחד ואומה אחת, והוא מבטל זמנים ומועדים ושבתות וראשי חדשים, ומבטל תורה מישראל, שנאמר ויסבר להשניה זמנין ודת ויתיהבון בידיה עד עידן עידנין ופלג עידן (דניאל), עידן שנה עידנין תרתי ופלג עידן חצי שנה. אמרו לו מרי להיכן ננצל? אמר להם לגליל העליון שנאמר כי בהר ציון ובירושלם תהיה פליטה , ובהר ציון תהיה פליטה והיה קדש .
ויש לשאול - וכי מה שייך לרבי חייא 'להתכונן' לאירועים שיהיו באח"ה 1800 שנה מאוחר יותר , וכי הוא ותלמידיו יהיו באותו זמן ? התשובה היא סוד נפלא שלא אוכל להיכנס אליו כעת ורק אוכל לומר שזה קשור לגלגולים ולמשה רבנו .
מ"מ , הקטע האחרון מתאר היטב גזירות דתיות שיגזור אותו מלך על עמ"י שימלוך 3 שנים , מה שמתאים ללו"ז ה - 3 שנים שאמרנו .
מי קשור ואדוק יותר לדת ? אובאמה או מקיין ? אובאמה הוא דמוקרט = חילוני , לא סביר . מה גם שהוא לא 'בדיוק' עז פנים ...אא"כ נאמר שכעת הוא מסתיר את הזאב תחת תחפושת של כבש עדין . עדיין קשה .
לעומתו בוש ומקיין הם רפובליקנים מה שאומר קירבה ואמונה גדולה יותר בדת שיתכן ואולי היא הכח המניע להתנגד לדתות אחרות ובפרט ליהדות ויהודים .
לעומת זאת במדרש רשב"י לעיל בשורות הראשונות מתואר אירוע כלכלי , מה שיכול בקלות להתפרש כהלאמת בנקים ושאר נכסים והעברתם לידי השילטון , מתאים לאגרסיביות של בוש . אך מאידך לא בוש ולא מקיין ניחנו ב'חלקלקות' לשון ובערמומיות יתר .
בקיצור לא יודע מה להגיד לכם. . . המבוכה חוגגת .
דעתכם בבקשה .
תוקן על ידי המיייחל ב- 28/10/2008 13:46:23
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2008 14:12 |
|
| |
מה שייחסת לבוש ומקיין הרפובליקנים שקרובים יותר לדת יכול להתאים בהחלט גם לאובמה ואולי יותר מהם , כי ידועה קירבתו לדת , ועוד לאיזו דת... לדת הרשע והפשע !
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2008 14:14 |
|
| |
וואה
האם זה אומר שלפי דעתך אובאמה הוא ייבחר לנשיא ארצות הברית אם הוא גוג זה מה שהבנתי מדבריך
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2008 19:51 |
|
| |
לפורום אחרית הימים שלום וברכה.
כבר הרבה זמן אני עוכבת אחריכם.יש הרבה דברים מענינים בפורום נותנים עידוד למצפים לגאולה.אבל כגודל הצפיה כך גודל האכזבה.
לא יודעת למה אתם כל הזמן ננעלים על כך שנשיא ארצות שהברית הוא שיהיה גוג.אני שמעתי את הרב דהן שאמר שבהחלט יכול להיות שזה יהיה נשיא רוסיה או נשיא מעצמה נוצרית אחרת.הדברים שכתבת כאן
|
מתאים בהחלט לרוסיה אצלם אין בעיה להתנהג כך. הרי הסובייטים ממש התנהגו כך.ואים נקח את אזהרות ההאוטיסטים ליהודי רוסיה וכל יושבי ברית המועצות לשעבר בהחלט יתכן .מה דעתכם? ואולי .מי יודע הדברים נאמרו על התקופה של ברית המועצות והק.ג.ב. שעברנו כבר.
|
|
תוקן על ידי המיייחל ב- 28/10/2008 20:47:19
|
|
|
|
|