בית פורומים ספרים וסופרים

אשכול חיפוש מקורות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/5/2009 01:33 לינק ישיר 

תודה לבנוני. זה ידוע לי. כנראה שמה שאני מחפש לא נכון. וזכרוני לאחרונה מתעתע בי רבות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2009 09:44 לינק ישיר 

למישהו יש מידע על השם ר' עזריה מן האדומים בעל מאור עינים - בשדי חמד כותב עליו שרצה הבית יוסף לעשות חרם עליו ולא הצליח.

האם מישהו יודע איפה כתוב עליו ?

תוקן על ידי צורף_כסף ב- 05/05/2009 10:25:45

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2009 10:00 לינק ישיר 

על ר' עזריא מן האדומים, פרו' בנייהו באחד מכרכי אסופות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2009 10:40 לינק ישיר 

צורף, אל תכעס על השאלה הלא מנומסת, אבל איפה אתה חי ?.....
ראשית, יש מספיק אנציקלופדיות בימינו שיכולות לתת לך מושגים בסיסיים על כל חכם מישראל.
שנית, הרי לך רשימה חלקית, אבל מספקת למה שביקשת:

צונץ, תול' רעמ"ה שבסוף הספר מאור עיניים
ר"ש חזן, המעלות לשלמה
ברנפלד, בני עליה
כץ, רבנות חסידות השכלה כרך א עמ' 38-44  
טברסקי, קטיף ו-ז (תשכט) 185-175
כרמלי-וינברגר, ספר וסיף עמ' 53-58
בניהו, אסופות ה
בונפיל, מבוא לכתבי עזריה מן האדומים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2009 20:13 לינק ישיר 

הבנה במהרש"א סוטה דף יא ע"ב בחידושי אגדות:
בפרך רא"א בפה רך כו'. פירש"י משכם בדברים ובשכר כו' עכ"ל. ובמדרש ילקוט מפורש כדלעיל בשעה שאמר הבה נתחכמה לו קיבץ כל ישראל וא"ל בבקשה מכם עשו עמי היום בטובה היינו דכתיב בפה רך נטל סל כו' וכל מי שהיה רואה פרעה נוטל כו' כיון שהחשיך העמיד עליהם נוגשים כו' עכ"ל.

מה כונת מהרש"א "ובמדרש ילקוט מפורש כדלעיל". המאמר שהוא מביא מהילקוט אינו מופיע בגמרא לעיל. ואם היה מופיע בגמרא לעיל מה הצורך להביאו מילקוט. אני לא מבין זאת. אשמח להארת עינים על ידי החכמים הגאונים כאן. תודה מראש (אגב, ציטרון, אם תקרא את דברי. נראה לי שיש איזה ענין שעדיין נידון בינינו באשכול הרב פחד יצחק שלא בא על סיומו, אשמח שיפתר זה). תודה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2009 21:22 לינק ישיר 

פשוט מאוד, מביא דברי הילקוט לראיה כדברי רש"י כדלעיל הכוונה לגמ' כמו שרש"י למדו.
והיינו שפירש"י משכם בדברים ובשכר וכ"כ בילקוט איך משכם בדברים ודו"ק וק"ל.

תוקן על ידי צורף_כסף ב- 05/05/2009 21:19:55

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2009 21:49 לינק ישיר 

על כזו סמיכות קרובה מאד לא נהוג לכתוב "לעיל". כך הבנתי. תודה בכל זאת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2009 15:49 לינק ישיר 

בפסח שני יש הנוהגים לאכול מצות (כמדומה שהתחיל בארצות המזרח ונתפשט לקהילות החסידים), והנה נתעוררתי לחפש מה טעם אלו הנוהגים בזה לאכלו בי"ד, הלא י"ד הוא רק זמן שחיטת הקרבן, ואכילתו היא בט"ו, כבפסח ראשון, ומה ראו על ככה לנהוג בזה בי"ד. . עוד כתב הרב חיד"א "דירבה בשמחה כי קדוש היום", ולמה זה שייך לזמן הקרבתו (כעת עולה בדעתי דהלא רק בזה שוה פסח שני לראשון, דאומרים הלל בהקרבתו, אבל באכילתו אומרים רק בפסח ראשון. אולם זה טעם מספיק רק להחיד"א הנ"ל, ולא למנהג אכילת מצות, וכאמור). עוד נפלאתי, ממה שראיתי בביהכ"נ ספרדי היום במנחה שלא נפלו על אפיהם, ולתמיהתי, הראה לי א' דכך הוא משמעות דברי הכף החיים, וכדלעיל דבר זה תמוה. . אודה מאוד למי שיראני מקור שעמד בזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2009 16:02 לינק ישיר 

לזיכוי הרבים לבעלי השמחות -ברית מילה- בר מצוה-ותגלחת לבן ג'
יש דברי תורה בפרשת השבוע הקשור לשמחות בקישור הזה.
http://bhol.co.il/forum/topic.asp?cat_id=24&topic_id=2619081

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2009 17:50 לינק ישיר 

ארעי,
אולי בפשטות משום שלא מצאנו שיש ייחוד בט"ו אלא רק בי"ד, וכל מה שנוהגים נוהגים דווקא אז.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2009 20:38 לינק ישיר 

הודעה של *bin*

"פגיעה באוירה של שבת" כנימוק הלכתי. נכון או לא?

באתר זה מופיעים הדברים הבאים:

השואל\ת: הראל

(14/09/2008)

האם מותר להשאיר את המחשב תולק בשבת שעה שהאימיול או כל תוכנה אחרת מורידה קבצים, ובמוצ"ש להשתמש בקבצים אלו, או שישנה בעייה הלכתית של הנאה ממלאכת שבת?

המשיב\ה: הרב שלמה סובול

(15/09/2008)

שלום, מבחינת ההלכה הדבר מותר. יחד עם זאת יש לבדוק שהדבר לא פוגע באווירה של שבת, ואת זאת כל אחד צריך לבדוק עם עצמו. כל טוב

מה סמך יש ל"הפרעה של אוירה של שבת" כנימוק הלכתי לאיסור. ל'מראית העין' מסתבר שאין הכוונה. אך האם הכוונה ל'ממצוא חפצך ודבר דבר' שלא יהא דיבורך בחול כדיבורך בשבת? או שיש לכך סמך אחר. או שזה ענין של 'הרגשה' שאין לה ביסוס הלכתי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2009 21:28 לינק ישיר 

אני מחפש ברשת את מאמרו של הגרי"ד סולוביציק "על אהבת התורה וגאולת נפש הדור". אשמח למ"מ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2009 22:00 לינק ישיר 

ארעי, ראה דרכי חיים ושלום אות תרלא-תרלב. לקוטי מהרי"ח (דף מד, ב). ובספרים מנהג ישראל תורה, נטעי גבריאל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2009 22:38 לינק ישיר 

אילפא כתב:
אני מחפש ברשת את מאמרו של הגרי"ד סולוביציק "על אהבת התורה וגאולת נפש הדור". אשמח למ"מ.

מצוי באוצר החכמה, תחת הכותר "בסוד היחיד והיחד", עמודים 401-432. לצערי אינני ליד מחשבי ולפיכך לא אוכל להעלותו עבורך. אולי ימצא כאן אחר שיוכל.

תוקן על ידי מרחביה ב- 07/05/2009 22:35:52

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2009 22:46 לינק ישיר 

"ענני במרחבי-ה". יש"כ. אשמח אם מישהו יוכל לשלוח לי את המאמר בPDF. תודה מראש.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > אשכול חיפוש מקורות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 22 23 24 ... 62 63 64 לדף הבא סך הכל 64 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.