| נשלח ב-26/5/2008 15:01 |
|
| |
לא יאומן החרדים מאמינים באהבה
בס"ד
אתם יודעים, בכל תוכנית רדיו שנקשיב מידי פעם נשמע על החרדים הפנאטים-
מחתנים את הילדים שלהם בלי לשאול אותם בכלל.
חיים בלי אהבה, לא מבינים מהי, הכל אצלם שיכלי ללא רגשות.
אם הם- החרדים רק היו יודעים ורואים את האהבה איך היא אצלינו- החילונים, נפשם היה יוצאת מרוב...
הפרחים, השירים וכ"ו..
פתאום אני חושב לעצמי, הפורום הזה כ"כ מוכיח אחרת (לא שללא הפורום הייתי חושב אחרת) בשביל החילונים שמן הסתם מסתובבים בהייד פארק ונכנסים לפורום כזה מתגלה להם האמת עלינו.
אנו לא כאלו פאנטים, לא מכריחים את ילדינו להתחתן,
וכן, אנו יודעים להביע רגשות ואהבה...
אם יש איזה חילוני שקורא את האשכול הזה הייתי רוצה לשמוע את דעתו.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2008 15:12 |
|
| |
נשמע כאילו אתה מציב את ה"אהבה" שקיימת בין בני זוג חילונים לאידיאל שהנה, ב"ה אנו מתדמים לו. האהבה אצלינו היא לא האהבה שלהם. אצלינו זה אמיתי. לא מושתת על דחפים רגעיים אנוכיים, אלא בא מתוך אמונה והכרה שכלית. ו -כן, גם רגשות. אנושיים, מודעים. אין לנו שום קשר עם האהבה שלהם. ואיננו זקוקים לשום קשר עימה, תודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2008 15:12 |
|
| |
הוא יצטרך לעבור קודם בתיבה האישית שלך....
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2008 15:15 |
|
| |
חח חכמה..
מסכימה עם תמי. רציתי לכתוב את זה קודם אבל מכיוון שהפנייה היתה לחילונים שיגיבו..
|
|
| נשלח ב-26/5/2008 15:16 |
|
| |
פניה לחילונים לא אומרת שאסור לחרדים לערער עליה
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2008 15:18 |
|
| |
בס"ד
באמת חשבתם שאני פונה רק לחילונים???
התכוונתי שהיה מעניין לו חילוני היה נכנס לדיון.
לחרדים יש אפשרות זכות ואלי אפילו חובה לכתוב את דעתם כמו שתמי עשתה.
מה זאת אהבה מבחינתינו- החרדים?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2008 15:28 |
|
| |
חיכיתי קצת לראות אם למישהו יהיה את האומץ להתחיל לענות על שאלתך, והנה... כמצופה. דממה. ובכל אופן, אם יורשה לי... אהבה אצל החילונים היא רגש ספונטאני, הם מאמינים ב"אהבה ממבט ראשון", ב"הידלקות". על פי מה שקראתי אצל הרב שמחה כהן, אהבה היא לא רגש בלתי-ניתן-לקניה. כמו כל דבר, היא דבר שצריך להשקיע כדי להשיג אותו. וכמו שמביא הרב דסלר זצ"ל ב"קוטנרס החסד" (מכתב מאליהו, כרך א') אהבה היא תולדת הנתינה. היא נקנית, היא לא ספונטאנית. אצלינו אין ערך ל"הידלקות", שכך אני רואים גם איך היא נגמרת אצל אחינו הטועים... זה קודם כל. אח"כ אפשר לרדת לפרטים
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2008 15:43 |
|
| |
המושג אהבה קנה לעצמו שם זול, כפי השימוש שעושים בו החילונים שם אגואיסטי שלי "כיף לי" ו"טוב לי" ותו לא.
אכן, הגיע הזמן שנוציא לעצמנו מהראש את צורת החשיבה הזו נתמקד באהבה יהודית, שהיא אחת האבנים המרכזיות בבנין המידות.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2008 16:03 |
|
| |
בס"ד
אכן תמי, מילים כדורבנות...
יש מי שחולק?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2008 16:23 |
|
| |
מאד נכון תמי, יש הבדל ניכר בין המושג 'אהבה' בציבור הכללי לבין היהדות. ואין מקום להשוואה
וזאת משום שהראיה שלהם נובעת ממקור של -אהבה התלויה בדבר- בטל הדבר בטלה אהבה.. הכל אצליהם מאד חיצוני, שטחי רדוד, אגוצנטרי, מה שאין כך היהדות מחנכת לנתינה לשני, התחשבות, אהבה מהמקום הכי פנימי "ואהבת לרעך כמוך"..
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2008 16:27 |
|
| |
וואוו, דיון על רמה.
תמי, מילים חזקות, מסכימה בכל מילה, החכמתני.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2008 17:50 |
|
| |
למיטב הבנתי בחברה הדתית האהבה נשארה במובנה הטהור, לאהוב בן אדם ולחפוץ להעניק לו ודרך ההענקה לאהוב (לאדם שאוהבים), גם לקבל.
בחברה החילונית המונח אהבה הפך למונח המבטא רצון להיות עם בן אדם ולהנות מחברתו. לדוגמה המונח "לעשות אהבה" מבטא יחס של עוררות פיזיולוגית שצריכה לבוא על סיפוקה ולא יחס רגשי.
כמו שכתב חנוך לוין"פה ושם הופיע גבר/ כמו בתחנת רכבת נידחת/ מי שרצה בי בערב/ חזר בו עם עלות השחר" (את המילים שרה ריטה).
נ.ב. היה לי חבר בישיבה, חסיד בישיבה ליטאית, הוא התארס ראשון בשיעור ג'. טס לחו"ל התארס וחזר. החתונה היתה כעבור כחצי שנה בחו"ל. בתקופת הביינים היה לילה אחד ששוחחנו ארוכות. כאשר שאלתי אותו האם יש לו קשר עם ארוסתו (שיחות וכד'), הוא ענה לי שהיא בחורה זרה, כל עוד הם לא התחתנו והוא לא יכול לשוחח עמה. גם השידוך נסגר דרך ההורים והוא למעשה נפגש עם הבחורה פעם ראשונה יום לפני האירוסין ובאירוסין.
מקרים קיצוניים אלו, משמשים את החילונים לצורך ניפנוף נגד החרדים, בדיוק כפי שהחרדים משתמשים במקרים קיצוניים אצל החילונים לנפנף נגדם.
נ.ב. ב"ה אני שומר תורה ומצוות ומקפיד על קלה כבחמורה, אבל אני נמצא מחוץ לעולם החרדי ורואה את הדברים מנקודת מבט אחרת. צריך לאמר שכאן בפורום לא שוללים אהבה. ז"א הדיונים נוגעים להמון נושאים טכניים של התאמות ופחות לנושא האהבה. יש אשכול שלם על איך להחזיק בנות בפגישות, אילו נושאים לשוחח איתם וכד', כמה ההורים של כל צד יכניסו (סידור מלא וכד') ופחות אל לראות את האור בעיניים של הצד השני, על התקשרות נפשית וכד'.
זה יכול להיות כי לא מחפשים אהבה אלא התאמה ומניחים שהאהבה תגיע בשלב מאוחר יותר או שכאשר מגיעים לשלב זה מתנתקים מהפורום, כפי שקרה לאחרונה לכמה וכמה שהודיעו על כך.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2008 19:09 |
|
| |
אני ממש מתנצלת אני חוששת שאתם ממש חוטאים בזלזול במונח "אהבה" כשאתם משייכים אותו למגזר החילוני.
אתם באמת חושבים שאצלהם הרגש שונה? שהם לא אוהבים, מעריכים, דואגים לבן הזוג שלהם? באיזה זכות אתם אומרים דבר כזה?
אני חושבת שההבדל היחיד ביננו לבינם זה החופש שבמושג. אצלנו מושג האהבה נראה "קדוש" יותר מכיוון שיש לנו הגבלות ושבועיים אסור לגבר ולאשה לקיים אישזהוא מגע וזה נועד כדי שהאשה לא תמאס על הבעל ולעורר אישזהיא התחדשות והתרגשות בכל חודש מחדש.
אצל החילונים אין את העניין הזה ולכן הם ממצים מהר יותר את "ההתרגשות". אני ממש לא חושבת שקשר של חילונים פחות מורכב ועמוק מקשר של דתיים. רק אצלם יש הרבה יותר נסיונות וכתוצאה מכך בגידות וכו- לא בגלל שהם לא אוהבים אלא בגלל שאלו נסיונות מאוד קשים ועצם היותם פתוחים אליהם מנבאת את מצב הנישואים שלהם מראש ואילו אתם הייתם במצבם הייתם מובלים באותה צורה ברוב המוחלט של המקרים. פשוט כי היצר נורא חזק.
אין ליע ספק שעומק הקשר תלוי בבני האדם עצמם ובשום אופן לא בחינוך שקבלו.
אני לא יודעת מה קורה בחדרי חדרים של בבתים של חרדים אחרים אבל לפעמים מספיק לי לראות באוטובוס איך הבעל יושב ליד אשתו ולראות שהוא לא ממש מחבב אותה. ולעומת זאת אני רואה בעל חרדי בסביבות ה30 שנועץ מבטי הערצה ולוחש לאשתו דברים בגינה הציבורית..
יש ויש. ההבדל היחיד והקריטי ביננו לבינם זה האיסורים האלו שמחזקים את הקשר. והגבולות הברורים יותר בחברה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2008 19:34 |
|
| |
."אין לי ספק שעומק הקשר תלוי בבני האדם עצמם ובשום אופן לא בחינוך שקבלו.
ההבדל היחיד והקריטי ביננו לבינם זה האיסורים האלו שמחזקים את הקשר. והגבולות הברורים יותר בחברה."
זה ממש לא נכון. אמנם האיסורים אכן מחדשים, ונכון שיש גבולות בחברה.. אבל,
השאלה על איזה ערכים גדל האדם. על חופש והפקרות ללא גבולות.. או חינוך טהור וקדוש המושתת על התורה ששמה גבולות בכל דבר. גם לנו, גם להם יש יצר הרע חזק, רק שאנו גדלים על ערכים שמרוממים אותנו מעל היצר ומשליטים את הנפש על הגוף ולא להיפך.
ולכן יש בגידות יותר שם.
ולא בגלל שהם ממצים יותר.......אין איסורים וכד'...
החיים החופשיים הרבה יותר חיצוניים..ולכן קשרים לא מחזיקים הרבה זמן מעמד. זה בא והולך..
ואין ספק שאדם חילוני חי הרבה יותר באגוצנטריות מאדם חרדי. זו עובדה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2008 21:18 |
|
| |
תקראי קצת "האדם וביתו" של הרב סולוביציק. תחזרי אליי אח"כ.
|
|
|
|
|