מזה זמן רע שאני מהרהרת בדבר מסוים ולא בטוחה האם אני מרגישה כך כי זה פשוט האופי שלי או שזו הרגשה שמשותפת לעוד אנשים בלי קשר למאפייני אישיות חולניים משהו..
כשאני עסוקה בדברים, עבודה ומבחנים זה לא תופס אותי אבל כשיש לי קצת זמן לחשוב אם זה יום חופשי או פשוט סתם כשאין מה לעשות ואין גם כח וחשק לזוז מהבית לקניות או לסדר דברים שצריך לעשות, ואני נמרחת על הספה בסלון משלשלת רגליים באויר מצד שני, מתקשרת לפי סדר הא'ב לחברים, אח"כ בוהה בתמונות שעל הקיר, כל הבית שקט וריק, גוועת ברעב ואין כח לזוז להכין משהו ואני אפילו לא עייפה, וסתם הרגשה כללית רעה , אני מרגישה פתאום בודדה כזו, כאילו חסרת משמעות בעולם ואז אני מתחילה לחשוב מה בכלל אני שווה בעולם הזה שאני בסה"כ ילדה קטנה וטיפשה שדואגת מדברים מטופשים ובוכה מדברים קטנים ואם משהוא קטן לא הולך זה כבר סוף העולם וזה מביא אותי לחשוב שאולי בכלל עדיף שאני לא יתחתן כי אני פשוט גרועה ואם אני לא מסתדרת עם עצמי איך אני אוכל לדאוג לעוד ילדים ובעל? כאילו- אני מרגישה כ-ז-א-ת קטנה ומחשבות גוררות מחשבות וזה מתחיל בדברים קטנים אבל זה משליך על החים ואז זה עושה ממש עצוב שבא רק להתחפר לבד במיטה ולבכות בשקט ולהרדם..
מה שממש מציק לי - האם כל המחשבות וההתנהגות הזו זה בגלל שאני חולת נפש או שזה אישהוא תסמין בדידות מתפרץ לפרקים שכל מי שאין לו בן זוג עובר ברגעי בטלה ארוכים.. כי ביום יום השוטף והעמוס אני די מאושרת ממצבי הרווקי ואני אפילו לא ממש יוצאת כרגע ושמחה עם זה שיש לי רק את עצמי על הראש. אבל לפעמים העצמי הזה קשה מידי.
לדעתכם כשיש משפחה לדאוג לה זה נותן את המשמעות החסרה לחיים ופותר את הבעיה הזו או שזה ממש עניין אחר?
תוקן על ידי עשניכרצונו ב- 18/05/2008 14:05:23
נשלח ב-18/5/2008 14:07
בס"ד
הדבר הראשון הטוב שעשית בשביל לפתור את המצב הוא לכתוב אותו.
זה מה שאני עושה.
תוקן על ידי אסיק_good ב- 18/05/2008 14:07:09
נשלח ב-18/5/2008 16:15
אין לי סבלנות לקרוא ספרים כאלה זה משעמם אותי.
למה לא? מה חכם במה שכתבתי? זה רק מה שאני מרגישה..
נשלח ב-18/5/2008 16:27
לא רוצה. אתה כבר קראת אז תגיד לי מה הסבירו שם?
נשלח ב-18/5/2008 18:21
עשני, ברשותך... לכל אחד מאיתנו יש את הרגעים האלו, קוראים להם בלשון לימוד "קטנות דמוחין", הבאסה הזאת שאת בעצם כלום וכל זה? זה מצב ידוע שגדולי המוסר מדברים עליו, (אם אמצא ברב דסלר אצטט לך מאוחר יותר) אנשים עוברים את זה. זו לא מחלת נפש. ושמעתי, (נדמה לי בשם רבי נחמן מברסלב) שהנפילות שאדם חווה הן טבעיות, רק מה, התפקיד שלו לזכור זו רק ירידה זמנית, ושאחריה באה עליה. הנה, רבי נחמן כתב: לפעמים, הנפילה והירידה - תכלית העליה. כי עיקר הנפילה כדי שיתחזק ויחזור ויתחיל ויחדש חיותו ומוחו. אני תמיד חשבתי שכל ה"קטנות דמוחין" מדבר על חטאים ממש, עד שבא הרב דסלר זצ"ל והאיר את עיני בכך שאלו לא רק חטאים, אלו גם מצבי רוח. קיים, טבעי, קורה, לא חדש. צריך רק לצאת מזה נכון. בהצלחה :)
נשלח ב-18/5/2008 19:45
שלום עשני,
קודם כל קחי נשימה ותרגעי, את נורמלית לגמרי.
לדעתי אינך זקוקה לספר ולכן גם לא תהיה לך סבלנות לקרוא ספר שלם בשביל לגלות את מה שאת כנראה יודעת בעצמך, נפילת מתח היא דבר נורמלי בהחלט והגוף זקוק לה.
המוח והגוף מכריחים אותנו לפעמים לקחת הפסקה, וזה יכול בהחלט להופיע בדרך שתארת, כל אחד יכול לחוות זאת בדרך אחרת וזה נורמלי ואפילו בריא, כי אם הגוף לא היה לוקח את ההפסקה הזאת סביר להניח שהיינו בסכנה בריאותית ונפשית.
התאור שתארת למעלה מתאים בד"כ לאנשים שמחזיקיםאת חייהם תחת קונטרול תמידי, אנשים שמחויבים לקידום עצמי.
הדבר הכי פשוט שאת יכולה לעשות זה לקחת נשימה עמוקה ולפרגן לעצמך בכיף את ריגעי/שעותי הדכאון הזה, הפרגון יהפוך את זה לפחות מלחיץ ויותר רגוע.
כמובן שאפשר להעזר באנשי מקצוע, פסיכולוג יכול לעזור לך להבין את עצמך ולפרגן לעצמך,אולי ללמד אותך לקחת הפסקה רגע לפני, גם קצת יוגה יכול לעזור וגם שוקולד, והרבה שוקולד.
בקיצור שיהיה בכיף, בכל מקרה מחר תמיד זורחת שמש חדשה.
נשלח ב-18/5/2008 19:53
יעל- מה שאת אומרת נשמע לי חכם. רק שאני לא ממש מצליחה להבין למה את מתכוונת.. נכון אולי הבעיה בגלל שהכל אצלי מאורגן תמיד ופתאום התבטלו לי יום אחד שיעורים ומצאתי עצמי חסרת מעש וחסרת תועלת. אבל למה זה הוביל להרגשה האיומה הזו? ואיך אפשר לקחת בכיף שעות מתות? לשבת ולזלול שוקולד? לא הבנתי כ"כ..
נשלח ב-18/5/2008 20:07
ספרי לי, לפני שנתיים הייתי נשמעת בדיוק כמוך.
נתחיל מזה שאני לא בטוחה שהבעיה היא שהתבטל שיעור אלא זה רק היה זרז ל"נפילת מתח".
כי איבדת שליטה פתאום.
ההרגשה איומה כי את לא רגילה לזה ולא אוהבת את הנפילה הזאת.
הרעיון הוא להבין שהגוף והנפש זקוקים לזה ולהכין ערכה לשעת חרום, ספר טוב, חומר קריאה מעניין, נושא שאת רוצה לדעת עליו יותר, ורגע לפני הנפילה לומר לעצמך אוקי. עכשיו אני מפרגנת לעצמי זמן X (ולא נורא אם אגלוש...), ואני בדכאון ולכן אני עושה רק מה שבא לי, אם זה ספר אז ספר ואם זה לשכב על הספה אז גם בסדר, אני בוחרת להכנס למצב הזה כי אני יודעת שהגוף מאותת לי שזה מה שהוא צריך עכשיו.
נשלח ב-18/5/2008 20:08
נשלח פעמיים בטעות
תוקן על ידי CC3076יעל ב- 18/05/2008 20:38:52
נשלח ב-18/5/2008 20:13
עשני זהו אופי של האדם. רוב בני אדם מעוניינים להיות קטנים, שאחרים יקבלו בשבילהם החלטות, ינחו אותם וידריכו אותם. רובם בלי ביטחון עצמי כל/רוב/מיעוט הזמן. נדיר למצוא אדם שהוא 100% בשליטה כל הזמן.
לכן הרבה אנשים הם בעלי אופי של שכירים, של מובלים בידי מנהיגים שמנצלים זאת וכד'(תתבונני מסביבך ותראי).
אסור לפחד מהרגעים הללו שיש לכל אחד וצריך לזכור שאח"כ מגיע רגע של הצלחה, קיבלת 90 - 100 במבחן וההרגשה מתהפכת.
לגבי נישואין זה בא. אוהבים ומרגישים שיש כח להתחתן. גם לגבי הילדים זה כך, אצל רובם הדברים נבנים באופן טבעי.
תוקן על ידי שרפ ב- 18/05/2008 20:16:50
נשלח ב-18/5/2008 20:14
אבל הגוף שלי באמת לא צריך את זה.. קראתי כל השבת ספר ונחתי. לא היה לי שום דבר שעניין אותי לעשות. וזה לא חד פעמי זה קורה בכל פעם שיש לי קצת זמן פנוי לחשוב קצת לעומק. וזה בכלל לא מנחם לדעת שאני נכנסת למצב הזה מבחירה כי זה מצב שעושה רע! כלומר- אני לא רוצה להכנס אליו בכלל!
נשלח ב-18/5/2008 20:18
לא שרפ- אני לא כזו. אני יוזמת בד"כ ושונאת להרגיש קטנה ומובלת. אבל הרגעים האלו מצליחים לגרום לי להרגיש כך וזה מה שגורם להרגשה האיומה הזו. נכון אני יודעת שיש הצלחות ולא מעט אבל פתאום הכל מתגמד. שלא נדבר שתמיד השאיפות גבוהות יותר וזה גורם לא להיות מרוצים גם מ95 שזה עוד יותר מתסכל. למרות שאלו רק רגעים קטנים -הם גורמים ממש רע.
נשלח ב-18/5/2008 20:29
עשני - יש את זה ל-99% מהאנשים. גם לאנשים הכי גדולים יש נפילות, השאלה היא איך מתאוששים מהם.
אז בסדר, עכשיו את מרגישה קטנה, אבל החניך שלך בפרח או החניכה בתנועה הרגישו שאת גדולה. ז"א שבעיני אחרים את גדולה, אבל מרגישה לפעמים שהמשא לבד כבד לך ורוצה ליפול ולנוח ושמישהו אחר ישא אותו. זו תחושה רגילה כאשר לא עושים כלום ובעת עשיה היא נעלמת.
במסכת כתובות פרק ה' משנה ה' נאמר "המדיר את אשתו מלעשות מלאכה יוציא ויתן כתובה, שהבטלה מביאה לידי שעמום" ורש"י מפרש שעמום=שגעון.
נשלח ב-18/5/2008 20:40
שרפ- אני בכלל לא מרגישה שהמשא כבד. אני פשוט מרגישה שאני סתם. כלום. מבין? כאילו- מרגישה מין אנומיה כזו.. לא ידעתי על פירוש רשי אבל הוא נראה לי ממש קלע..
נשלח ב-18/5/2008 20:43
שכנעת אותי,
פגישה אחת או שתיים אצל פסיכולוג טוב עשויים להועיל לך, ועדיין אני חושבת שהבעיה היא בפרגון, לא במנוחה הגופנית אלא במנוחה הנפשית הלא יזומה, הלדעת לאבד שליטה.
ולא שזה כיף רק ההתיחסות הנדיבה כלפי הנפילות, והזיהוי המוקדם שלהם אמור לגרום בהמשך להפחתה שלהם.
נשלח ב-18/5/2008 20:47
אני לא יודעת. ממש לא מתחשק לי ללכת לפסיכולוג אחרת אהיה בטוחה שיצאתי מדעתי וזה יעשה לי רע עוד יותר. את מתכוונת שרק אני מרגישה את זה?..