|
|
| נשלח ב-21/2/2010 03:58 |
|
| |
בס"ד מצאתי בספר שבט מוסר פרק יא. כנראה כונתו לזה. אך פטור בלא כלום אי אפשר. מקור אחר נעלם ממני מדברי ר' אליהו הכהן האתמרי זצ"ל בספרו הנ"ל דף ק ע"א: "טוב לישב בחורבה של ארץ ישראל מפלטיות שבחוצה לארץ". מאמר זה רשמו בשם רז"ל. היכן אמרו כן רז"ל? תודה רבה
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2010 22:02 |
|
| |
"מוטב ללון במדברות של א"י ולא ללון בפלטריות של חוצה לארץ". מדרש רבה לך לך פרשה לט סעיף ח
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2010 01:00 |
|
| |
ציטרון תודה! יברכך האל. שאלה נוספת אליך וליתר החכמים. ר' אליהו הכהן האתמרי בספרו מדרש אליהו דרוש יא דף מח סוף ע"ד, אזמיר תקי"ט: "מאמרם ז"ל כל מי שלומד בזה העולם ואינו מבין, לעתיד לבא הקדוש ברוך הוא מפרש לו התורה". היכן מאמר זה?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2010 01:52 |
|
| |
ראה הלכות תלמוד תורה לאדמו"ר הזקן סוף פרק יב "ואעפי"כ יש לאדם לעסוק בכל התורה גם בדברים שלא יוכל להבין ולעתיד לבא יזכה להבין ולהשיג כל התורה שעסק בה בעולם הזה ולא השיגה מקוצר דעתו" ובמראה מקומות שם: זהר וישב דף קפה,א. מעבר יבק שפתי רננות פכ"ו.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2010 14:58 |
|
| |
איכפתי תודה רבה! בספר ציוני פרשת שמות: "איזבל לא הענישוה הנביאים כי יצא ממנה זרע כשר". איזה זרע כשר יצא מאיזבל? בספר אישי התנ"ך עמ' נד, לא מצאתי. תודה רבה
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2010 05:18 |
|
| |
מי רץ לבדוק באוצר אישי התנ"ך לפני בדיקה בתנ"ך עצמו? מקראות מלאים ומפורשים שאחזיהו היה חתן אחאב מלבד היותו בן אחותו, כך שבנו יואש וזרעו עד מלך המשיח הם מזרעה של איזבל בת אתבעל מלך צידנים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2010 06:01 |
|
| |
התעוררי השווה גם: עבודה זרה ג ע"א, שמלאך מטט' עתיד ללמד יונקי שדים שלא הספיקו ללמוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2010 20:30 |
|
| |
הודעה של *שאלה_לדיון*
"עי"ש ותרווה נחת"
מה מקור הקשר בין נחת לרוויה?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2010 20:37 |
|
| |
על בסיס טעות בתהילים סה יא
תוקן על ידי זחלץ_קליח ב- 25/02/2010 20:41:40
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2010 03:44 |
|
| |
כתב ר' גדליה ליפשיץ בספרו רגל ישרה (דיהרנפורט תקל"ח) על אדר"ן פי"ב: "בכף הקלע. נ"ב מצאתי כתוב בביאור הריטב"א והראב"ד לפרק חלק דכף הקלע היינו גלגל האש דנשמת רשעים נכנס בה, ודוד המלך כינהו בשם [איוב כ כו] אש לא נופח, דאין צריך ניפוח כיון שנתגלגל תמיד ועל ידי זה נתלהב". בספר בנין יהושע (דיהרנפורט תקמ"ח) על אדר"ן שם כתוב כן תיבה בתיבה, אלא שתמורת "ודוד המלך" כתוב בו "והפסוק כינהו". קרוב בעיני שהרב בנין יהושע העתיק כן מספר רגל ישרה.
תנתן לי נפשי בשאלתי לפני החכמים דכאן, מהיכן העתיק הרב רגל ישרה הנ"ל, ובעקבותיו הרב בנין יהושע. ובמידה והרב בנין יהושע לא העתיק כן מהרב רגל ישרה, מהיכן העתיקו כן שניהם? תעלומה עבורי.
דברי התורת חיים בב"ב עט, א ובסנהדרין צב, א ובחולין קלג, א, ידועים לי. ושם רמ'ז לראב"ד בהקדמת ספר יצירה (ואינו לו כנודע). תודה רבה שבת שלום ופורים שמח
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2010 06:11 |
|
| |
הודעה של *כלבאשבוע*
ספיחים מפורים שאלה שעלתה לי במהלך חג הפורים ואשמח אם תהיו לי לעזר.
מה
קרה בסוף עם זרש?????
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2010 16:02 |
|
| |
סביר שמתה בינתיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2010 21:13 |
|
| |
כנראה מרוב צער
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2010 11:33 |
|
| |
החיד"א בספרו כסא רחמים על אדר"ן פרק לו הלכה ב תוספות: "ודע שהגזירות שוות האמורות במדרשים אפשר דאינם גזירות שוות גמורות, רק גלוי מלתא. וכמדומה שכן ראיתי שכתב רבינו מה"ר משה אלשיך זלה"ה בדרשותיו".
היכן דיבר בזה ר' משה אלשיך בספרי דרשותיו? והאם דיברו בזה האחרונים?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2010 22:49 |
|
| |
1. אפה אפשר למצוא מידע על ר' נחום מרדכי פרלוב, אביו של הרבי מנובומינסק הנוכחי? אני מחפש מידע מהותי, שנת לידה, אפה למד, אפה גדל וכדומה.
2. בספר נטעי אשל לר' שמואל אהרן לידר על ספר בראשית, בני ברק תשס"ז, המחבר כותב כדלהלן: וסיפר לי הרה"ח רבי חיים לובין ז"ל שהיה באיזה אוצר ספרים שיש שם הרבה כתבי יד ישנים, ומצא שם כתב יד של הרמב"ם ז"ל שמדבר על ענין תקיעת שופר וכתב שם בזה"ל: אני משה בן מימון בראש השנה בהגיע זמן תקיעת שופר עליתי לבימה ולקחתי השופר בידי והתבוננתי מיהו המצווה ומיד התחילו ארכובותי דא לדא נקשן והתחלתי וכו'.
איני בטוח שהמקור הוא הספר הנ"ל כי אני עובד עם הגירסא החינמית של אוצה"ח, שאלתי היא, האם מישהו מכיר מקור יותר עתיק?
|
|
|
|
|