|
|
| נשלח ב-27/5/2008 10:55 |
|
| |
ובכן, לא ניתן להשוות את אהבת יעקב לרחל לאהבה ממבט ראשון כשל החילונים. יעקב נשלח לחפש לעצמו אישה ע"י הוריו, זו לא היתה פגישה ספונטאנית. אי אפשר לומר שיעקב "התאהב" ברחל ממבט ראשון, הוא הגיע במטרה לשאת אותה. וכמו שרש"י מפרש על הפסוק: "וישק יעקב לרחל וישא את קולו וכו'": לפי שצפה ברוח הקודש שאינה נכנסת עמו לקבורה. כל העניין שם היה במדרגת האבות, אני מתארת לעצמי שלבחור בימינו אין הארת רוח הקדש כשהוא פוגש בחורה שמוצאת חן בעיניו. שאלת מה הוא נתן לה, כדי שתיווצר בינהם אהבה? קצת בקיאות בתנ"ך, אטרקטיבי... לפני "הפגישה הראשונה" הוא הרים לה את האבן שעל הבאר. ואח"כ? נו, טוב. 14 שנים של עבודה זה לא נקרא "לתת"?
תוקן על ידי - תמי_4 - 27/05/2008 11:03:53
|
| נשלח ב-27/5/2008 12:02 |
|
| |
אשר ברא ששון ושמחה .......... אהבה ואחוה ושלום ורעות.........
אהבה הוא בריאה בפני עצמו, כמו שמחה,
לא תמיד כשמישהו שמח זה מתבטא באיזשהו סיבה,
השמחה הוא דבר כשלעצמו, לא חייב לקרות משהו כדי שנשמח,
אע"פ שלרוב כששמחים זה קשור לאיזשהו סיבה,
יש גם ביטויי שמחה שהגוף מבטא את השמחה הפנימית,
ע"י חיוך ועוד כל מיני אפשריות, אבל אפשר לשמוח בלי להתבטא.
ואפשר גם להכריח את עצמינו לשמוח, כמאמר חז"ל הווי שמח בחלקך.
גם לאהבה יש את אותו תוכנות,
לא צריך להיות אהבה התלוי בדבר אדרבא חז"ל אומרים אהבה שאין תלויה בדבר אינה בטלה,
אפשר לאהוב מישהו בלי שום סיבה.
אהבה לא צריך להתבטא על ידי תנועות גוף חיצונית ולא על ידי מילים אפשר לאהוב
בלי שאף אחד יראה,
ואפשר גם להכריח את עצמינו לאהוב מישהו כמו בשמחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2008 12:31 |
|
| |
פני הדור השתנו, כמו שהשתנו אצל החילונים כך גם אצל החרדים.
בעבר יותר וכיום גם חלקית יש שידוך, סוגרים עניין, הופ חתונה, יש כאלה שיחשבו שזה בלי אהבה וסתם משהו שכלי
וכן, מבחוץ זה באמת נראה כך אך אל לנו לחשוב כך בכלל!
בעבר היו חיים שונים, אהבה היתה אהבה אחרת. אהבה היתה נרכשת עם הנתינה וכן בחרו להתחתן שכלית גם בלי רגש או אפילו רק לפי החלטתם ההורים. האם זה נכון? אולי בעבר זה היה נכון בשבילם ואולי גם כיום.
אך מה לעשות שכיום התערבבנו יותר עם העולם החילוני וכן, חשבו לנו שיהיה רגש והמראה החיצוני ועוד ועוד..
כן, גם אנחנו למרות החומות שהחברה מנסה לבנות, החומות נהרסות וגם אנחנו מושפעים מן התרבות הקלוקלת הזו.
וכמובן, כיום יש עצות שונות, כיום הלך החיים הוא שונה, הכל השתנה בעקבות זאת.
אז בינתיים יש עדיין חילונים שחושבים שאנו עדיין בתקופת הביניים ויש כאלה שהשכילו ווראים שכן גם אנחנו עוברים תקופה אחרת בחיים ולא נשארנו תקועים בעבר.
אותה הרגשה ומחשבה של החילונים, שאנו לא יודעים מה זו אהבה. נובעת בעצם מההגדרה הפשוטה. הם מגדרים אהבה בתור רגשות נטו, אנחנו קצת אחרת.
יכולים הרבה אנשים לבוא ולטעון שכן, גם בעבר התחתנו מתוך רגשות וגם בסיפור הכי רומנטי של רחל ויעקב הם התחתנו מתוך אהבה, אך שמתם לב למדרש הזה שאומר שלאחר "ויאהב.. וישק לה" אומרים שהוא הצטער שהוא נשק לה, לא בדיוק זוכרת את המקור אז תסלחו לי, כן כי זה חלק מהדוגמא האישית שכולנו נושאים אותה, בין אם חלק גדול ובין אם חלקיק זעיר.. וכן כולנו צריכים לדעת שגם אם אנחנו אוהבים ושמחים עד לב השמים צריך לעשות גבולות בדבר כי אולי זה לא נראה טוב. ובל נשכח, שעם כל האהבה הזו היא לא המטרה והיא רק האמצעי לעשות רצון אבינו שבשמים..
קיצור, כן רואים שיש רגשות השאלה היא עד כמה אנחנו נותנים להם במה בפני העולם, ועד כמה זה ראוי ונכון.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2008 00:54 |
|
| |
החרדים מאמינים באהבה, זה ברור!
השאלה איזה אהבה?
תמי,
אני איתך!
אטרקטיבי,
אתה נשוי?
אני ממש לא מסכימה איתך, שתורה מפרשים עפ"י מה שנראה.
נכון מפרשים עפ"י הפשט, אבל פשט זה רש"י..
איך תפרש את "עין תחת עין"?
וברור שאני לא מסכימה איתך שיש אהבה ממבט ראשון,
הידלקות - יש!
אהבה - אין!
אהבה היא מעלה נשגבה ביותר, צריך להשקיע הרבה בשביל להגיע לזה.
והסיבה שיש הרבה גירושים בציבור החילוני היא שהם לא מבינים את מושג האהבה האמיתי, שנוצר רק ע"י נתינה
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2008 01:26 |
|
| |
אני משער שיש כאן בנות, שקיבלו את החינוך שלהן ממחנכות דגולות שלא חוו אהבה אמיתית מימיהן. בכדי שלא לחוש מתוסכלות, הן המציאו ובנו תילי תילים של הסברים על "מכתב מאליהו" שמסביר את נושא התמדה באהבה ומנסות להרעיל בזה את ליבן התמים.
אם חווה אלברשטיין ידעה הרי שגם הרב דסלר הבין לבד והיטב ש:
"אבל רמז אחד
כבר הבנתי לבד
כבר הבנתי היטב
לחיים סמוקות כמו אש
פעימות חזקות של הלב
חום וקור וצמרמורת
לילות בלי שינה
מה זה אומר
אני כבר מבינה
חלומות בהקיץ
דמעות בלי סיבה
מה זה אומר
זה אומר אהבה"
הוא דיבר על כך שהאהבה לא תדעך ותישאר מה יש לעשות לתת לזולת והנתינה מחזקת ושומרת על האהבה.
יש עוד שומרי אהבה (הרחקה בתקופה מסויימת היוצרת געגועים, צניעות המונעת קנאה וכד').
אבל יש גם:
"שיר אהבה פשוט
אהבת עולם
אהבה פשוטה
אהבה חינם."
שממנה מתחיל הכל.
ועל זה נאמר:
"מים רבים לא יוכלו לכבות את האהבה ונהרות לא ישטפוה, אם יתן איש את כל הון ביתו באהבה בוז יבוזו לו"
ודורשי רשומות דרשו:
מים רבים = ים של מחנכות.
נהרות לא ישטפוה = נחילי ההולכות בדרך המחנכות.
כל הון ביתו = סידור מלא בכדי להתחתן ללא אהבה.
בוז יבוזו לו = עם אהבה אפשר להגיע מתחתית הסולם עד לשמים ובלעדיה ליפול מראש הגג (של הבית שקיבלו בסידור המלא) לתהום.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2008 01:33 |
|
| |
שרפ, יפה הגדרת 'אהבה'..!!!! חיפשתי רבות בתשובותיך. ואכן בסופו של דבר- מצאתי.
ו..עוד משפט חזק שאני לוקחת ממך,
עם אהבה אפשר להגיע מתחתית הסולם עד לשמים ובלעדיה ליפול מראש הגג לתהום
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2008 03:18 |
|
| |
בס"ד
שרפ, זו אחת מהפעמים שאתה כותב ואני לא יודע באמת מה להגיד.
קשה לי להחלט בעצמי אם זה נכון או לא.
לכאורה גם אני מאמין באהבה ברגע שרואים אחד את השנייה ומשהו בנשמה מתחבר בנפשות.
מצד שני אני גם מאמין שזה לא בדיוק הדבר שיחזיק את שניהם לאורך השנים, צריך משהו הרבה יותר מבוסס חזק ועמיד ברוח הזמן והשינויים.
ולכם אני מרגיש את דבריהם שלא הרב דסלר והמחנכות מבית יעקב.
קשה לי להכריע בעניין.
אני מאמין שגם אתה מבין שהרגש עליו מדברת חווה אלברשטיין לפעמים קצת דועך א"כ אהבה דועכת לכאורה אנו רוצים שהיא רק תגבר, או שנאמר שלא זאת האהבה שדועכת זאת ההידלקות הראשונית שדועכת ומעבירה את הרגש לסוג חדש ל רגש אהבה למשהו הרבה יותר יציב ורציני.
לא יודע, אולי, נראה לי, אני לא סגור על משהו.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2008 03:41 |
|
| |
אסיק
זה בדיוק מה שכתבתי.
יש את הרגש הראשוני וכדי שהוא לא יכבה אז יש להשתמש בכלים מסויימים של נתינה ושל הרחקה פיזית כשנדרש, צניעות בחוץ וכד'. הנה ציטוט ממה שכתבתי:
"הוא דיבר על כך שהאהבה לא תדעך ותישאר מה יש לעשות לתת לזולת והנתינה מחזקת ושומרת על האהבה.
יש עוד שומרי אהבה (הרחקה בתקופה מסויימת היוצרת געגועים, צניעות המונעת קנאה וכד')."
אחרת במקום להיפגש ולנסות לברר על התאמה (שזה כבר עושים ההורים בבירורים), נמצא מין את שאינו מינו (לאחר שעבר בירורים) וניתן לו (לדוגמה היא תכין בשבילו אוכל טעים והוא יכין בשבילה) וכך תפרוץ האהבה.
בכל מקרה הנערות כאן במקום להבין שיש רגש שנקרא אהבה, מדברות על ביטול הרגש האנושי שהקב"ה נתן לאדם והכנסתו לתבניות שכליות בלבד (או בעיקר). הרגשה זו, בסך הכל תפגום להן בחיים, כי הן לא פעלו נכון בשלב שבו היה הרגש צריך לפעול והקדימו לו את שלב השכל.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2008 04:44 |
|
| |
זה ענין של גישות בחיים. יש הדוגלים ב'אהבה' שתפרוץ רק ע"י נתינה.. (חסידים למשל)
ורובם, גם 'הנערות' מבינות שיש רגש הנקרא 'אהבה' ואתה היטבת להפריד בין 'נוטרי האהבה' לבין קיום רגש האהבה ממש..
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2008 06:53 |
|
| |
אוי שרפ אני ממש מרוצה ממך.
ולענייננו- הרגש הנפלא והמשגע הזה שיש שאינם זוכים לו נמשך לכל היותר 4 שנים והמקור שלו זה איזה תגובות כימיות במוח וזה מצב זמני. כך שהרגש הזה לעולם לא ישאר לעולם ולא משנה באילו צעדים תנקטו. אבל זה בסדר כי הרגש שבא לאחר מכן הוא הרבה יותר משמעותי ועמוק. כך שזה מאוד משנה מה מרגישים לפני וצריך לאהוב מאוד ובעז"ה האהבה תתחזק עם השנים.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2008 09:08 |
|
| |
וואוו,
כל תגובה שאני קוראת אני אומרת יו זה צודק ויו זה צודק וכו'...
אני חושבת שצריך לחבר את מה שאמרו כולם לדבר אחד, כלומר, לקחת מכל מה שאמרו את הדברים הנכונים והאמתיים.
המון הצלחה בדיון
חיה
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2008 10:51 |
|
| |
תקשיבו חמודים, לא באויר - ציטוט מדויק מתוך הרב דסלר - באהבת איש ואשתו:
"אהבה זו היא דבר פלא בכוחות הנפש.
לכאורה, היה נראה כי באמת אין תוכן ממשי באהבה זו, אלא שהיא עצה עמוקה של הבורא יתברך, למען קיום העולם - כמו שנתנו בנו את הרעבון למען קיום הגוף.
אבל זה רחוק מלהבינו, הן כבר התאוה נתונה בלב האדם, וכן הכוסף לבנים, ואלה יספיקו לתכלית הנ"ל. אם כן, למה נוספה אהבה זו?
ושמעתי אומרים כי אהבה זו היא תולדת הכרת הטוב, אשר יודו הודאה הדדית על דבר עזרם זה לזה למלא את חוק טבעם. אבל טועים המה האומרים כך. הן כל כך ירבו כפויי הטובה בין בני האדם, ולא ראינום שתחסר להם אהבת המין. על כן נאמר, כי אהבה זו באה על ידי השלימם זה את זה. הן שם הקל ב"ה ככה בטבעם, כאמרם ז"ל כל שאין לו אישה... אינו אדם שלם (ב"ד י"ז) ובהיות האדם לבדו הנהו חסר, כי לא יוכל למלא תפקידו. על כן בהיותם נ ו ת נ י ם השלמה זה לזה, יאהבו זה לזה. כשאר נתבאר, כי הנותן יאהב. וזהו, אשר באהבתם, כל שאיפתם היא ליתן ולהשפיע נחת ועונג זה לזה".
ואח"כ באה הציטוט של אטרקטיבי בנ"ל על מדוע לא יארכו ימי אהבה זו, ובכל אופן, הדברים ברורים ונהירים.
"הידלקות" יכולה להיות, לעיתים היא יכולה להוביל לאהבה כמו זו שמתוארת בנ"ל, אבל שוב - רק עם השקעה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2008 10:57 |
|
| |
אף 1 לא אמר שלא. את זו שאמרת שחילונים לא משקיעים ולא זוכים לאהבה כזאת וזה קשקוש בלבוש סטיגמתי במיוחד.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2008 11:36 |
|
| |
נכון, אני לא חושבת שחילונים משקיעים במה שהם קוראים לו "אהבה" בלתת. אבל מי מדבר עליהם בכלל? נראה לי שאנחנו עוסקים בנו, לא?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2008 12:28 |
|
| |
בס"ד
תמי כתבה
"אהבה זו היא דבר פלא בכוחות הנפש.
לכאורה, היה נראה כי באמת אין תוכן ממשי באהבה זו, אלא שהיא עצה עמוקה של הבורא יתברך, למען קיום העולם - כמו שנתנו בנו את הרעבון למען קיום הגוף.
אבל זה רחוק מלהבינו, הן כבר התאוה נתונה בלב האדם, וכן הכוסף לבנים, ואלה יספיקו לתכלית הנ"ל. אם כן, למה נוספה אהבה זו?"
תמי
זו בדיוק הנקודה.
ישנן שני שלבים, שלב ההתאהבות, שזו השלב בו האהבה בגלל הרגשות שהיא יוצרת באדם (המוסברים מדעית בקשר להפרשת חומרים במוח). זהו רגש טבעי הטבוע באדם (אם לא הצליח להשמיד אותו) והוא השלב עליו מדבר העולם.
שלב שני הוא שלב השמירה על האהבה השלב הקשה יותר של החיים בו הרבה נכשלים.
השלב השני גם שומר על השלב הראשון וחוזר חלילה.
הציטוטים שלך רלוונטים לשלב השני ולא לשלב הראשון.
אולי מנסים לחנך אותך לא להיגרר אחרי השלב הראשון כי אחריו באה התפכחות לחיוב או לשלילה אלא להסתכל על השלב השני. אבל השלב הראשון קיים.
בפעם הבאה שיש לך שיעור כזה תשאלי את המורה אם היא מצפה (או ציפתה בעבר) מבעלה לביטויים גופניים לאהבה. אם היא כנה היא תגיד שכן. אם היא תענה שלא, כנראה שיש לה איזו בעיה במערכת היחסים או באישיות והיא זקוקה לטיפול מתאים. במקרה האחרון באמת לא ראוי שאשה עם הפרעה במערכת היחסים שלה או במבנה האישיות תלמד בנות צעירות על נושאים כאלו רגישים.
קראתי בעבר, ואינני מוצא זאת כרגע, כי כיום יש חשיבות שבבית דתי, הילדים יראו ביטויי חיבה גופניים בין ההורים, בכדי שידעו שגם במשפחה הדתית יש את ביטויי האהבה להם הם נחשפים כרחוב (כיום מה שלא היה בעבר) ובזה שהם דתיים הם אינם מאבדים מאומה מהצרכים להם זקוק האדם.
 |
|
|
|
|
|