בס"ד יום ה כד אייר התשס"ח
שלמה אבינר בודה מלבו היתר של הרבנות הראשית לשירות לאומי
לפני כחמש שנים כשהספר "דת הציונות" היה בשלבי כתיבה ניהל הרב אברהם חזן התכתבות עם הר' שלמה אבינר בנושאים שונים אודותם דן הספר "דת הציונות". אחד הנושאים היה השירות הלאומי. השאלה שהופנתה אל הר' אבינר היתה: מה דעת הרב על שירות לאומי? הר' אבינר השיב כי שרות לאומי זה חסד בהתנדבות בתנאי שיסודר בכשרות. הרב חזן המשיך ושאל: כיצד הרב מכנה דבר שגדולי הדור אסרוהו בייהרג ואל יעבור ואפילו הרבנות הראשית אסרה אותו "חסד בהתנדבות"??. הר' אבינר השיב: בזמנו ישבה הרבנות הראשית והחליטה באיזה תנאים מותר ומצוה לעשות שירות לאומי. הרב חזן בקש מקור לדברים והופנה ע"י הר' אבינר לחוברת "עיטורי כהנים" (גליון 204 מרחשון התשס"ב) בה פורסמו המלצות הועדה שמנתה המפד"ל בשנת התשמ"ז לבדוק ענינים שונים הקשורים לשירות הלאומי שם לטענת הרב אבינר מוסבר באילו תנאים מתירה הרבנות הראשית שירות לאומי לבנות.
הרב חזן עבר על כל הדו"ח ולא מצא בו אפילו רמז לדעה האוסרת או מתירה את השירות, מה גם שועדה זו מונתה ע"י המפד"ל ומי שקבל בה את ההחלטות הם הגב' פלונית והגב' אלמונית, ח"כ מהמפד"ל ועוד שניים שלפני שמם הופיע גם התואר רב. מה שבטוח- לא מדובר בהחלטה של הרבנות הראשית אלא בהחלטות של ועדה שמונתה ע"י מזכ"ל התנועה הדתית לאומית . ושוב, לא מוזכרת שם ולו ברמז התיחסות הלכתית לשירות בעד או נגד.
הרב חזן בקש תשובה רצינית מהר' אבינר והלה השיב: אם חושבים שהתשובות שלי לא רציניות אז למה פונים אליי? הרי אני עושה כמיטב יכולתי...
ואז שלח הרב חזן מכתב נוסף לר' אבינר והתייחס לטענתו וז"ל:בקשר למה שכתבתי לך לתת תשובה רצינית אסביר את דבריי תוך השתלשלות הדברים (שלא מצריכה אותך לזכור מה כתבתי): שאלתי את כב' מהו המקור להיתר "שירות לאומי" והשבת לי "שרות לאומי זה מצוה בתנאי שיסודר בכשרות". שאלתי כיצד אתה קורא מצוה לדבר שנאסר ע"י כל גדולי הדור כולל ראש הרבנים הראשיים הגרצ"פ פרנק ז"ל השבת לי כי בזמנו ישבה הרבנות הראשית והחליטה באיזה תנאים מותר, שאלתי אותך מתי היתה אותה ישיבה ומה היה תוכנה וקבלתי ממך תשובה לעיין בעיטורי כהנים האחרון בהמלצות הועדה שהובאו שם בנושא. תשובה זו אינה רצינית מהסיבה הפשוטה: בכל שאלת איסור והיתר כשהשואל (במקרה הזה אני) מציג לפני המשיב את רשימת האוסרים ומבקש נימוק להיתר (ובמקרה הזה להיתר הרבנות הראשית) תשובה רצינית פירושה להביא מקור על פיו הרבנות הראשית מתירה זאת הכולל את הנימוקים ההלכתיים להיתר תוך התיחסות לדברי האוסרים ודחייתם. עם כל הכבוד לוועדה הנזכרת בעיטורי כהנים היא והמלצותיה אינן קשורות כלל לשאלה וזאת מפני ש:א.ועדה זו לא דנה כלל ולא מתייחסת אפילו ברמז להיתר הלכתי לשירות לאומי והנושאים השונים הנידונים בועדה לא קשורים כלל לשאלה.ב. הרי כתבת לי שבזמנו הרבנות ישבה והחליטה ובמסמך זה ההחלטות הן של חברי הועדה שאפילו לא מונו ע"י הרבנות הראשית כי אם ע"י מזכ"ל התנועה הדתית לאומית.
לכן תשובה רצינית לשאלה זו במדה וטענתך כי הרבנות הראשית ישבה והחליטה באילו תנאים מותר נכונה תהיה:
"הרבנות הראשית נתכנסה בתאריך...והחליטה כי השירות הלאומי לבנות מותר על פי ההלכה (או אפילו מצוה כדבריך...) מהטעמים... והחלטת האוסרים לא מתקבלת מהטעמים...על החתום..."זה כל מה שבקשתי ואיני יודע מדוע כבר יותר משלשה מכתבים איני מקבל תשובה לשאלה שכל מה שצריך כדי להשיב עליה הוא עותק של אותה החלטה של הרבנות הראשית ותו לא. וזה כל מה שאני עדיין מבקש כך שאינני מצפה מכב' לזכור מכתבים וכו' אלא להביא ראיה פשוטה לטענתו כדי שאוכל לעבור לשאלות בנושאים נוספים" ע"כ מכתבו של הרב חזן ל' שלמה אבינר.
שימו לב לתשובתו של ש' אבינר:"לכבוד הרב אברהם חזן שליט"א שלום
אני מודה לו מאד על שטורח ועמל לשלוח לי מכתבים עם ניתוחים שמלמדים הרבה. באשר לי הדל מה שהיה בידי כבר שלחתי. אם היה לי עוד הייתי שולח, וכמובן אשמח בלי נדר לשלוח עוד דברים שיש לי" שלמה אבינר.במלים אחרות..כשאמרתי לך כי בזמנו הרבנות הראשית החליטה באילו תנאים מותר בדיתי את הדברים מלבי ושקרתי במצח נחושה ללא כל מקור המבסס את טענתי.
אגב, בדו"ח הועדה שעליה נסה אבינר להסתמך בסעיף המתייחס לתחומי השירות מופיעה ההמלצה הבאה: "לאור המצב כפי שנצטייר בפני הועדה אנו ממליצים להפסיק את השירות במד"א, בתי הסוהר, בבתי המשפט ובמשטרה". כלומר, כבר למעלה מ-19 שנים מתעלמים כל הארגונים העוסקים בהפניית הבנות לתחומי השירות השונים מהמלצות הועדה.והערה לסיכום: מי הם האנשים שלדעת שלמה אבינר יכולים לעמוד מול מרן החזו"א, מרן הגרא"ז מלצר, מרן ה"קהילות יעקב" (הסטייפלער), מרן הגרא"מ שך, מרן הגר"מ פיינשטיין וכל גדולי ישראל?? בבקשה: הר' איתן איזמן, מר אברהם (רמי) הופנברג, גב' דינה הכהן, גב' דינה טויטו, הר' יצחק כהן, מר ניסן סלומינסקי, הר' יהודה פליקס....
http://www.yoel-ab.com/katava.asp?id=100
נשלח ב-30/5/2008 12:47
בס"ד תגובת ירוחםשם:
שאלתי את כב' מהו המקור להיתר "שירות לאומי" והשבת לי "שרות לאומי זה מצוה בתנאי שיסודר בכשרות".
שי -תודה לך על המקור הכפול, רק עכשיו אני רק קולט ומבין את גדולתו בתורה ובהנהגה,של הרב אבינר שליט"א,שלא הייתי מבין חסידיו.
גדולתו היא ההתר -פסקיו הן המצווה, אין הוא צריך להתחשב באיש , כשהאמת והדין הנכון לנגדו.אלף דעות שלא יזיזו אותו.
בס"ד
אני אישית שאלתי אותו שהראי"ה קוק אמר ללמוד את ספר הזהר והבאתי לו ציטוטים ממנו התחמק בכל מיני טענות שונות ומשונות שהרב קוק התכוון לרעיונות ולא ללימוד הזהר ואמר את ההפך הגמור מדבריו.
וכאשר מדברים על הערב רב הוא אומר ש"אין ערב רב ואין רשעים"
הפך התורה שאומרת שמשה רבנו טעה שהביא את הערב רב כמ"ש
"לך רד כי שיחת עמך" עמך ולא עמי וכמ"ש הרמ"ק ז"ל באור יקר שמשה רבנו הביא את הערב רב ללא הסכמת הקב"ה .
והראי"ה קוק בעצמו כתב על ענין הערב רב זה נקרא לגלות פנים בתורה שלא כהלכה ,על מראות דמים אדומים שזה טמא לכולי עלמא
פוסק הוא שהם טהורים כשאין אפילו הוה אמינא לטהר ,ולא מדובר
על צבע בורדו או חום שזה גבולי,מדובר על מראות דמים שודאי טמאים.
ההודעה נמחקה ע"י מנהלי הפורום עצכ"ח
תוקן על ידי shay98 ב- 04/06/2008 3:58:14
נשלח ב-1/6/2008 01:52
בס"ד תגובת ירוחםשם:
שי
אין לך מושג כמה אני שמח לקרא את הודעתך זו וזו שלפניה. הרב אבינרי מקבל היום בעייני, מימד אחר לגמרי ממה שחשבתי עליו.
מתברר כי הוא לא איזה תוכי המדקלם ופועל כעיור אחר מאמרי ומחשבות של אחרים, והוא לא מקבל בהכנעה בלי מחשבה בקורתית את דעתם.
למרות מה שהרב קוק חשב על הזהר,זה לא בהכריח שהוא צדק במחשבתו, הרי לפי דעות רבות הוא לא צדק עוד בהרבה הרבה דברים יותר מהותיים.
זו היא תרבות של מנהיגים, זה עמוד שדרה של גדול, וזה אומץ של ענק.!!
אני מודה שמעולם לא חשבתי אותו לרבי המובהק,ואולי גם לא המובהק, אבל מה שכתבת עליו, משנה לי את כל התמונה.
תודה רבה ויש"כ גדול.
שבת שלום
המכתב של הרב הגאון ר' שלמה פישר שליט"א הוא לא זיוף אלא מכתב אמיתי והוא כתב דברים חריפים ביותר בגנות הנ"ל מתוך בדיקה מעמיקה ולא מתוך נסיון להשמיץ חלילה וחס,אני ערכתי אישית מספר בדיקות עם התשובות של הנ"ל ש"טען כי הוא חסיד של הרב קוק ",מה שמסתבר שהוא לא חסיד שלו בכלל ,רק משתמש בשמו,להטעות אנשים תמימים ,זה שחלקו על הראי"ה קוק בהשקפה זו מחלוקת ידועה וישנה וכאשר בא פלוני וטוען שהוא חסיד של מישהו הרי הוא מקבל את דבריו ללא עוררין.
http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=600986&whichpage=7&forum_id=1364
ההודעה נמחקה ע"י מנהלי הפורום עצכ"ח
תוקן על ידי shay98 ב- 04/06/2008 4:01:06
נשלח ב-1/6/2008 03:26
בס"ד
לירוחםשם: מסכים איתך שאדם לא צריך להיות תוכי המדקלם ופועל כעיור אחר,אך מאידך גיסא אדם שבא ונוטל על עצמו לקבל את סמכות ביה"ד של הראש"ל והסכים לכך "שלא יורה בהלכות נדה מראות ואישות" ואח"כ מסרב להופיע לוועדת הרבנים שבדקה את הנושא בטענות שונות ומשונות בגלל שהרב יעקב יוסף דיבר נגדו בכולל ואמר "שאין לסמוך על הוראותיו",אז זה אומר דרשני שמדובר באדם לא אמין כלל ,וכאשר הוא מציג את עצמו ששימש במראות נדה אצל הרב א.ד.אויירבך מטבריה מה שהתברר שלא היו דברים מעולם,מגלה למעשה שאי אפשר לסמוך על דבריו והוא מטעה את הרבים.
http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?whichpage=7&topic_id=600986&forum_id=1364 ההודעה נמחקה ע"י מנהלי הפורום עצכ"ח
תוקן על ידי shay98 ב- 04/06/2008 4:02:36
נשלח ב-1/6/2008 03:37
בס"ד
באתר אבינר נט הובא מכתב של הרה"ג שלמה פישר שליט"א
http://www.aviner.net/psak_fisher.php וזה לשונו:"לכב' הרבנים הגדולים העוסקים בדבר אחרי שראיתי את הבירורים שביררתם בענין הרשע שלמה אבינר שהוא מכשיל בנות ישראל בחייבי כריתות,אינני מבין מדוע אתם לא מסיקים את המסקנות ע"פ הלכה לנדותו ולהחרימו .ממה אתם מפחדים וה' ישמור רגליכם מלכד .ויפה שעה אחת קודם. שלמה פישר."עכ"ל והיה מי שרצה לטעון בפורום עצור כאן חושבים שהמכתב הנ"ל מזוייף ,ואני מודיע כאן חד משמעית שמכתב זה אמיתי לחלוטין אלא שאנשי אבינר באתר אבינר או אר גי ידיהם במעל לטעון על זיוף והם חשודים בעצמם על זיוף .
נשלח ב-1/6/2008 04:43
בס"ד
כל מי שלא יכול להתמודד מול הטענות שהועלו נגד שלמה אבינר שר"י ועוד חושב שמדובר בשה תמים או צדיק הדור הרי הוא משלה את עצמו ומנסה לסתום פיות ,קודם כל בודקים את הטענותלגופו של ענין ואח"כ מחליטים את זה לשון הרע או שיש כאן תועלת שלא ייכשלו אנשים בהוראות והלכות שאינם נכונים להלכה למעשה ואין לסמוך על הוראותיו של אבינר שר"י .
http://www.aviner.net/forum/index.php?action=profile;u=73;sa=showPosts
נשלח ב-1/6/2008 04:45
בס"ד
על איזה רמה מדובר שלמה אבינר שר"י מחטיא את הרבים וזה ברור למי שמחפש את האמת מי שמגונן עליו הוא כמוהו ,גם אני לא הייתי נכנס בכלל לנושא הנ"ל אם אין תועלת בזה ,אלא שפה מדובר במתחזה לרב ומראה טלפיים טהור אני ואין תוכו כברו כל תורתו משפה ולחוץ ,להחטיא באיסורי נדה של דם אדום ולומר עליהם טהור זה מגלה פנים בתורה שלא כהלכה אכן מדובר כאן במשת"ף עם האויב וחובה להתרחק ממנו ומדיעותיו הכוזבות השקריות שהוא מפיץ ברבים.
בס"ד
מי שגרם לחיילים שלא לסרב פקודה הוא לא אחר מאשר שלמה אבינר שר"י אשר סייע לכוחות הצבא והמשטרה לגרש יהודים מגוש קטיף וצפון השומרון לא עת לחשות נוכח חילול השם שגרם
בסיוע מועצת יש"ע לשלטונות על מנת להקל לכוחות הגירוש לבצע את
זממם ועליו לתת את הדין על כך ,אין לבצע פקודה הנוגדת את התורה.
נשלח ב-2/6/2008 01:34
בס"ד
תגובת ירוחםשם:
פ' וזאת הברכה אומר משה על אהרון-- אורך ותומך על איש חסידך- היכן מצינו שאהרון היה חסיד?
אוהב את הבריאות, וכד' אבל חסיד?
אלא כשאהרון ראה את הרבי שלו משה עושה עווירה- ולא צעק ומחה, סימן שהוא היה חסיד.
לא כל רבי צודק,ולא כל רב צודק,ואולי גם הרב אבנרי לא צודק, כבר כתבתי, שאיני יודע מי צודק.
אבל כל המשמיץ ברבים ידו על התחתונה.
אין לכרוז הנלוז כל תועלת,- יש רק הלבנת פנים שפיכות דמים וביזוי גדול בתורה ורב בישראל,
יש דרכים אחרות גם ללבן את הדברים,אני ואתה לא צריכים להיות במכבסה של הכביסה המלוכלכת,וכל מי שגורר אותי למכבסה המלוכלכת למרות שאני לא כובס הוא מלוכלך.
ואם אתה טוען כי ניסו ולא הצליחו-,אף על פי כן לא עושים זאת לעיני כל ישראל,כי במילים האלה מסתימת התורה.לאחר לעייני כל ישראל אין הרבנים הללו נותני תורה בשבילי.
הרב אבינר משמש ברבנות זה כארבעים שנה, פתאום מתברר שהוא בכלל לא רב,ומעולם הוא לא היה רב, ואולי הוא בכלל לא היה כי אם משל.
מספרים על רבי, שהחסידים סיפרו לו כי אחד מהחסידים שלו מתנהג לא כראוי, תסלקו אותו מבית המדרש - וזרקו אותו למטה מכל המדרגות.
אבל רבי השיבו החסידים הוא כבר מזמן לא בא לבית המדרש! אז תביאו אותו- ותסלקו אותו מכל המדרגות.
http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?whichpage=7&topic_id=600986&forum_id=1364 ההודעה נמחקה ע"י מנהלי הפורום עצכ"ח
תוקן על ידי shay98 ב- 04/06/2008 4:04:00
נשלח ב-2/6/2008 01:40
בס"ד
לירוחםשם: כתבת עם הרבה שגיאות כתיב במקום "הבריות " כתבת "הבריאות" ,זה חידוש גדול לא ידעתי שאהרן הכהן אוהב את הבריאות
לגופו של ענין רב נמדד לפי מעשיו ואם הרב דומה למלאך ה' צבאות אז יבקשו תורה מפיהו ואם לא אל יבקשו כמ"ש רבנו הרמב"ם ז"ל בפרק ד מהלכות תלמוד תורה הלכה א עש"ה.
http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=600986&whichpage=8&forum_id=1364 ההודעה נמחקה ע"י מנהלי פורום עצכ"ח
תוקן על ידי shay98 ב- 04/06/2008 4:05:40
נשלח ב-2/6/2008 09:48
בס"ד
תגובת ירוחםשם:
שי
אם דומה הרב למלאך ה' צבאות - יבקשו תורה מפיהו. ואם לאו - אל יבקשו תורה מפיהו!
ה לך הרב כמלאך ה' צבאות בקש תורה מפיו ואם לא,
מאיפה יהודי פשוט או לא פשוט יודע איך נראה מלאך ה'? ממתי אנחנו מומחים למלאכים?
שרב יוחנן מבקש מאתנו לזהות אותו?
אלא אנו יודעים על מלאכים ממה שרשי מספר לנו בפר וירא, כי המלאך(כצ"ל)
יש לו שליחות אחת.מלאך לא יודע לעשות שתי שליחויות.
ואת זה אומר רב יוחנן- אם הרב שלך אינו דומה למלאך,כלומר שהוא עושה כמה שליחויות, עסקנות הנהוגה(הנהגה) מוציא כתבי פלסטר,נלחם מלחמות מחנות, מנהיג פלג,.וכו' וכו'
מרב כזה אל תבקש תורה, זה לא רב, שראוי שיהיה הרב שלך,
וכותב על זה -רבנו ירוחם - רב כזה הוא בחזקת -ערב רב.
בענין הבריאות,התורה הרי מתחילה בבראשית בראי, וכך למד אהרון ודאג לבריאות הבריות
שלמה אבינר שר"י שם את חוקי התורה ללעג וקלס ואוי לו מעלבונה של תורה עושה מהתורה סיפורי בדים ורומנים זולים רחמנא ליצלן,את ספריו מזמן גנזתי מכשיר הוא את השרץ בקן טעמים ומה לנו בפלפולי ההבל שלו דעותיו משובשות ואינם ראויות ליחס כלל השוטה הרשע הזה אינו מבין שחוקי התורה מעל מדינת "ישראל" ואין רוב משחק תפקיד בכלל "קשר רשעים אינו מן המנין"עיין סנהדרין דך כו ע"א ומעניין שאף פעם לא שמעתי אותו מוכיח בשער בת רבים על מכשולים הנעשים נגד תורתינו הקדושה וחבר הוא לאיש משחית הוא יודע לצעוק ברדיו את הבליו ושקריו מתיר אסורים איסורי כרת דם טמא ומחטיא את בנות ישראל "סורו נא מעל אהלי האנשים הרשעים האלה".
כל תורתו היא משפה ולחוץ כדואג האדומי ואין לו יראת שמים ,מדבר הוא בשיא חוצפתו נגד לימוד ספר הזוהר וחכמת האמת ומסלף את דברי הראי"ה קוק ז"ל כאות נפשו ,דברי הרב ודברי התלמיד דברי מי שומעין ! "אין עצה ואין תבונה לנגד הוי"ה" כל מקום שיש חילול השם אין חולקין כבוד לרב כמ"ש חז"ל בברכות דף יט ע"ב .http://www.aviner.net/forum/index.php?topic=15.0