מספר שאלות לי אליך 'מתיב' ואשמח אם תוכל לענות עליהן למען יטב לכולנו בעבורך ויהיה שכרך כפול מן השמיים .
1 . מה ידוע לך אודות אירועי צ. קוריאה ? האם סיפור כזה מופיע במשנתך ?
2 . מתי להערכתך תבצע איראן את הניסוי הגרעיני שלה ?
3 .האם זהותו של המשיח ידועה לך ?
4 . מה ידוע לך על סוגיית משה רבנו ואליהו הנביא ?
5 . האם תוכל לתת לנו דוגמא של קטע זוהר או גמרא הקשור לעניינים אלה שאנו עוסקים בהם שהצלחתם לפענחו ולהבינו לא בדרך של גימטריות ומספרים ?
אני מבין שישנם דברים שאתה לא מוכן לחשוף בשלב הזה של האירועים אך אנא עשה מאמץ לומר בצורה ברורה ומסודרת את הדברים שאין חשש לדעתך לגלותם .
ישנן שאלות נוספות שהייתי רוצה לשאול שאני מאמין שיעניינו את הקוראים אך נסתפק באלה בשלה זה ונתקדם בהתאם לשיתוף פעולתך .
מה אתה אומר ?
נשלח ב-8/6/2008 10:38
המייחל ידידי:
זאת אוכל לומר לך בשלב זה. מאחר ואין מדובר רק בגימטריות, צריך לדעת לשלב נכונה את הכתובים בגמרא ובזוהר ובמדרשים באופן נכון, כדי להשלים את התמונה. לפיכך צריך להעמיד אקסיומא שקודם ביאתו של המשיח צריך שתהיה מלחמה בין אדום ופרס (ארה"ב ואיראן) ויש כאלה שטוענים שזה כבר התקיים כי ה'פרסיים' הם אל-קעידה (ורמוזים בברור בנבואת דניאל) ולפיכך פרסיים הם שם כולל לכל המוסלמים.
מסכת יומא דף י': "אין דוד בא עד שיפלו פרסיים ביד רומיים".
מדרש פסיקתא רבתי: "שנה שמלך המשיח נתגלה בו, כל מלכי האומות מתגרים זה בזה.
מלך פרס מתגרה במלך ערבי והולך מלך ערבי לאדום ליטול עצה מהם. אמר רבי שמעון בן פזי: באותה שעה מגביה הקב"ה למלך המשיח עד השמיים ופורש עליו מזיו כבודו, מפני אומות העולם ומפני פרסיים רשעים."
שים לב שאין כאן קוריאנים או סיניים או רוסים – יש כאן כל אומות העולם. לפיכך כל היתר הם אומות העולם. כלומר, המשמעות הברורה ביותר להגבהת המשיח ע"י הקב"ה היא בעיקר לנוכח הפרסיים הרשעים- משמע שהם הסיפור העיקרי.
מכאן עליך לעבור אל הזוהר ולנתח נכונה את משמעות ההגבהה – רמז "קן ציפור".
לגבי אליהו הנביא ומשה רבנו ע"ה – הרי הדברים רמוזים היטב וברור בזוהר (במדבר קכ"ד): הדברים שם מיוחסים לשיח שבין משה לאליהו וכל אשר עיניו בראשו מבין את הדברים לאשורם. מהם גם נרמז באופן ישיר מיהו משה רבנו בדורנו.
אני חושב שלא צריך לפרט יתר על המידה בעניין זה ...
אני מקווה שתסלחו לי שאיני יכול לפרט ביתר.. שיהיה חג שמח
תוקן על ידי - מתיב - 08/06/2008 10:45:31
נשלח ב-8/6/2008 10:58
שמח לשמוע את דעתך . זה הכי חשוב .
דעתי על מה שאמרת...חלש , חלש מאוד . צפיתי ליותר ממך .
מז'תאמרת 'אין כאן סינים קוריאנים..' וכי את תסריט המלחמות שיהיו הוצאת רק מכאן ??
על שאלה 2 ו-3 לא ענית .
אך אך...יש לי כ"כ הרבה מה לומר על דבריך , הזמן קצר כעת . פעם אחרת אי"ה .
שוב...חלש מאוד לטעמי , צפיתי ליותר .
נשלח ב-8/6/2008 11:00
איזו התנשאות חבל על הזמן, קצת צניעות תלמד ממשה רבנו...
נשלח ב-8/6/2008 11:05
למה התנשאות ? איפה אתה רואה התנשאות ?
ראית פעם , טעמת פעם מלחמתה של תורה ?
הכל פה לגופו של עניין בלי שום נימה אישית חלילה !
אתה מבין לא נכון את מה שקורה פה יוסי .
ובדרך אגב , אם היית מבין קצת בדמותו של משה רבנו ויודע מיהו בדורנו היית רואה שאני די דומה לו בסגנוני .
נשלח ב-8/6/2008 11:26
אתה יוצא מתוך נקודת הנחה שהפירוש שלך מלכתחילה נכון..(לדברי הזוהר)
ואי לכך אתה כותב..
"האירועים נדחו בשנה"..
אירועי צפון קוריאה היה יהיו"..(במקום אחר.
אולי הטעות שלך היא נקודת ההנחה הז-ו??
אולי זה לא יקרה??
אולי לא הבנת נכון???
(לגבי המלחמה עם הטילים..מתי שהיא לא תהיה זו לא נבואה..כולם יודעים שהיא תקרה בעתיד הקרוב או הרחוק..כל בר דעת שמעורה קצת במה שנעשה פה יודע זאת ..כולל כל מי שלא בקיא בזוהר או בכלל בתורה.
נשלח ב-8/6/2008 12:23
ידידי המייחל, כנראה לא הבנת אותי כראוי. סינים, קוריאנים ודומיהם הם שוליים של האירועים. נכון יותר להגדיר את הדברים כך: האומות הם להקה והמנצח עליהם הם הפרסיים ואם תרצה הם הישמעלים. הם העיקר של מלחמות הגאולה ואין כאן לומר שאחרים לא יטמנו ידם בצלחת. סיבת הסיבות הם הישמעלים. איך הפסוק אומר הפרסים הרשעים וכבר ראינו שה"ע" הנשמטת מולידה ביאור של רשים. כלומר הם הראש לכל ה'בלאגן'.
אין זה אומר שהקוריאנים לא חשובים. הם דווקא יעשו הרבה כותרות בזמן הקרוב. אין זה אומר שהאירועים לא ילוו באסונות טבע או במלחמות אחרות בכל מקום. אבל זה רק הטבעת השניה של האירועים. וכבר אמרתי בעבר (אולי אצל המרדכי - לא זוכר..) שימו לב למה שקורה קרוב - עזה, חיזבאללה וכד'.
תוקן על ידי - מתיב - 08/06/2008 12:27:04
נשלח ב-8/6/2008 13:21
אוהבתאמת
ודאי שכך , אני מדבר בשמי ואך ורק לשיטתי . על האולי הזה כבר אמרו צדיקים נסתרים : 'אולי תרקוד איתי' .
לגבי המשפט האחרון , כמעט דמגוגיה . ואסביר .
וכי החידוש בדבריי היה שצפויה באיזורינו מלחמה ? כל תינוק יודע זאת .
אני הבאתי תסריט מדוייק של אירועים כולל תאריכים שמות התרחשויות רוחניות וגשמיות . יחי ההבדל 'הקטן' .
אנא ממך , אל תנסי להדביק לי סטיגמה כאילו אני מאלה התופסים טרפ על אווירת אירועי החדשות ומפרסים תחזיות ונבואות זעם בהתאם לאותה אווירה .
כי את יודעת מספיק טוב שאני לא כזה , היש צורך להזכיר את קיטונות הבוז והזילזול שאני סופג בגלל שאני מתעקש על דברים שקוראים לא ממש מבינים מניין אני לוקח זאת ? רוצה רשימה ?
נשלח ב-8/6/2008 13:27
מתיב
לא דיברתי על מרכז או על שוליים , שאלתי שאלה פשוטה האם ידוע לך או לא .
זה שהפרסים ( שהם איראן ) יעמדו בראש עושי הבלאגן זאת גם אני אמרתי לפני יותר משנתיים באחת ההודעות אם אתה זוכר .
יכול להיות שאתה צודק , אבל לא זאת שאלתי , אני שאלתי שאלות פשוטות בתקווה לקבל תשובות פשוטות גם כן . אבל אתה כדרכך...סחור סחור .
כנראה הרבה אורות מקיפים...וזו התוצאה .
נשלח ב-8/6/2008 14:38
המייחל ידידי, שהקב"ה יזכה אותם לאותם אורות שראיתי בעשרת החודשים האחרונים. האמן לי אין סוף לניסיו ולישועותיו. יש לי תחושה שאתה מנסה לחלץ ממני אמירה כלשהי או רמז כלשהו למה שקורה ומה שיקרה. אני איתן בדעתי לא להוסיף. אבל אני מבטיחך שמיד כשיתחיל הבלאגן, אראה לך כיצד בכל מילה שאמרתי היה שיקול דעת מעמיק וזהיר. אבל אם אתה רוצה אני חושב שתוכל לפנות לרב כלשהו (כבר המלצתי לך על הרב קנייבסקי או עדס או מרדכי אליהו שליט"א). הם לדעתי יורך בדיוק את הדברים. אני מודה לקב"ה שהראני מישועותיו ... חג שמח
נ.ב. שלא תחשוב לרגע שמה שאני כותב בפורום זה הוא רק על דעתי. שותפים לי אחרים ממש לכל מילה ומילה.
נשלח ב-8/6/2008 16:03
מעניין מאיפה אתה משיג את 'התחושות ' האלה... אולי מזה שביקשתי ממך לפחות 700 פעם לומר את שיטתך ומשנתך בצורה מסודרת...?
אורות..אורות...איי אייי איי , מתי יבוא לידי ואקיימנו גם אני . אשריך שזכית .
רגע אחד , לא הבנתי , מה יקרה כשיתחיל הבלאגן , יפוג צו איסור הפירסום שהטלת על הנושא ואז כבר יהיה מותר לפרסם ברבים ?
ועוד שאלה קטנה , הרבנים הנ"ל רק הורו לך לנהוג במדיניות הזו שאתה נוהג בה או שהם אפילו גילו לך חלק מהדברים ?
יפה מאוד , אני שמח ששותפים לדעתך גם אחרים . עכשיו יודע כל אחד מהקוראים שכאשר הוא מאמין לך הוא מאמין לא לאדם אחד אלא ל...לא יודע איך לקרוא לזה . לרבים נקרא לזה . ממילא יחיד ( המייחל ) ורבים הלכה כרבים .
יאמר לשיבחך , שאתה אכן עקבי בדבריך שאינך כותב בכוונה תחילה אלא 'בדיעבד' . כך למיטב זכרוני מהודעתך הראשונה עוד בפורום הקודם .
נשלח ב-8/6/2008 16:42
עוד שאלה אליך מתיב .
מה ידוע לך ומה דעתך על גוג , מיהו גוג ?
נשלח ב-9/6/2008 22:13
המייחל, כנראה לא הבנת טוב. אנו שלושה חברותה כבר שנים מספר יודעים ובקיאים בדברים רבים. פעם פנינו לרב לגבי מה שידענו. הוא אישר את נכונותם ואסר עלינו לומר אותם. בנתיים חלק מהם התאמתו להפליא כמו מצבו של שרון, אולמרט, מלחמת לבנון ועוד. משכך קיבלנו עלינו להקפיד ולהצניע את הדברים עד 'עת קץ'. למיטב ידיעתי בעניין זה שותפים גם הרב עדס, הרב קנייבסקי והרב אליהו שליט"א. אם אומר לך מי הוא גוג אתה פשוט תיפול מהכסא... מה זה יועיל אם איני יכול לומר לך זאת. לכן ידידי, שב והמתן וראה תשועת ה' בקרוב ואז יתבררו תשובות רבות והבשורות לא ממני יבואו אלא מגדולי הדור. אתה ממהר לאן שהוא? אני לא!
אין אצלי פשוט שום דבר בדיעבד. פתח את מה שאמרתי לך לפני חודש ומחצה על הטעיות שלך ותראה איזה 'דיעבד' גדול יש כאן. אל מה שהתחלת לכתוב בפורום של מרדכי הגעתי במקרה לאחר שמישהו מהכולל שלנו אמר לנו שישנו מישהו עם יומרות גדולות... נאלצתי לפתוח את האינטרנט ולהכנס לפורום של מרדכי לראשונה בחיי. אז חדל להשמיץ. אומר לך זאת... בעצם אל לי להתרברב בידיעותיי...
להתראות ידידי.
תוקן על ידי - מתיב - 09/06/2008 22:21:55
נשלח ב-10/6/2008 03:10
מתיב היקר.אני כן ממהר בניגוד למייחל.
ולא נראה לי שתוכל להפתיע אותנו במיוחד מכל ידיעותיך ואני מתכוון ברצינות בדבריי ולא חלילה מזילזול.
אני מכיר את הרב עדס ואולי אפילו אותך אישית.........
אולי תשלח לי את שמך בפרטי ונוכל לברר זאת.
נשלח ב-10/6/2008 09:06
סוף סוף שמת את הקלפים על השולחן , יפה , כך צריך .
אז עכשיו אני יודע שכשאני אומר אחרת ממך אני חולק לא רק על החברותא המשולשת על גם על אותם רבנים שהזכרת . ואין לי שום בעיה לעשות זאת .
כי תורה היא וללמוד אנו צריכים ולאף אחד אין מונופול על הדברים , זה נאמר על ההלכה בתורה כ"ש על סוגיות אח"ה שאין בהם שום נפק"מ למעשה .
מבטיח לך שלא אפול מהכיסא משום דבר שתאמר לי , מהסיבה הפשוטה .
דבריך אודות משה רבנו אליהו הנביא והמשיח הספיקו לי די והותר כדי לעמוד על אופי לימודכם וצורת הבנתכם את הסוגיות הנ"ל .
שלא לדבר על עניין גוג...הצחקתני ידידי . מה לעשות , קטע תיקוני הזוהר לרמח"ל שהבאתי והסברתי סביב ביקוריו של בוש בארץ כנראה שלא מספיק לכם . יש אנשים החסינים בפני עובדות לצערנו .
אין לי שום כוונה להיכנס איתך לוויכוחים בנושאים האלה בטח לא בפרהסיא , למרות שאין כל בעיה לשבת איתך ועם מי שתרצה עם הספרים הרלוונטיים ולהראות לכם אחד לאחד מי הבין ומי רק נדמה לו .
אני אינני ממהר לשום מקום , רק צר לי על הגלות הנמשכת עוד ועוד , ולמרות שרואים את האור בקצה המנהרה לא די בכך בימים טרופי דעת שכאלה , במנהרה כ"כ חשוכה אנו מחפשים קצת יותר מאור בקצהה .
אני אינני חוזר בי משום דבר שכתבתי פרט לדבר אחד .עניין הזמן .
וגם זה רק בדיעבד , מה לעשות הגיע הזמן ולא קרה מה שאמרתי אז אין ברירה אלא להבין שטעיתי בבסיס חישוב הזמן שהוא המפתח לחיזוי אירועים עתידיים . וכפי שכבר הסברנו זאת בהודעה אחרת .
נשלח ב-11/6/2008 02:01
זה מספק אגו של מישהו?
מה נפקא מינא להגיד אני יודע אבל לא יכול לגלות אם זה לא מספק אגו עצמי.
לפחות אצלי זה היה ככה אם הייתי מתנסח בצורה כזאת.