בית פורומים עצור כאן חושבים

האם מותרת ונכונה נסיעה בשבת כתמיכה בכוח לוחם?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/1/2009 10:48 לינק ישיר 

.

הרב מיכי, אל נא באפך.

אין כלל מחלוקת בהלכה כאן, אלא בהבנת המציאות. לית מן דפליג שאם ברכת הרב מסייעת לחיילים להלחם, מסייעת להם נפשית, מוראלית או בכל דרך אחרת להלחם ממש - שמותר לחלל שבת עבור ברכה זו.

אלא שאתה סובר שברכה זו, מיותרת היא, ובר הפלוגתא שלך חולק עליך. לדידך, השפעתה של הברכה היא, לכל היותר, רגעית; ואילו בר הפלוגתא שלך סובר שהשפעתה ממשיכה, ומחזקת את רוחו של הלוחם בקרב עצמו.

ודומני ששניכם צודקים, אלא שכל אחד כותב את דבריו כשמולו מראה, ודמות עצמו נשקפת אליו ממנה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/1/2009 11:02 לינק ישיר 

מואדיב

אל נא באפך, אבל אין כאן כל מראה- אם אדם- במקרה זה החייל- חושב ומרגיש שהברכה עוזרת,

אז ברכתו של הרב הצבאי, עוזרת לו יותר, מברכתו של כל רבי או בבא או גודייול, והגמרא המדרשים, מלאים סיפורים על כך.

מה שיש כאן לענ"ד זה המבט האנטי ממלכתי של רבנו מיכי, כל מה שמריח- מדינה, ציונות, ומנהל

מסודר, פסול בעייניו. זו היא שיטתו בהלכה, מימים ימימה מאז שאני מכיר את פסקי הלכותיו.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/1/2009 14:10 לינק ישיר 

מואדיב,
האם ראית חרון אף כלשהו אצלי? אכן יש לנו מחלוקת בשאלה האם  זה מועיל ממשית. אמנם יש לחשוש שלפעמים אנשים לא מספיק  מודעים לצורך בכך שההשפעה תהיה מתמשכת ומשמעותית, ונפעמים מהקידוש השם שבזה, ולכך הסבתי את תשומת הלב שקידוש השם אינו מתיר חילול שבת.

ירוחם,
ממש לא. אין כאן שום קשר לממלכתיות וכדו', אף שיחסי אליהם הוא אכן כפי שאתה מתאר. כאן אני טוען טענה הלכתית שכרוכה בהערכת מציאות, ותו לא מידי.
אגב, יחסי לבבא ולברכות אחרות אינו שונה מיחסי לברכותיו של הרב הראשי לצה"ל. שניהם לא היו משנים לי אישית מאומה, אבל אני מבין שיש אנשים שדברים כאלה מדברים אליהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/1/2009 15:16 לינק ישיר 

הרב מיכי
 גדולה עבירה לשמה ממצוה שלא לשמה, אני מקוה שאתה לא חולק שאת ה"עביירה" עשו הרבנים הצבאיים לשמה.

כמוני כמוך, גם אני לא מאמין ומחזיק מברכות של אדמורים גדויילים ובבות,- למרות שהגמרא אומרת אל תהיה ברכת הדיוט קלה בעייניך-- ולפעמים אין לך הדיוט גדול מזה,

אבל לחיילים זה עושה טוב, מכניס להם בטחון, והם נלחמים יותר טוב,לפעמים מורל גבוה יותר טוב מרובה משוכלל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2009 08:49 לינק ישיר 

*--end switch about number of pictures in article*
מפעלותיו של הרב הראשי לצה"ל, תא"ל אביחי רונצקי, נסקרו כאן בהרחבה בחודשים האחרונים. המלחמה בעזה מביאה לידי ביטוי את שני הצדדים הבולטים שבפעילות הרבנות, בהנהגתו: נוכחות בחזית עם הכוחות, תוך גילוי גמישות בסוגיות של שמירת מצוות, לצד פעילות הטפה, המתקבלת בעצימת עין מצד הפיקוד הבכיר.

הרב עצמו כבר הספיק לשהות בשטח, עמוק עם הכוחות, לא פחות קרבי מהרמטכ"ל ואלוף פיקוד הדרום. דיווח תמים בגיליון האחרון של המגזין הצבאי "במחנה" מספר על כוח גבעתי שלוחמיו, דקה לפני הכניסה לעזה, מצטופפים כדי לקבל את ברכת הרב הגדודי, המשוטט ביניהם כשספר תורה בידו ונוגע בראשיהם. אולי אין להתפלא שזה הנוהג, בצבא שקרוב לשליש מלוחמיו ביחידות החוד הם חובשי כיפה. הרבנות נכנסת כאן לוואקום נרחב שהותירו המפקדים וחיל החינוך.

אבל חיילים מהשטח מספרים גם על תופעות אחרות: מכשירי אם-פי-3 ובהם דרשות מוקלטות של רבנים, שחולקו ללוחמים (כך מדווחת התנועה ליהדות מתקדמת), אספקת טליתות ("שכפ"צ רוחני") ועוד. האם מישהו מפקח על המסרים של הרבנים? זה מתחיל להריח כמו "מלחמת מצווה". אמנם איש עוד לא התיז כאן מים קדושים על הלוחמים או חילק להם מפתחות לגן-עדן, אבל לשם כך תהיה תמיד המלחמה הבאה.

הארץ

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2009 13:21 לינק ישיר 

לא ידעתי שרב כה גדול וחשוב כמו- הרב הגאון  אביחי רונצקי. שליט"א, בראש הרבנות הצבאית. אשרנו שזכינו לכך.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם מותרת ונכונה נסיעה בשבת כתמיכה בכוח לוחם?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 8 9 10 סך הכל 10 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.