|
|
| נשלח ב-29/5/2008 12:33 |
|
| |
ראשית, זה לא אני כתבתי - זה הרב דסלר בציטוט מדויק, כנ"ל. (אגב, אם איני טועה, זה אחד המאמרים שהוא כתב בעצמו ולא תלמידיו אחריו).
ושום מורה לא לימדה אותי. למדתי לבד מתוך הספרים.
יתכן שאתה צודק, תחילתו של הקשר (הקשר, לא האהבה) הוא חיצוני, אולם אם רוצים שהוא יתפתח לאהבה, לא לתאווה - מוכרחים לתת וכולי.
*תוקנה שגיאת הקלדה
תוקן על ידי - תמי_4 - 29/05/2008 12:34:15
|
| נשלח ב-29/5/2008 13:42 |
|
| |
אם כך ההבדל נדרש באת בש (אהבה מול תאוה).
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2008 13:45 |
|
| |
נתינה מול נטילה אבל כן, גם אהבה מול תאווה.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2008 22:36 |
|
| |
תמי,
אני ממש מזדהה עם מה שכתבת,
אני פשוט בהלם מהקטע שילדה צעירה כ"כ כמוך, מבינה כ"כ הרבה.
יש בך בשלות ובגרות שאין להרבה בגילך.
שרפ,
ממך אני בהלם, אבל לכיוון השני.
כפי שהבנתי אתה נשוי.
היאך אתה מדבר ככה?
האם עדיין לא קלטת שזה שאתה רואה זוג מחובק, והבעל אומר לאישה: "אני אוהב אותך", זאת לא אהבה אמיתית?
כמו שאומרים - בחוץ יד ביד, בפנים - ראש בראש.
אולי בגלל שאתה לא חי עם חילוניים, אז אתה לא מודע למה שהולך אצלם עמוק עמוק פנימה.. הכל חיצוניות.
אבל אהבה היא לא חיצונית, אהבה אמיתית זה להרגיש את מה שאני מרגיש, זה לחוש את צרכיו, את רצונותיו, להשתדל למלא אותם על הצד הטוב ביותר, גם אם זה נוגד את האינטרסים שלי.
אהבה אמיתית היא אהבה שחש הרב אריה לוין לאשתו במשפטו הידוע: "הרגל של אשתי כואבת לנו"
האם אתה חושב שבוא נישק את אשתו ברחוב? בטוחני ש-לא..
בקיצור אל תסתנוור ממה שתה רואה בקניון, כי אני מכירה את החילוניים גם אחרי הקניון..
ואל תתלהב מסרטים, אלא אם כן - אתה רוצה לחיות בסרט כל חייך.
אך לצערנו - המציאות טופחת על פנינו בכל רגע מחדש.
אני מקווה שאתה לא צריך ללטף את אשתך בכדי שהילדים שלך יידעו שאתם אוהבים..
| שרפ כתב: |  |
בפעם הבאה שיש לך שיעור כזה תשאלי את המורה אם היא מצפה (או ציפתה בעבר) מבעלה לביטויים גופניים לאהבה. אם היא כנה היא תגיד שכן. אם היא תענה שלא, כנראה שיש לה איזו בעיה במערכת היחסים או באישיות והיא זקוקה לטיפול מתאים. במקרה האחרון באמת לא ראוי שאשה עם הפרעה במערכת היחסים שלה או במבנה האישיות תלמד בנות צעירות על נושאים כאלו רגישים.
קראתי בעבר, ואינני מוצא זאת כרגע, כי כיום יש חשיבות שבבית דתי, הילדים יראו ביטויי חיבה גופניים בין ההורים, בכדי שידעו שגם במשפחה הדתית יש את ביטויי האהבה להם הם נחשפים כרחוב (כיום מה שלא היה בעבר) ובזה שהם דתיים הם אינם מאבדים מאומה מהצרכים להם זקוק האדם.
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2008 22:40 |
|
| |
זו לא אני, זה הרב דסלר ובכל זאת... תודה :)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2008 22:54 |
|
| |
| 2be_happy כתב: |  |
שרפ,
ממך אני בהלם, אבל לכיוון השני.
כפי שהבנתי אתה נשוי.
היאך אתה מדבר ככה?
האם עדיין לא קלטת שזה שאתה רואה זוג מחובק, והבעל אומר לאישה: "אני אוהב אותך", זאת לא אהבה אמיתית?
כמו שאומרים - בחוץ יד ביד, בפנים - ראש בראש.
אולי בגלל שאתה לא חי עם חילוניים, אז אתה לא מודע למה שהולך אצלם עמוק עמוק פנימה.. הכל חיצוניות.
אבל אהבה היא לא חיצונית, אהבה אמיתית זה להרגיש את מה שאני מרגיש, זה לחוש את צרכיו, את רצונותיו, להשתדל למלא אותם על הצד הטוב ביותר, גם אם זה נוגד את האינטרסים שלי.
אהבה אמיתית היא אהבה שחש הרב אריה לוין לאשתו במשפטו הידוע: "הרגל של אשתי כואבת לנו"
האם אתה חושב שבוא נישק את אשתו ברחוב? בטוחני ש-לא..
בקיצור אל תסתנוור ממה שתה רואה בקניון, כי אני מכירה את החילוניים גם אחרי הקניון..
ואל תתלהב מסרטים, אלא אם כן - אתה רוצה לחיות בסרט כל חייך.
אך לצערנו - המציאות טופחת על פנינו בכל רגע מחדש.
אני מקווה שאתה לא צריך ללטף את אשתך בכדי שהילדים שלך יידעו שאתם אוהבים..
|
|
במילה אחת - תתבגרי.
הסבר רש"י - מי אמר לך מה הולך אצל החילונים בבית (אלו שאוהבים ואלו שלא).
מי אמר לך מה הולך אצל החרדים בבית (אלו שאוהבים ואלו שלא).
את מוזמנת לערוך סקר ולגלות.
לעצם הענין, אהבה שאתן מדברות עליה היא לא האהבה הראשונית אלא ההמשך. בו יש לזוגות דתיים יתרון ממספר סיבות שמניתי.
אבל למענכן אל תהרגו את האהבה הפשוטה, העוזרת לשני בני הזוג לעבור את התקופה הראשונה של חיים המשותפים ולהפוך יחדיו למשפחה.
ר' אריה לוין חי בדור אחר גם מבחינת התנהגות החילונים. שימי לב שלא דיברתי על התנהגות ברחוב.
אני מתנהג אל אישתי כי אני אוהב אותה ולא למען הילדים. פשוט לא נרתעים מלהתנהג כך לפני הילדים כי זה חלק חשוב בחינוך.
תוקן על ידי שרפ ב- 31/05/2008 22:56:09
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2008 00:37 |
|
| |
תמי,
גם ענווה אני מוצאת אצלך - פשוט האישה האידיאלית.
ת'אמת שאחד הדברים שאני אוהבת לקרוא בהם שוב ושוב זה "מכתב מאליהו" של הרב דסלר, ובפרט את הפרק של הנתינה - קונטרס החסד.
שרפ,
לשאלתך מאיפה אני יודעת מה הולך בעולם החילוני, זה פשוט מאד.. אני מוקפת בשכנים חילוניים ובני משפחה חילוניים, וחברים לעבודה חילוניים וכדי לא לחשוף את עצמי - אעצור כאן.
אצל החרדים - זה גם דיי ברור מתוקף היותי בת למשפחה חרדית, ומסתובבת הרבה בבתים של חרדיים, ורואה התנהלות בכל מיני מצבים.
אחוזי הגירושין אצל החילוניים, הם כ"כ גבוהים, בלי פרופורציה בכלל למה שקורה בציבור החרדי, וזה אומר הרבה.
יצא לי לשמוע לא פעם שיחות ודיונים על איך בעל מדבר על אישתו, שאני לא מבינה בכלל למה התחתנו. הרבה חילונים לא רוצים להשקיע, להתמודד, להקריב, ומתייחסים לאישה כאל משו מאד כובל ומעיק. אף עם לא שמעתי אותם מתפארים בנשים שלהם (ואני מדברת בעיקר על הדור החילוני הצעיר, אלה שאתה מכיר אותם אולי רק מהקניון או מהרחוב, המחובקים והאוהבים..)
כמובן - לעומק לא ניתן לדעת מה הולך, זה רק הזוג עצמו יודע, אבל ניתן לראות גם ממבט חטוף, ומספיק לשמוע את צרחות השכנים, ולשמוע שיחה קלה ביניהם כשהם עולים במעלית, בשביל לדעת שלא הכל זה גן של ורדים.
לגבי גילויי חיבה מול הילדים, אז אם אתה באמת חושב שילדים מתפעלים מיזה, ואני מדברת איתך בתור אחת שהעבירה את ילדותה ובגרותה בסביבה חילונית לחלוטין, אז -- מצטערת לאכזב, אבל ילדים לא מתרגשים מיזה, יודעים - זה העולם שלנו וזה העולם שלהם.
אבל אם אבא אומר לאמא: תודה רבה על האוכל והולך להדיח כלים - זה עושה רושם הרבה יותר גדול, מאשר אם אבא נותן לאמא נשיקה
כיום, בגלל הפער שנוצר בין העולם החרדי לחילוני בכלל לא ממלץ לגור באיזור חילוני, כך שילדים לא אמורים להיחשף למציאות הזאת.
מעניין מאד ממי שמעת על כך שצריך להראות גילויי חיבה פיזיים מול הילדים, אשמח אם תביא דבר בשם אומרו, זה נשמע ממש מוטעה, מופרך ולא נכון.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2008 00:59 |
|
| |
כעת ראיתי תשובה של הרב יעקב אריאל הפוכה לחלוטין.
https://www.yeshiva.org.il/ask/?cat=54&page=4&rc=138
בכל אופן את המקור בו ראיתי את החשיבות בהפגנת גילויי חיבה בין הורים ליד ילדים, אינני מוצא כעת. כשאמצא אצטט אותו או אביא אליו קישור.
אז אומר בפרוש (אם זה יעזור לך), שמצאתי סימוכין לגישתך וטרם מצאתי סימוכין (שזכור לי שקיימים) לגישתי.
לגבי היכרות עם חילונים, אני כמובן מכיר מהעבודה. זה נכון שיש אצלהם אחוז גרושין גבוה מאד ולדעתי זה נובע ממספר סיבות, ששמירה על תורה ומצוות מונעת אותם. אין לזה קשר לאהבה כי כשהם התחתנו הם אהבו אבל האהבה נשחקה עם הזמן.
אם את בחברה חילונית, את מוזמנת לברר האם הנשים שם מתחתנות מאהבה או סתם כי בא להן להתחתן כדי שיהא ממי ללדת ילד, מישהו שיפרנס אותן תמורת שרותים שהן מספקות או כי משעמם להן לבד?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2008 08:29 |
|
| |
2 בי - אני ממש מתנצלת אבל את לא מבינה דבר וחצי דבר ממה שאת אומרת..
תמי- הפלוס אצלך שאת מקשיבה ומוכנה לקבל.
שרפ- פשוט מדויק.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2008 21:45 |
|
| |
פלספנים....
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2008 01:40 |
|
| |
שרפ
ממש לא נעים לי להגיד לך את זה, אבל אתה אולי לא מודע לזה.
כאשר אתה מראה כלפי אשתך גילויי חיבה פיזיים, אתה בעצם לא אוהב אותה, אתה מתאווה לה.
תאווה זה היפך האהבה, אהבה תולדת הנתינה, תאווה תולדת הקבלה.
זה בדיוק כמו להגיד שאתה אוהב שוקולד, אם היית אוהב לא היית אוכל את השוקולד..
אתה מתאווה לשוקולד, אתה נהנה ממנו, ולא אוהב אותו.
אם אתה באמת רוצה שאהבה ביניכם תפרח ותלבלב, אז תרבה במחמאות, בחיוכים, בעזרה בבית, בעיצות טובות.
תיתן, תיתן ותיתן.
את הגילויים הפיזיים תיתן כשאישה זקוקה להם ולא כשאתה זקוק להם.
ואני מצפה שתהייה לך קצת אינטלגנציה ריגשית, כך שתבין מתי האישה מעוניינת במגע פיזי ומתי לא, ולא מתיד זה חופף לרצונות שלך.
למה לדעתך האהבה של החילונים נשחקת עם הזמן? ולא עולה עם הזמן?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2008 08:03 |
|
| |
| 2be_happy כתב: |  | שרפ
ממש לא נעים לי להגיד לך את זה, אבל אתה אולי לא מודע לזה.
כאשר אתה מראה כלפי אשתך גילויי חיבה פיזיים, אתה בעצם לא אוהב אותה, אתה מתאווה לה.
תאווה זה היפך האהבה, אהבה תולדת הנתינה, תאווה תולדת הקבלה.
זה בדיוק כמו להגיד שאתה אוהב שוקולד, אם היית אוהב לא היית אוכל את השוקולד..
אתה מתאווה לשוקולד, אתה נהנה ממנו, ולא אוהב אותו.
אם אתה באמת רוצה שאהבה ביניכם תפרח ותלבלב, אז תרבה במחמאות, בחיוכים, בעזרה בבית, בעיצות טובות.
תיתן, תיתן ותיתן.
את הגילויים הפיזיים תיתן כשאישה זקוקה להם ולא כשאתה זקוק להם.
ואני מצפה שתהייה לך קצת אינטלגנציה ריגשית, כך שתבין מתי האישה מעוניינת במגע פיזי ומתי לא, ולא מתיד זה חופף לרצונות שלך.
למה לדעתך האהבה של החילונים נשחקת עם הזמן? ולא עולה עם הזמן?
|
|
ראשית, מי אמר לך שמגע פיזי אינו נעים לאשה. מה ההבדלך לדעתך בין מחמאה על אוכל דהיא הכינה ובין נשיקה כשאני נכנס או יוצא מהבית?
גם ילד שאוהבים מרעיפים עליו הכל ואוהבים לחבק אותו ולנשק אותו.
שנית, מי אמר לך שהיא לא מקבלת מחמאות, חיוכים, עזרה, עצות וכד'.
לגבי החילונים התשובה היא שאכן יש שחיקה בחיי הנישואין וכאשר אין נושא של המנעות ממגע פיזי תקופה מסויימת, כאשר נישואין באם אחרי מספר מערכות יחסים דמויי נישואין שהסתימו בדמוי גרושין, כאשר נכנסים למערכת יחסים על דעת שמקסימום לא יצליח אז יתגרשו, כאשר לאחר הנישואין אין הרחקה מנשים אחרות (וכשנשחקת האהבה יש אלטרנטיבות מענינות בבחינת מים גנובים ימתקו), אלו מספר סיבות שחיי הנישואין ישחקו.
לעיל נתתי הפניות למאמרים בנושא.
מניין לך שאצל משפחות חרדיות האהבה אינה נשחקת? אולי שם לא מתגרשים בגלל זה?
אם את רווקה אני מציע שברצינות תשאלי את המורה/הרבנית שמלמדת אותכם את כל הדברים הללו בארבע עיניים האם היא מצפה שבעלה יחבק אותה או שזה מעשה פסול? האם היא מצפה לנשיקה מבעלה, שיאמר לה שהוא אוהב אותה (סתם כך באמצע היום). האם האהבה במשפחות חרדיות אינה נשחקת? מתי האישה זקוקה למגע פיזי ומתי לא (כמובן רק כשמותר, אבל מתי היא רוצה בתקופה זו).
נשמח להשכיל כולנו.
אם את נשואה אני מניח שלא היית כותבת את מה שכתבת.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2008 09:24 |
|
| |
חבר'ה, גילויי חיבה פיזיים אינם אהבה, הם ביטוי לאהבה. האהבה היא רגש נפשי שנקנה ע"י נתינה כנ"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2008 09:57 |
|
| |
| תמי_4 כתב: |  | |
1. חבר'ה, גילויי חיבה פיזיים אינם אהבה, הם ביטוי לאהבה.
2. האהבה היא רגש נפשי שנקנה ע"י נתינה כנ"ל.
|
|
1. צודקת!!!
2. צודקת!!!
אבל האהבה הראשונית אינה בגלל נתינה, אלא רק המשכה.
האם בן זוג לא מחפש ביטויים לאהבה שהרי גם הכותבת מודה שהוא צריך מילה טובה, חיוך וכד'.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2008 10:03 |
|
| |
רק תיקון קטן:
"אבל האהבה הראשונית אינה בגלל נתינה, אלא רק המשכה".
הקשר הראשוני. לא האהבה הראשונית. שהרי אינה קיימת ללא נתינה, כנ"ל.
|
|
|
|
|