|
|
| נשלח ב-17/5/2008 22:34 |
|
| |
לדעתי, בעבר תפקידן המרכזי של הנשים היה בבית בחינוך הילדים ובתיפקוד הבית. מטבע הנשי- הן רגשניות יותר. ומעצם המצב שהגבר הביא פרנסה הביתה, הוא החזק והיא החלשה והנתמכת.....וכמובן צריכה להיכנע.
כיום נשים יוצאות ללמוד ולעבוד כמו הגברים.....ולכן כח הנשים עלה ויש שוויון מסוים בין הגברים לנשים.
אך מכיוון שגבר מטבעו צריך את הכבוד והרגשת העליונות על האישה(כך עוד מימי דורות בעבר) הוא דורש זאת גם היום ומנמיך ומחליש את האישה ובכך יתרומם כבודו. אך נשים דעתן כבר לא קלה והן עומדות על זכויותיהן ורוצות חלק בלתי נפרד מניהול החיים השוטף.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2008 01:07 |
|
| |
יאלה חלק מהתגובות פה זה נשמע באיראן,כיום יש גלובליזציה -בתחום הנשי בארגון מה שאומר שכל היחסיות בין מעמד הגבר לאשה השתנתה,כמובן שניתן להקיש מהשתלבות ארגונית חיצונית של נשים להשתלבותן והעלאת יחסיות משקלן בחיים הביתים שאמורים להיות התהוות של שיתוף פעולה והדדיות ביחס שוה
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2008 01:53 |
|
| |
אסיק,
הבעיה אחרת והיא שטענו שמי שגיבורים, חזקים, מנהיגים.
לא יכול להיות רגשני.
חלש
נתמך.
נכנע.
אבל היום יודעים שאפשר להיות גיבור וחזק ועדיין להיות רגשני, להיות תומך וגם נתמך,
נהכנע בכל מקרה לא מוצא חן בעיני אז אולי הכובד ומכבד, יכול ומאפשר, חזק אבל לפעמים גם קצת חלש,
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2008 02:17 |
|
| |
מרינה ויעל, השכלתן להסביר אתזה טוב ממני
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2008 17:50 |
|
| |
מפחיד איך נשים מתכחשות לתלותן הטבעית (ע"פ התורה וע"פ בכלל) בגברים
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2008 18:04 |
|
| |
סליחה אפשר למצוא אלף דוגמאואת של נשים חזקות. מה עם האמזונות?
אני חושבת שיש הבדלים מנטליים בין גבר לאשה. אבל חלק גדול ממה שאנשים חושבים או תופסים זה פשוט לא נכון. כיוון שיש סוציאליזציה מגדרית החל מינקות.
נקח למשל ילד וילדה שנולדים- לילד מלבישים כחול, נותנים לו לשחק בחיילים, בכדורגל. לילדה קונים ורוד, מביאים לה בובות פרווה ועגלה לתינוק. לאחר מכן שהם גדלים אין פלא שהבת תהיה טיפוס עדין וחלשלש והילד יתחשל לו במשחקי כדור ואופניים. מהבן יצפו לציונים גבוהים במתמתיקה כי "יש לו יכולת גבוהה יותר" ומהבת יצפו לציון שהוא בסדר. אין פלא שעם ניתוב שכזהבנות ישתדלו פחות במתמתיקה ולכן גם יצליחו פחות מאשר מישהוא שדוחפים אותו לקבל את הציון המקסימלי.
חלק גדול ההבדלים המגדריים אלו הבניות חברתיות מטופשות. עשו מהאישה רפת שכל כי הגברים רוצים להמשיך להיות בעלי האחיזה וזה הכל. לכן נשים מקבלות שכר נמוך יותר מגבר שעושה את עאותה העבודה, גברים מקבלים יותר קידומים וכן הלאה. ואני רואה שיש פה נשים שממש תומכות בהם. ממש מדהים איך הם הצליחו אפילו לגרום לנשים להאמין בזה. ומאכזב.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2008 19:48 |
|
| |
תמי
מפחיד איך כמעט תמיד בנות מכות מתחתניעםות עם גברים מכים.
מפחיד שילדים מוכים בסיכון גבוה להפוך למבוגר מכה
הרבה דברים מפחידים, נשים שרוצות לקדם את עצמן-זה לא מפחיד.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2008 19:53 |
|
| |
טוב, טוב תסבירו לי למה יש בתורה ובהלכה את כל העסק של בחורה נמצאת ברשות אביה, אחרי החתונה עוברת לרשות בעלה... ?! אם הקב"ה היה רוצה נשים שולטות הן היו מלכתחילה ברשות עצמן - כמו הגברים! די עם רגשי הנחיתות האלו. לכל אחד תפקיד שונה, מטבע בריאתו. אל תכנסו לתפקיד של הגברים. זה כל מה שיש לי לומר, חברות :)
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2008 20:00 |
|
| |
| עשניכרצונו כתב: |  | |
סליחה אפשר למצוא אלף דוגמאואת של נשים חזקות. מה עם האמזונות?
|
|
על מציאות אי אפשר להתוכח.
מי יותר חזק גופנית? גבר.
כך גם נפשית גברים יותר חזקים
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2008 20:01 |
|
| |
חחחח! נפשית?! הוי הרגת אותי עכשיו!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2008 20:04 |
|
| |
תמי- הזמנים השתנו- המציאות השתנתה. כל הדברים בתורה נועדו כדי להגן על האשה. היום נשים כבר יוצאות לשוק העבודה ומבוססות כלכלית בלי שום תלות בבעל.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2008 20:05 |
|
| |
זה נראה לי סותר משהו האשכול שפתחת היום ומה שאת כותבת כאן.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2008 20:08 |
|
| |
מה סותר?
|
|
|
|