בית פורומים אגודה אחת

לימוד גמרא לילדים - מטמטם את מוחם?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/6/2008 23:25 לינק ישיר 

עם זאת, עלי לסייג את דברי, כי אני סבור שלא הלימוד כשלעצמו הוא הבעייתי, ולמשל אצל זילברמן שאמצו את הדבר הזה, כמדומני שהם אימצו אותו יותר מדי - דהיינו - לפי דעתי, אפשר לתת ילד לא להתעסק בגמרא, בתנאי שיש מי שיתן לו העשרה בגמרא, אם כי במידה ובמשורה, כי רק אז אכן יספיק להם הלימוד בספרי היסוד. וכמובן - כשיגיע הזמן - כמו שאמרו "מכאן ואילך ספי ליה כתורא".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/6/2008 17:37 לינק ישיר 

נראה לי שלומד ומ'זוהר צודקים בכך שהבעייה נעוצה בצורת הלימוד ולא בתקופת החיים בו הוא התחיל. כנראה שקיימת אצלנו איזו מרובעות בעניין הלימוד, ומצפים מתלמיד שיגיע עד גיל מסוים ל"רייד" מסוים מאוד - לעברו מובילות כל הדרכים וסביבו סובבים כל המושגים. ללא ספק, הבנה פשוטה וראייה ברורה של הסוגייה בכללותה לא נדרשות מתלמיד ישיבה ממוצע, אבל מצויות יותר אצל "בעלי בתי" וחוזרים בתשובה.

אגב, אני רואה את שקיעיה של מרובעות זו בדבריו של מ'זוהר אודות לימוד המקרא: "אך בתורה עצמה אין מה להעמיק חקר (אלא דרך התלמוד) מלבד סיפורי המקרא בפשטותם (מתובלים עם מדרשים ומעשיות?), איסורים שחור-לבן ואולי כמה ווארטלאך וגימטראות...)".   זה כנראה לא נכון, יש ויש מה להעמיק חקר גם ללא הזדקקות לוורטים ומעשיות. הבעייה היחידה היא בכך שלא הורגלנו לחשוב בכיוון זה מקטנות ומושגינו על המקרא הצטמצמו לכדי חפצא וגברא.

תוקן על ידי אזוטרי ב- 10/06/2008 17:37:41

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/6/2008 01:42 לינק ישיר 

הבעיה המרכזית היא חוסר לימודי חול ב"חדרים ."ברגע שיכנסו לימודי חול ל"חדיירים" הבעיה תפתר .
הבעיה היא שלא מקדישים זמן בכלל ללימודי חול כמעט וגם מה שלומדים הוא ברמה מאווד מינימלית .
הטענה הנשמעת שמי למד גמרא יכול למוד כל דבר נכונה .
אבל חסר לאותו בחור תשתית של לימוד יסודי ותיכון . ועליו לעמול רבות על מנת להשלים את הפער .
ולא תמיד בחור יכול ומצליח להשלים את הפער. בל נשכח ששיטת הלימוד שונה לחלוטין.וקשה מאוד לשנות כיוון והרגלי לימוד לאחר שנים רבות . 
 .ויש הרבה נושרים באמצע הדרך .

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > לימוד גמרא לילדים - מטמטם את מוחם?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.