נכון, אי אפשר להפגיש 2 אנשים שבאים מעולם שונה לגמרי, אבל עד כמה ההתאמה צריכה להיות מלאה?
ההורים שלי מחפשים משפחה מכובדת ועל הרבה הצעות שאני מקבלת הם אומרים "מה הוא, בן של--- ? זה לא בשבילך" ומדובר בהצעות של אנשים בעלי תחום עיסוק נורמלי. כבר הפסקתי להעביר אליהם הצעות.
אני רשמית לא בשידוכים ולכן זה עדיין לא מפריע לי, אבל זה יפריע. אלא אם כן אני מחליטה שאני מסכימה איתם.
מה דעתכם?
נשלח ב-26/5/2008 13:39
אויש, זה ממש עצוב שהורים יכולים לא לשמוע הצעה רק בגלל משפחה, או תחום עיסוק, או מה שזה לא יהיה. אני אגיד זאת שוב, האדם הוא מה שחשוב פה, לא כל מה שמסביב! את עומדת לחיות עם הבחור הזה, לא עם העבודה של אבא שלו ולא עם העדה של אמא שלו.
נשלח ב-26/5/2008 13:42
יש שאומרים שהרקע של האדם משפיע מאד על מי שהוא.
נשלח ב-26/5/2008 13:42
כל מה שבעה"ב אומר לך עשה חוץ מצא.
כל מה שההורים אומרים לך עשי חוץ מ-עם לצאת.
הכוונה היא שבוודאי אסור לצאת עם משהו שהוורים מתנגדים עקב סיבותיהם, אלא עם מי כן מאלו שההורים מוכנים תלוי בדעתך,
תוקן על ידי בחור_מעם ב- 26/05/2008 13:43:11
נשלח ב-26/5/2008 13:44
ברור שהרקע משפיע אבל זה לא אומר שאפשר לפסול מייד את כל מי שבא מרקע X כי זה אומר שהוא עצמו X לא תמיד זה כך ולפעמים אנשים מרקעים שונים לחלוטין מסתדרים הכי טוב. זו דעתי, בכל אופן. אצלי לא באים עם סטיגמות. כל אחד נבדק לגופו. אהמ... יבדק לגופו :)
נשלח ב-26/5/2008 13:51
בחור. לפעמים הורים טועים בשיפוט שלהם, יכול להיות שאני אמורה להתחתן עם מישהו משכבה אחרת אבל ההורים אפילו לא יסתכלו עליו.
טוב, תיאורטית.כי אני מאמינה שלהקב"ה יש את הדרכים שלו.
תוקן על ידי עולה_ועולה ב- 26/05/2008 13:52:59
אם אתה רוצה שחלומותיך יתגשמו, כדאי לך להתעורר.
נשלח ב-26/5/2008 13:53
עולה, גם אם הם טועים לכל בקבוק ישנם מספר פקקים שיתאימו לו (או כל דוגמא אחרת) האם שווה לנתק את הקשר החם הבריא והטוב (במידה והוא כזה) עם ההורים בשביל להיות אולי <ושוב אולי> יותר מאושרים?!
תוקן על ידי בחור_מעם ב- 26/05/2008 14:04:44
נשלח ב-26/5/2008 13:54
זה אחד מהבעיות בציבור החרדי, לא מתאים אם זה ולא מתאים כך.
נשלח ב-26/5/2008 13:55
לכל אדם יש זיווג משורש נשמתו שנקבע 40 יום לפני יצירתו.
תוקן על ידי עולה_ועולה ב- 26/05/2008 13:54:26
אם אתה רוצה שחלומותיך יתגשמו, כדאי לך להתעורר.
נשלח ב-26/5/2008 13:59
SIHS
<איך קוראים את זה בכלל?>
לא כ"כ הבנתי מה כוונתך.
עולה, נכון.
ומי אמר שמה שאנחנו חושבים זה הזיווג אולי מה שההורים חושבים?
נשלח ב-26/5/2008 14:00
אולי. אבל אולי לא?
נשלח ב-26/5/2008 14:07
כיום במאה ה-21 הרקע פחות חשוב. חשוב הבן-אדם גופו יש בן עשירים שכל ימיו יהא עובר בטל ובן עניים שיהא יזם הי-טק ויצליח בגדול.
באופן עקרוני, אם לבן אדם יש השכלה ריאלית והוא לומד או חושב ללמוד מקצוע נכון (תואר בטכניון או מכון לב לדוגמה), מה החשיבות אם אביו הוא מלמד המרוויח 6,000 ש"ח לחודש או עובד במחלקת התברואה של העיריה המרוויח 12,000 ש"ח לחודש.
נשלח ב-26/5/2008 14:09
שרפ, נניח שאני מסכימה איתך, ההורים לא.
נשלח ב-26/5/2008 14:16
ואגב, זה לאו דווקא עניין של כסף אלא של מעמד
נשלח ב-26/5/2008 14:18
אהמ.. אם זה סוגר לך המון דלתות זה באמת גרוע.
ההורים שלך עושים טעות מרה בשביל שיהיה קצת "כבוד" למשפחה ואל תתני להם לעשות את זה על חשבונך. מה אכפת להם שזה לא יהיה בן "של"? הרי המשפחה שלך מכובדת ממילא זה לא יוריד מכבודה אפילו להיפך. בדיוק לא מזמן חברה שלי נורא עשירה התחתנה עם בחור רגיל וזה באמת מראה שאנשים שיש להם באמת- האשראי חברתי שלהם גבוה- הם לא זקוקים לעודש מישהו ש"יפאר" את שמם כי גם ככה הם "היי"..
כמו ששרפ אמר- הרבה מצליחנים באו דווקא מכלום. כי מי שרוצה מאוד דבר מסוים יכול להגיע אליו. אני מכירה אנשים שהתחתנו עם קצת פחות מהם וחיי הנישואים שלהם עד כמה שאני יודעת מצויינים!
רק לפי דעתי מה שיותר חשוב זה ההביטוסים. למשל אני שמתי לב שגיסתי שונה מאח שלי בטירוף בכל העניין של להוציא כסף.. לפעמים היא אומרת דברים ואני יוצאת מדעתי בגלל דרך המחשבה שלה ואין לי מושג איך אח שלי יכול להסתדר עם זה.. פעם דיברתי על זה עם אמא שלי, היינו קצת בהלם מהחשיבה של המשפחה שלה . כמובן שדנו לכף זכות אבל זה באמת קצת מכניס להלם.. אח שלי לא מוותר לה.. אבל אני מניחה שזה דבר מעצבן כי שאנשים חוכנכו בבית לצורת חיים מסוימת ומה לגיטימי ורואי להוציא עליו כסף ופתאום הם חיים עם אנשים שהכל נראה בעינהם בזבזנות או דבר כזה. לפי דעתי חייב ממש לבדוק את הקטע הזה..
נשלח ב-26/5/2008 14:22
בס"ד
מה עושים?
צריך לדבר עם אבא ואימא ולהסביר להם קצת עינייני אנוכיות ואגואיסטיות.
אולי לעשות קצת סדר... בעניין שכל אחד דואג לעצמו...
תסלחו לי על החוצפה, אבל מאיפה העזות להורים לקבוע לילדיהם עם מי הם יתחתנו???
נכון גידלתם האכלתם ופירנסתם...
אך האם עשיתם זאת בשביל לקבוע לנו את החיים??? אז אולי היה עדיף שלא היתם מביאים אותנו לעולם..
אם אנו מן צעצועים שלכם, האם באנו לעולם כדי לבדר אתכם לשעשע לגרום לכם לכבוד...
ממש מזעזע!
את יכולה להדפיס את זה ולשים להם על הכרית.
נ.ב. אני מאוד אשמח אם הורים יכנסו לפורום (אולי מישהו מהצעירים יכול לבקש מהוריו להיכנס לפורום, אני אדאג לפתוח אשכול מיוחד ואני רוצה להתעמת אישית עם הורים שחושבים שהם שליטים על חייהם של הילדים שלהם, אני ממש רוצה, אפשר לומר שזה אחד החלומות שלי, אז בבקשה אני כאן מוכן ומזומן לקרב!) ונדבר על הנושא, אני ממש כועס כשאני רואה כאלו אשכולות.