|
|
| נשלח ב-14/5/2008 18:53 |
|
| |
זו רק אני או שמנהל הפורום השתנה לגמרי?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2008 18:58 |
|
| |
בס"ד
בואי לא נהרוס את האשכול, שאולי עוד יחזור מהמתים, כמו שאמרתי כשעם ישראל יהיה מוכן.
אם יש לך שאלות, אי הבנות, הבהרות, לגביי.
תמי, אשכול הסמול טוק כולו לרשותך.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2008 19:57 |
|
| |
אחרי כל הויכוחים והפולמסים הגעתי למסקנה שכל הנושא לא אקטואלי, וזאת משום שאצל זוג שמתעורר השאלה מי מוביל/מחליט/קובע, המצב שלהם קשה, יש מצב טבעי אצל בני זוג בנושא.
מה שברור שבבית חרדי האבא הוא ראש המשפחה, (אפילו שעשני לא תחלוק על זה).אם נדון בשאר הפרטים, כל בני זוג לפי הטבע שלהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2008 21:46 |
|
| |
בהחלט נושא מעניין לדיון.
לדעתי, הגבר אמור להנהיג את הבית. מתוקף תפקידו הסמכותי. זה נראה לי גם חלק מטבע הגבר. וזה כלל לא נוגד שהאישה עם תואר וקידום בעבודה וכד'- זה עדיין לא נותן לה חוזק וסמכות יתר בבית.
אמנם האישה מפרנסת אבל הגבר אמור לקחת אחריות לנושא החינוכי.
זה שהגבר רוצה אישה משכילה- זאת משום שהוא בחר בתלמוד תורה ומעריך חכמה חיצונית ו\או רוצה לחיות ברמת חיים גבוהה....זה סטייל מסוים שהאישה קרייריסטית..
אמנם בהנהגת הבית צריך שיהיה שתו"פ מלא של הגבר והאישה. הגבר צריך לתת סמכות ועקרונות ולהוביל מבחינה שיכלית והאישה בקטע החינוכי והיותר ריגשי..
בבית שלי הייתי רוצה גבר חזק עם דעות מוצקות ושלא יסחף אחרי חברה וכד'..ואני הייתי רוצה שותפות מלאה בהחלטות הבית והחינוך והעיקר ששננו נכוונן לאותו מקום. (אני דוגלת בלימודי תואר)
בודאי שמדברים על זה בפגישות. זה ענין מאד חשוב. זה גישת חיים..וחשוב לשמוע את הצד השני.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2008 01:30 |
|
| |
היי שרפ, מסכימה איתך החיים הם לא שחור לבן וכשיש שני עמדות חזקות בהחלט לא הייתי מוותרת בקלות. צריך לדעת לבוא לקראת השני ולהגיע לפשרה או לפחות להגיע להבנה של הצד השני וזה יועיל להלטה מגובשת. יש דרכים לפתור בעיות בצורה מכובדת. גבר לא יכול לשלוט את דעותיו בכפייתיות.. יש להתחשב גם באישה, גם לה יש מה לומר. יש גברים שרואים את האישה כמשרתת ולא מייחסים לה כבוד והערכה וחלק מזה- זה שלא מתחשבים בדעתה. בימינו הנשים בעלות אינטלגנציה גבוהה....ויש להן מה לומר. אם הגבר ידע להבין ולהרגיש את הצד השני, יש לו סיכוי גדול יותר (משל האישה) להסיט אותה לצידו ולהסביר לה את נכונות החלטתו בעניין. עם קצת סבלנות הכל בא על מקומו בשלום. במחלוקות עקרוניות- אפשר להיוועץ ברב..
אני מאמינה שחיי המעשה מורכבים יותר מהתיאוריות אבל כשמכוונים לכיוון מסוים של דרך וגישה אז המצב יותר טוב.
ושוב, אני אישית מעריכה שיקולים של גבר ממבט שאישה לא יכולה לחשוב עליהם ולכן אני מייחסת להם חשיבות אך צריך שגם הגבר ינקוט גם הוא בהקשבה לצד השני
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2008 07:28 |
|
| |
קוטבית,
כל הכבוד למי שהצליח ללמד אותך להרגיש שאת פחות מושלמת כאשה מגבר ולפרסם זאת ברבים. ניתן לציין צדדים שונים, חוזקים וחולשות (שבזה אני בהחלט מאמין אבל באופן טוטאלי גבר עדיף מאשה, זה בהחלט מפליא).
תוקן על ידי שרפ ב- 15/05/2008 7:29:47
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2008 12:53 |
|
| |
לא הבנתי תמשפט האחרון.. אתה מאמין בחוזקים ובחולשות של כל אחד.. או בענין שגבר עדיף מאשה???? ומה מפליא אותך?
אתה לא ברור
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2008 13:21 |
|
| |
| קוטבית כתב: |  | אם הגבר ידע להבין ולהרגיש את הצד השני, יש לו סיכוי גדול יותר (משל האישה) להסיט אותה לצידו ולהסביר לה את נכונות החלטתו בעניין....
אני אישית מעריכה שיקולים של גבר ממבט שאישה לא יכולה לחשוב עליהם ולכן אני מייחסת להם חשיבות אך צריך שגם הגבר ינקוט גם הוא בהקשבה לצד השני |
|
משפטים אלו בכתיבה של אשה במאה ה-21 נקראים בפליאה גדולה.
בהתאמה, אני מאד מעריך את ההצלחה החינוכית של מי שחינך אותך.
במאה שלנו אנו מעריכים כל אחד לפי יכולותיו לתרום בין אם הוא גבר ובין אם זו אשה. ככלל לכל מין יש את הנקודות בהם הוא חזק והנקודות בהם הוא חלש. יתכן שצריך לפתח סביב זה דיון אבל לקבוע שתמיד המילה האחרונה תהא של הגבר (ולא את צודקת רעיתי היקרה), נשמע לי בהחלט תוצר של שטיפת מוח.
שימי לב שגם את כתבת:
"אמנם בהנהגת הבית צריך שיהיה שתו"פ מלא של הגבר והאישה. הגבר צריך לתת סמכות ועקרונות ולהוביל מבחינה שיכלית והאישה בקטע החינוכי והיותר ריגשי.."
ולמעשה זה הבסיס הנכון שכל אחד תורם את נקודות החוזק שלו במשפחה. כשיש קונפליקט בין בני הזוג החזק מנצח ולא תמיד הגבר מנצח (החזק יכול להיות הדומיננטי, מי שהנושא חשוב לו יותר, מי שזקוקים לו יותר, ויתור בנושא אחד להשגת יתרון בנושא אחר וכד').
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2008 14:42 |
|
| |
שרפ.
אתה גבר.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2008 16:53 |
|
| |
שרפ, שוב,מסכימה איתך. יותר נכון- אין וויכוח ביננו.
רק נחזור לנקודה- מי שאמור להנהיג את הבית זה הגבר בכוחות משותפים עם האישה.
ולא ההיפך. זו דעתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2008 17:27 |
|
| |
אצלנו אומרים שר חוץ ושר פנים.
|
|
|