בית פורומים ספרים וסופרים

ספר "הנופל" מה זה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/8/2008 03:09 לינק ישיר 

פרופ' פישל שניאורסאן מחבר ספר "הנופל" ודודו הרב חיים ישעי' שניאורסאן שהי' חתנו של האדמו"ר ר' מרדכי דוב מהורנסטייפל, -המוזכרים בדברי המשתתפים כאן- האם השאירו אחריהם צאצאים החיים כיום? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2008 11:15 לינק ישיר 

עי' בספר הצאצאים (שאינו ת"י כרגע)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2008 11:25 לינק ישיר 

סליחה, אבל את הסרט של פיליפ ראיתם?

המזוכיזם אוכל כל חלקה טובה. יהודים דתיים משתוקקים לקרוא ספרים של חוזרים בשאלה, לאן הגענו?
מילא היו שם זכרונות אמיתיים על עברו החב"די, אבל גם לפי דעת המחבר, מדובר בפטנזיות המתבססות על היסטוריה.

אולי נפתח פה ספריה, עם ספריהם של ביאליק, אביגדור המאירי, יאיר לפיד ושולמית אלוני?

יש לי שם לספריה: מזוכידתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2008 11:30 לינק ישיר 

אכן, ראוי לכל אדם (גם דתי) שיכיר את שיריו של ביאליק. על האחרים שהזכרת, אפשר לוותר בנפש חפצה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2008 11:42 לינק ישיר 

מלח - אתה מתריס או רציני? חובה לקרוא כפירה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2008 12:06 לינק ישיר 

ראשית, לא אמרתי את כל שיריו. שנית, עם השטויות/דברי כפירה שאנשים בפורום קוראים כאן, שלפחות יקראו משהו איכותי.
זה מזכיר לי את דבריו של הרב צבי יהודה קוק, כששאלו אותו אם בישיבה התיכונית (הצמודה לישיבת 'מרכז הרב'), האם ללמד עגנון וענה: "לשם מה, אם התוכן יש מספיק במקורותינו, ואם בגלל הסגנון, עדיף ביאליק".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2008 12:17 לינק ישיר 

חיפוש בקטלוג המאוחד, מעלה כי הספר נמצא ב-2 עותקים להשאלה בספרית שער ציון אריאלה בת"א (שאול המלך):
http://aleph3.libnet.ac.il/F?func=find-b-0&local_base=uli02&con_lng=heb

כמו כן בספריה העירונית רמת השרון.
לפי התיקון לחוק הספריות הציבוריות, השאלת ספרים בכל הספריות בארץ היא חינם.
http://www.melchior.org.il/viewpage.asp?pageid=363

פרופ' פישל שניאורסון לא היה חוזר בשאלה, ולבתו העניק חינוך דתי. נכדיו מתחנכים בבני ברק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2008 13:35 לינק ישיר 

בעודי לומד בישיבה, הספר 'חיים גראוויצער' עבר מיד אל יד בצמאון רב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2008 14:12 לינק ישיר 

ראיתי עתה בתגובה קודמת, שמבחינת הסגנון עדיף ביאליק על עגנון.
מישהו יכול להסביר דברים תמוהים אלו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2008 14:14 לינק ישיר 

על אנינות טעמו הספרותי של ר' צי"ה אתה מקשה?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2008 14:20 לינק ישיר 

צר לי, אך גם אני הקטן מעדיף את שירת ביאליק על פני סיפורים של עגנון (מבחינת סגנון כתיבה). בעיה אישית שלי (שגרמה לי גם שלא לקרוא את ספרי הרב סבתו (למעט תיאום כוונות, השונה בסגנונו מהאחרים, אם כי גם בו מתפלק הסגנון המשנאי).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2008 14:23 לינק ישיר 

כלומר, אתה מעדיף שירה על פרוזה. זה לא קשור למחברים.
אך השאלה היא האם אתה מוצא גם יתרון בסיפוריו של ביאליק על פני אלו של עגנון? קשה להאמין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2008 14:24 לינק ישיר 

לבנוני

בקרב החוגים הדתיים לאומים ביאליק היה אדמו"ר, ואין ת"ח גדול ככל שיהיה שיוכל להשתוות לאדמו"ר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2008 14:42 לינק ישיר 

מרחביה, שלילי לחלוטין. אני מעדיף פרוזה, אבל מבחינת סגנון אני מעדיף את ביאליק. מבחינת תוכן הסיפור עצמו, ברור שעגנון לוקח ובגדול. לכן, בימים אלה אני עובד על עצמי לקריאת עגנון.
פטור גורס, ביאליק מעולם לא היה אדמו"ר לחוגים הדתיים לאומיים (אא"כ, תציין לרב קוק), אבל שמחתי לשמוע שבקרב הציבור החרדי עגנון נחשב לאדמו"ר ולפחות לת"ח גדול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2008 13:24 לינק ישיר 

יעבץ תודה רבה.
אגב עלעול שם בערך פרופ' פישל שניאורסאהן הנזכר נתקלתי גם באיזכור ספרו "קאראהוד" מישהו כאן יודע מהו תוכנו  של ספר זה?

תוקן על ידי bin ב- 14/09/2008 13:27:38

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > ספר "הנופל" מה זה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.