|
|
| נשלח ב-8/6/2008 11:54 |
|
| |
זו בדיוק הבעיה, תוקעים אותך בישיבה בלי רצונך וכשכבר אתה רוצה להתקדם אתה מגלה שאתה בור וע"ה, והיה ועלה בידך לבצע השינוי, נתברר לך באותו הרגע ששום בחורה חרדית לא תסכים להשתדך איתך אלא תעדיף בטלן ישיבתי מצוי, וע"ז היה דווה ליבנו...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2008 12:13 |
|
| |
| אלי7585 כתב: |  | ולגבי שידוכים , מצבי למען האמת לא טוב אף בחורה חרדית לא מעריכה את מה שלמדתי הם מסתכלות מה יגידו , מה בחור לא לומד בישיבה ? נורא אולי הוא ששבניק?
אני נישארתי אותה דבר בחור חרדי אולי קצת שונה בלבוש חלוצות צבעונית אבל עם יראת שמים עדינות מידות וכו
לכן הייתי אומר לבחור שגם אם ילמד והיה שוה משהו בשידוכים במגזר החרדי לא שוה הרבה לשיקולה ,
סליחה על טעויות כתיב כתבתי מהר ללא הגהות |
|
אלי
ראשית אם אתה המאמין בדרכך, אז למה לך להישאר בדרך בה אינך מאמין ושאינה מקבלת אותך?
שנית, למה לך לחפש בחורה שלמדה במקום בו לימדו אתה שאתה סוג ב'?
שלישית, היכן אתה חושב לחנך את ילדיך, האם בחורה שגדלה בחינוך החרדי תסכים איתך?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2008 13:19 |
|
| |
שרפ שלום
לפני 3 שנים חשבתי כמוך אולי ללכת לכון מזרחי יותר אבל תקופה אחורנה אני רואה שציבור החרדי כן פותח אפשרות לבחורי ישיבה ללמוד מקצוע אקדמי . צריך ללמוד שנה מכינה ומתחיל תואר ראשון זה אני עברתי וזה אפשרי לכל מי שרוצה לכן לא מפריע לי לחנך את ילדים שלי במוסדות חרדים בגיל 21/22 שילמדו מקצוע אקדמי ,
אני בחור שגדלתי כל חיי במגזר החרדי טוב לי איתו אין לי טענות אליו חוץ מנושא של מקצוע שחסם אותי להתקדם כמו שאני רוצה, אני אוהב את חינוך שלהם למידות דרך ארץ עדינות ואת רחוב החרדי
מקוה למצוא מישהי חרדית בכיון הזה , עם דתיה לאומית לא מסתדר ניסיתי
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2008 13:31 |
|
| |
חיחיחי. חינוך לדרך ארץ ומידות? הוי..
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2008 13:40 |
|
| |
| אלי7585 כתב: |  |
אני אוהב את חינוך שלהם למידות דרך ארץ עדינות ואת רחוב החרדי
מקוה למצוא מישהי חרדית בכיון הזה , עם דתיה לאומית לא מסתדר ניסיתי
|
|
ראשית את זה אני בטוח שתמצא יותר אצל החרד"ל.
לגבי אשה אני בודאי לא יכול ליעץ, אם כי סביר שתמצא אשה ממוסדות שבהן לומדות בנות ממגוון השקפות עולם (כגון מכללת ירושלים וכד'), שם תמצא בחורות שיש להן פחות הגדרות של חרדי - מזרחי.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2008 12:06 |
|
| |
| עשניכרצונו כתב: |  | |
הדיון זה על הנורמות המולקלות האלה ועל איך אפשר לגרום לכך שהטעות הזו לא תשוב על עצמה.
|
|
רבי מאיר אומר לעולם ילמד אדם את בנו אומנות נקיה וקלה ויתפלל למי שהעושר והנכסים שלו שאין אומנות שאין בה עניות ועשירות שלא עניות מן האומנות ולא עשירות מן האומנות אלא הכל לפי זכותו,
רבי שמעון בן אלעזר אומר ראית מימיך חיה ועוף שיש להם אומנות והן מתפרנסין שלא בצער
והלא לא נבראו אלא לשמשני ואני נבראתי לשמש את קוני אינו דין שאתפרנס שלא בצער אלא שהורעתי מעשי וקפחתי את פרנסתי (מסכת קידושין)
גם את וגם שרפ יותר חכמים מחז"ל חבל שאני לא לומדת, איפוה שאתם לומדות/למדתם להנות מחכמתכם.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2008 13:21 |
|
| |
shis
אני מסכים איתך לגבי אומנות נקיה וקלה.
לצורך זה יש ללמוד השכלה ועל זה מדברים.
למיטב הבנתי, אין הכוונה באומנות נקיה וקלה זה עבודת כפיים של מי שלא למד השכלה מקצועית.
נ.ב. ואחרי הכל, היכן לומדים אומנות נקיה וקלה בישיבות החרדיות (שהרי זו חובת האב לבנו).
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2008 13:37 |
|
| |
שרפ
מה זה אני מסכים איתך הבאתי ציטוט מדברי המשנה,(רבי מאיר ממש מודה לך על ההסכמה לדבריו)
ותלמד את המשך המשנה
גם רבי מאיר שאומר לעולם ילמד את בנו אומנות
ממשיך ואומר שלא עניות מן האומנות ולא עשירות
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2008 13:43 |
|
| |
shis
רציתי להביר לך שבניגוד לציבור מסויים שבו דברי רבי מאיר אינם נהוגים, כי לא נהוג ללמוד את הבן אומנות, וכל הבור מחברו בדברים אלו עדיף, הרי שאני נוהג כמו שאומר רבי מאיר.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2008 13:45 |
|
| |
שרפ
יש לנו על מי לסמוך
רבי שמעון בן אלעזר אומר ראית מימיך חיה ועוף שיש להם אומנות והן מתפרנסין שלא בצער
והלא לא נבראו אלא לשמשני ואני נבראתי לשמש את קוני אינו דין שאתפרנס שלא בצער אלא שהורעתי מעשי וקפחתי את פרנסתי (מסכת קידושין)
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2008 14:14 |
|
| |
shis
ראשית לכן אני הודעתי שאני נוקט בעמדת רבי מאיר.
שנית על זה נאמר (זה בעיקרון אותו הויכוח ואת מוזמנת לעיין):
"הרבה עשו כרבי ישמעאל - ועלתה בידן, כרבי שמעון בן יוחי - ולא עלתה בידן" (ברכות לה, ע"ב) ז"א שזו הלכה שלא מורים לרבים.
יש לזה גם המשך ולפיו מי שלא מלמד את בנוא אומנות כאילו לימדו ליסטות, מכיוון שסופו עומד ומלסטם את הבריות.
ז"א שזו חומרה המביאה לידי קולא (תקלה ומכשול) וספק אם לפי ההלכה ניתן לנהוג בחומרה זו. כיום אנו יודעים שדברי המשנה התקימו ומי שאינו עוסק באומנות עוסק במונקי ביזנס, בקבלת קצבאות, תמיכות ותרומות והעיקר שלא ללמוד ולא לעבוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2008 14:27 |
|
| |
בגמ' בברכות מדובר על עבודה
ולא על לימוד אומנות
שזה נושא אחר.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2008 15:19 |
|
| |
shis
חן חן לך על שהערת את עייני.
רק להסביר כי גם האמירה של רבי נהוראי היתה לגבי בנו בלבד ולא הנחיה לרבים.
אולם בכל מקרה אם אני מבין נכון, לא צריך ללמוד אומנות, רק לעסוק במלאכה נקיה וקלה (כגון קיבוץ כסף להכנסה קלה).
כנראה שבימינו גם יותר ויותר אנשים מבינים שאין דבר כזה לא ללמוד ולהתפרנס מאומנות נקיה וקלה. לדוגמה אשכול בבחדרי חרדים העוסק בכך:
http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?topic_id=2426303&forum_id=771
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2008 18:35 |
|
| |
שיש- את בעצמך הבנת מה שהבאת?
מי אמר שעשירות תלויה בנו? ברור שהכל מה'. אבל ההשתדלות- לימוד האומנות- זה תלוי באדם.
יש בעיה כשאין השתדלות- כלומר- כשהאומנות היחידה שהאדם מכיר זה הגמרא. הבנת?
משל למה הדבר דומה- אדם טובע בים- יש לו 2 אפשרויות:
1- לא להתאמץ לשחות- לתת למערבולות לסחוב אותו מטה מטה למצולות כשהוא אומר :ה' יציל אותי.
2- להתפלל לה' ולהתאמץ לצאת בחיים מהסערה ע"י פעולות פיזיות.
ה' לא מנהיג את העולם בצורה ניסית. בשביל זה אנחנו פה- בשביל זה אנחנו פועלים ולא זומבים מתוכנתים. בשביל זה יש לנו את אפשרות הבחירה.
עכשיו הבנת? למידת האומנות היא ההשתדלות- אחרי זה- לנו אין כל אפשרות להשפיע על בחירת ה'. אבל את המחויבות שלנו אנו עשינו.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2008 19:59 |
|
| |
עשניכרצונו ושרפ,
כידוע לכם, בעולם החרדי נהוגה שיטה כמעט בכל דבר, "לירות את החץ, ורק אחר כך לסמן את המטרה".
כלומר, תמיד יבואו עם פילפולים לתרץ מדוע הדרך בה אנו הולכים בה היא הנכונה ביותר.
רוב החרדים כלואים במוסכמות מימי החזון איש והרב שך המוקדמים.
רק שוכחים ששכר המינימום לנשים והמלגות בכולל נותרו אותו דבר, בעוד יוקר המחייה עלה פי 3.
מעטים הם אלו שמסיבות כאלו ואחרות זכו להינצל.
|
|
|
|
|