|
|
| נשלח ב-21/6/2009 09:57 |
|
| |
יישר כח היכיני
שאלה נוספת
"ישנה גם מסורת, כמדומני הביאה החיד"א, שכאשר סיים הרמב"ם את ספרו הגדול משנה תורה, נגלה אליו משה רבנו בחלום , והודה לו על פעלו".
האם אכן זה נמצא באחד מספרי החיד"א ?
היכן ?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2009 10:08 |
|
| |
בשם הגדולים מערכת מ' אות קנא בשם סדה"ד.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2009 10:11 |
|
| |
יישר כח.
ועוד מקור בזוהר
"בזוהר (? ) מובא כמה פעמים שהשבת הוא זמן מסוגל לתשובה וגם הוא נוטריקון: "שבת בו תשוב".
איפה הזוהר הזה ?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2009 10:54 |
|
| |
מתפעל
המקור הוא מספר "סידורו של שבת" השורש הראשון.
תוקן על ידי פiפiלארי ב- 21/06/2009 10:51:15
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2009 12:35 |
|
| |
ובאגרת התשובה שבס' התניא (פרק י): שבת אותיות תשב. ונמצא גם בספרים קדומים יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2009 13:00 |
|
| |
ושמא יש לקשר לזה גם את דברי מדרש רבה בראשית (כב יג) ויצא קין מלפני ה', פגע בו אדם הראשון אמר לו מה נעשה בדינך, אמר לו עשיתי תשובה ונתפשרתי. התחיל אדה"ר מטפח על פניו. אמר כך היא כוחה של תשובה ואני לא הייתי יודע, מיד עמד אדה"ר ואמר מזמור שיר ליום השבת.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2009 13:01 |
|
| |
הסידורו של שבת מביא זוהר ?
אבל איפה זה בזוהר ?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2009 13:03 |
|
| |
אני הבנתי שיש כאן ב' עניינים
שהשבת הוא זמן מסוגל לתשובה - זה מהזוהר והשאלה איפה בדיוק.
נוטריקון: "שבת בו תשוב" - זה מסידורו של שבת.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2009 14:11 |
|
| |
מרחביה, אכן במד"ר שם מביא היפ"ת ש'שבת' אותיות 'תשב'.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2009 18:03 |
|
| |
כמדומה שמהתיקונים. (בחלק שמסביר בראשית אותיות ירא שבת).
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2009 13:13 |
|
| |
בחת"ס עה"ת מובא מדרש: "מה ראה קורח לחלוק על משה? ראה פרה אדומה". היכן הוא מדרש זה?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2009 13:59 |
|
| |
בספרו של מארק טוויין מסע תענוגות בארץ הקודש, בפרק העוסק בטבריה (פרק 4 במהדורה העברית -הוצ' מחברות לספרות תשס"ט) מופיעה הפסקה הבאה:
זוהי אחת מארבע הערים הקדושות לבני ישראל, ויש לה חשיבות רבה עבורם, כמו מכה ומדינה למוסלמים וירושלים לנוצרים. רבנים יהודים מלומדים ונודעים רבים התגוררו בה. הם קבורים שם, וסמוך להם קבורים עשרים וחמישה אלף מבני דתם, שהגיעו ממרחקים כדי לחיות במחיצתם ולמצוא שלוות עולמים לצידם במותם. הרב הגדול בן-ישראל חי כאן שלוש שנים בראשית המאה השלישית.
מיהו הרב הגדול הזה?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2009 21:16 |
|
| |
קיוויתי שמהמקור האנגלי תבוא ישועתי, אך נכזבתי. נראה שהתרגום מדויק למדי (חוץ מהמילים האחרונות שהושמטו בתרגום משום מה).
הנה הקטע כפי שהוא בפרויקט גוטנברג : The Sanhedrim met here last, and for three hundred years Tiberias was the metropolis of the Jews in Palestine. It is one of the four holy cities of the Israelites, and is to them what Mecca is to the Mohammedan and Jerusalem to the Christian. It has been the abiding place of many learned and famous Jewish rabbins. They lie buried here, and near them lie also twenty-five thousand of their faith who traveled far to be near them while they lived and lie with them when they died. The great Rabbi Ben Israel spent three years here in the early part of the third century. He is dead, now.
תוקן על ידי מרחביה ב- 22/06/2009 21:14:41
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2009 22:35 |
|
| |
זהו שבאתי ללמוד, מי. יש לי הרגשה שהרב הגדול הוא רשב"י, וזו פתיחה מוטעית של הר"ת. השאלה היא אם יש מקור שהוא היה בטבריה שלש שנים.
|
|
|
|
|