בית פורומים שידוכי חרדים

לא יאומן החרדים מאמינים באהבה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/5/2008 21:21 לינק ישיר 

עשניכרצונו כתב:

אני ממש מתנצלת אני חוששת שאתם ממש חוטאים בזלזול במונח "אהבה" כשאתם משייכים אותו למגזר החילוני.
אתם באמת חושבים שאצלהם הרגש שונה? שהם לא אוהבים, מעריכים, דואגים לבן הזוג שלהם? באיזה זכות אתם אומרים דבר כזה?
אני חושבת שההבדל היחיד ביננו לבינם זה החופש שבמושג. אצלנו מושג האהבה נראה "קדוש" יותר מכיוון שיש לנו הגבלות ושבועיים אסור לגבר ולאשה לקיים אישזהוא מגע וזה נועד כדי שהאשה לא תמאס על הבעל ולעורר אישזהיא התחדשות והתרגשות בכל חודש מחדש.
אצל החילונים אין את העניין הזה ולכן הם ממצים מהר יותר את "ההתרגשות". אני ממש לא חושבת שקשר של חילונים פחות מורכב ועמוק מקשר של דתיים. רק אצלם יש הרבה יותר נסיונות וכתוצאה מכך בגידות וכו- לא בגלל שהם לא אוהבים אלא בגלל שאלו נסיונות מאוד קשים ועצם היותם פתוחים אליהם מנבאת את מצב הנישואים שלהם מראש ואילו אתם הייתם במצבם הייתם מובלים באותה צורה ברוב המוחלט של המקרים. פשוט כי היצר נורא חזק.... ההבדל היחיד והקריטי ביננו לבינם זה האיסורים האלו שמחזקים את הקשר. והגבולות הברורים יותר בחברה.

עשני ברשותך אתמצת את דבריך:
טענה - האהבה היא רגש אוניברסלי והיא עיורת לדת.
העלת שתי טענות לפגם ביחסי אהבה בציבור החילוני:
1. אין שמירה על טהרת המשפחה, כאשר הריחוק גורם לחידוש התשוקה.
2. ריבוי נסיונות עקב המבנה החברתי.

לעומתך אני טוען כי במקרים רבים האהבה "הטהורה" התבזבזה בגיל 17 - 24 על החבר/ה הראשונים (והשניים והשלישיים והסטוץ...) וכשבאים להתחתן זה כבר "זיווג שני", יותר רציונלי, יותר מיושב, יותר תועלתני ופחות אוהב (והכל בממוצע).
את ההתבוננות המדעית צריכים לבצע סוציולוגים, אם כי זו ההרגשה הכללית היום בחברה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2008 21:46 לינק ישיר 

הייתי רוצה לדייק משהו
אתם חושבים שקיימת אמת כלשהי בהגדרת המושג אהבה אצל חילונים?
למה אני חושבת שלא?
אהבה? נו, באמת! מה שהם קוראים לזה "אהבה" זה מושג מעוות של הנאה עצמית.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/5/2008 21:57 לינק ישיר 

שטויות במיץ עגבניות.
כל השוני הוא שלחילונים יש זמן ויכולת להביע אהבה ולנו לא?
תגיד, איפה אתה חי, אטרקטיבי?! מה זה נקרא אצלך "אהבה"?
"להמרח על הספסל ברחוב" מראה שהם אוהבים אחד את השני באמת?
שהם בקשר כי יש להם תכלית? שהוא עושה כל מאמץ כדי לגרום לה להרגיש טוב? שהוא בקשר איתה לא רק בגלל היופי?
זה שיש להם זמן ויכולת להביע מה שהם קוראים לו "אהבה" לא מראה את עליונותם עלינו בשום צורה ואופן.
האהבה שלנו שואפת להתדמות לאהבה אלוקית (ראה שיר השירים)
באהבה שלנו יש יותר לתת מאשר לקבל, היא נובעת מנתינה, מהרגשת גודל התפקיד והחשיבות.
וכמו שאמר רבי נפתלי מרופשיץ:  הסימן לאהבה אמיתי היא השכחה, כאשר אדם שוכח את עצמו וחושב רק על מי שהוא אוהב.
תגיד, לחילונים יש את זה? יש שניונת קטנטונת שהם לא חושבים על "עד כמה היא מספקת אותי"?
אנחנו מעל כל זה! הסיפוק הגופני זה לא אהבה. זו אנוכיות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/5/2008 22:01 לינק ישיר 

שרפ- טענתי עומדת בעינה.
תמי את חיה בסרט והוא די מגעיל. חילונים הם לא טיפשים ולא הדוניסטים הם רוצים שקט בטחון ואהבה והם מרגישים בדיוק מה שאת מרגישה הם רק לא קוראים לזה באותם המילים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/5/2008 22:03 לינק ישיר 

כן, כי נתינה ונטילה זה ממש אותו דבר, הא, עשני?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/5/2008 22:07 לינק ישיר 

תמי, אני איתך. כל מילה.
עשני, תביני, מדובר בהכללה. נכון שזה לא נכון כלפי כל חילוני. בגדול- זה ככה.
נכון שיש חילוניים עם מוסר פנימי ועבודת המידות וחינוך לערכים חיוביים. אבל זה כאין וכאפס לעומת האיכותיים שבחרדים, אם נקביל זאת ביחס שווה.
זה בדוק שהיהדות- היא מתכון לאיכות חיים. אין על מה להתווכח פה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2008 22:07 לינק ישיר 

תמי
מעניין את מעוניינת להתחתן בשביל הבעל ולא בשביל עצמך?
אהבה נולדה בבבני ברק או במאה שערים (גאולה/רמת שלמה/גבעת שאול).
זה קצת זלזול באינטלגנציה של חברי הפורום לטעון שהאהבה היא הדבר המצוי בבלעדיות בציבור החרדי (בעיקר צריך לברר אצל חסידי גור).

תוקן על ידי שרפ ב- 26/05/2008 22:21:10

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2008 22:16 לינק ישיר 

שרפ
אני לא מדברת על שום ציבור
אני מדברת על האהבה היהודית האידיאילית
התעסקות מוגזמת בהשוואה "אצל מי זה טוב יותר" גוזל מהזמן של האדם לטפל בעצמו.
קוטבית, אנו אכן לא מכלילים :)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/5/2008 22:21 לינק ישיר 

תמי
אומרים אהבה (יהודית אידיאלית), ישנה בעולם, מה זאת אהבה?

מילותיו של המשורר יוצא וולוז'ין, שכנראה לא למד על כך בישיבה.
אז אולי בבקשה תבארי מהי אהבה יהודית אידיאלית?

לדוגמה האם שיר השירים מבטא אהבה יהודית אידיאלית (עם כל התיאורים של גוף הדוד ובת הדוד, נשיקות, אהבה,תשוקה, התנכרות,קינאה), שהרי הדימוי של השכינה וכנסת ישראל הוא דימוי לאהבה שבין אשה לגבר.

והרי למדנו שכל הספרים קודש ושיר השירים הוא קודש קודשים.

אני משער שבחור ישיבה שיתאר לארוסתו את האהבה כמו בשיר השירים (אני לא מדבר על מאורסים שאינם מקפידים על שמירת נגיעה וכד'), מסוגל למצוא את עצמו מחפש שידוך חדש, שהרי הוא מתאר את היחסים בין הגבר והאשה שלא לפי התרבות "החרדית האידיאלית".

תוקן על ידי שרפ ב- 26/05/2008 22:30:38

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2008 22:39 לינק ישיר 

עשני
להלן מאמרים לתוספת עיון בנושא:
http://www.aish.com/hfamily/marriage/The_Reason_for_Divorce_and_Daniel_Gilbeters_Study_on_Happiness.asp
http://www.aish.com/hfamily/marriage/Steps_to_a_Great_Marriage__Be_Friends_and_Lovers.asp

בתקווה לעיון נוסף בדבריך (שהם נכונים לכשעצמם אך אינם ממצים)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2008 23:00 לינק ישיר 

ישר כוח על הציטוט
אין לי כוח לפרט עכשיו את דבריו הנפלאים של הרב דסלר זצ"ל בענין ה"נתינה מביאה לאהבה"
אעשה זאת בע"ה מחר.

אולם,
הימרחות על ספסל היא לא מפתח לקשר טוב, אלא ההפך.
זו אהבה ששורשה בנטילה, ועל כן אין היא אמיתית וסופה כיליון.
בשונה מאהבה ששורשה ותחילתה נתינה, שהיא נצחית, אמיתית וקיימת - אהבה יהודית אמיתית.

תוקן על ידי - תמי_4 - 26/05/2008 23:13:19

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/5/2008 23:01 לינק ישיר 

לכל המתעניינים בהפרטת האהבה למחקרים (בציבור החילוני), מצ"ב סיכום מעניין של מספר הרצאות:
http://forum.bgu.co.il/downloads/%5B683%5D____________________2.doc

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2008 23:28 לינק ישיר 
בס"ד

הרב דסלר זצ"ל, במאמרו "קונטרס החסד" בכרך א' של "מכתב מאליהו"
מחלק בנחרצות את העולם ל2 חלקים:
נותנים ו - נוטלים.

הנותנים, הם אלו שכל רצונם הוא לתת לך, לעשות לך טוב, לשמח אותך, לעזור לך. אלו שחושבים רוב הזמן על אחרים, הרבה יותר מאשר הם חושבים על עצמם. כל מגמתם היא לתת.
הם יכולים לעבוד בלי בעיות ולקבל ממך תשלום על עבודתם, אבל היכן הוא התשלום לעומת ההשקעה הרבה שהם פועלים בה, על מנת לגרום לתוצאה שתשביע רצונך על הצד הטוב ביותר.

הנוטלים, הם אלו שחושבים רק על איך הם ישיגו עוד משהו שייטיב להם. הם דואגים "לא להשאר פריירים", בודקים באלף עינים מה התועלת שתצא להם מכל פעולה, מחפשים הנאות, ריגושים, כל דבר שימלא כרסם, סיפוקם ומאוויהם. הם יכולים לתת לך מתנות - בשביל לקנות אותך, הם יכולים לעבוד - אבל תמיד יקחו מחיר גבוה ויעשו עובדה גרועה. הם ינצלו עובדים, חברים, משפחה, הכל - רק כדי שיהיה להם טוב.
החבר'ה האלו יכולים לתת צדקה, להתנדב במפעל חסד, מתוך רצון לטובת הנאה, כבוד, מעמד וכולי וכולי.

בחלוקה מפחידה זו הרב דסלר מנער אותנו ושואל - ואתה, מה?! נותן, או נוטל?
אין באמצע, אין פשרות. אדם לא יכול להיות חצי-חצי, או שהוא נותן כל חיו, או שהוא נוטל כל חיו. אחד מהשניים.
(מיותר לציין על השפעת עניין זה על עבודת ה'. אדם נוטל לעולם לא יוכל לעשות משהו לשם שמים בלבד, בעוד הנותן יעשה גם יעשה).

זה על קצה המזלג.

ובכן, בקשר לאהבה.
הרב דסלר שואל, מה קודם למה - אהבה לנתינה או נתינה לאהבה?
יאמר המון העם, אהבה קודמת לנתינה. את אשר יאהב, יתן לו.
אולם טעות יש בדבר. הנתינה היא הקודמת לאהבה. כלומר, אנחנו אוהבים את מי שאנחנו נותנים לו, את מי שאנחנו משקיעים בו, את מי שאנחנו שוכחים את כל העולם כשהוא זקוק לעזרה.
כך ההורים אוהבים את בניהם, כך אוהב יותר חברה שעמלתי שלוש שעות להסביר לה את החומר למבחן.
אם אתה רוצה לאהוב מישהו - תן לו. (מכאן, אגב, כפי שמציין הרב שמחה כהן בספרו "הבית היהודי" כי האהבה היא רגש נקנה ולא ספונטאני)
לכן כתוב שמי שבנה בית ולא חנכו, ארס אישה ולא לקחה וכו' - יכול לא לצאת למלחמה.
כי הוא אוהב את הבית שהשקיע בו עמל ויזע בבניה, הוא לא יכול להתרכז במלחמה כשלא חנך אותו.

א"כ , ניתן להסיק מהנ"ל כי אהבה "חילונית", שלא מושתת על נתינה אמיתית (והרי גם אנו, שלומדים מוסר ותורה מוכרחים לעמול קשות כדי להצטרף ל"נותנים", ק"ו הם - שלא למדו ולא יודעים, לצערנו) היא לא אהבה, כפשוטו! וכל הדעות הקדומות שיש לנו בעיין, מרכינות ראש לעומת דבריו הקדושים של הרב דסלר זצ"ל.

* מה שכתבתי מתוך "מכתב מאליהו" מסתמך על זכרוני בלבד, ואם חלות בו טעויות, הן על אחריותי.
* לא תוקנו שגיאות הקלדה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/5/2008 00:12 לינק ישיר 

תמוש את מדברת בססמאות. הדברים ידועים. את חייבת להיות ריאלית. אף 1 לא רוצה להתחתן בשביל "להקים בית בישראל" ברור שזה חלק מהשאיפה הכללית אבל לחלק "הזוגי" בקשר יש את ההשפעה הגדולה ביותר וזה בסדר! היצר הזה הוא חיובי כשהוא במסגרת משפחה. אל תדברי גבוהה גבוהה כי זה ממש לא בעיה ולא חוכמה להעתיק מאמרים של רבנים. אותי מעניינת המציאות עצמה ולא הדפים המודפסים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/5/2008 09:52 לינק ישיר 

צר לי, אך איני עוסקת בססמאות. אני מדברת על איך אמור להיות ו איך נכון שיהיה, כמו שכתוב בספרים.
יתכן והמושגים החילונים השתרשו בנו כל כך, עד שאיננו יכולים להפנים את אלה משלנו. מהתורה.

אגב, נשמע שהבנת שהדברים מבטלים את "החלק הזוגי", וזה בכלל לא נכון.
ההבדל הוא שב"חלק הזוגי" אצלינו זה לתת בעיקר, אצלהם זה לקבל.

אני לא יודעת איך אתם, אני לא הייתי רוצה בעל שרק יחשוב כל הזמן מה התועלת שהוא מפיק ממני. הייתי הרבה יותר מעדיפה מישהו שיחשוב עלי בעיקר, (ואני עליו, באופן הדדי...) - מה שאפשרי רק כשמדובר באנשים "נותנים" כנ"ל, מה שלא כ"כ יתכן בציבור החילוני.

איני באה לומר שזה קלי קלות. לקנות אהבה זו עבודה קשה, של ויתור, של צמצום האגו. קשה מאד להגיע לדרגת "נותן", והלואי והייתי שם. רק מה, אני יכולה בהחלט לומר שאני חותרת.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > לא יאומן החרדים מאמינים באהבה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.