בית פורומים ספרים וסופרים

אשכול חיפוש מקורות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/10/2011 20:25 לינק ישיר 

יושבספר כתב:
מה המקור של האימרה הידועה
"ליצנות אחת דוחה מאה תוכחות"?

זה בגלל שמעט מן האור דוחה הרבה מן החושך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2011 12:37 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2011 15:41 לינק ישיר 

הודעה של *שותה_קולה*

מי רגלים
בקשר לעניין של "והלוא מי רגלים יפין לה" שאומרים בקטורת ראיתי פירוש נאה, שאין הכוונה מי רגליים כפשוטו אלא מים שטובלין בהם את הרגליים
מישהו יודע מה המקור לכך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2011 12:55 לינק ישיר 

הבדלה בסוכה?
האם מישהו יודע על מקורות  בפוסקים לעשות הדלה בסוכה ולברך לישב בסוכה ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2011 19:55 לינק ישיר 

הודעה של *MP12*

זקוק לעזרתכם למציאת ספר שממנו לקוח מעשה (תוכן למטה בהודעה)
ידוע לנו שהאר"י הקדוש שלח את אחד מתלמידיו בערב שבת קודש לבית רבי ישראל נג'ארה כדי שיסדר את שרווליו מכיון שהמלאכים שהיו אצלו בעת שזימר הלכו
מהיכן לקוח המעשה הנ"ל
אני חייב את שם הספר ומיקום
תודה רבה לעוזרים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2011 20:03 לינק ישיר 
מהיכן לקוח המעשה הבא:

הארי שלח את אחד מתלמידיו לבית רבי ישראל נג'ארה בערב שבת כדי להגיד לו שיוריד את שרווליו מכיון שהמלאכים בשל מעשה זה  עזבו את ביתו
מהיכן לקוח המעשה הנ"ל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2011 22:34 לינק ישיר 
תשובה למקור המעשה לר"י נג'ארה

הא לך לשון ספר חמדת ימים [המפורסם בפולמוס השבתאות] - חודש אלול פ"רק ג' :
וצא ולמד ממעשה שהיה בימי האר"י זלה"ה שהיה בזמנו הרב ישראל נאגארה ז"ל והיה נעים זמירות ישראל וי"א שהגיד עליו האר"י זלה"ה שהיה ניצוץ דוד הע"ה. ופעם אחד בליל שבת קדש היה החכם הנזכר משורר על שולחנו כמנהגו הטוב וראה האר"י זלה"ה מלאכים לאלפים ורבבות עולים ויורדים בביתו לשמוע אל הרינה, כי כל שיריו היו ברוח הקדש. ותכף ומיד הסתכל הרב האר"י ז"ל שבא מלאך אחד וסילק לכל מחנה המלאכים השרויים שם, על דבר שהיה משורר על השולחן אשר לפני ה' בזרועות מגולים, וגם על דבר שלא היה הכובע על ראשו.
וכשהרגיש האר"י ז"ל בדבר שלח אליו ב' תלמידים מתלמידיו הקדושים לגלות את אזנו לאמר כי מלאכי אלהים היו משתעשעים אל שיריו ורינותיו, ובעבור שלא היה בכבוד על השלחן נסתלקו למעלה. וכשמוע החכם הנזכר את הדבר אחזתו רעדה ופיק ברכים וחלחלה בכל מתנים ועמד מרעיד וישב בכבוד גדול על שלחנו וחזר לשירו שהיה משמח בדברותיו אלהים ואנשים. ותכף ומיד חזרו מלאכי שמים לבא כבראשונה ששים ושמחים משתעשעים שעשוע רב כבמזמוטי חתן וכלה. והרב האר"י ותלמידו הגדול ז"ל רואים ומפליא לעשות:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2011 22:56 לינק ישיר 

ה' יברך אותך
יש לך אולי לינק לספר באינטרנט ?? לא מצאתי אותו בHEBREWBOOKS

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2011 09:47 לינק ישיר 

שמעתי מת"ח אחד שיש מדרש שבו מסופר שכאשר בנה עזרא הסופר את בית המקדש השני, לא היה עולה אש במזבח כפי שהיה במקדש ראשון, עד שבא זקן אחד והוביל אותו למערה שבה גנז ירמיהו הנביא אש מהמזבח.
מישהו יודע איפה יש מדרש כזה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/12/2011 13:50 לינק ישיר 

שמעתי בשם הרב לנדא שליט"א רב דבני ברק שאביו הרב זצ"ל בערב חג הסוכות ביקש ממנו הרבי הרש"ב שישלח לו קוויטל. והרבי הריי"צ ביאר שזוהי שעת החלפת המשמרות. מי יכול להוסיף פרטים אודות מעשה זה. תודה רבה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2012 20:31 לינק ישיר 

הודעה של *יבי*

בקשת עזרה לחיפוש מקור לשני עניינים: אכילה. תיקון.
א. ריבוי אכילה בשבת מצוה.
ראיתי פעם ואבד ממני מקורו אך גם קראתי על גדולים שכך נהגו, שבשבת אכלו ודוקא הרבה, ולא מטעמים גשמיים שיש מאכלים טובים אלא משום ענייני עבודת ה' שיש באכילה בשבת.
ב. שמעתי רב שאמר בשיעור מסויים בערך כך:
במקום שבו אדם מתקשה שם התיקון שלו או הייעוד שלו או המשימה שלו בחיים.
כמדומני שהמקור הוא איפשהו בכתבי האר"י [אני יודע שיש בכתבי החסידות על כך, בייחוד בר' צדוק, אבל אני מחפש את המקור הקדום] ואולי בייחוד בשער הגלגולים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2012 01:05 לינק ישיר 

שלום לת"ח שפה, אני משתתף חדש מאוד שאוהב בין השאר לחקור מעט מנהגים ועניינים כמו רובכם כאן אני מניח.. מי יכול א"כ לעזור לי בדברים הבאים:?
א. ממתי והיכן ולמה השתרש המנהג לשנות מנגינה ב"לא תבושי" בקבלת שבת (ואם זה קשור לשינוי השם מ"שלמה" ל"הלוי" לא היה ראוי לבצע זאת באות ה"א?)
ב. מה פשר התנועות שעושות הנשים בידים לפני הדלקת נרות שבת? האם יש לזה עילה מוצדקת ומקור?
ג.האם יש סיבה רשמית לכך שיש שנהגו בשבת לשבת ב"אין כאלוקינו"?
ד.האם יש מקור למנהגים הבאים: לא להעביר מעל שולחן, לא לדלג מעל ילד, לא לפתוח מטריה בבית,חתול שחור וכדומה ואם לא האם אין בכל אלו סוג של דרכי האמורי ואמונה טפילה?
ה. האם מישהו שמע על המנהג לשתות לפני צום תשעה באב ואו יו"כ 7 לגימות עם היד על המזוזה
(בעדה שלי איכשהו זה כבר נהיה 9 לגימות..)
ו.מה המקור לנוסח "ברכת הבנות" כשרה רבקה וכו' אם בתורה במפורש הנוסח הוא רק על "בך יברך ישראל..ישימך א' כאפרים וכמנשה.."?
תודה רבה. סליחה על העומס. אשמח לגילויים מעניינים ולכל תגובה מעשירה מצידכם! בע"ה בעתיד אשמח לשתף גם בכמה גילויים מעניינים שעלו באמתחתי..

תוקן על ידי אברךמחושב ב- 06/01/2012 01:09:02

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2012 21:38 לינק ישיר 

בקשת עזרה לחיפוש מקור לשני עניינים: אכילה. תיקון.
א. ריבוי אכילה בשבת מצוה.
ראיתי פעם ואבד ממני מקורו אך גם קראתי על גדולים שכך נהגו, שבשבת אכלו ודוקא הרבה, ולא מטעמים גשמיים שיש מאכלים טובים אלא משום ענייני עבודת ה' שיש באכילה בשבת.
ב. שמעתי רב שאמר בשיעור מסויים בערך כך:
במקום שבו אדם מתקשה שם התיקון שלו או הייעוד שלו או המשימה שלו בחיים.
כמדומני שהמקור הוא איפשהו בכתבי האר"י [אני יודע שיש בכתבי החסידות על כך, בייחוד בר' צדוק, אבל אני מחפש את המקור הקדום] ואולי בייחוד בשער הגלגולים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2012 11:51 לינק ישיר 

"ונ"ל על פי מה שאמרו אין אדם מת וחצי תאותו בידו יש לו מנה מבקש מאתים, וכמו שכתוב בספר מהר"ם שיף לפרש בזה מ"ש מרבה נכסים מרבה דאגה".

http://www.hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=20638&pgnum=16

http://www.hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=7451&pgnum=616

http://www.hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=7451&st=&pgnum=163

http://www.hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=7451&st=&pgnum=442&hilite=

http://www.hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=39704&pgnum=212

ושאלתי היא: האם מישהו יודע היכן פירש המהר"ם שיף את המילים "מרבה נכסים מרבה דאגה"?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2012 01:07 לינק ישיר 

ונשךלשונרא כתב:

ושאלתי היא: האם מישהו יודע היכן פירש המהר"ם שיף את המילים "מרבה נכסים מרבה דאגה"?

נמצא. תודה.

http://www.otzar.org/forums/viewtopic.php?f=17&t=7801

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > אשכול חיפוש מקורות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 60 61 62 63 64 לדף הבא סך הכל 64 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.