|
|
| נשלח ב-2/11/2008 23:18 |
|
| |
אני מחפש מקורות לא חבדיי"ם! הדנים על ספר 'בית רבי' אמינותו וכו'
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2008 11:28 |
|
| |
| שערידעה כתב: |  | | אני מחפש מקורות לא חבדיי"ם! הדנים על ספר 'בית רבי' אמינותו וכו' |
|
אטקס בספרו (המלוקט) על הגר"א דן מעט בספר זה ובאמינותו.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2008 13:22 |
|
| |
עמנואל אטקס, יחיד בדורו: הגאון מווילנא דמות ודימוי, ירושלים תשנ"ח, עמ' 130 - 135.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/11/2008 12:02 |
|
| |
ראיתי מובא בספרים (במאמרי אדמור האמצעי) כי בעולם העליון במתיבתא דרקיע לומדים גם כן גמרות והלכות כמו בעולם התחתון, אבל שמה לומדים הכל בדרך הסוד והנסתר, וכן מובא בספרי הרב ממונקאטש בשם הזהר והמקובלים.
האם ידוע לכם מקור קדמון לדברים אלו (אולי באמת בזהר ובמקובלים)
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2008 11:57 |
|
| |
אלו דברי רש"י בפרשת וירא עה"פ 'והוא ישב פתח האוהל':
" ישב - ישב כתיב. בקש לעמו,ד אמר לו הקב"ה שב ואני אעמוד, ואתה סימן לבניך שעתיד אני להתיצב בעדת הדיינין והן יושבין שנא' (תהלים פב) אלו' נצב בעדת אל"
מקור לדברי רש"י אלו -לעניין ישיבת הדיינים- אינו מופיע בשום מקור במדרשים שלפנינו. אף רבי חיים קניבסקי שליט"א השיבני ש'לא מצא המקור ומצוה ליישב'
האם ידוע דבר לפענח זאת?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2008 10:02 |
|
| |
ריקוד המטאטא
מנהג נפוץ הוא שבחתונת הילד האחרון רוקדים המחותנים עם מטאטא, האם ידוע אם יש מקור למנהג זה?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2008 23:25 |
|
| |
מה המקור שאצל קהילות חסידיות מסוימות קוראים למס' ביצה מס' ביעא. ידוע לי שבגור ובקרלין נוהגים כך. האם גם בעוד קהילות?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2008 23:35 |
|
| |
עיין בלקוטים שבתחילת משניות ביצה במהדורת יכין ובועז ותמצא נחת.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2008 07:05 |
|
| |
בין,
ראה ברכות ו, א. "מנין לשלשה שיושבין בדין ששכינה עמהם שנא' בקרב אלקים ישפוט", הרי לנו אותה דרשה על סיפא דקרא בתהלים.
דרכו של רש"י בפירושו על התורה היא לפרש את פשוטו של מקרא (כמו שכותב כו"כ פעמים "ואני לא באתי אלא לפשוטו" וכה"ג).
והרי הפסוק "אלקים נצב בעדת א-ל" בפשטות קאי על דיינים, כדפירש"י על אתר בתהלים, וע' בגמ' סנהדרין דפים ו-ז.
ואם כן, שפיר אפשר לומר שרש"י רצה לפרש את הפסוק - כפירושו הפשוט, אך ע"פ דברי המדרש.
[והטעם שהוצרך רש"י להביא בכלל את הענין המדרשי הוא, כמ"ש להדיא, מפני שתיבת 'ישב' חסרה, ודבר זה דורש ביאור ע"פ פשוטו].
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2008 07:09 |
|
| |
מעניין מאד, בפני יהושע בגמ' ברכות הנ"ל כותב ע"ז שאין הדיינין צריכים לעמוד לאחר שהתיישבו והתעטפו לדין, "כדאיתא להדיא במדרש שהביאו רש"י".
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2008 00:54 |
|
| |
תודה, אני רואה שכתבת שם שזה מנהג בעולם הישיבות, האם כונתך לישיבות הליטאיות, כי אני יודע שזה מנהג בחלק מקהילות החסידים.
|
|
|
|
|