בית פורומים שידוכי חרדים

למה עשו לי את זה???

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/6/2008 22:44 לינק ישיר 

לדעתי ההבדל בין הציבור הדתי-לאומי לחרדי הוא הרבה יותר עמוק מאשר לעבוד או לא לעבוד.
ההבדל מתבטא באורח חיים, תרבות ורמת דת.

אלי - השאלה אם אתה חושב שדרך חייך מתאימה גם לילדך?
או שתחנך אותם כן לאהבת תורה וללימודה?
השאלה הזאת היא מכריעה ומשפיעה מאד בבחירת בת-זוגך לעתיד.
אם אתה עונה: כן לשאלה הראשונה - לא מתאימה לך חרדית.
אם על השאלה השנייה - כן יכולה להתאים חרדית.

בהצלחה!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/6/2008 23:04 לינק ישיר 

2be_happy כתב:
לדעתי ההבדל בין הציבור הדתי-לאומי לחרדי הוא הרבה יותר עמוק מאשר לעבוד או לא לעבוד.
ההבדל מתבטא באורח חיים, תרבות ורמת דת.

אלי - השאלה אם אתה חושב שדרך חייך מתאימה גם לילדך?
או שתחנך אותם כן לאהבת תורה וללימודה?
השאלה הזאת היא מכריעה ומשפיעה מאד בבחירת בת-זוגך לעתיד.
אם אתה עונה: כן לשאלה הראשונה - לא מתאימה לך חרדית.
אם על השאלה השנייה - כן יכולה להתאים חרדית.

בהצלחה!!!

הגב' צודקת לחלוטין. היחס לדת הוא מה שקובע. האם אתה מעוניין שהבן שלך יתנהג כך:
http://www.bhol.co.il/news_read.asp?id=5000&cat_id=1
או שיראה כך:
http://www.bhol.co.il/forum/post.asp?forum_id=771&method=reply&topic_id=2426242&M=False&arc=0&quote=22308158&quoteType=2
שמא תאמר חסיד הוא, הרי גם שם זה לא נגמר:
http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?topic_id=2424354&forum_id=771
וכמובן ששם
http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?topic_id=2425863&forum_id=771
ואולי בכלל שם:
http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?topic_id=1558360&forum_id=771

אז אתה מוזמן בהחלט לבחור את היחס שלך לתורה הקדושה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/6/2008 23:24 לינק ישיר 

אטראקטיבי כתב:

בי הפי,

בתור חרדי מוצהר אני לא מבין מילה ממה שכתבת. מה את אומרת על זה??

השאלות שכתבת: "האם אתה חושב שדרך חייך מתאימה גם לילדיך"....... האם חרדי לא חושב שדרך חייו מתאימה לילדיו? כאילו דא?

"האם תחנך אותם לאהבת תורה וללימודה"...........

זה לא קשור לדתי לאומי או לחרדי. עם כל זה שאני ממש לא אוהב את הזרם השני, אבל גם על שטויות אי אפשר להבליג. אהבת תורה ולימודה, לא קשורה לזה שהבן צריך לסחוט מההורים שלו את לשד עצמותם, לשלוח אותם לקבץ נדבות בחו"ל בשרב ובשלג, והעיקר שהוא "אוהב את התורה".....

אפשר ללמד אותו שהתורה היא העיקר בחיים. ומה שהוא לא יעשה, גם אם הוא יעבוד כל היום כי לא תהיה לו ברירה, הוא יידע - השעות בהם הוא לומד תורה, הם השעות שהוא חי באמת.

כי הם חיינו ואורך ימינו.

בתור חרדי מוצהר - ובפועל?
האם חרדי לא חושב שדרך חייו מתאימה לילדיו - כל הזמן אני שומע שכל כך קשה להתנתק ולשנות ופתאום שואלים האם יש חרדי שחושב שצריך לשנות?
ממש לא אוהב את הזרם השני - ואהבת ישראל מה תהא עליה. תנסה לאהוב את החרדים, תחשוב על הדברים הטובים שיש בהם (כפלח הרימון רקתך אפילו ריקנים שבך מלאים מצוות כרימון), גם בקשר לדברים הרעים שאתה קורא עליהם תחשוב שלא כולם כך, רובם שונים. גם במשפחה שלי יש חרדים שהם עדינים, אינם מכים את מי שהם חושבים שאינו נוהג לשיטתם ומאירים פנים לכל אדם. גם המוגבלות שלהם היא כמעין תינוק שנשבה ולא הליכה בדרך זו מלכתחילה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/6/2008 23:30 לינק ישיר 

עשניכרצונו כתב:

שיש- את בעצמך הבנת מה שהבאת?
מי אמר שעשירות תלויה בנו? ברור שהכל מה'. אבל ההשתדלות- לימוד האומנות- זה תלוי באדם.
יש בעיה כשאין השתדלות- כלומר- כשהאומנות היחידה שהאדם מכיר זה הגמרא. הבנת?
משל למה הדבר דומה- אדם טובע בים- יש לו 2 אפשרויות:
1- לא להתאמץ לשחות- לתת למערבולות לסחוב אותו מטה מטה למצולות כשהוא אומר :ה' יציל אותי.
2- להתפלל לה' ולהתאמץ לצאת בחיים מהסערה ע"י פעולות פיזיות.
ה' לא מנהיג את העולם בצורה ניסית. בשביל זה אנחנו פה- בשביל זה אנחנו פועלים ולא זומבים מתוכנתים. בשביל זה יש לנו את אפשרות הבחירה.
עכשיו הבנת? למידת האומנות היא ההשתדלות- אחרי זה- לנו אין כל אפשרות להשפיע על בחירת ה'. אבל את המחויבות שלנו אנו עשינו.

אם את לא מבינה את לא צריכה להגיב, ובטח לא בארסיות.
לימוד מקצוע הוא בכלל לא השתדלות, ההשתדלות הוא לעבוד
ואם אין מצב למצוא עבודה בלי לימוד מקצוע, אז לכשצריכים לעבוד לומדים מקצוע
ובודאי שלא צריכים ללמוד הבנים מקצוע בעוד שאין עליהם עול של פרנסה.
ואם לא לומדים את בחורי הישיבה מקצוע זה לא נקרא שמסתמכים על הנס.
יעידו על כך אלפי אברכים חרדים שהולכים אחרי החתונה ללמוד מקצוע
ומשתלבים היטב בשוק, החל מבנקאות וכלה בטכנאים.

לשרפ
נכון כל החרדים קבצנים אוספי נדבות וחיים על חשבונך.
ולנושא המדובר
אם לענין עבודת כפיים יש התיחסות מפורשת בהלכה ובשו"ע
לענין ללמד את בנו אומנות לא מוזכר בהלכה שצריך ללמד את הבן מקצוע
ואם יש לך מקור בהלכה (שצריכים ללמד את בנו אומנות)  אתה מוזמן להאיר את עינינו.

שרפ כותב לאטרקטיבי
"האם חרדי לא חושב שדרך חייו מתאימה לילדיו - כל הזמן אני שומע שכל כך קשה להתנתק ולשנות ופתאום שואלים האם יש חרדי שחושב שצריך לשנות? "

פה זה נגיעה במבחן החרדיות,
איך אתה רוצה שהילדים שלך יראו, אם הוא חושב לחנכם בדרך אחרת ממה שהוא חונך
 זה הסימן שהוא לא מאמין בערכי החרדים.

תוקן על ידי sihs ב- 10/06/2008 23:35:08

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/6/2008 23:39 לינק ישיר 

shis
ראי הערה 290 במאמר אליו אני מפנה.
http://www.medethics.org.il/articles/misc/tora_derech_eretz.asp
את כמובן מוזמנת לקרוא את כל המאמר.

למיטב זכרוני לא כתבתי על כל החרדים כמקבצים נדבות, עוסקים במונקי ביזנס או מרמים את הבריות. סביר שחלק ניכר אינו כאלו (אין לי אומדן מדוקדק בנושא, מכיוון שאני לא חי בתוך חברה זו).
הכוונה היתה לכך שבחברה זו ישנה אוירה של חיי עוני, תלות ונסמכות. את יכולה לראות את היקף קיבוץ הנדבות לצרכים שונים, היקף התלות בקצבאות וכד', בכדי להעריך את אורח חייה של חברה זו.
לחברה במצב כזה אין תכלית לטווח ארוך, מכיוון שהחברה ממנה היא שואבת את הכספים יתכן ולא יהיו לה מספיק כספים (מקצצים תחילה לחלשים) מחד ומאידך היא מנסה להתנער ממחויבות זו שלא רואים את שכרה בעולם הזה (ראי אנשי שינוי).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/6/2008 23:48 לינק ישיר 

אגב  הנושא שאני מתווכחת פה היא אך ורק בנושא ללמד את בנו אומנות
לא שום דבר אחר שמסיבות מסוימות אני לא רוצה לכתוב פה בפומבי
מה שאני חושבת על כך. (אם לא הבנת אני יכולה להסביר לך באישי)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/6/2008 23:53 לינק ישיר 

אחרי שראיתי את הפניה אל המאמר
קצת גדול עלי לבדוק את הנושא של המקורות
אבל במקום להביא מאמר של פרופ' (כבודו במקומו מונח -לא יודעת מי זה)
תביא הלכה פסוקה מספרי הפסק.( שו"ע רמב"ם) שהולכים אחריהם גם בשאר ההלכות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2008 00:00 לינק ישיר 

אטראקטיבי כתב:
שרפ,

נראה לי שלא הבנת אותי בכלל. אני חרדי בפועל, תקרא לזה איך שאתה רוצה. ומסיבות אישיות אני ממש לא אוהב את הזרם השני, קרי, הזרם הלא חרדי.

אי אפשר להטיף לעבודה. וללימוד מקצוע. זה מוגזם.

מה שכן אפשר לקוות שיהיה סינון בכניסה לישיבה גדולה, בו ישאלו את הבחור, מהיכן אתה חושב לחיות אחרי החתונה. האם תרצה תמיד לשבת וללמוד. האם תוכל להסתפק במועט. 

אם לא - שיפתחו בשבילו ישיבות קדושות בשילוב עם מקצוע לחיים. לא שישתמש בו מייד  - רק בעת הצורך, כשלא תהיה ברירה. 

שיפתחו ישיבות שהציבור יכיר בהם ובחשיבותם. כי יש כמה כאלה היום, רק כאמור הציבור מתייחס אליהם כמוקצה מחמת מיאוס, כאנשים אשר התורה רחוקה מהם.

ואני חושב לתומי שיתכן שהמצב הפוך ממש. התורה האמיתית נמצאת במקומות האלה.

ראשית, אני מצטער, כתבת "זה לא קשור לדתי לאומי או לחרדי. עם כל זה שאני ממש לא אוהב את הזרם השני", כאשר השני במשפט הוא חרדי". אז בפעם הבאה שים לב, זה עוד יכול לקלקל לילדים שלך בשידוכים (מלבד זה שאתה גולש וכו').

שנית, היכן שמעת על הטפה לעבודה בדברי. מדובר על מתן כלים לילד ולימוד בישיבה גבוהה בכדי שיחליט האם הוא ר' חיים (בריסקר או עוזר), הבא. או שמא הוא רק ירכוש יסודות בלימוד ובבית יהודי ומשם (לאחר שרות צבאי), ילמד אומנות נקיה וקלה.

שלישית, לצערי בפרקי אבות שנינו: "רבן גמליאל בנו של רבי יהודה הנשיא אומר: יפה תלמוד תורה עם דרך ארץ, שיגיעת שניהם משכחת עון, וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטלה וגוררת עון," לשנינו ברור שהיום היו דנים ספר זה בציבור החרדי לשריפה (רק מה לעשות זה התגלגל במשך שנים וכיום קשה לטעון שהתנא טעה, או שאולי כבר יש מי שטוען כך שמכיוון שבבית רבן גמליאל למדו חכמה יוונית הם היו מקולקלים בהשקפות).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2008 00:05 לינק ישיר 

שרפ כתב:
שרפ, 

לשנינו ברור שהיום היו דנים ספר זה בציבור החרדי לשריפה (רק מה לעשות זה התגלגל במשך שנים וכיום קשה לטעון שהתנא טעה, או שאולי כבר יש מי שטוען כך שמכיוון שבבית רבן גמליאל למדו חכמה יוונית הם היו מקולקלים בהשקפות).

מאיפוה כל כך ברור לך מה שדנים בציבור החרדי עם הספרים האלו
ואיך דנים החרדלי"ם את המאמרים האחרים ברחבי המשנה והתלמוד

(אגב בלי קשר לנושא, באיזה חוג חרדי חונכת.)

תוקן על ידי sihs ב- 11/06/2008 0:05:30

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2008 00:08 לינק ישיר 

sihs כתב:

אחרי שראיתי את הפניה אל המאמר
קצת גדול עלי לבדוק את הנושא של המקורות
אבל במקום להביא מאמר של פרופ' (כבודו במקומו מונח -לא יודעת מי זה)
תביא הלכה פסוקה מספרי הפסק.( שו"ע רמב"ם) שהולכים אחריהם גם בשאר ההלכות.

ראי רמב"ם הלכות תלמוד תורה פרק ג' יא'
"מעלה גדולה היא למי שהוא מתפרנס ממעשה ידיו, ומידת חסידים הראשונים היא; ובזה זוכה לכל כבוד וטובה שבעולם הזה, ולעולם הבא:  שנאמר "יגיע כפיך, כי תאכל; אשריך, וטוב לך" (תהילים קכח,ב)--"אשריך" בעולם הזה, "וטוב לך" לעולם הבא שכולו טוב."

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2008 00:15 לינק ישיר 

שרפ
שוב פעם
מקור הלכתי (טור, שו"ע )על ללמוד בנו אומנות
לא בנושא להתפרנס ממעשה ידיו זה אני יודעת לבד
יש לי גם מקורות לזה

תוקן על ידי sihs ב- 11/06/2008 0:14:40

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2008 00:40 לינק ישיר 

shis
ראי שו"ע או"ח שו' ו' .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2008 00:45 לינק ישיר 

sihs כתב:

שרפ,  

מאיפוה כל כך ברור לך מה שדנים בציבור החרדי עם הספרים האלו
ואיך דנים החרדלי"ם את המאמרים האחרים ברחבי המשנה והתלמוד

(אגב בלי קשר לנושא, באיזה חוג חרדי חונכת.)

תוקן על ידי sihs ב- 11/06/2008 0:05:30

אני מציע לך שתתרגמי את מה שאומר התנא לעברית קצת שונה ותנסי לכתוב לאחד העיתונים החרדים שחבר שהיום לא מחנכים שיש לעבוד ביחד עם לימוד תורה (כמובן למי שאינו עילוי גדול, היושב מתמיד ומתעלה) והשילוב הזה מסייע במניעת עברות. תראי אם יפרסמו את המכתב שלך ואם כן מה יהיו התגובות.
חינוך עצמאי ואח"כ ישיבה ליטאית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/6/2008 09:02 לינק ישיר 
בא לי להוסיף משהו קטן..

אמנם לא קראתי את כל האשכול, אבל יש משהו שמציק לי.
הנאיביות של הגברים.
במשפט קטנטן -
הבחורות החרדיות של היום - הם ל-א החרדיות של פעם. הם ממש לא אפילו.
הם משהו אחר לחלוטין.
תחפשו אותם - ותמצאו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/6/2008 10:48 לינק ישיר 

אני בהלם שמוציאים כאלו דיבורים על ר גמליאל. כל מה שיהי כתוב בתורה, בגמרא וכ"ו ולא יתאים לערכים של החרדים הם יתעלמו ממנו ועוד ימצאו תירוצים של התיוונות?! זה באמת דבר שלא יעשה- מה עוד שפשוט הם יכולים להתעלם מהתורה כולה התנך כולו ובעצם מכל המקורות היהודיים כי בשום מקום אין דבר שתומך בחרדיות ואף 1 מאבותינו לא היה חרדי והתורה היא לאומית וחותרת לאומה והחרדים חותרים לשום דבר מהם.
אז אולי כדאי שתסננו בתורה את הפסוקים הדלים שמתאימים אולי...? יהיה לכם פחות ללמוד.

ואטרקטיבי  אנחנו מאמינים שללימוד תורה יש ערך עצום- אבל אתה יודע מה עוד אנחנו מאמינים? אנחנו מאמימינים שגם לקיים חובות אחרות בתורה יש ערך עצום! ואם אדם ישב ללמוד תורה 24 שעות בשבוע אז מתי הוא יוכל לקיים אותה?! מה שווה התורה אם היא רק בראש. התורה היא תורת חיים "ביטולה הוא קיומה"!
 אנחנו מאמינים שליגיעה בתורה יש ערך גדול יותרמאשר לחוסר יגיעה. כלומר- באיכות ולא בכמות. מה הכוונה? אם אדם מקדיש לעצמו שעה שעה בודדה ביום ללימוד תורה. והשעה הזו היא קבועה. ואין שום דבר בעולם שיזיז אותה ממקומה ולא הדבר הכי חשוב בעולם. ובשעה הזו לומדים תורה בלבד. שעה שמוקדשת במיוחד אליה. ולומדים ברצינות את השעה הבודדה הקטנטונת הזו- אנחנו מאמינים שהערך של השעה הזו נחשב כאילון למדנו יום שלם תורה!! (לא צריך להזכיר שאנו לומדים תורה קצת יותר משעה ביום אבל אדרבה.) זה שווה יותר מילמוד תורה שאין בו עניין כי הוא  נהיה מסגרת של 12 שעות ביום שאדם לא יכול בשום אופן לתפוס ראש כ"כ הרבה זמן. רק יחידי יחידי סגולה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > למה עשו לי את זה???
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.