בית פורומים עצור כאן חושבים

גמרא או אמונה מה העיקר

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/11/2009 15:23 לינק ישיר 

בע"ב
בעניין של הפסוקים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2009 15:25 לינק ישיר 

בעל ,
הושמטה מילה (וגם אות וסימן שאלה בסוף) צ"ל:
ובכלל למה זה ההתחלה ולא  מצווה או ענין אחר כמו האמונה או הידיעה כפי שמופיע בהרבה ספרים "לידע שיש שם מצוי ראשון" וכד' ?.
לגבי המעבר שאתה מציין אתה בהחלט צודק, המעבר התחיל עם תחילת ימי בית שני, אבל בפועל בית המקדש גופא הוא סוג של התגלות א-לקית (גם אם בבית שני זו היתה התגלות מצומצמת יחסית, כפי שמובא ביומא) וממילא גם כל ההתנהלות מסביב, (למעשה רוב הכתות שהיו באותן תקופות נתפסו במקדש כמייצג של התגלות, מה שגרם בסופו של דבר להעלמות רובן כשהבית חרב) חתימת המשנה וביתר שאת חתימת הגמרא היא זו שמסיימת את התקופה ההיא. (אני לא מנסה לתת גדר לכל שלב ושלב רק להצביע על כך שיש משמעות לכל שלב,)  או אם נתייחס מזוית אחרת, אפשר לומר שהמשנה והגמרא באים להגדיר את השינוי שנעשה בתקופה ההיא, ע"מ שאנו נוכל למצוא את הדרך חזרה (בתוספת מה שנעשה אז) 

שומר תוכחת,
שמעתי על רעוא ואני מכיר חלק מהמלמדים  והלומדים בה (לפחות נכון ללפני כמה שנים) יש דמיון עקרוני בגישה בפרטי הדברים בפועל נכון לפעמים האחרונות שבדקתי היו חילוקים די משמעותיים. 
לגבי סעיף ב' שלך , אני לא מניח כלום, אני רואה שהגמרא והמשנה בנויות בסדר שלא תמיד מובן לי ואני מנסה לפענח אותו, חלקים גדולים אחרי עיון ולימוד חוזר אני מרגיש שהגעתי לפיענוח שיכול להניח את הדעת (לפחות את דעתי שלי) חלקים אחרים פחות, זה בעיני חלק משמעותי ממצוות תלמוד תורה  בכלל ומהמושג עמל התורה בפרט.
לעמול לחשוף, מה בכלל יש לנו כאן, ומה זה אומר הלכה למעשה לחיים שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2009 15:46 לינק ישיר 

שומר
גם, אבל גם בנסיון לתפוס איזו מהות שמאחורי הדברים.
ושוב, זו תחושה בעלמא שעלי לנסות לבסס אותה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > גמרא או אמונה מה העיקר
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.