| נשלח ב-4/8/2008 03:09 |
|
| |
פרופ' פישל שניאורסאן מחבר ספר "הנופל" ודודו הרב חיים ישעי' שניאורסאן שהי' חתנו של האדמו"ר ר' מרדכי דוב מהורנסטייפל, -המוזכרים בדברי המשתתפים כאן- האם השאירו אחריהם צאצאים החיים כיום?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2008 11:15 |
|
| |
עי' בספר הצאצאים (שאינו ת"י כרגע)
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2008 11:25 |
|
| |
סליחה, אבל את הסרט של פיליפ ראיתם?
המזוכיזם אוכל כל חלקה טובה. יהודים דתיים משתוקקים לקרוא ספרים של חוזרים בשאלה, לאן הגענו?
מילא היו שם זכרונות אמיתיים על עברו החב"די, אבל גם לפי דעת המחבר, מדובר בפטנזיות המתבססות על היסטוריה.
אולי נפתח פה ספריה, עם ספריהם של ביאליק, אביגדור המאירי, יאיר לפיד ושולמית אלוני?
יש לי שם לספריה: מזוכידתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2008 11:30 |
|
| |
אכן, ראוי לכל אדם (גם דתי) שיכיר את שיריו של ביאליק. על האחרים שהזכרת, אפשר לוותר בנפש חפצה.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2008 11:42 |
|
| |
מלח - אתה מתריס או רציני? חובה לקרוא כפירה?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2008 12:06 |
|
| |
ראשית, לא אמרתי את כל שיריו. שנית, עם השטויות/דברי כפירה שאנשים בפורום קוראים כאן, שלפחות יקראו משהו איכותי.
זה מזכיר לי את דבריו של הרב צבי יהודה קוק, כששאלו אותו אם בישיבה התיכונית (הצמודה לישיבת 'מרכז הרב'), האם ללמד עגנון וענה: "לשם מה, אם התוכן יש מספיק במקורותינו, ואם בגלל הסגנון, עדיף ביאליק".
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2008 13:35 |
|
| |
בעודי לומד בישיבה, הספר 'חיים גראוויצער' עבר מיד אל יד בצמאון רב.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2008 14:12 |
|
| |
ראיתי עתה בתגובה קודמת, שמבחינת הסגנון עדיף ביאליק על עגנון. מישהו יכול להסביר דברים תמוהים אלו?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2008 14:14 |
|
| |
על אנינות טעמו הספרותי של ר' צי"ה אתה מקשה?!
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2008 14:20 |
|
| |
צר לי, אך גם אני הקטן מעדיף את שירת ביאליק על פני סיפורים של עגנון (מבחינת סגנון כתיבה). בעיה אישית שלי (שגרמה לי גם שלא לקרוא את ספרי הרב סבתו (למעט תיאום כוונות, השונה בסגנונו מהאחרים, אם כי גם בו מתפלק הסגנון המשנאי).
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2008 14:23 |
|
| |
כלומר, אתה מעדיף שירה על פרוזה. זה לא קשור למחברים. אך השאלה היא האם אתה מוצא גם יתרון בסיפוריו של ביאליק על פני אלו של עגנון? קשה להאמין.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2008 14:24 |
|
| |
לבנוני
בקרב החוגים הדתיים לאומים ביאליק היה אדמו"ר, ואין ת"ח גדול ככל שיהיה שיוכל להשתוות לאדמו"ר.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2008 14:42 |
|
| |
מרחביה, שלילי לחלוטין. אני מעדיף פרוזה, אבל מבחינת סגנון אני מעדיף את ביאליק. מבחינת תוכן הסיפור עצמו, ברור שעגנון לוקח ובגדול. לכן, בימים אלה אני עובד על עצמי לקריאת עגנון.
פטור גורס, ביאליק מעולם לא היה אדמו"ר לחוגים הדתיים לאומיים (אא"כ, תציין לרב קוק), אבל שמחתי לשמוע שבקרב הציבור החרדי עגנון נחשב לאדמו"ר ולפחות לת"ח גדול.
|
|
|
|
|