|
|
| נשלח ב-10/11/2008 22:43 |
|
| |
אל-קאעדה מאיים: פיגוע "עצום מימדים" בארה"בבן לאדן מאיים בפעולה "עצומה פי כמה וכמה במימדיה מאירועי ה-11
בספטמבר - כזו שתיתן אותותיה בעולם כולו". בכיר בארגון טוען כי "ביצועה
הוא רק עניין של זמן"
מה אתם אומרים - מסתדר לכם משהו בסגנון הזה בזמן הקרוב ?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2008 23:58 |
|
| |
אני חייב לומר שאני פשוט "מת" שמשהו יקרה כבר...איזשהו אות שהעסק מתחיל...רק שבארה"ב יש לי אחים :(
את האמת...אם זכרוני איני מטעני אין זו לא הפעם הראשונה ולא השניה בה נשמעים איומים בסגנון אלו, לא?
תוקן על ידי amishosh ב- 10/11/2008 23:55:36
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2008 08:51 |
|
| |
רוצה אקשן אה ..?
קצת סבלנות , גם זה יבוא .
בכל אופן , האירוע היחיד שאני מכיר מהכתובים שמתאים לאיומים כאלה הוא הפצצה האיראנית ביו-יורק , לא ידוע לי על סיפור אחר במימדים כאלה .
פיגוע יחסית קטן בארה"ב...לא מן הנמנע , הוא פשוט לא מתואר בכתובים . אני אישית לא מאמין שיהיה משהו רציני בעתיד הקרוב .
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2008 09:31 |
|
| |
מצידי שה"אקשן" יהיה פתאום התפרצות המונית של כל הזרמים בארצינו לעשות תשובה ובאמת לחזור לאבינו שבשמים...גם זה "אות" לא? רק שזה כנראה לא מובא בכתובים כמשהו שיקרה :(
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2008 18:15 |
|
| |
נראה לי שהמסר בספר יונה שאין הקב"ה חפץ בהשמדה - וגם אם הוא ישמיד - זה לא דבר שבא בקלות ויש כביכול צער לקב"ה על השמדה כזאת - אפילו השמדה של כופרים ורשעים.
זה נראה כאילו כולם פה רק מחכים ל"אקשן". ה"אקשן" הזה צופן בחובו המון צער וכאב - גם להמון יהודים. אם אוהבי ישראל אנחנו - איך אפשר לחכות כל כך בצפיה דרוכה ל"אקשן" הזה.
לרצות שה"אקשן" יגיע - מי יודע מי ישרוד את ה"אקשן" הזה ומה הוא יביא איתו.
צריך לתפוס את מידתו של אברהם אבינו - להתפלל אפילו על סדום. להתפלל על כל אחינו היהודים בכל מקום ומצב שהם כולל אנחנו איתם. שנזכה כולנו לחזור אליו יתברך.
לעניות דעתי - לא נראה לי שיש נחת רוח לקב"ה מהצפייה הזו ל"אקשן". בעז"ה שזה יעורר אותנו לאהבת ישראל - לראות בצרת ישראל ולהפנים שאם יהודי אחד נפגע או סובל - כנסת ישראל סובלת איתו - גם אם זה יהודי מאוד רחוק.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2008 18:44 |
|
| |
מוקהפיט, אני מאלה שכבר תקופה מחכים "לאקשן"... אני מודה שנגעת בנקודה רגישה ואכן יש הרבה מהאמת בדבריך. צריך לכוון את ההשתוקקות הזו בצורה שונה :-)
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2008 18:53 |
|
| |
'חכמה גדולה ' להיות הומניסט על חשבון התורה הקדושה גלות ישראל וצער השכינה...
כן אקשן לא אקשן לא מעניין אותי , אני את השקפתי יונק מתוך התורה ורבותינו הקדושים .
לו רק היה כבודו יודע איזה לשונות ותיאורים על הבטחות שבורא עולם נתן לאבות הקדושים ולמלך המשיח על החרבת אומה"ע שהצרו לעם ישראל מופיעים בדברי חז"ל היית חוזר בך .
אני אינני מחכה לאקשן , אני מחכה ומצפה שהקב"ה יגאל את השכינה הק' ועמו אהובו ויסגור את החשבון ההיסטורי ארוך הטווח עם אלה שטבחו שרפו ושחטו בנו במשך אלפי שנות ההסטוריה ובכך יגלה את מלכותו בעולמו שברא כרצונו .
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2008 20:29 |
|
| |
מוקהפיט הערתך איננה במקומה כלל וכלל... מלבד מה שאמר המייחל, כבר אמרנו שוב ושוב שאין אנו רוצים ב"אקשן" הזה...אבל מה לעשות שזה אחד מן הסימנים הגדולים לביאת משיח וגילוי כבוד שכינה???
אמור מעתה "לא לאקשן עצמו אנו מחכים אלא למה שהוא מסמן"...
התפילה לחזרה בתשובה איננה סותרת ענין זה
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2008 20:58 |
|
| |
אינני שופט אף אדם. בנבואות הקשות על ימות המשיח עולה שגם המון יהודים יפגעו.
האם צריך לשמוח בזה? האם הקב"ה ישמח בזה? כי אם ישוב מדרכו וחיה. נכון שבסוף תהיה שמחה גדולה מאוד אבל מה אנחנו עושים בדרך.
לפעמים נראה שלאנשים זה לא כל כך איכפת. מן מחשבה כזו - אני מוגן כי אני "מקורב" והאחרים - כל אחד שידאג לעצמו - כמובן שנשמח על כל יהודי שיזכה גם... כך לי זה נראה מחלק תגובות בפורום - יכול להיות שאני סתם דן לכף חובה, יכול להיות שאני רואה את נגעי עצמי - הלואי.
בכל אופן - רציתי להאיר את הנקודה שצריך לחשוב היטב כשמצפים ש"עניינים יתחילו כבר לזוז".
שדווקא בתורה, בנביאים וגם בחז"ל עולה המון פעמים הנקודה שלדון לכף זכות ולבקש על היהודים שלא זכו להיות מקורבים (ראה אברהם, משה רבינו, אליהו הנביא ועוד).
נראה לי שהגון לבקש על כל ישראל ולראות את הנקודות הטובות בכל אחד שזה בעצמו מחזיר בתשובה (ר' נחמן מברסלב). וה' יעשה הטוב בעיניו.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2008 22:46 |
|
| |
האקשן האמיתי שאני מצפה לו הוא ביאת המשיח!ושהגאולה תבוא ברחמים!עם זאת מותר לפי דעתי לצפות לנקמה בכל צוררינו ושה' ישיב להם כגמולם וזה אני בטוחה שגם בשמים רוצים וכן כתוב שעל אכזרים אלו אסור לרחם.וכמובן שעם כל זאת יש גם להתפלל על כל יהודי באשר הוא שכולם ינצלו וכולם יגאלו כפי שכתוב כי לא ידח ממנו נידח.ואם איני טועה כתוב באיזה מקום שבגאולה אחרונה כולם בעם ישראל יגאלו.אמן
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2008 12:26 |
|
| |
יש לנו ראיה וסמך מגדולי עולם שלא רק ציפו לזה אלא גם עשו פעולות רוחניות ממש כדי לקרב את מלחמת גוג ומגוג וגם על חשבון פגיעה ביהודים. זה קרה לפני 200 שנה על ידי המגיד מקזניץ וחוזה מלובלין .
גם ר' שלום מזרחי דידע שרעבי והחיד''א ועוד מקובלים מבית אל עשו פעולות לקרב הגאולה .
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2008 20:36 |
|
| |
עורבבו פה כמה עניינים .
זה שהיו מאז ומעולם צדיקים וקדושים שעשו ופעלו ע"מ להביא את הגאולה השלימה - דבר ידוע הוא .
זה שכתוב בכל הספרים החל מהנביאים דרך חז"ל וכלה בספרי האחרונים שרבים מעמ"י יאבדו - ג"כ ידוע .
זה שאין לך זכות גדולה יותר מאשר לפעול לקירוב יהודים לאביהם שבשמיים ולהתפלל עליהם שיזכו להכיר את האמת - ג"כ דבר ידוע הוא .
ואנו כאן - שמשתוקקים לגאולה השלימה ומייחלים להתגשמות הנבואות הטובות מצד אחד , יודעים מצד שני שהאירועים מתנהלים עפ"י תסריט קבוע מראש שגילו לנו רבותינו הק' בספריהם וכפועל יוצא מכך אנו שמחים על התגשמות הדברים מול עינינו ולא על עצם ההרג השכול והאובדן המלווה את האירועים .
את ההבחנה הזאת חשוב לעשות .
תוקן על ידי המיייחל ב- 13/11/2008 20:33:17
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2008 08:36 |
|
| |
וכי יחשוב מישהו שאנחנו נהנים לראות את המראות האלה את האובדן והחורבן הזה ? וודאי שלא . אלא מה...שאנחנו יודעים שאין ברירה ושאין מנוס ובגלל בחירתם של בני-האדם נבואות החורבן חייבות להתגשם , את זה בני האדם בעצמם החליטו , הם חרצו את דינם .

זה עדיין לא הנבואה הזאת אך בהחלט מזכיר אותה - וּבֵית עֵשָׂו לְקַשׁ וְדָלְקוּ בָהֶם וַאֲכָלוּם וְלֹא יִהְיֶה שָׂרִיד לְבֵית עֵשָׂו כִּי ה' דִּבֵּר
.
תוקן על ידי המיייחל ב- 17/11/2008 8:33:28
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2008 14:58 |
|
| |
יש קשר בין הפיסגה הכלכלית שמארגן ג'ורג' בוש של 20 המדינות החזקות (ושחוסיין אובמה מחרים את הועידה) ליבן האירועים? הולך לקרות משהו מיוחד בועידה?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2008 22:31 |
|
| |
חידוש מעניין שהתחדש לי היום .
ידוע הוא שחכמינו הציבו שני עמים , שתי תרבויות , שתי תפיסות עולם שונות בתכלית זו כנגד זו על המאזניים וקבעו שהייחס בניהם הוא כיחס הנדנדה , כאשר אחד עולה השני יורד וההיפך .
ירושלים מחד ורומי מאידך . "לא נבנתה רומי אלא מחורבנה של ירושלים" אמרו חכמינו . כאשר נחרב המרכז הרוחני העולמי...המקום בו שרתה הנציגות האלהית עלי אדמות... את מקומה את מעמדה תפסה "רומי" כמרכז העוה"ז על כל ענייניו ותאוותיו .
ובאחרית הימים...אמרו חז"ל , יחזור אותו תהליך על עצמו רק שהפעם מהצד ההפוך . קודם כל יחרב מרכזה של רומי , ורק לאחר מכן יגיע שלב בניינה של ירושלים עיה"ק . וכל זמן שמרכזה של רומי קיים ועומד על מכונו ותפארתו לא תיתכן תקומתה של י-ם .
הדברים אמורים כלפי הפצצה האיראנית שעתידה להתפוצץ במנהטן ניו-יורק הלא היא מרכזה של רומי . עד כאן הדברים ידועים פחות או יותר , וכאן מגיע החידוש :
כיצד מכונה ניו-יורק בסלנג העולמי ? יפה מאוד , " דה ביג אפל " - "התפוח הגדול " . ומה זה מזכיר לנו...כמובן , את המשנה המתארת את עבודת הכהנים בביהמ"ק וכאשר מגיעים לתאור העבודה על המזבח קוראת המשנה לערימת האפר המצטברת משריפת הקורבנות לא פחות ולא יותר...תפוח .
משנה מס' תמיד : החלו מעלין באפר על גבי התפוח ותפוח היה באמצע המזבח .
פירוש המשניות לרמב"ם : האפר שנערם באמצע המזבח והוא הנקרא תפוח עד שעושין אותו ערימה באמצע מקום המערכה כעין תפוח , ולפיכך נקרא תפוח .
אולי לכן סיבבה ההשגחה העליונה לקרוא למרכזה של רומי "התפוח" , על שם סופה בשני מובנים :
1. שהיא עתידה לההפך לעיי חורבות דבר שבהחלט מזכיר את תמונת ה"תפוח" שעל המזבח . עיין תמונות 9 / 11 .
2 . לאחר הפיכתה של ניו-יורק ל"תפוח" יתחיל התהליך של חזרת י-ם וביהמ"ק לתפארתם , חדש ימינו כקדם .
רעיון דומה לכך שניו-יורק נקראת ע"ש סופה נמצא במלבי"ם בנבואת החורבן על ניו-יורק .
הִנֵּה כַנֶּשֶׁר יַעֲלֶה וְיִדְאֶה וְיִפְרשׂ כְּנָפָיו עַל בָּצְרָה וְהָיָה לֵב גִּבּוֹרֵי אֱדוֹם בַּיּום הַהוּא כְּלֵב אִשָּׁה מְצֵרָה .
שהוא בצרה ראש ממלכות אדום , לשם יעלה האויב וידאה כנשר - במהירות גדולה ויפרש כנפיו על בצרה - להחריבה , ואז יהיה לב גבורי אדום כלב אשה מצרה - וכן יהיו חלושים ורפויי כח , וכבר באר מהרי"א בספריו בראיות נכחות , כי רומי היא עיר בצרה הנזכרת בנביאים , ובעלי בריתם ואמונתם הם אדום אשר עליהם נבאו החוזים , שהם ילחמו באחרית הימים עם בני ישמעאל, והוא מלחמת גוג ומגוג שנבא יחזקאל, כמו שבארתי שם , ואחריו תוחרב בצרה ונפלו כל עוזריה והבאים בדתה ובריתה ואמונתה
.
ובמקום אחר כתב המלב"ים שבצרה נקראת כך ע"ש סופה "שעתיד הקב"ה לבצור אותה כדרך שאדם בוצר את כרמו ולבושו נצבע באדום מצבע הענבים והיין" .
 |
|
|
|
|
|