בית פורומים שידוכי חרדים

תדמית וסטיגמות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/5/2008 13:11 לינק ישיר 

אטרקטיבי צודק בכל מילה
חשוב יותר לקיים את התורה מאשר לשקוד ולטחון אותה
התחשבות בשווער שווה הרבה יותר מלימוד על חשבון סחיטה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2008 13:55 לינק ישיר 

לפני הכל אתייחס לנושא המקורי,
אכן ישנם ישיבות המוגדרות כחממה לאנשים ריקים שחושבים שמגיע להם משהו, <בסמינרים התופעה גם קיימת?!> אבל עדיין לא בטוח שכדי לקבע את המקום בסטיגמה זולה וחלולה, כעקרון לא לשמוע משם מקובל עלי, אבל כדבר גורף נראה לי קצת מופרך,

מה שנאמר שבישיבות מסתכלים יותר על הבחור מאשר על הישיבה, צודק חלקית, אבל בוודאי שכך ראוי שיהיה, אצל בנים הישיבה פחות מהווה דרך, היא מהווה יותר מתווה לשיטה ולא דרך סלולה,

ע"כ בנושא זה.

ולנושא המשנה
אכן, בחור שדורש <בד"כ ושוב בד"כ,> לא שוה הרבה, ולעיתים גם זה לא.
אמנם מקובל שהורי הבחורה משלמים יותר, אבל לדרוש?! מאן דכר שמיה,
לעיתים בחורים מטעמים של לחץ חברתי ואחר נאלצים לדרוש או לכל הםחות להצהיר שהם קיבלו כך וכך, <וזו אכן הסיבה שרבות אינן מעוניינות ו/או יכולות לשמוע על בחורים מישיבות שכאלו>.

ההצעה שכל אחד יחתן את עצמו נפלאה, אבל צערי איננה בת ביצועה, הצעתי אותה לפני שנים והפכתי בה שוב ושוב והיא איננה נראית אקטואלית

אני מתנצל שלא יחסתי דברים לאומרם, פשוט לכל יכולתי לזכור מי אמר מה,
סליחה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2008 18:23 לינק ישיר 

"אכן, בחור שדורש <בד"כ ושוב בד"כ,> לא שוה הרבה, ולעיתים גם זה לא"
בחור, זה עובדה שדורשים גם בחורים טובים.
בדבר הצעתך, דווקא היא כן רלוונטית לדעתי, זה בדיוק מה שבאתי לומר, שההורים שלנו והסבים וכו' בנו את עצמם מאפס. זה אפשרי. רק בציבור שלנו זה לא מקובל. (בציבור בכללי הם עובדים ומחתנים את עצמם)
יש כאן אי צדק מסוים. הורים צריכים לחתן עשרה ילדים???? איפה ההיגיון? אם כל אחד יחתן את עצמו.....זה הרבה יותר בר ביצוע ואקטואלי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2008 22:26 לינק ישיר 

ננסה לחלק זאת לשלושה קטעים,
א
העובדה הזאת ניתנת לוויכוח בהגדרה מיהו ומהי ההגדרה לבחור טוב.

ב
נכון, סבינו ולמעלה בקודש בנו את עצמם מאפס, אמנם תחת השגחה וסיוע דך האמצעים של ההורים,אבל אכן הם בנו את עצמם, אבל אין זה מדד לרלוונטיות העכשוית של הרעיון,

ג
יש כאן אי צדק, חוסר היגיון, ועיוות המחשבה, אבל שוב אין זה אומר שההצעה רלוונטית,

תוקן על ידי בחור_מעם ב- 21/05/2008 22:27:47

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2008 00:50 לינק ישיר 

למה שבחור לא ידרוש?
אם הוא בחור ת"ח רציני שעדיו לגדול לתורה - הרי זו השקעה. מצד אחד הוא יקבל מחמיו תמיכה והוא ילמד. בכל הדורות היה נהוג שאברך המתחתן היה סמוך במשך מספר שנים על שולחן חותנו.
אם הוא בחור שאינו מוגדר ת"ח אלא סתם יושב - הרי שהבת של אותו האב לא היתה אמורה מלכתחילה להינשא למישהו שלא יטרח לפרנסתו ועוד רוצה על זה כסף. אלא מה, הבחורה חיפשה תכשיט להתפאר בו, שאביה ישלם על חוסר החינוך.
אם מדובר באבא שיש לו עשרה ילדים ושואף לחתן את בנותיו עם בני תורה שגדלים בתורה - שידאג שהבת שלו תלמד מחשבים או ראיית חשבון, תרוויח 10,000 ש"ח לחודש ואז תוכל לממן משכנתא.

כיום יש הורים רוצים להנות מכל העולמות, חתן ת"ח, לא לשלם על החזקתו  ולחתן אותו עם בחורה שלא למדה מקצוע נורמלי, אז עם כל הכבוד להם חתן כזה זו באמת מציאה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2008 00:58 לינק ישיר 
זכרו אתם מתחתנים עם הבחור ולא עם הישיבה

צריך לבדוק על אחד לגופו לא על הישיבה ולא על התיכון [סמינר].

אלא על אופיו של הבחור או הבחורה .

מספרים על אחד מראשי השיבה [נדמה לי פונוביז'].

שאבא אחד בא לשאול על בחור .

הוא שאל הוא למדן הוא מתמיד .???

אמר לו ראש הישיבה תשאל על המידות שלו .על התנהגותו עם בחורים .

בחורה צריכה "מנטש" ולא למדן.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/5/2008 00:59 לינק ישיר 

בחור,
א. נכון, זה אינדבדואלי
ב. יש ללמוד מהם לגבינו אנו. אני לא  אומרת לבנות מאפס..אבל יש גבול....... 
ג. אוקי, אז תביא הצעה אחרת. מכל מקום יש לעשות שינוי בנושא זה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2008 01:01 לינק ישיר 

נכון שרפ,  ומשום מה מתגלות הרבה מציאות כאלה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2008 01:31 לינק ישיר 

אז יפה שיחפשו את המציאות הללו.
אם לא יהא ביקוש (כחתנים) למבקשים (ממון), הם לא יבקשו כי ישארו בלי ממון ובלי כלה. יש כללי היצע וביקוש. אני מניח שכנראה לפי הלחץ, יש מציאות אבל לא הרבה.

אולי כדאי שיהא תעריף מיוחד אצל השדכנים למציאות, בסגנון תשלם לי תוספת לתעריף של 3,000$ ותחסוך 30,000$ כי החתן יסתפק ב-20,000$ במקום ב-50,000$.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2008 01:33 לינק ישיר 

אני לא אוחזת מספרים בשעה זו.........סורי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2008 01:50 לינק ישיר 

משתתף בצערך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2008 02:01 לינק ישיר 

"אם לא יהא ביקוש (כחתנים) למבקשים (ממון), הם לא יבקשו כי ישארו בלי ממון ובלי כלה"
נראה לך??????
כשאין ביקוש- מרימים עוד יותר תיוקרה/תדרישות  ו....בסוף מה לעשות?? הבחורה מחליטה שצריך להתחתן....והאבא נכנע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2008 02:14 לינק ישיר 

יש כללי היצע וביקוש. אחת הסוגיות המעניינות היא הביקוש למוצרי מותרות, מכיוון שלכאורה אם זה מותרות וניתן להסתפק בלעדיו, מדוע יש ביקוש. התברר כי חלקו הגדול של הביקוש אינו נובע מצורך אמיתי אלא כרכישה בגלל לחץ של הנשים (בתקופה בה הן פחות עבדו), לכן היו מכוונים אליהן את הפרסומות. דהיינו יש לעיתים עיוות בכללים, דרך לחץ שנגרם על ידי הנשים.
אם הבחורה מחליטה שהיא רוצה להתחתן שתלמד במקום מסודר, תכניס משכורת יפה  ומיד יקפצו עליה כל אוהבי הממון למינהם שאותם היא רצתה מלכתחילה. (3 שנים ראיית חשבון + שנתיים סטאז') אחרי 5 שנים יש לבחורה 10 נטו ביד. 3 שנים לתואר ראשון ועוד שנתיים עבודה בתכנות ואחרי 5 שנים יש לבחורה 10 נטו ביד.
היא יכולה בסכום התוספת מעל משכורת של מורה לקחת משכנתא של 600,000 ש"ח ולרכוש דירה יפה עם עזרה קטנה מההורים שלה ושל החתן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2008 02:24 לינק ישיר 

זה נשמע שאתה עוסק בשיווק..

מה שמעניין פה זה הסוגיות הנשיות.. אני נוטה להאמין לזה, כי מה לעשות וזה נכון מאד ובגדול!
לגבי המקצוע והכסף.. האמת, בקטע הזה אין לנו וויכוח.

"דהיינו יש לעיתים עיוות בכללים, דרך לחץ שנגרם על ידי הנשים."-
בחברה החרדית יש עיוות בחיים דרך לחץ שנגרם ע"י כללי החברה.

מתחיל להיות משעמם שאין על מה להתווכח..
תקפיץ נושא שאנחנו לא מסכימים עליו אם אתה רוצה להישאר ער

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2008 09:44 לינק ישיר 

איזו עבודה משעממת זו ראיית חשבון. זה תמיד מפליא אותי מחדש לראות כמה בנות לומדות את זה (לוסטיג)  ותמיד אני מהרהרת לעצמי אם גם אני בתור הומנית לחלוטין הייתי מסוגלת לעשות את התואר הזה. הרי הבנות שהולכול ללמוד את זה הם לא הולכות בגלל שזה מעניין אותם או בגלל שהם ריאליות. בכל אופן בטח היו מוצאים אותי תלויה כמה ימים לפני איז מבחן%)
ושרפ אתה צודק לחלוטין.
אטראקטיבי- אתה גם צודק. אבל הבנות יכולות לעבוד וללמוד וך כדי. ההורטים לא חייבים לממן אותן. הבעייה האמיתית  זו ה מ ו ד ע ו ת . והחינוך הלקוי שחינכו כ"כ הרבה אנשים ובעצם תקעו אותם במדרגה מסוימת מאוד ונמוכה- לא צריך להגיד אפילו  בציבור הישראלי הרחב מבלי יכולת של ממש לשפר את גורלם.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > תדמית וסטיגמות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.