| נשלח ב-13/5/2008 11:53 |
|
| |
בירור בזמן אמת....
בס"ד
האם חשבתם והעלתם כאן או בדעתכם אשכול לבירור אופי והתנהגות של המועמד לשידוכים בפגישות מתקדמות ביציאה מחוץ לבית..?
אם יש קישור לדוגמאות אני אשמח לקבל...
חבירה שלי שהעלתי בפניה את השאלה אמרה לי שגם היא באחת מהיציאות שיחקה אותה שנכנס לה גרגיר של חול בעין והראתה ממש סימן של צער כדי לראות איך הבחור יגיב כרגישות לזולת...
או שיתעלם ממנה וימשיך לדבר ויהיה מרוכז בעיניניו....
יש לכם רעיונות כי הרי אם נברר אפילו אצל ה רב המשגיח או החברים לחדר או לישיבה תמיד נקבל המלצות חמות של : "הוא יהלום , רציני מתמיד , תכשיט , בעל מידות טובות ותחטפו אותו בלי לחשוב פעמיים..."
אבל בפועל ממש בפגישה עצמה צריך להכניס קצת מצב של לחץ ..(כמו לאחר חצי שעה לפגישה ולראות תגובה של כעס או עקמומיות הפנים למרות ה"בסדר")..כי הרי כולם שחקנים לפני חתונה מה אתם אומרים...?
יש לכם רעיונות
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2008 12:16 |
|
| |
זו בעיה של שני המינים. אני לא חושב שמי שיצא עם אחת שתעשה לו בחינות ירגיש בנוח, זה סתם עלול להפוך את הפגישה ל'מבחן אפגר', בד"כ אם את חוששת תרבי בפגישות, לרוב ניתן להבחין בכל מיני ניואנסים וסימטומים של מידות מסויימות תוך כדי שיחות והבעת דעות במהלך הפגישה, ואל תשכחי להתפלל כי... בהצלחה!
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2008 14:54 |
|
| |
השאלה היא אם כלל ראוי ונכון לבצע בחנים שכאלו, האם זוהי הדרך לוודא ולאמת נתונים?!
אטראקטיבי,
נשוי?! O.K.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2008 15:03 |
|
| |
אני מציע לא לנסות לבחון, כי בחור יכול להבין שמדובר בבחינה והצגה. (אני מנסה לחשוב מה קורה אם הבחורה נופלת מה עושה הבחור ? עוזר לה לקום ?????????????)
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2008 16:36 |
|
| |
חצי מהפגישות עשיתי מבחנים עד שראיתי שהוא מתאים לי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2008 17:00 |
|
| |
מבחנים, אקדח שלוף, עמדת ביקורת, לחכות בפינה...וכו'... אחת מאבני הנגף הנפוצות של המתרווקים למיניהם, אני מכירה כאלו שרק כאשר הם שינו גישה ובאו בעמדה נפשית שונה-נעימות, זרימה, סמפטיה, לראות את הטוב, לגיטימציה וכו'..- הם התארסו. אם יוצאים מתוך נקודת הנחה שאין עוד מלבדו, ד' מזווג זיווגים, אתה תומיך גורלי, השלך על ה' יהבך והוא.. בקיצור לזרוק את האחריות על הבורא- אז יש כוחות נפש להיות נינוחים ולהתמקד בפיתוח הקשר והתקשורת ולהגיע להישגים. ביקורת גם שלא נאמרת בקול, נאמרת בתשדורת סמויה, לב מרגיש לב וזה חוסם את הקשר. כבר ראינו לא פעם שכשצריך היה לצאת לפועל שידוך הקב"ה סימא את עיני המועמדים גם בדברים שהיו עבורם הכרזה נמרצת. בניגוד לזה, אני לא תופסת במה ולא נכנסת לתפקידי משחק למיניהם, ובכ"ז הקב"ה הראה לי גם הראה שחיתויות, מידות מקולקלות ועוד כיד הדמיון הטובה. תנו את הקרדיט למי שמגיע לו, לא כדאי לנו שאנחנו ננהל את העולם.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2008 09:02 |
|
| |
בס"ד
מה אתם אומרים על זה שבחורה נמצאת עם בחור בפגישה מתקדמת והם נמצאים באיזה פארק כשעתיים והוא מלווה אותה לתחנת אוטובוס... שזה אורך עוד איזה חצי שעה... והבחורה צמאה מאוד...!
האם בחור בד"כ צריך לחשוב ולהציע לקנות שתיה או שבד"כ זה לא מחייב שמצד נימוסים הוא יציע זאת..?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2008 10:54 |
|
| |
ברור שצריך לדון לכף זכות ,
אבל אני חושבת שאדם, שבאופי שלו הוא מתחשב, מרגיש את השני , גם שהוא מתרגש, הוא יזכור לדאוג לשני .
ומי שזה הצגה אצלו, עלול לשכוח ...
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2008 11:02 |
|
| |
בס"ד
אז איך אפשר להחליט וכבר בפגישה מתקדמת שהבחור יש לו נדיבות לב והוא לא קמצן...?????
נכון שמקנית שתיה אי אפשר לדעת ....
אבל כבר שמעתי על תלמיד חכם, מפולפל ופיקח... שמרוב גאונותו לאחר החתונה התחיל לחשבן לאישתו כמה עגבניות ומלפפונים היא קנתה ובשביל מה כ"כ הרבה מאחר והם רק זוג ואפשר לחסוך...
וזה לא שמצבם היה לא שפיר....
ובעיקבות כך היא לא יכלה לסבול כל מיני התנהגויות שכאלה והם התגרשו...
טוב תמיד יש יוצא מן הכלל... אבל אלו שאלות עתידיות אתם חושבים שאפשר לשאול בפגישה כדי לדעת
אם בבית הוא לא יתחיל לעשות חישובים ... והרי רשום ש"אישה נאה דירה נאה וכלים נאים מרחיבים דעתו של אדם..."
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2008 11:49 |
|
| |
בס"ד
בסדר אז אם אתם כאלה מומחים בעינייני נפש האדם...
יש לכם דוגמאות לשאלות ...
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2008 13:12 |
|
| |
הרעיון עם הגרגיר חול דבילי ומטומטם.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2008 14:52 |
|
| |
למה נתפסתם לשתיה?
בכלל בשידוכים הרבה מאד דברים הולכים עם סטיגמות,
אולי אמרו לו שלא מקובל?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2008 18:21 |
|
| |
| O2D כתב: |  | בס"ד
מה אתם אומרים על זה שבחורה נמצאת עם בחור בפגישה מתקדמת והם נמצאים באיזה פארק כשעתיים והוא מלווה אותה לתחנת אוטובוס... שזה אורך עוד איזה חצי שעה... והבחורה צמאה מאוד...!
האם בחור בד"כ צריך לחשוב ולהציע לקנות שתיה או שבד"כ זה לא מחייב שמצד נימוסים הוא יציע זאת..?
|
|
וואו, הייתי חייבת להגיב על זה.. הבחורה צמאה מאוד! הנה רעיון מקורי, שבטוח לא חשבת עליו..: שפשוט תעצור בחינניות ליד קיוסק, תוציא את ארנקה, ותגיד יפה: " אני ממש צמאה אז אני קונה לעצמי שתיה, רוצה גם?"
מה, היא ילדה בת שלוש שצריכה שינחשו מתי היא צמאה ויקנו לה?
צאו מזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2008 18:28 |
|
| |
בס"ד
טוב, גרב.
מסקרן האם השאלה נשאלה מתמימות או כנושא לדיון.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2008 22:40 |
|
| |
מקרה שהיה לחבר טוב שלי
באחת הפגישות נעלו אותם במרום נווה ולא יכלו לצאת
הבחור כך סיפר ואישתו אישרה אמר לה להתקופף ולעבור והוא קפץ מעל השער
באופן ספונטני ומשיכו הלאה
היום הם נשואים