אני עם תמי_4 ו-sihs
לכל אחד התפקיד שלו, ועלינו לקרוא את ספר הוראות היצרן, היצרן הוא הקב"ה, הספר הוא התורה.
הרמב"ם, הילכות אישות כותב:
וכן ציוו חכמים שיהיה אדם מכבד את אשתו יותר מגופו, ואוהבה כגופו; ואם יש לו ממון, מרבה בטובתה כפי הממון. ולא יטיל עליה אימה יתרה; ויהיה דיבורו עימה בנחת, ולא יהיה עצב ולא רוגז.
וכן ציוו חכמים על האישה שתהיה מכבדת את בעלה ביותר מדיי, ויהיה לו עליה מורא, ותעשה כל מעשיה על פיו, ויהיה בעיניה כמו שר או מלך: מהלכת בתאוות ליבו, ומרחקת כל שישנא. וזה הוא דרך כל בנות ישראל ובני ישראל הקדושים, הטהורים בזיווגן; ובדרכים אלו, יהיה יישובן נאה ומשובח.
מכאן נובע שהגבר הוא המוביל - האישה נותנת לו את הכבוד להוביל והוא מפנק את אשתו.
אני הייתי רוצה לחיות במערכת בה בעלי הוא הדומיננטי, בעל שיעור קומה, בעל שמפנק ואוהב, נראה לי שקשה קצת לבעל לפנק אישה שמרגישה עליונות, ולכן אם את - שעשני, לא תביני את זה שיש לך תפקיד ואת צריכה להודות לה' שעשה אותך כרצונו, אלא תנסי להראות איזה עליוניות, כח וחוסן - רק את תיפגעי מיזה, החיים שלך לא יהיו טובים, כי זה לא המבנה הטבעי של המין הנשי, ובפרט כשהוא מנסה להתחבר למין הגברי שאמור להשלים אותו.
כמובן - "אישה כשרה עושה רצון בעלה" - מכוונת מאחורי הקלעים בעדינות בדרכים הנבונות שלה, וכן - "חכמת נשים בנתה ביתה" ועיקר חינוך הילדים מופקד אצל האישה דווקא.
אבל בקטע של להוביל - אז הבעל הוא הקטר ואני הקרון.
 |
|
|