|
|
| נשלח ב-29/6/2009 13:45 |
|
| |
מה מקור המילה: הפגנה ?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2009 15:00 |
|
| |
ר"ה יט א, תענית יח א.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2009 17:07 |
|
| |
הודעה של *bin*
מחפש חומר על ה'חלוקה' בעקבות כתבה זו אני מחפש חומר נוסף אודות לעג המשכילים על ה'חלוקה'.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2009 20:13 |
|
| |
מי כינה לראשונה את הרמב"ם מיימוני? (בדרך כלל בלועזית מכונה כך מיימנודס) כמו הגהות מיימוני ובפנים הספר מכנה את הרמב"ם לפעמים מיימוני, או כמדומני שמהרא"י מכנה את הרמב"ם המיימוני ושאר פוסקי אשכנז כמו רבו של מהריל ובמנהגים. עלה לי השערה כעת שזה כינוי אשכנזי צרפתי? אם כבר במזרח או בפרובנס או בספרד כינו את הרמב"ם כך? אך ברור לי שאני טועה, מי יעמידני על טעותי.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2009 18:50 |
|
| |
אומרים שר"י בועז.
שאלה: כתבו בשם הרופאים ששינה מרובה מטפשת המוח.
היכן כתבו? מי הרופאים?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2009 02:02 |
|
| |
מיימוני בעברית ומיימונידיס באנגלית פירושים שונים להם. מיימוני בעברית, פירושו של מיימון, כמו, ליכין משפחה היכיני.
מיימונידיס באנגלית מקורו בלטינית שהתוספת דיס, פירושו, הבן של. מיימונידיס, הבן של מיימון, נחמנידיס, הבן של נחמן, וכיוצא בזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2009 00:53 |
|
| |
ב"ספר המפתח" הנדפס בסוף הרמב"ם בהוצאת שבתי פרנקל, ציין (מספר פעמים) בסוף הלכות תשובה ל"ספר התשובה", ולא ידעתי איזהו זה הספר, וגם ברשימת הספרים שבראש "ספר המפתח" הנ"ל, לא נמצא ספר זה.
אפשר יודע אחד מן המעיינים פה?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2009 06:42 |
|
| |
(נמחק בעקבות תשובת אלייעזר)
תוקן על ידי לוצאטי ב- 06/07/2009 7:08:58
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2009 06:48 |
|
| |
הכוונה ללא ספק לספר התשובה שו"ע על הל' תשובה שחיבר רבי יוסף כהן חתנו של הגרצ"פ פרנק [ואביו של ר' דוד ראש ישיבת חברו גבע"מ]
וזה כרטיס הספר שבקטלוג הספרה"ל:
כהן, יוסף בן שמואל דוד
כותר ספר התשובה : שלחן ערוך על הלכות תשובה, הרמב"ם ושאר ראשונים, עם הערות וביאורים בארי בשדה / מאת ... רבי יוסף כהן בן רבי שמואל דוד הכהן ... ; [העורך - פינחס אליהו אייזנטל].
כותר נוסף ספר התשובה
מהדורה הוצאה מחודשת ומדויקת.
דפוסת ירושלים : מכון הרב פראנק, תשס"ו.
תאורת 1 כר' (כרך א) ; 25 ס"מ.
הערת תוכן כרך א. סביב הלכות תשובה לרמב"ם, פרקים א-ו. תשס"ו. [16], תקנב ע'.
מחבר שותף משה בן מימון, 1138-1204. משנה תורה. הלכות תשובה איזנטל, פינחס אליהו
כת' אנליטי בארי בשדה
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2009 07:02 |
|
| |
thank you Eliezer
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2009 12:46 |
|
| |
קלויזמן:
'כתב התקשרות' מהו?
מחיפוש אודות ר' חיים נאה בויקיפדיה מצאתי את הקטע הבא: עוד לפני הנשיאות של הרבי מה"מ, היה בקשר מכתבים, ומיד לאחר הסתלקות הרבי הריי"צ, התקשר אל הרבי, והיה מהחותמים על כתב ההתקשרות הראשון בירושלים.
מהו כתב ההתקשרות הזה? היו כמה כאלו? האם היה נהוג כך שם אצל כל אדמו"ר?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2009 06:55 |
|
| |
הודעה של *מנטש*
מתי ברכת לאחרונה "שהחיינו" על בגד?
האם רק אני לא ברכתי על החליפה החדשה? האם אני עבריין משום כך?
ואם יש עוד כמוני עולה השאלה מה דיננו לעניין בגד חדש בדריי וואכן, הרי כל האיסור הוא משום השהחיינו לא כן?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2009 18:53 |
|
| |
נישטאיך, אתה מביא הוכחה מהגניזה החרסונית?
יש כתבי התקשרות אותנטיים במקומות רבים, ונשאיר לאחרים להעלותם.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2009 10:51 |
|
| |
ברכת שהחיינו היא רשות ולא חובה, כמו שכתב רמ"א באו"ח סי' רכ"ג ס"א, ע"ש במ"ב. אם כי יש להתפלא למה ירצה יהודי להפסיד ברכה חביבה זו.
|
|
|
|
|