מדברים פה רק על ספרים וסופרים?? זה מה שמעניין בשעה זו?
נשלח ב-15/5/2008 03:59
ע"ה, מה עשיתי לך ששלחת אותי לעיין במידע שאורכו והענין שהוא מעורר הוא כשל ספר טלפונים ארצי. ומה זה ענין לאשכול זה? התכוונת שגם פרופ' פישל שניאורסאהן הזה היה אדמו"ר? מהיכן לקחת זאת?
השאלה היתה מה הוא ספר "הנופל" ותודה על התשובה המחכימה בענין הזה.
האם יש בידך עוד פרטים על הספר? ועל הפישל הזה ?
נשלח ב-15/5/2008 05:11
חס ושלום אינני מתכוון שתקרא את כל האשכול. ראה שם בעמוד 16 של האשכול ש'עורבא_פרח' שואל את שאלתך אודות ספר הנופל ומקבל תשובה (וגם הרחבה בסברות מי הוא הנופל האמיתי, והאם שניאורסון רמז לאותה פרשה בספרו הבדיוני).
במ"ש "האדמורים" התכוונתי לאשכול אחר שפתחת בענין ספרי אדמורי "רציצא" ו"יקטרינוסלב", שמשום מה גם באשכול ההוא מקנטרים מתנגדי חבד את 'הלבן' בפרשיה זו. היתה לי הרגשה שמי שמזין אותך בשמועות (שכך אתה כותב שם וכאן "שמעתי") בא מדברי האשכול ההוא.
למיטב ידיעתי, פרופ' (לפסיכיאטריה, כמדומני) פישל שניאורסון היה מגזע משפחת האדמורים, יהודי דתי מודרני, שהיה חתנו של האדמור מהורנסטייפל, חתן הדברי חיים זצ"ל. הוא כתב ספר (עם עלילה דמיונית) באידיש על חסיד בימי הצמח צדק, שנופל מאמונתו ועובר משברים רוחניים ואחרים. אברהם שלונסקי תרגם את הספר לעברית. זהו אחד הספרים הטובים והעוצמתיים שקראתי (מבחינה ספרותית).
חסידי חב"ד אינם אוהבים את הספר כי במהלך העלילה הוא בודה מליבו דברי תורה שכאילו נאמרו ע"י הצמח צדק וכותב עליו בכלל בסגנון נועז שאינו יכול להתקבל על ליבו של חסיד. קראתי עוד ספר מעניין מאד שלו שבו הוא מתאר את עבודתו כפסיכיאטר שמטפל בניצולי השואה לאחר המלחמה.
ודאי שהמבינים חסידי חבד כאן יוכלו להוסיף פרטים ו/או לתקן מה שכתבתי.
תוקן על ידי עין_הקורא ב- 15/05/2008 5:11:58
נשלח ב-15/5/2008 13:52
הספר הזה (חיים גרביצר) נשמע מאוד מעניין איפה ניתן להשיג אותו.
ובכלל האם ישנם עוד ספרי הגות וכו' של חבדניקים או חסידים כאלו ואחרים שיצאו (או שלא יצאו) מהעולם החסידי שמגמתם אינה שלילית כ"א חיובית,-ספרים שכאלו באם הם כתובים על רמה יכולים להיות מעניינים מאוד!
נשלח ב-15/5/2008 15:25
פעם הראשונה שאני שומע שבחב"ד לא אוהבים את הספר, אם יש שוללים של הספר, זה העיסוק בספרות חול במקום לימוד התורה ועבודת ה' ותו לא.
פישל שניאורסאהן הי' נכד האדמו"ר ר' שלום בר מרציצה שהי' בן האדמו"ר מהרי"ל מקאפוסט בן הצמח צדק.
על תולדות אביו של הנ"ל ראה כעת ביטאון היכל הבעש"ט גליון האחרון (כב) מכתיבןת פישל הנ"ל.
נשלח ב-16/5/2008 00:38
איפה אפשר להשיג את ספרו של פישל שניאורסון? הוא מזכיר גם את בית חמיו?
נשלח ב-16/5/2008 13:27
אוהב ספר, אם אתה מצפה למצוא אצלו אודות בית חמיו מהורנוסטייפלא לא תמצא, מפני שהוא לא היה חתנו.
נשלח ב-16/5/2008 17:12
י_לבנוני,
את הדעה שהיה חתן הרבי מהורנסטייפל קראתי באתר באנגלית שהבאתי קישור אליו לעיל. אני מבין מדבריך שזו טעות.
אתנחתא,
כאשר קיבלתי את הספר לקריאה בהשאלה מחבר חסיד חבד, לפני עשרים שנה בערך, אמר לי שכשיצא הספר בעברית, היו חסידי חבד שקנו את כל המהדורה והעלימו אותה מהשוק, ולכן הספר נדיר מאד. האם שמועה זו אינה נכונה?
האם מישהו יודע היכן באמת ניתן להשיג את הספר?
נשלח ב-16/5/2008 17:40
עין הקורא
דודו של פישל שניאורסאן הרב חיים ישעי' שניאורסאן הי' חתנו של האדמו"ר ר' מרדכי דוב מהורנסטייפל
ואולי מכאן הבלבול
נשלח ב-17/5/2008 23:16
האם חסידי חב"ד טפשים עד כדי כך, שאינם יודעים שאם קונים את המהדורה כולה אזי המו"ל מתעשר בין-לילה ורץ להוציא את הספר במהדורה נוספת? את הסיבה לנדירותו של הספר יש לברר אצל יורשיהם של הוצאת "ציוני" שפשטה את הרגל. ידוע לי על מהדורה שנדפסה לפני שנים רבות באופן פרטיזני, ללא רשות ובהפקעת זכויות הבעלות.