בית פורומים שידוכי חרדים

למה עשו לי את זה???

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/6/2008 19:12 לינק ישיר 

עשניכרצונו כתב:

ילי- הוא טעה שנתן להורים שלו לנהל את החייו? טעה שכשלא סרבב להשלח לחיידר? טעה שלא מחה כשהלך לישיבה קטנה? ואח"כ לגדולה? הוא היה רק ילד! ההורים הם אלו שדואגים ומחלטים לילד. כשהוא כבר הבין את הבעיה ועמד על דעתו הוא היה אדם מבוגר שבזב את שנותיו המתאימות לענינים אלו ולא באשמתו בשום אופן! =0
שרפ- באמת אני מאוד מעריכה את מה שעשית זה מאוד מאוד קשה וצריך להיות עם אופי ברזל לראות את המרחק בין ה"עצמי הממשי" ל"עצמי האידיאלי" בתקופות האלה ולא לצרוח מדכאון. נס שלא התייאשת באמצע. ב"ה.

עשני
אין עניין להקצין
מאותו גיל שבו הוא הבין שהוא לא רוצה ללכת במסלול שאותו סללו בשבילו הוא היה צריך לעשות את הבחירות שלו
לא חוכמה ללכת עם ראש בקיר ואז לבכות שקיבלת מכה

~~ יעלי ~~

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/6/2008 20:50 לינק ישיר 

שרפ כתב:

2. הבעיה אינה גנטית. הבעיה היא חינוכית. הרי חינכו אותן לחשוב בצורה מסויימת (הדרך החרדית) והוא לא מעוניין בדרך זו. אבל מעבר ישנה עוד בעיה והיא שמי שלמד בישיבה יודע שלעיתים מעגלים פינות (מעטים מצליחים ללמוד כל השבוע בכל הסדרים ללא איחור או חיסור במשך כל הזמן, חלק אינם מקבלים את השקפת הרבנים וכד' ). הבנות שהתחנכו לאידיאל, קשה להן לעיתים לתפוס את זה, ואם בחור יגיד שהוא לא למד סדר או שניים יחשבו שיש לו בעיה קשה. הנ"ל כנראה אינו המתמיד של הישיבה, אך מנגד קשה לו לספר על עצמו, מחשבותיו ועיסוקיו לבנות חרדיות, כי הן תקשרנה בין התנהגותו לפגיעה בדמות הבחור שאליו חינכו אותן (ואולי הוא סיפר וניתקו עימו את הקשר).

ידוע פה לכולם מי עיצב את סדרי הישיבות, גם אני
וגם אתה
קטנים מלהביע דעה בנושא

אף חרדי קלאסי לא מתמרמר על הסדר בישיבות בנושא הלימוד ואי לימוד מקצוע בישיבה,

ואידיאל שהבנות התחנכו חז"ל אמרו נשים דעתן קלות, והמציאות מוכיחה איך שהם שוכחים מאוד מהר את מה ששטפו להם בראש, ובעל שיוצא לעבוד לא הורס את הבית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2008 21:43 לינק ישיר 

sihs כתבה

"ואידיאל שהבנות התחנכו חז"ל אמרו נשים דעתן קלות, והמציאות מוכיחה איך שהם שוכחים מאוד מהר את מה ששטפו להם בראש, ובעל שיוצא לעבוד לא הורס את הבית. "

ראשית, אני שמח שאת כרווקה (?), שהתחנכה במוסדות חרדיים מתייחסת כמו הציטוט לעיל (בעל שיוצא לעבוד לא הורס את הבית)..
שנית, מי יערוב לך שאותה בחורה שינשאו לה אכן דעתה קלה? אולי היא דווקא דעתנית ואז הוא יאלץ לסבול כל החיים.
שלישית, כשנפגשים, עפ"ר הבחורה באה עם האידיאל מהסימנר. שוכחים מהר זה אחרי החתונה כי כבר חיים את זה ורואים שהחיים שונים ממה שלימדו (את קודי הלבוש/הצנע לכת וכד' ניתן לשכוח מהר יותר כי חיים עם זה ביומיום

תוקן על ידי שרפ ב- 05/06/2008 21:46:35

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2008 23:30 לינק ישיר 

ואו ילי ושיש- אתן באמת פשוט לא מבינות על מה בדיוק הוכיוח אתן כותבות דברים פשוט לא לענין. =0

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/6/2008 10:04 לינק ישיר 

עשניכרצונו כתב:
אתן כותבות דברים פשוט לא לענין. =0

נכון מאוד מי שלא חושב כמוך כותב לא לענין, והוא=0

ושרפ
ובידיוק כמו שיש בחורים מעגלי פינות, כך יש גם בנות.

תוקן על ידי sihs ב- 06/06/2008 10:09:52

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2008 10:37 לינק ישיר 

מקריאה של ההודעה הראשונה באשכול, נוצרה לי התחושה שהכותב לוקה בחוסר אמונה.
כלומר, הוא יכול חופשי לזעוק על העוולות הקיימות בציבור החרדי, (והן קיימות, לא מכחישים) אבל לבוא ולומר: "למה עשו לי את זה???" זו כפירה לשמה. לא מוצא חן בעיניך? לך תמצא מקום טוב יותר (ועל זה נסוב הוויכוח פה, אם אינני טועה - על איפה המקום הטוב ביותר...) אבל אף אחד לא יכול לבוא ולטעון שהקדוש ברוך הוא זימן אותו למקום הלא נכון. נולדת איפה שנולדת, שם היה הכי טוב לך להיולד. אתה חושב קצת אחרת? עומדות בפניך 2 ברירות (כפי שכבר דובר פה באיזה אשכול אחר) לברוח, או לעזור לתקן. תבחר את מה שעדיף לך. אך ורק מתוך ידיעה שזה ש"עשו לך את זה" זה הדבר הכי טוב שיכל לקרות לך. עכשיו לך תתמודד עם המסקנות.
הצלוחה :)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/6/2008 11:32 לינק ישיר 

sihs כתב:

ושרפ
ובידיוק כמו שיש בחורים מעגלי פינות, כך יש גם בנות.

תוקן על ידי sihs ב- 06/06/2008 10:09:52

אצל רוב המעגלות, עיגול הפינות נעשה אצלהן, לא אצל הבחור עימו היא רוצה להתחתן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2008 11:40 לינק ישיר 

תמי_4 כתב:

מקריאה של ההודעה הראשונה באשכול, נוצרה לי התחושה שהכותב לוקה בחוסר אמונה.
כלומר, הוא יכול חופשי לזעוק על העוולות הקיימות בציבור החרדי, (והן קיימות, לא מכחישים) אבל לבוא ולומר: "למה עשו לי את זה???" זו כפירה לשמה. לא מוצא חן בעיניך? לך תמצא מקום טוב יותר (ועל זה נסוב הוויכוח פה, אם אינני טועה - על איפה המקום הטוב ביותר...) אבל אף אחד לא יכול לבוא ולטעון שהקדוש ברוך הוא זימן אותו למקום הלא נכון. נולדת איפה שנולדת, שם היה הכי טוב לך להיולד. אתה חושב קצת אחרת? עומדות בפניך 2 ברירות (כפי שכבר דובר פה באיזה אשכול אחר) לברוח, או לעזור לתקן. תבחר את מה שעדיף לך. אך ורק מתוך ידיעה שזה ש"עשו לך את זה" זה הדבר הכי טוב שיכל לקרות לך. עכשיו לך תתמודד עם המסקנות.
הצלוחה :)

תמי
כמו שכתבת, הידיעה שהמצב אינו טוב, היא הצעד הראשון לתחילת הדרך.
אין לשפוט אדם בשעת צערו, גם כאשר הוא מטיח דברים במרומז כלפי מעלה (כאשר במפורש הוא מתכווין להוריו ולממסד) מכיוון שצריך הרבה כוחות נפש לצאת מהחברה בה גדלת בילדותך ולצעוד בדרך חדשה.
אולי תנסי במקום זה לעזור ביעוץ ותמיכה (הרי שלא את ולא אני מעונינים שהוא ימצא תמיכה ח"ו במקומות כמו ה.ל.ל.).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2008 18:47 לינק ישיר 

מוכנה לעזור ולתמוך :)
אעלה פה בהזדמנות מאמר שלי בנושא.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/6/2008 22:24 לינק ישיר 

לא שיש. וגם תמי- אתן פשוט לא מתייחסות לעצם הענין שהוא מעלה. הבעייה היא לא עכשיו. הבעיה היא שהוא נולד למציאות של מניעת רכישת השכלה בסיסית בכוונה תחילה ע"י הוריו! נכון שעכשיו הוא יכול לקום ו"לעשות מעשה" אבל הכאב שלו הוא לא על עכשיו אלא על השנים שבוזבזו לו! הקושי בגיל מבוגר לקום- לראות שאנשים שקטנים ממך ב5 שנים יודעים יותר ממך- לראות את הפער הלימודי שאתה צריך לעבור רק בשביל להשתוות לאדם ממוצע בחוג הכללי- זה מייאש! זה לא נכון שפשוט אפשר "לקום ולעשות מעשה" זה מתסכל וזה חמור מאוד שכך גוזרים את דינם של רוב הבחורים הצעירים לחיים מנותבים מראש הרחק מהציבור הרחב- מסיבות ברורות.
הוא ננסה להסביר"
תמי ושיש- תדמיינו את עצמכן עכשיו עם השכלה שלא יודעת אפילו לפתור פונקציות בסיסיות ואתן בנות 21 בערך- קולטות שאתן לא מוכנות להיות עקרות בית אלא רוצות ללמוד משפטים. אתן יודעות רק כמה חומר שנראה לכן סינית תצטרכו ללמוד- במקרה הצפויח- אתן תתיאשו ולא תתחילו- במקרה קצת יותר טוב- תתחילו ואז תעזבו. אחוז מאוד קטנטן ימשיך באמת וישלים הכל. אתם מכירות אנשים שעשו את זה?! אם כן אפשר לספור אותם מקסימום על יד אחת. זה כמעט משימה בלתי אפשרית!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/6/2008 22:41 לינק ישיר 

אז בואו ונשב לבכות יחד איתו על העבר המבוזבז.
מה שבטוח - לא נגיע רחוק.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/6/2008 22:56 לינק ישיר 

תגידי את באמת לא מבינה? תמי.. מה קורה לך. הדיון זה על הנורמות המולקלות האלה ועל איך אפשר לגרום לכך שהטעות הזו לא תשוב על עצמה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/6/2008 02:12 לינק ישיר 

תמי ושות', למה שלא תחשבי על אופציה אחרת? - אולי מדובר בבחור איכותי ורציני שיש לו עודף אמביציה לעשות וליצור וחוסר אמביציה להתבטל בישיבה כמעשה רוב הציבור, בא הממסד החרדי עם הצורת חינוך הלקויה שלו והורס לו את כל החלום, תצרפי לזה משפחה וחברה אדוקה שמקיאה את ה'שונה' והרי קיבלת - בחור מדוכדך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2008 10:07 לינק ישיר 

אני קורא את האשכול ונזכר שזה אני לפני 6 שנים הייתי בחור ישיבה ממוצע שלא ראיתי את עצמי לומד בכולל אלא עובד בתחום מקצועי מכובד  שאלתי את עצמי איך יגיע לזה אם השכלתי  בלמוד חול זה עד כיתה ו , ואז התלבטי מה לעשות ,פחדתי לעזוב ישיבה ללמוד מקצוע להתחיל מהתחלה בגרות פסיכומטרי תואר אני מבחינת משכל ממוצע האם יצליח . וכו כל הספקות, בקיצור לאחר תקופה התחלתי ללמוד מקצוע ללא צורך בבגרות וכמובן עזבתי ישיבה עברתי לגור עם ההורים שהיה לי שקט ללמודים , היה קשה מאוד מאוד מכללה חילונית וכו אבל סימתי בהצלחה לאחר שנתיים והתחלתי לעבוד , ואחר כך המשכתי למכינה אקדמית ותואר ראשון וגם עבדתי , בקיצור היה קשה מאוד מאוד כי מה שלמדתי תחום פננסי וצריך מתמטיקה גבוה מאוד וידע שלי בהתחלה היה עד אחוזים למדתי בחיידר , אבל היה לי רצון חזק להוכיח ולהצליח אם משהו היה אומר לי לעשות את זה עכשוי אין סיכוי כי אני עייף נפשית אחר 7 שנים ללא הפסקה .

בקיצור מי שרוצה אפשר תלוי ברצון ובתמיכה של ההורים
דרך אגב השבוע קבלתי תשובה שהתקבלתי לתואר שני אבל אני לא ניגש ללמוד עכשיו אני עייף אולי בעתיד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2008 10:14 לינק ישיר 

ולגבי שידוכים , מצבי למען האמת לא טוב אף בחורה חרדית לא מעריכה את מה שלמדתי  הם מסתכלות מה יגידו , מה בחור לא לומד בישיבה ? נורא אולי הוא ששבניק?

אני נישארתי אותה דבר בחור חרדי אולי קצת שונה בלבוש חלוצות צבעונית אבל עם יראת שמים עדינות מידות וכו 

לכן הייתי אומר לבחור שגם אם ילמד והיה שוה משהו בשידוכים במגזר החרדי לא שוה הרבה לשיקולה ,  

סליחה על טעויות כתיב כתבתי מהר ללא הגהות  

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > למה עשו לי את זה???
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.