|
|
| נשלח ב-10/6/2008 22:27 |
|
| |
אני ושרפ התנבאנו בסגנון אחד בדקה אחת בקליק אחד...
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2008 22:39 |
|
| |
שעשני - דרך הרב קוק היא גם דרך כלהי והשתייכות לקבוצה מסויימת.
רק מה? לקבוצה הזאת אין קיום.
רב צאצאי בוגרי מרכז הרב נהיו או חרדים או דתיים לאומיים רגילים,
זו קבוצה של דור אחד!
ולעניינו - הכלתפוס22 - את כן צריכה להגדיר את עצמך ולדעת לענות לעצמך בבירור על השאלות הבאות:
באיזה בתי ספר תחנכי את ילדייך?
לאיזה רבנים את נשמעת?
איזה בחור את מחפשת בתור בעל? - השאלה הזאת נגזרת משתי הקודמות!!!
אני תומכת של תמי!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2008 22:44 |
|
| |
תזהרי, אם את תומכת של תמי את עלולה להיסקל כמוה...
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2008 22:44 |
|
| |
טו בי הפי, לא נראה שהכל תפוס התכוונה לחוסר הגדרה טוטאלי אלא למשהו יותר עדין...
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2008 22:45 |
|
| |
שטויות! אני למדתי במוסד כזה ויש עוד! לדעתך קבוצתו של הרב קוק התחילה במס תלמידים מאוד מצומצם וגדלה וגדלה מאוד ולידיעתך זאת ישיבת מרכז הרב! ויש עוד הרבה אחרים. זו דרך שהיא כל הטוב שבכל הדרכים! ויש בתי ספר יסבסודיים. אולפנות ישיבות..
טוב. אני הולכת לישון. התשתם אותי.
חלומות פז.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2008 22:53 |
|
| |
עשני את צודקת.
תוקן על ידי שרפ ב- 10/06/2008 22:53:02
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2008 23:26 |
|
| |
| אטראקטיבי כתב: |  |
לכל המלהגים ומבקרים את הכל תפוס,
נראה לי שכולכם לא הבנתם את כוונתה בכלל...
ואלה הדברים שצריכים לענין את הבחור שיפגש איתה. לא דברים שוליים, שיש כאלה שעשו אותם עיקר.
|
|
אטרקטיבי יתכן שגם הבחורים שהיא נפגשת איתם לא מבינים אותה.
אולי תתנדב להסביר לה איך להעביר את המסר, בכדי שגם הצד השני יבין?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2008 23:44 |
|
| |
קודם שהכלתפוס
תגדיר את עצמה יותר טוב
בהשקפה שלה פחות או יותר החברה פה הבינו
אבל במה זה מתבטא למעשה,
לא רוצה לאכול הכשרים מהודרים או בנקודה הזה את דווקא בסדר
לא רוצה להתלבש כמו כולם או שבנקודה .......
וכו' וכו'
(הדוגמאות הם סתם כדי לחדד את השאלה שלי)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2008 01:17 |
|
| |
בס"ד
סליחה????????
מישהו לא מוגדר, הוא לא מוגדר לפי רצון החברה!
אני לא צריכה להתאים את עצמי לחברה!
אני צריכה להיות אני לפי מי שאני רואה את עצמי!
לקחת את הטוב מכל ציבור, תתפלאי, יש דבר כזה!
מי אני באמת? קצת מכל דבר, בלי שום הגדרה
אני לא מרחפת באויר, אני נלחמת על הקיום שלי יומיום, בדיוק כמוך!
אני לא רוצה להיות שונה!
אני רוצה שהחברה תכיר גם בלא מוגדרים, גם באלה שהם רואים אותם בתור "שונים"
אני לא יכולה לתקן את כל העולם אבל אני יכולה חלק.. או לפחות מותר לי לשאוף? לתכן עולם במלכות ש-די.. זה השאיפה.. לעשות דברים שמקרבים אותי לזה.. זה בדיווק מה שאני עכשיו!
הרי אני רוצה לעבוד את ה' בצורה שאני הכי רואה בה אמיתית! וזה בדיוק מה שאני עושה!
לא טוב לך, לא מאמינה.. את יכולה להמשיך לא להאמין אבל אין לי סיבה לומר לך משהו שהוא לא אמת.
מצויין, אין שום בעיה.
לומר את האמת אני כזה בדיוק.
אני גר בבני ברק במקום דוס של תאמינו בכלל...
כבחור ישיבה למדתי בישיבה מכובדת, היום אני לומד במוסד חילוני (כבר אמרתי בצלאל)
אני מגדל עץ שנמצא ממש על הרחוב בו אני גר כשאני השקתי אותו כל הדוסים ראו אותי...(אני מדבר על התקופה בתור בחור, היום זה כבר לא משנה)
לא שמתי על אף אחד, מצד אחד היו לי ויש לי דעות מצוקות כדוס אך אני מצלם רחוב ואומנות מציג תערוכה (בעוד כחודש) מגדל עצים ורכב על אופניים רכיבה מקצועית (תארו איך זה נראה באמצע ב"ב חזו"א רבי עקיבא) ממש לא הטיפוס החרדי הקלאסי...
ובכל זאת אני חרדי, כל חברי חרדים, מכרי כווווולם חרדים...
איך זה???
פשוט, כשאני עושה את מה שאני עושה אני בטוח בעצמי ברור לי שזה מה שאני צריך לעשות אני לא שם על אף אחד...
השדר הזה עובר אל האנשים. נכון הם מגדירים אותי "עוף מוזר" אבל למי איכפת...
את בנותיי יקבלו לסמינר "מודרני" אין לי שום תוכנית לשלוח לוולף או מאיר.
את בניי יקבלו לרזילי- בית ספר בב"ב.
מה נשאר, איפה הבעיה פה?
תבינו/י כל מה שהחרדים שאנו קוראים להם בלעי הסטיגמות למינהם יכולים להשליט את דעתם אך ורק במקומות הלימודים אבל כיוון שאתה לא מעוניין ולא משתייך לצד הדוסי אז יש מקומות מצויינים..
שידוכים...
אני לא מעוניין להשתדך עם יו"ר זק"א או אחראי על האוכל במטוסי אלעל וכמובן לא עם מקפד משמרת הצניעות.
תעשו מה שאתם רוצים ותרגישו טוב עם אלוקיכם והאושר במרחק נגיעה ממכם.
כל הקישקוש הזה עם החרדים ממש רחוק ממני, כון, הקרבתי למען הסטיגמות עצם זה שישבתי בישיבה הרבה שנים גם כשרציתי לצאת אבל נשארתי בשביל השידוכים.
נכון יש הקרבה אבל זה שווה את זה...
כל דבר רע אצל החרדים הפכתי ליתרון...
*לא תוקנו שגיאות הקלדה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2008 08:35 |
|
| |
מה בעצם המטרה שלנו בכל כל החיים האלה אם לא לעשות רצון אבינו שבשמים?
אז עם כל הכבוד להגדרות נעזוב אותם שניה בצד ואולי נתחיל להגדיר לעצמנו מחדש את המטרות הבסיסיות..
יש אמונה שזו הדרך הנכונה?
מה אנו רואים בתור הדרך הנכונה לפי האמת שלנו?
מה נכון? מה לא נכון?
במה אני אקפיד..
אמא שלי תמיד אומרת "החינוך מתחיל ונגמר בבית", ולמרות שילדם להיות הכי לא הולכים בתלם, יש בסיס מסוים שכן הבית הוא הקובע בשבילם ולא המוסד
אז עם הילדים שלי ככה זה יהיה, יכול להיות שאני כן יקח אותם למוסד חרדי אבל בבית אני אולי ישנה להם כמה תפיסות מנסים להעביר אליהם, אני יודעת שזה לא הדבר הכי טוב אך אולי אם אשים אותם במקום קצת "מקל" מבחינתי אז את ההקפדה על דברים זה יהיה יותר קל, עוד לא יודעת מה יהיה אך אני יודעת שאת החינוך שאני רוצה שהם יקבלו הם יקבלו על הדרך הטובה ביותר. וכאשר הם יגיעו לשלב הבירורים עם האמת שלהם אני לא אפריע להם אבל אנסה להראות להם דברים שאני רואה שהם נכונים.
מבפנים אני לא מוגדרת, מבחוץ לא יודעת.. חלק חושבים שאני חרדית חלק חושבים שאני לאומית, תלוי מי המסתכל.. וכבר היו לי הצעות שונות ומשונות
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2008 09:14 |
|
| |
הכל תפוס, מנסה לחיות חיים אמיתיים וערכיים ללא כל הכיסויים של החברות השונות...
וכן זה מהווה בעיה. כי יש הרבה סוגים בחברה, ובטבעי אנשים משתייכים לחברה מסוימת. אז אולי הדרך שלך למצוא את זווגך מלווה בקשיים מהסוג הזה, שמסננים אותך לפי קריטוריונים שבעינייך הם שוליים, אבל הקב"ה יזמן לך את זה שבדיוק מתאים לך. וגם הוא יהיה מיוחד בדרכו כמו שאת.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2008 10:32 |
|
| |
משתוקקת- כבר אין לי מילים. שימו לב:
"הכל תפוס, מנסה לחיות חיים אמיתיים וערכיים ללא כל הכיסויים של החברות השונות... "
למה זה נראה שיש אנשים שחושבים שזו מגרעה? ועוד עושים מכולם מטומטמים? ואומרים בזלזול? הרי זה בדיוק מה שצריך לעשות!!
הכל תפוס תפיסת החיים שלך מצויינת והחינוך בצורה הזו הוכיח את עצמו מעבר לכל ספק. בהצלחה יקרתי את על הדרך הנכונה ואל תקשיבי לאנשים שפלים שכל מה שמדאיג אותם זה מה החברות היעכנריות שלהם ירכלו עליהן מאחורי הגב בשידוכים. תהיי אמיתית! אנשים מזהים אמת ומעריכים אמת ואני מבטיחה לך שאת תהיי דוגמא אישית לנשים ובנות אחרות ואת תשפיעי מהטוב הזה על אחרים ללא ספק! וישר כוח על שעמדת על המשמעות האמיתית והתעקשת עליה ולא נגררת עם כל הדברים החיצוניים שמושכים בד"כ נערות בגילך. את תצליחי.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2008 14:13 |
|
| |
עשניכרצונו, מה את רוצה ממשתוקקת, היא הרי מדקלמת היטב את הדברים שאמא שלה שמעה מאמא של אמא שלה ששמעה מאמא של אמא של אמא שלה ששמעה מאמא של אמא של אמא של אמא שלה וכן על זו הדרך וכו'... (בצחוק, אבל ברצינות)
גוד אסיק,
תרשה לי שוב לחלוק, אבל ללכת ללמוד ב"בצלאל" זה ללכת רחוק מידי בשביל חרדי, מהרבה בחינות. ואני אדם מ-א-ו-ד פתוח.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2008 15:16 |
|
| |
הכל תפוס – דרכך טובה מאד אמיתית וכל הכבוד לך שאת הולכת עם האמת שלך. הבעיה בזה היא שהדור שלנו אוהב צמצום, אוהב הגדרות מדויקות והתכנסות לקבוצות . הרוב רואים בכל מנהג, התנהגות, אוכל בהכשר מסוים, לבוש, וכו' שזה מהווה קבוצה בפני עצמה, רוב העולם מרגיש צורך להצטמצם בקבוצה הפרטית שלו שבה כולם מתנהגים, לובשים , אוכלים וכו' אותו דבר. זהו דבר שבולט במיוחד בארץ –קהילות חו"ל הרבה יותר פתוחות מבחינה זאת. וכך בעצם רצוי, לא צריך להיות שבוי בידי הסטיגמות המקובלות,. רק שצריך לדעת את המחיר : צריך למצוא גם בן זוג כזה, זה בודאי אפשרי, אבל בדור כזה שרובו אוהב מסגרות זה לא תמיד קל. הכל תפוס - תמשיכי בדרכך האמיתית ותצליחי
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2008 11:36 |
|
| |
לדעתי הרעיון הוא לא לא לענות על הגדרות, אלא להגדיר את עצמך כמו שאת רוצה, ובעניין בן זוג וחינוך ילדים זו בהחלט בעיה בדור שבו דרך האמצע נעלמת מבחינה רישמית (לדוג' בתי ספר של החינוך העצמאי לבנים שהופכים לחיידרים,) למרות שדרך האמצע הזאת רק מתרחבת בפועל בחברה.
וגם באמצע יש לכל אחד אמצע אחר, בכל מקרה המלצתי :
חיי את חייך כפי שאת רוצה שיראו, ולא כפי שאחרים רוצים לראות אותם!!
|
|
|
|
|