בס"ד
איפה עובר הגבול שבו לאחד אין זכות להחליט על חיי האחר? (בעניין עבודה זה עוד יותר מסובך וידוע.), האם יש לבעל זכות להחליט בעבורי מה ללבוש? לאן ללכת? איפה לעבוד? ללמוד? האם לצג ה"חלש" יש זכות וטו כלשהי, כי אם לא זוהי דיקטטורה.
הכל מתחיל בזה שאישה שלא עומדת על דעתה היא לא לכאורה בצד החלש, וכי מי רוצה להיות בצד החלש!
כמו שכבר אמרתי דיקטטורה היא שלטון אני מדבר על מלוכה- מצב בו העם רוצה לקבל על עצמו את דעת המלך.
אכן אני מבין, מכיון שיש כ"כ הרבה סיפורים על גברים שתלטנים ומטורפים כל בחורה נורמלית תפחד מכזה דבר, כל איוושה שנוגעת בנושא תחטוף התקפה ארטילרית.
אם הבעל הוא הטיפש והוא רוצה להחיל על ביתו דיקטטורה האישה באמת צריכה לעמוד מנגד.
לא כל הבעלים כך יעל.
אישה מנהיגה- היו כבר בזמן התנ"ך, גבר מרחם-"כרחם אב על בנים", ויש מקרים בהם לגבר יש חוש לילדים פי אלף ממליון נשים, קורה, פאשלה.
לא לא ידוע על כזה דבר, אני מכיר לפחות את חולדה הנביאה אבל לא את חולדה המלכה.
אכן נכון יש מקרים בהם אישה הופכת לגבר, הופכת! לא נולדת כך.
אישה נולדת אישה, אין פאשלות אצל אלוקים.
חוש לילדים, על מה את מדברת, על פסיכולוגיה? אני מדבר על רגישות על רגשות.
עוצר- הבעיה היא שאם בגרות היא לא הבעיה אז יש דרכים אחרות לפתור בעיות. יש דרך לחנך, להחדיר השקפה. ואם זו לא דרך חכמה- אני לא אצעד בה!
זהו שאמרתי, את לא צריכה לצעוד ע"פ האמצעי שקבעו גדולי הדור כדי להגיע למטרה את תגיעי למטרה בדרכך שלך, אבל את צריכה להגיע למטרה.
אפשר להיות צנועה בלי להיות כנועה, אפשר להתקדם בעבודה בלי לעשות "קריירה", ואפשר לקבל החלטות על חייך שלך בלבד, לא להקריב עצמך על מזבח של אחרים, ועדין להיות בת ישראל כשרה.
את משנה את המילים מכנועה לצנועה וע"י כך את נותנת למילים שלי קונטקסט שלילי, חכם מאוד אבל לא אתי.
כשאמרתי כנועה לא התכוונתי לשפחת אשפתות, התכוונתי לאישה שמקבלת על עצמה את בעלה.
איך הגעת לקריירה?
אני אמרתי שאסור לאישה לעשות קריירה מישהו ראה שאני כותב את זה?
להקריב עצמך על מזבח... קשה לי לקרוא את זה....
אך לצערי התנהגותם של רבים מבני עמינו גרם לכך שתסתכלי על הרעיון של,
גבר מנהיג לאישה כנועה
בצורה כ"כ קשה ושלילית.
כולי תקווה שיום אחד זה השתנה.
תוקן על ידי אסיק_good ב- 13/05/2008 23:20:15
 |
|
|