| נשלח ב-7/5/2009 23:23 |
|
| |
מישהו מכיר איזה ספר קבלה קדמון בשם גינת הביתן' שיש לו שני פירושים אחד מריב"ט(שפוענח בקטע שיש לפניי ואחד מר' שם טוב גאון?
אולי הוצאה מדעית או אקדמית? (יש כזה ספר בספרייה שהו"ל משה חלמיש אך לא נראה מתיאור הספר הספריה, שהכוונה על זה)
(בהקדמה לרשב"א על חלה וכו' (יש את זה באוצר החכמה) מביא המו"ל (שלכאורה נראה מבאר אמיתית הזהר?) הנ"ל והכותב מתקיף את כותב המבוא שהם (המו"ל המדעיים?) שטחיים ולכן טעו ושגו (לא ראיתי את כל המבוא רק קטע של משיהו שיש לו אוצר החכמה)
(נסיתי להעתיק את הקטע בשיטת העתק והדבק כפי שנשלח אלי ולא צלחה בידי)
תוקן על ידי אתנחתא ב- 07/05/2009 23:29:17
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2009 00:11 |
|
| |
החיבור על שני פירושיו לא נדפס, ונותר בכתבי-היד, ומשם צוטט ע"י המחברים.
במאמר מענין מאד, מברר פרופ' אפרים גוטליב ז"ל את הנושא וטוען כי החיבור על שני פירושיו הינו יצירה פסוידואפיגרפית, או במילה קצרה הרבה יותר - זיוף !!! ראה:
מחקרים בקבלה ובתולדות הדתות, מוגשים לגרשם שלום, י-ם תשכ"ח, עמ' סג-פו = גוטליב, מחקרים בספרות הקבלה, ת"א תשל"ו, עמ' 477-507.
לאיזו מהדורת פסקי חלה אתה מתכוון ? מיהו המו"ל ?
תוקן על ידי ציטרון ב- 08/05/2009 0:09:33
תוקן על ידי ציטרון ב- 08/05/2009 0:18:36
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2009 00:14 |
|
| |
| אילפא כתב: |  | | אני מחפש ברשת את מאמרו של הגרי"ד סולוביציק "על אהבת התורה וגאולת נפש הדור". אשמח למ"מ.
|
|
הנהו.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2009 00:18 |
|
| |
תודה רבה
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2009 00:46 |
|
| |
תודה רבה ציטרון.
כאמור, קבלתי קטע שנעתק מאוצר החכמה (אין לי גישה לאוצר) יקח זמן עד שאברר בדיוק המהדורה.
לגבי דברי גוטליב, האם גוטליב כותב שמשיהו המציא שני חיבורים על שם רבי שם טוב גאון ורבו ר' יצחק בן טודרוס? (מוזר שכן היו אלו אחרי מאחרוני ראשונים, ומישהו המציא חיבור על שמם? אשתדל להשיג מאמרו של גוטליב)
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2009 09:07 |
|
| |
איתא באוצר אגדות התורה"כשהגיעו אחי יוסף לביתם שבארץ כנען ראו את סרח בת אשר יוצאת לקראתם. מכיון שסרח היתה חכמה וטובה וגם ידעה לנגן בכינור, בקשו ממנה האחים שתכנס לבית ותנגן לפני יעקב, וגם תשיר לפניו :
"יוסף דודי חי! יוסף דודי חי!.
עשתה סרח כמצות האחים, נגנה ושרה לפני יעקב סבה ובקול ערב בשרה לו שיוסף הדוד שלה, הבן של יעקב חי.
הרגשה טובה פשטה על ייעקב לשמע השירה והנגינה של סרח נכדתו. שמחה גדולה מלאה את לבו ורוח ה' שרתה עליו. נגש יעקב אל סרח נכדתו, שם ידו על ראשה ואמר לה: 'מפני ששמחת אותי בתי, והחיית את רוחי, לכן אברך אותך שתאריכי ימים ולא תמותי לעולם'".
האם יש מקור ברור יותר מדרש או חז"ל על זה שיעקב אבינו בירך אותה לאריכות ימים-מחפש דחוף !!!
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2009 12:19 |
|
| |
מחפש את האיזכור הראשון ל"בתים" של תפילין שנעשו מעור בהמה גסה וברוב הידורים וכו' בטיסמעניץ. תודה מראש.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2009 16:16 |
|
| |
הודעה של *קיסר_המקוה* (אודה לו אם יחליף ניק)
מידע על ביטול יוצרות ע"י הגאון מוילנא הגאון החליט לבטל בקלוייז שלו אמירת יוצרות, בני העיר התנגדו בהתחלה בכלל ובסוף התפשרו שבקלויז לא יאמרו אך בעיר וילנא ימשיכו לומר
מקורות או מידע כלשהוא? בתודה!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2009 21:39 |
|
| |
שמתי לב שבספרים ישנים מציינים לשו"ת מהרשד"ם לפי מספר אחר ממה שיש בשו"ת דפוס תרכב (וורשא?) הנפוץ כיום (כגון בספר תלמידו בעל לחם רב ובעל לחם משנה, מציין ענין אחד לח"ב סי' רעג ואין אצלינו כזה דבר והוא מצוי באבהע"ז סיק קכ). בדברי בן המחבר הוא מדבר על סידור לפי הטור (ולא ברור אם מתכוון למפתחות או שסידר התשובות מחדש). היש מישהו היודע על מאמר בנידון המבאר את הביבליוגרפיה של הספר?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2009 22:09 |
|
| |
יעקב שמואל שפיגל, על שתי המהדורות של תשובות ר' שמואל די מדינה, עטרה לחיים [ס"י לפרופ' דימיטרובסקי] (מגנס, תש"ס) עמ' 501-533.
הרב דוד אביטן, תשובות מהרשד"ם מדפוס ראשון שנשמטו בדפוס שני, ישורון יז (תשסו) פד-פח.
המאמר של שפיגל מתייחס לסוגיה ששאלת. את המאמר של אביטן לא קראתי, ואינני יודע אם יענה לך, אבל אם אינני טועה הוא המהדיר של המהדורה החדשה של מכון "זכרון אהרון", שחלקה (חו"מ) יצא לפני כשנה, אז יתכן וגם יתרום לך משהו.
מעבר לכך, אם אינך מוצא "תשובה" מסויימת שאתה מחפש בשו"ת המהרשד"ם, כדאי תמיד להיעזר במפתחות הטובים של לאה בורנשטיין.
[אגב, לגבי "גינת ביתן": סליחה שלא נעניתי לשאלתך אבל אני מוצא את מאמרו של גוטליב קשה מאד לתמצות או להסבר חלקי. המורכבות שלו, לטעמי, מחייבת את קריאת המאמר כולו, ואז גם תבין מה ששאלת, כיצז זה שהחיבור על שני פירושיו, הוא מעשה זיוף של אדם אחד].
תוקן על ידי ציטרון ב- 10/05/2009 22:10:02
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2009 00:08 |
|
| |
ציטרון,
תודה. ממש אורים ותומים...
אכן אני משתדל להשיג את המאמר וכמו כן את המבוא לרשב"א הנ"ל שטרם איתרתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2009 03:20 |
|
| |
לשאלת גינת ביתן כאן התשובה. לשאלת תשובות רשד"ם גם כאן התשובה.
------------------------------
גאולה לעולם
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2009 03:47 |
|
| |
חשבתי כבר שאתה מביא לי את המאמרים עצמם, על המאמרים כבר הצביע לי ציטרון.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2009 13:21 |
|
| |
לא עברתי על כל האשכול, ואין לי כעת זמן לכך, אבל ברצוני לשאול האם יש מקור לאמרה "אין הקב"ה מונה דפים אלא שעות"?
|
|
|
|
|