בית פורומים ספרים וסופרים

אשכול חיפוש מקורות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/10/2009 20:14 לינק ישיר 

לגבי חלות בצורת סולמות, בספר מטעמים דף נ' כתב כן לגבי ראש השנה, דבראש השנה דנין את כל האדם מי יעני ומי יעשיר מי ישפל ומי ירום, ואיתא במדרש שהקב"ה עושה סולמות ברקיע ואת זה מעלה וזה מוריד, ועי' בבתי מדרשות ח"א סדר רבה דבראשית אות לז.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2009 20:24 לינק ישיר 

BABA1985 כתב:
מה מקור המשפט:
 מי שיחסר לו חוש מן החושים תחסר לו ידיעה מן הידיעות
בבינה לעתים פיג'ו דרוש י"א הזכירו בלשון מאמרם, ולא ציין מקור.

הביאו גם ב"עת דודים" דרוש מג ושם ציינו (בהוצ' מישור) לחוה"ל שער
היחוד פ"י

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2009 09:00 לינק ישיר 

‎‎‏‎‎מי יודע מי מכיר באיזה ספר כתב החפץ חיים שימי חיי האדם תלוים בכמות המילים שיוציא מפיו הקצובה מראש, ועל כן אין לו להשחיתם לשוא.
כמו"כ אשמח לידיעות על מקורות קדומים להשקפה זו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2009 11:05 לינק ישיר 

ניחא:

הרעיון נמצא בספר חסידים בתחילתו, שלכל אדם מספר מסוים של פסיעות וכדומה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2009 12:40 לינק ישיר 

ניחא כתב:
‎‎‏‎‎מי יודע מי מכיר באיזה ספר כתב החפץ חיים שימי חיי האדם תלוים בכמות המילים שיוציא מפיו הקצובה מראש, ועל כן אין לו להשחיתם לשוא.
כמו"כ אשמח לידיעות על מקורות קדומים להשקפה זו.

במדרש הגדול (שמות ז ח-ט):

ובשם הרחיד'א (בפתח עינים?) ראיתי מביאים שלכך נשים ממהרות למות
מן הגברים (תוס' כתובות נב כמדו'), לפי שנטלו ט' קבין שלשיחה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2009 23:56 לינק ישיר 

זכור לי בבירור שראיתי לפני מספר שנים באחד מהספרים הצצים כפטריות אחר הגשם שמופיע בהם תשובות מרבי חיים קנייבסקי[אינני זוכר אם זה היה ספר שכולו תשובות או ספר ששילב תשובות],הופיע שם פסק ר' חיים שמי שמסופק אם קרא שניים מקרא צריך לשוב ולקרוא משום ספיקא דאורייתא. מישהו ראה את זה פעם ויכול לכתוב מהו שם הספר ואולי אף לצטט הדברים במדוייק?.תודה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/10/2009 01:17 לינק ישיר 

אם תיענה הרי כאן לה"ר
ואם לא נמצאת מוציא ש"ר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/10/2009 01:25 לינק ישיר 

ואף לי זכור בבירור שראיתי תשובת הגר"ח לשאלה זו, ואמר שאינו צריך לחזור ולקרוא משום ספיקא דרבנן! ואף אני איני זוכר היכן ראיתי. שמא בשאלת רב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/10/2009 01:52 לינק ישיר 

ניחא.  מילתא דתמיהא עבידי לאדכורי,כך לי זכור היטב, ואם אראה שלא הולך לי בדרך הקלה, אנסה בדרך הקשה ואשתדל להביא בעצמי מקור לזה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/10/2009 02:41 לינק ישיר 

ברוך משיב אבידה.  בשאלת רב בפרק על שניים מקרא(ח"ב פרק כ"ה) לא מופיעה שאלה בסגנון זה אלא רק שואל האם חיוב שניים מקרא מדאורייתא או מדרבנן והשיב לו ר' חיים מדרבנן.  אך מצאתי המקור[כפה"נ] והוא  בקובץ פעמי יעקב אליו מציין בספר שבת היום(סימן רפ"ה)וז"ל המסופק אם קרא שניים מקרא ואחד תרגום של הפרשה צריך לחזור ולקרוא וכן כשספק קרא עד רביעי ספק קרא עד חמישי צריך לקרוא מרביעי ואילך(קובץ פעמי יעקב בשם הגר"ח קנייבסקי)ע"כ. וחבל מאוד שלא ציין משהו מינימלי כמו מס' הגליון כדי שנוכל לראות הדברים במקורם עם טעמם[ושוב לי זכור-ספיקא דאורייתא],ומסתמא כבר ימצאו זאת החכמים.  ולהעיר שבשו"ת משנת יוסף ח"ו סימן פא' נשאל על ספק קרא שמו"ת ופסק דא"צ לקרוא משום דספיקא דרבנן לקולא, אך שוב העיר דמשום דכתיב כל המשלים פרשיותיו עם הציבור שמו"ת מאריכין לו ימיו, ראוי להחמיר בזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2009 00:30 לינק ישיר 

נתעלם ממני בעל המימרה אין אדם מקלל אלוהים אם אין אלוהים בליבו. ואף איני זוכר אם מחכמי ישראל היה או מחכמי האומות.
ברוך שישיב לי אבידתי זו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2009 07:29 לינק ישיר 

האם כופר בעיקר יכול להיות "אוכל נבילות להכעיס"?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2009 08:36 לינק ישיר 

נסיתי לדפדף כאן היכן דובר כאן אודות התפשטות שאר החכמות מחכמת התורה
אולי תוכלו לעזור לי למצוא את אבדתי [כאן או במקום אחר]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2009 11:32 לינק ישיר 

כאן או במקום אחר

http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?whichpage=1&topic_id=1275883&forum_id=1364

תוקן על ידי נישטאיך ב- 25/10/2009 11:34:09

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2009 15:28 לינק ישיר 

RAPIM כתב:
זכור לי בבירור שראיתי לפני מספר שנים באחד מהספרים הצצים כפטריות אחר הגשם שמופיע בהם תשובות מרבי חיים קנייבסקי[אינני זוכר אם זה היה ספר שכולו תשובות או ספר ששילב תשובות],הופיע שם פסק ר' חיים שמי שמסופק אם קרא שניים מקרא צריך לשוב ולקרוא משום ספיקא דאורייתא. מישהו ראה את זה פעם ויכול לכתוב מהו שם הספר ואולי אף לצטט הדברים במדוייק?.תודה.

RAPIM כתב:
ברוך משיב אבידה.  בשאלת רב בפרק על שניים מקרא(ח"ב פרק כ"ה) לא מופיעה שאלה בסגנון זה אלא רק שואל האם חיוב שניים מקרא מדאורייתא או מדרבנן והשיב לו ר' חיים מדרבנן.  אך מצאתי המקור[כפה"נ] והוא  בקובץ פעמי יעקב אליו מציין בספר שבת היום(סימן רפ"ה)וז"ל המסופק אם קרא שניים מקרא ואחד תרגום של הפרשה צריך לחזור ולקרוא וכן כשספק קרא עד רביעי ספק קרא עד חמישי צריך לקרוא מרביעי ואילך(קובץ פעמי יעקב בשם הגר"ח קנייבסקי)ע"כ. וחבל מאוד שלא ציין משהו מינימלי כמו מס' הגליון כדי שנוכל לראות הדברים במקורם עם טעמם[ושוב לי זכור-ספיקא דאורייתא],ומסתמא כבר ימצאו זאת החכמים.  ולהעיר שבשו"ת משנת יוסף ח"ו סימן פא' נשאל על ספק קרא שמו"ת ופסק דא"צ לקרוא משום דספיקא דרבנן לקולא, אך שוב העיר דמשום דכתיב כל המשלים פרשיותיו עם הציבור שמו"ת מאריכין לו ימיו, ראוי להחמיר בזה.

השאלה ותשובתה התפרסמו בקובץ צהר אהל חנוך תמוז תשס"ט. וזל"ש השואל שם
''אם נסתפק אם קרא שמו"ת וכג' אם אינו זוכר אם עומד ברביעי או בחמשי וכד' אם אמרינן בזה סד"ר לקולא וא"צ לחזור ולקרוא או לא.
תשובה: 'צריך לחזור ולקרוא'
כך שאין ר' חיים מכריע ששמו"ת הוא מדא' ומשאיר פתח נרחב לדון מדוע בספק חייב לחזור (שמא דעתו שד"ז נחשב כדבר שאפשר לבררו בקל?)
אגב. השאלה והתשובה התפרסמו שנית בקובץ פעמי יעקב גליון נא (כסליו תשס"ג) ושם מצינו חידוש גדול מזה. הקורא שמו"ת בחזרת הש"ץ לא יצא י"ח דהוי מצווה הבאה בעבירה!!

-----------------------------------------------------------------------

על גניבת החכמות כתבו כאן באריכות

תוקן על ידי אלייעזר ב- 25/10/2009 15:32:25

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > אשכול חיפוש מקורות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 40 41 42 ... 62 63 64 לדף הבא סך הכל 64 דפים.

bholext