בית פורומים אגודה אחת

חובת גילוי נאות לבעלי תשובה בדבר היותם בלתי רצויים במערכת החינוך החרדי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/12/2008 08:11 לינק ישיר 

מוזר
בחברתי הקרובה אני מכיר בעלי תשובה והם נורמליים לחלוטין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2008 11:48 לינק ישיר 

אני בעד לחסום לכתיבה כל מיני רפי שכל ועלגי לשון שאינם יודעים להתנסח ולהשתמש במקש האנטר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2008 09:04 לינק ישיר 

האם יש חובת גילוי נאות וכו', שאל(ה) הוועדה.

התשובה היא קרה כקרח: אם הגילוי הנאות ישאיר אותם בחילוניותם, שבסופו של דבר, כך אני מאמין, הם יבכו עליה עשרת מונים מאשר על קשיי ההתאקלמות בציבור החרדי, הרי שחסד הוא שלא לגלות להם אף גילוי נאות מסוג זה.

אלא מאי? לדעת הוועדה ניתן למצוא דרך ביניים, שאמנם תהפוך אותם לשומרי מצוות אך לא לחרדים. בצורה כזו,לדעתו, הם יהיו מאושרים בין בעולם הזה ובין בעולם הבא. הם יתקבלו לכל מוסד שבו הם ירצו, הם יקבלו שידוכים לבניהם מכל מי שירצו, הם ישתלבו שילוב מלא באותה קהילה שבה הם יבחרו להשתלב. האם הכוונה להפוך אותם לחרדים לאומיים? או שמא סבור(ה) הוועדה שניתן לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2008 09:55 לינק ישיר 

צבוני כתב:

אלא מאי? לדעת הוועדה ניתן למצוא דרך ביניים, שאמנם תהפוך אותם לשומרי מצוות אך לא לחרדים. בצורה כזו,לדעתו, הם יהיו מאושרים בין בעולם הזה ובין בעולם הבא. הם יתקבלו לכל מוסד שבו הם ירצו, הם יקבלו שידוכים לבניהם מכל מי שירצו, הם ישתלבו שילוב מלא באותה קהילה שבה הם יבחרו להשתלב. האם הכוונה להפוך אותם לחרדים לאומיים?

קרינא דאגרתא איהו להוי פרונקא.

בעברית, נשמח לשמוע את דעתך, למה לא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2008 11:01 לינק ישיר 

על דאטפת אטפוך 

צבוני,

לטריקים המקפיאים שלך יש מחיר - הוודאות (ולא פחות חמור מכך - הספק) שהאמון שלך   

ב"מעתיקי השמועה" נוצל כדי למכור גם לך תותים..

והיות שחלק מרכזי באג'נדה הוא התבטלות מוחלטת לסמכות - יש פה השלמה של מעגל שמי שבתוכו  

לא יוכל לסנן ולהפריד את השקרים.  

כל שנותר לך לקוות הוא שלא שיקרו אותך "יותר מדי"..

תוקן על ידי בידור ב-02/12/2008 11:01:13

תוקןעלידיבידורב-02/12/200811:05:18

תוקן על ידי בידור ב- 02/12/2008 11:16:24

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2008 11:51 לינק ישיר 

ראשית כל הוועדה דוגלת בגילוי נאות גורף ואין לה חשש שאדם רציונלי ישאר בחילוניותו אך ורק בשל אי נוחות קשה ככל שתהיה. ובאם מדובר באדם לא רציונלי שישאר במקומו ויניחנו לנפשנו.

גילוי נאות יביא לאחת התוצאות הבאות:

1) ילמד על אופיה של החברה הקולטת דהיינו שלרובד התרבותי  הקיים מעל הרובד הערכי יש משקל מכריע ומתוך שכך יוכל לבחור באופציות אחרות שאינן כוללות את הרובד התרבותי הנ''ל יהיו אלו חרד''לים, קרליבכים, גינזבורגים, וכו' וכו'.

2) החברה החרדית מוכנת לעשות מעל ומעבר לגורמים חיצונים אשר מאבדים את עמדת המו''מ מרגע שהם חובשים מגבהת ליטאית תקנית.  אולי הבעלי תשובה יכולים להביא לשינויים.

3) הוועדה  אינה נוקטת בפטרוניות ומפקידה את ההחלטה בידי הפרטים השוקלים הצטרפות לציבור החרדי. ירצו, יצטרפו,. לא ירצו, לא יצטרפו ומצידה של הועדה שיתאסלמו. שכן החשיבה הקוטבית הרואה את החרדיות כאופציה הלגיטימית היחידה גורמת לנו לילידים צרות רבות.

תוקן על ידי הוועדה ב- 02/12/2008 11:48:12

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2008 14:22 לינק ישיר 

שרפ,

1) בחרדיות הלאומית ישנם אלמנטים השקפתיים שלדעתי - הסובייקטיבית - אינם עולים בד בבד עם עקרונות היהדות המקורית.
2) האם אתה בטוח שהחברה החרדלית כל כך אוטופית? האם שם יקבלו *כל* בעל תשובה מתחיל, או שגם שם יש קריטריונים, שבסופו של דבר גורמים לאפליה ולתחושה קשה לבעל"ת?

בידור,

לא ירדתי לעומק דעתך. אינני מצפה מבעלי תשובה לההפך לחרדים במובן הסוציולוגי, אלא במובן ההלכתי. האם ההגדרה הזו כוללת התבטלות לסמכויות כאלו ואחרות? זו שאלה הלכתית (ולא רק סוציולוגית) ואכמ"ל.

הוועדה,

בתשובה לסעיפיך:
1. ראה תשובתי לשרפ.
2. לאלו שינויים אתה מצפה מהבעל"ת?
3. דומני שכאן נקודת המחלוקת העקרונית בינינו. אני רואה את החרדיות במובנה ההלכתי כאופציה היחידה. אתה רואה דתות אחרות כלגיטימיות באותה מידה. לדעתי התמונה שחור לבן: או שהם חוזרים בתשובה, או שהם מפספסים את מטרת חייהם בשני העולמות. לדעתך התמונה מרובת גוונים: "ירצו, יצטרפו,. לא ירצו, לא יצטרפו ומצידה של הועדה שיתאסלמו". דומני שלא ניתן לגשר על התהום הזו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2008 16:11 לינק ישיר 

צבוני כתב:

שרפ,

1) בחרדיות הלאומית ישנם אלמנטים השקפתיים שלדעתי - הסובייקטיבית - אינם עולים בד בבד עם עקרונות היהדות המקורית.
2) האם אתה בטוח שהחברה החרדלית כל כך אוטופית? האם שם יקבלו *כל* בעל תשובה מתחיל, או שגם שם יש קריטריונים, שבסופו של דבר גורמים לאפליה ולתחושה קשה לבעל"ת?

1. לדעתי - אם היהדות התחילה בחזון איש, אתה בהחלט צודק.

יש כאלו שסבורים, ברור שאני לא יודע אם הם צודקים, שלפני ימי החזון איש היה ארוע שבו ניתנה תורה לעם ישראל, בה הוא הצטווה להיכנס לארץ ישראל ולכבוש אותה. משה רבנו אפילו כעס של שני שבטים שרצו לגור בחלקי ארץ ישראל שמעבר לירדן. אבל הארוע הזה לא הוזכר ביתד נאמן או איזה בטאון השקפתי אחר, לכן מאד יתכן שהוא לא קרה.

לפי היהדות המקורית כמובן שכל זה לא רלוונטי וכיום מכל מה שקדם לחזון איש, נותרו שני דברים, האחד פלפול נחמד על תנאי בני גד ובני ראובן והשני שכל שנה שביעית קונים את הירקות מערבים.

2. לקבל אדם מתחיל - משמעותו להכניס אותו למקומו ולהשתדל לקדמו. כאשר הוא יהא במעמד שלך, לא תזכור לו עוונות ראשונים והוא יהא ראוי ללמוד עם בנך, בדיוק כמו מי שהוא באותו מעמד מבטן ומלידה.

זה לא נמצא אצל בעלי עקרונות היהדות המקורית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2008 21:30 לינק ישיר 

שרפ,

1) במקום לנסות להבין מה - לדעתי - ביהדות הלאומית אינו מתאים להשקפת התורה, בחרת לכתוב דברי לגלוג חסרי פשר. אני מכבד אותך על בחירתך, אך לא ארד לרמה זו.

2) לא ענית לי האם קיימת כיום חברה שתקבל בעלי תשובה, כפי שאכן ראוי לקבל אותם, ללא כל אפליה, ללא כל זהירות מפני בעלי תשובה טריים, ללא כל הסתייגות וללא כל העדפה לחברה הוותיקה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2008 22:11 לינק ישיר 

צבוני

1. כאשר מדברים אתי על השקפת היהדות המקורית, בעיקר כאשר מדובר בחרדים, עפ"ר אני מבין שהצד שכנגד או מנסה לצחוק ממני או שבאמת אינו מבין מהי היהדות האמיתית. לכן עניתי באותה רצינות לשתי האפשרויות.

2. הוסבר מפורשות, אף אדם שנצמא בדרגה מסויימת, לא יתחתן או ישלח את ילדיו ללמוד עם אדם בדרגה נמוכה ממנו, בלי קשר עם הצד השני הוא בעל תשובה או לא. כמובן שיש הבדל מהותי בין לימודים בהם טווח ההתאמה גדול יותר לנישואין.

אולם כאשר הצד השני הגיע לאותה דרגה, אין זה משנה אם הוא בעל תשובה או שומר תומ"צ מבטן ומלידה.

יתכן ולדוגמה, בניגוד ללימודים, בשביל להינשא יש להמתין תקופה לראות אם החוזר בתשובה רציני או לא.

אצל החרדים זה נעשה כמעט כמו אצל האדומים, המתנה של 3 דורות (טוב כאן זה רק שני דורות, אבל גם הדור השלישי בדרך).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/12/2008 02:07 לינק ישיר 

תשובה לצבוני ע''פ סדר דבריו:

1) אני מבין את ההגיון הפנימי של המשוואה (אם החרדיות מגלמת את ביטוייה הלגיטימי והיחיד של רצון  ה' אזי אין ברירה אלא לגייס את בעלי התשובה אם בעזרת מצגי שווא או בעזרת כל טריק אחר גם משום שעל אף שבעל התשובה רומה הרי שמתי שאומר ''רוצה אני'' אינו עושה זאת אלא משום שתשש יצרו כמו שהרמב''ם מסביר בהלכות גירושין  וגם משום שהמטרה מקדשת את האמצעים) אבל מתקומם כנגדה מהסיבות הבאות: 

-  היא הנותנת:. אם החרדיות הינה האופציה היחידה, אזי היא חייבת מבחינה מוסרית לקבל את בעלי התשובה מבלי להתנות טמיעה תרבותית מוחלטת ואני הייתי אומר ללא שום התניות א-הלכתיות ותרבותיות.

- אין לך התנהגות גועלית מזו הדורשת מפלוני לעזוב את ביתו, המחייבת אותו מוסרית להצטרף אל מחנה אחר לא כאופציה אלא כנגזרת מתבקשת והכרחית של ציווי האל, ואז מתייחסת אליו כאל שואב מיים ואזרח מליגה ז'. אני לא יודע מה מקצועו של אדוני, אבל הוועדה לימדה במסגרות לחוזרים בתשובה והקפידה עד מאוד לא ליצור מצגי שווא וברוך ה' הצליחה במעשי ידיה. אדוני מתמקד בשאלת מוסריות חובת הגילוי הנאות אבל לא מתייחס לפשע המוסרי הגדול עצמו שעל גילויו אנו דנים ואשר קטרוגו מצווח מקצה העולם עד קצהו.

- גם אם הדתית הלאומית כוללת אלמנטים השקפתיים בעייתיים, עדיין מדובר בחטוטרת מיותרת ואולי אף מזיקה, אך א''א לקבוע קטגורית באופן גורף שהיא מטמאת את שאר הרבדים שחברה זו (או ווריאציות שונות שלה)  חולקת עם היהדות הקדם חרדית \ לאומית.  באם אדם שומר תומ''צ וקובע עיתים לתורה, אזי מה מפריע לי באם יש לו דעות עקומות בנושא פלוני שאינו נוגע לחיי היום יום?  האם אדוני מוטרד מברכה לבטלה על הלל ביום העצמאות?  אונד וו שטייט אין תויירה אז מען טור נישט א שוייטה זיין או לטעות בפרשנות היסטורית ובזיהויו של הארכי-מרן התורן? כמובן שהצטרפות לחברה זו טומנת בחובה סיכונים שונים שחובה לחשוף אותם במסגרת הגילוי הנאות הכולל, אבל בעדר פטרוניות אנו מניחים שאנשים הינם מבוגרים בכדי להחליט החלטות קריטיות הנוגעות לשורש חייהם ואין לי ספק שבע''ת רבים יבחרו באופציית החרדיות למרות הקושי הכרוך בכך. ומשעה שבחרו אזי קשייהם נעשים קלים עד מאוד.

2) חובתה המוסרית של החרדיות כלפי בעלי התשובה (אם לא כלפי הגיווורינע) דורשת גיבוי חרדי או לפחות הימנעות מהפרעה לנסיון הקמת מוסדות חינוך שונים בפריפריה של החרדיות. באם לא תקבל את ילדי לת''ת ''לומדעס למצויינים'' לפחות אל תפריע להקים מערכת חינוך מקבילה שתציע ערכים אלטרנטיבים במסגרת החרדיות שכן מוסכם עליך שהיא מסמנת את גבולות הלגיטימיות, וע''כ אין לה את הלוקסוס להפקיר את השונים לחסדי המזרוחניקעס. אלא שהחרדיות אינה מכירה בריבוד מאונך ושונות מקבילה אלא בריבוד מאוזן ושונות הירארכית שאינה מאיימת עליה, ואת זה אנחנו מבקשים ודורשים לשנות וזו תורף טענתי בסעיף האמור.

3) אכן פער בתפיסות עולם שלצערי הרב אינו נובע מתובנה שונה אלא מהעדר מודעות היסטורית ותפיסת עולם חד מימדית המזינה דימוי עצמי חרדי ממאיר המהווה את זרע כל פורעניותנו. ואי''ה ארחיב בנושא בשבוע הבא.  

צבוני עמד כאן על נקודה יסודית ביותר המסבכת את החרדיות ושתרופתה היחידה היא אנליזה יסודית של הדימוי העצמי החרדי.  רפואתה תביא מזור לחרדיות וגם לשאר העולם שבהעדרו נדרש לתאוריות מוזרות לשם הגדרתו העצמית.

תוקן על ידי הוועדה ב- 03/12/2008 2:07:59

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/12/2008 21:27 לינק ישיר 

הוועדה,

1. א. לא הבנתי מדוע אם החרדיות היא האופציה היחידה, היא חייבת מבחינה מוסרית לקבל אוטומטית כל מי שנתון בעיצומו של תהליך החזרה בתשובה. היא תקבל אותו בהחלט, אבל רק כאשר הוא ישלים את המהלך באופן מלא. עד אז, לצד ההערכה הרבה על הצעדים שהוא עושה, קיים חשש מהשפעה שלילית שלו או של ילדיו, על הילדים התמימים שלנו. ו...כן, לצערנו אין לנו חוסן פנימי מספיק. זה מה יש.

שלא יובן בטעות שאני בעד אפליה ואי קבלת ילדי חזב"תים לתלמודי תורה וחדרים. להיפך, אני בעד שילוב ואינטגרציה מלאה, אך רק משלב שבו הם אינם מהווים סכנה רוחנית לילדים האחרים. עד אז, יש לפתוח עבורם מוסדות מתאימים, שיוגדרו מראש כמוסדות הכנה להשתלבות מלאה במוסדות הוותיקים. כך הם יהפכו מסוג ג' לסוג ב' ואחר כך לסוג א' (וסליחה על ההמשגה הירקנית).

לכן אני מודיע קבל עם ועדה ובקול צלול (כמו הדתיים לאחר רצח רבין): אני מגנה את "הפשע המוסרי הגדול עצמו שעל גילויו אנו דנים ואשר קטרוגו מצווח מקצה העולם עד קצהו", אך מציע לפתור אותו בדרך הנ"ל.

ב. אוסיף ואומר שאישית אני גר בקהילה שבה מתקבלים בעלי תשובה כחרדים ותיקים, כולם לומדים באותם מוסדות וישנם אף נישואים בין החוזרים לבין הוותיקים. כמו כן, אין לי בעייה לשדך את ילדיי עם בע"ת ותיקים ומבוססים בדת ובחברה. לא מפריע לי שהשווער של הבן שלי יאמר את הקידוש בהברה חזב"תית, כלומר תערובת של הברה ספרדית ואשכנזית.

ג. בנושא ה"השקופה": אינני יודע מדוע משייכת אותי הוועדה ליתד נאמן ולמעתיקי השמועה. אני בפירוש נגדם בתחומים רבים. עם זאת, אני סבור שבאם ההשקפה היסודית פגומה בדברים כאלה ואחרים, אין זה משנה שהם אינם באים לידי ביטוי אלא לעתים רחוקות, מכיוון שמדובר כאן בדברים שהם חשש אפיקורסות. ו..לא, אין המדובר בברכה לבטלה או בהלל על האסון ששמו מדינת ישראל, אלא בדברים בסיסיים יותר.

2. מסכים למערכת חינוכית מקבילה, אך לא על בסיס ערכים אלטרנטיבים, וכאמור בסעיף 1.

3. אשמח להרחבה בשבוע הבא.

תוקן עקב תקלדה

תוקן על ידי צבוני ב- 03/12/2008 21:24:03

תוקן על ידי צבוני ב- 03/12/2008 21:27:49

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2010 02:59 לינק ישיר 

ובשולי פרשת עימנואל מסקנות הוועדה בראשית אשכול זה מתבררות כרלוונטיות מתמיד:

הטענה היחידה היא כנגד כל המטיפים והמסיונרים שהציגו את הציבור החרדי כאופציה היחידה תוך התעלמות מחובת הגילוי הנאות על קשיי הציבור החרדי לאמץ מצטרפים חדשים.

ולבעלי התשובה הנורמלים הרוצים  בסך הכל חינוך תורני נורמטיבי, אין לי אלא לקרוא מעומקא דליבא התפרצו לסמינר ערכים הבא, באמצע הרצאת האל-כשל, או כל הרצאת שטיפת מוח אחרת וקראו בקול גדול לעבר המרצים: שקרנים!!!! איפה חובת הגילוי הנאות?? הייתם צריכים לאמר לנו ללא כחל ושרק כי החברה החרדית מהווה אופצייה תרבותית שאינה פתוחה לאנשים מהחוץ!!!

תוקן על ידי הוועדה ב- 17/06/2010 03:03:51

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2010 16:08 לינק ישיר 

"אם נולדת להורים הנכונים וזכית לשם כמו זושא או מענדל אתה משלנו, אבל אם אמא שלך, החילונית, אהבה במקרה שם כמו גיל, תעשה לנו טובה ותחשוב פעמיים לפני שאתה חוזר בתשובה". מוני אנדר נזעק מהיחס המתנשא שמקבלים החוזרים בתשובה

http://www.bac.org.il/ContentPage.aspx?id=212

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2010 16:59 לינק ישיר 
רץ במייל, ברוח הימים האלה

תנו רבנן: ספרדי שבא להשתכנז בזמן הזה, אומרים לו: מה ראית שבאת להשתכנז? אי אתה יודע שאשכנזים בזמן הזה דוויים דחופים סחופים ומטורפין ויושבים בכלא וייסורין באין עליהם?
אם אומר: יודע אני - ואיני כדאי, מקבלין אותו מיד. ומודיעין אותו מקצת תקנון קבלה קלות וחמורות, ומודיעין אותו עוון לייקרה שסע ופאה, ומודיעין אותו ענשו של מרפק מגולה.
אומרים לו: הוי יודע שעד שלא באת למגמה זו, אכלת שוקו ומעדנים אי אתה ענוש כרת, אשתך מעשנת אי אתה ענוש סקילה. וכשם שמודיעין אותו ענשה של חצאית טריקו, כך מודיעין אותו מתן שכרן, אומרים לו: הוי יודע שהעולם הבא אינו עשוי אלא לאדמו"רים, ואנ"ש בזמן הזה אינם יכולים לקבל הבטחת הכנסה אבל משיגים הנחה בארנונה מהצד ושירקעס כנהוג. ואין מרבין עליו ואין מדקדקין עליו.
קיבל - מזלזלין אותו מיד. נשתייר בו מבטא ספרדי המעקם את המילה חוזרין ומזלזלין אותו שניה. נתרפא מקבלין אותו מיד ושני עסקנים עומדים על גביו ומודיעין אותו מה שיאמר: אני הורה ספרדי הולך לכלא ואשתי בכלל חצי חצי. סבל ועלב, הרי הוא כאשכנזי לכל דבריו (כמעט).
ספרדי שבא לקבל את כל התקנון חוץ מדבר אחד - אין מקבלין אותו. רבי סלונימא אומר: אפילו כפתור עליון שבצוואר.

http://bhol-forums.co.il/topic.asp?topic_id=2801393&whichpage=&forum_id=18119

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > חובת גילוי נאות לבעלי תשובה בדבר היותם בלתי רצויים במערכת החינוך החרדי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.