|
|
| נשלח ב-9/7/2008 19:04 |
|
| |
אין לי רעיון במה אני יכול לתרום לדבר כעין זה, אבל אני בהחלט מוכן לעזור אם אקרא אל הדגל...
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2008 16:02 |
|
| |
יישוב קהילתי או מושב, להבדיל מעיר, מבוסס על רעיון של ניהול עצמי. לצורך כך צריכה להיווצר קהילה מאוחדת, שתושביה מכירים זה את זה. יישוב כזה מתפתח באופן אבולוציוני, מגרעין של 50-100 משפחות. יש לדאוג שמראש תהיינה תוכניות מסודרות להקצאת שטחים נוספים באותם תנאים למתיישבים הבאים.
ראה לדוגמה פירוט היישובים באמנה:
http://www.amana.co.il/Index.asp?CategoryID=71&Page=8
הערה: רצוי שלכל בית יוקצה מעבר לחצי דונם המקובל כיום בהרחבות קהילתיות, אלא 2.5-9 דונם בחלקה א' הסמוכה לבית, שיאפשרו פעילות לא חקלאית, ובניה לדור ההמשך. הדבר ישפיע על מבנה היישוב, והמרחק בין הבתים. אפשר גם ללכת על כיוון של ריכוז הפעילות באיזור מיוחד, כבהצעת קלף.
בשלב ראשון, יש לגבש קבוצה של 4-8 מייסדים, המסוגלים להקדיש מזמנם לפעילות ציבורית מעין זו. ניתן להיעזר (תוך הסתייגות) בתנועת אור, אמנה, הג'וינט שכמדומני ב"צ כהנא קשור אליהם, ובמפלגות חרדיות.
במידת היכולת, אשתדל לסייע. האם קלף מוכן לקחת עליו את הריכוז ? כדי להימנע מן הצורך באאוטינג, אפשר לפרסם בראש הפורום כתובת אימייל חיצוני, אליה יפנו המעונינים לקבל מידע.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2008 02:30 |
|
| |
והנה למעיישה, מודעה מן העיתון של היום.
יישוב קהילתי חרדי בגוש עציון (40 דקות מירושלים) מעוניין לצרף זוגות צעירים בני תורה למגורים.
לפרטים: 02-9932581 054-8438587
גילוי נאות, המודעה התפרסמה ב"יתד". חשוב להדגיש, אין כוונתי כי הגילוי מלמד משהו על היישוב, אלא לדעתי הוא מלמד שפניו של יתד אינן שחורות כל כך כפי שמנסים להציג בדרך כלל. אני מניח שהם לא טרחו לבדוק מי עומד מאחורי המודעה. (ויהיו שיאמרו שזה טעם לפגם).
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2008 08:04 |
|
| |
לומד
איך הגעת למסקנה הזו?
אני מניח שמדובר על 'מיצד', יישוב של ישיבת התפוצות של הרב גולדשטיין. מה יכול להיות ליתד נגדו?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2008 08:08 |
|
| |
אין סיכוי שזה מיצד, מן הסתם זה מעלה עמוס שיש בו היום קבוצה של בוגרי עטרת.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2008 09:40 |
|
| |
יעקב אתה טועה
מדובר במיצד.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2008 11:09 |
|
| |
אפשר להתקשר ולשאול.
הקניזי, מה אתה שואל, איך אני משער שיתד לא בדקו? ככה נראה לי.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2008 13:14 |
|
| |
לא. איך זה מלמד על יתד משהו?
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2008 10:14 |
|
| |
לומד מכל אדם.
מדובר במודעת פירסום בנאלית, שהמערכת לא מתערבת בתוכנה. ואין זה בא ללמד על שום דבר.
בנוסף לכך הישוב מיצד ומשפחת גולדשטיין שמנהלתת אותו הם ציבור מורמוני רגיל ואין כאן שום בית מיחוש.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2008 14:45 |
|
| |
לשאלה האם אנ י מוכן /מסכים להיות בצוות שירכז את הפרויקט התשובה היא חיובי בהחלט ראיתי גם אורגון שכנראה אפשר דרכו לקבל עזרה בקבלת "משבצת " התיישבות ללא צורך להיות מזוהה עם גורם פולטי או מפלגתי עדיין צריך לבדוק אבל בעקרון אני בהחלט מוכן לתרום את חלקי בהתקדמות של הרעיון משלב שלך תאוריה לשלב מעשי ובשביל למנוע אי הבנות אני מתכוין לישוב בו יש רב שהוא מהווה סמכות הלכתית -מרא דאתרא אבל אין לי רצון או כוונה להכנס לגופים פוליטיים אלא אם לא תהיה ברירה ואז יש לגבש נוסחה מהסוג של מושב אור הגנוז בגליל לדעתי יש מקום להתיישבות מעין זו בסדר גודל של קרוב ל1000 משפחות בישוב עצמו יש מקום לכל מי שרואה את עצמו שומר תורה והלכה במוכן האורטודקסי של המילה ומכאן שיש מקום לכל סוגי האנשים שעונים על השמירת ההלכה חרדים כמו חרד"לים ללא הבדל צבע החולצה או סוג כיסוי הראש של האשה כל מי שרואה את עצמו מחוייב להלכה ורב שיהיה בישוב מוזמן להצטרף
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2008 18:35 |
|
| |
אינשאללה. איזה רעיון על-הכיפאק, פתרנו את כל הצרות, חבל שרבותינו לא חשבו עליו מראש.
נשלח את כל החרדים להקים יישובים בנגב, בגליל, בהר ובשפלה, ואם בלי טוריות ומעדרים אז לכל הפחות עם תמריצים להקמת מפעלי הייטק, ונפתור את בעיית התעסוקה, יוקר הדיור, ובעיקר חוסר היצרנות.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2008 12:59 |
|
| |
אם יש כאן חברים שהנושא מעניין אותם שיפנו אלי באישי אני מנסה לקדם את הנושא וצריך לדעת כמה חברים מעונינים פירסמתי בעוד פורמים ויש הענות
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2008 16:18 |
|
| |
לאלו שפנו אלי באישי מקוה לארגן עוד אנשים וככה נצליח בעזר ה' בתוכנית
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2008 11:30 |
|
| |
מבקש מאלו שקיבלו תגובה חוזרת להתייחס ולענות בהקדם דרושים עוד משפחות שמעונינות להתטרף
|
|
|
|
|